QUOTE(zapuks @ 2004 12 03, 14:32)
Prancuziska svogunu sriube
Kiekiai ir proporcijos priklauso nuo valgytoju skaiciaus ir skonio
Svogunai supjaustomi labai siaurais ziedeliais ir truputi pakepinami ant aliejaus. Tada suverciami i buljona ir isverdami. Gardinama juodaisiais pipirais ( gan gausiai) ir , sriubai beveik isvirus, sausu raudonu vynu.
I lekste dedama pasktudinta balta duona su suriu ir uzpilama svogunu sriube
Kai pirmakart valgiau, ne mintis nekilo, kad ten svogunai. Galvojau, rauginti kopustai .
Kiekiai ir proporcijos priklauso nuo valgytoju skaiciaus ir skonio
Svogunai supjaustomi labai siaurais ziedeliais ir truputi pakepinami ant aliejaus. Tada suverciami i buljona ir isverdami. Gardinama juodaisiais pipirais ( gan gausiai) ir , sriubai beveik isvirus, sausu raudonu vynu.
I lekste dedama pasktudinta balta duona su suriu ir uzpilama svogunu sriube
Kai pirmakart valgiau, ne mintis nekilo, kad ten svogunai. Galvojau, rauginti kopustai .
PRANCŪZIŠKĄ SVOGUNINĘ mes labai mėgstam!
Ypač, kitą dieną kol dar svečiai neišsiskirstę... nes reikia kelių vyrukų svogūnų pjaustymui.
Verdam labai panašiai, tik būtinai gardinam vienu kitu aštriuoju pipiru. Šiaip vyrams patinka, kad kiekvienam į lėkštę tektų.
Sriubytę supilstom į čenakų indelius, tuomet ant viršaus dedame skrudinto prancūziško batono riekę ir užberiam parmezanu (džiugu ar gojum).
Indelius pakaitinam orkaitėje, kad išsilydytu sūris.
Skonis, išties, labiau kaip kopūstų nei svogūnų.
Nuo vyno jie pasidaro tokie skaidrūs.
Labai rekomenduoju.... ir skanu ir yra kas veikti su chebryte.
Beje, šiaip tik sau darytis šiek tiek per daug darbelio... reikia kompanijos