Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(zapuks @ 2004 12 03, 14:32)
Prancuziska svogunu sriube  smile.gif

Kiekiai ir proporcijos priklauso nuo valgytoju skaiciaus ir skonio  tongue.gif
Svogunai supjaustomi labai siaurais ziedeliais ir truputi pakepinami ant aliejaus. Tada suverciami i buljona ir isverdami. Gardinama juodaisiais pipirais ( gan gausiai) ir , sriubai beveik isvirus, sausu raudonu vynu.

I lekste dedama pasktudinta balta duona su suriu ir uzpilama svogunu sriube  smile.gif

Kai pirmakart valgiau, ne mintis nekilo, kad ten svogunai. Galvojau, rauginti kopustai  laugh.gif .


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

PRANCŪZIŠKĄ SVOGUNINĘ mes labai mėgstam!

Ypač, kitą dieną ax.gif kol dar svečiai neišsiskirstę... nes reikia kelių vyrukų svogūnų pjaustymui.

Verdam labai panašiai, tik būtinai gardinam vienu kitu aštriuoju pipiru. Šiaip vyrams patinka, kad kiekvienam į lėkštę tektų.

Sriubytę supilstom į čenakų indelius, tuomet ant viršaus dedame skrudinto prancūziško batono riekę ir užberiam parmezanu (džiugu ar gojum).
Indelius pakaitinam orkaitėje, kad išsilydytu sūris.

Skonis, išties, labiau kaip kopūstų nei svogūnų.
Nuo vyno jie pasidaro tokie skaidrūs.

Labai rekomenduoju.... ir skanu ir yra kas veikti su chebryte.
Beje, šiaip tik sau darytis šiek tiek per daug darbelio... reikia kompanijos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(r@siukas @ 2005 05 04, 14:35)
O gal zinote pomidorines, tokios tirstos sriubytes recepta?


Pasižiūrėk čia, radau bent kelias tongue.gif
http://www.edlonta.l...?ctg=3&rec=1772
Atsakyti
o su kuo jus sutrinat sriubytes? labai megstu trintas essen.gif pats laikas butu ir namie kazka pasigamint, kad ir siandien g.gif
Atsakyti
QUOTE(babarskas @ 2005 05 05, 09:48)
o su kuo jus sutrinat sriubytes? labai megstu trintas essen.gif pats laikas butu ir namie kazka pasigamint, kad ir siandien g.gif


su blenderiu biggrin.gif
tik geriau isigyk metaliniu antgaliu, nes plastmasė nuo karščio gali ir pasilydyti ax.gif
daiktas geras, ypač kai reikia 2.gif košeles trinti.
Atsakyti
pasigaminau siandien savo nuoziura sriubele, sumeciau ko turejau. gavosi thumbup.gif bet noretusi dar skaniau ax.gif
kazkas berods kalbejo apie trinta sriuba kaip cili yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vieversys @ 2005 05 05, 16:02)
su blenderiu biggrin.gif
tik geriau isigyk metaliniu antgaliu, nes plastmasė nuo karščio gali ir pasilydyti ax.gif
daiktas geras, ypač kai reikia  2.gif košeles trinti.


su plastmasiniu galma irgi, bet reikia atvesinti iki 80-90 laipsniu, o sutrynu vel sildyti tada reikia, bet nedaug wink.gif
Atsakyti
pas mane plasmasinis,nzn ar ten blenderis ar ne, toks i ranka paimamas, bet tas pats malunelis tai metalinis g.gif zodziu, plasmase neissilyde nors kisau i ka tik nukelta nuo ugnies
Atsakyti
nu mamulencijos aš savo noriu apsiūlyti dabar iš proto einu kaip valgau ir kaip man skanu.
mano špinatų trinta sriuba
tai vat metu i bliuda puse nedideles morkos bishki paverdu tada kokias 3-4 bulves, tada nulupu svog9na ir metu ciela svoguna, viska padruskinu ir verdu, kai jau viskas ishviresumetu špinatu labus na čia daugiau reix man kazkur gaunasi apie 10 vidutinių špinatų lapų, truputėlį krapų ir dar apie 5 min paverdame. išvirtas daržoves sutrinu su "blenderiu" tik nbuljiono neišpilti(pirma karta sugebejau ir išpilti). tada dar pakaitinam ir i dedam smulkinta viena didele skiltele cesnako kokius 2 gerus didelius šaukštus grietinės.
kiaušinį išverdam ir su smulkiausia tarka sutarkuojame papuošimui
skanu super net mano brangusis valgo.
spalvyte tai kaip kam man labai grazi zalia tokia.
Atsakyti
as kaip tik nuejau i maxima apsiprekint rytojaus sriubytei ir nusipirkau brokoliu vietoj spinatu doh.gif tikiuosi kad lygiai taip pat skanu bus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babarskas: 06 gegužės 2005 - 23:15
dėl pomidorų sriubos prašom čia:

http://www.supermama...showtopic=26383
Atsakyti
Man labai skani trinta salierų sriuba. Vakar dariau, tai net vaikai apsilaižydami valgė. Reikia: saliero šaknies, 1 morkos, 1 svogūno, daržovių sultinio (aš iš kubelio naudoju), 100 ml grietinėlės, 2 šaukštelių krakmolo.
Smulkiai supjaustom salierą, svogūną ir morkytę (aš pjaustau labai smulkiai, greičiau išverda). Tada ant sviesto pakepinam svogūną ir didžiąją dalį salierų, sudedam į puodą, užpilam daržovių sultiniu (kad apsemtų) ir troškinam ant mažos ugnies 10 min. Kitame puode sultiny verdam morkytę susmulkintą su likusiais salierais. Tada ištroškintus salierus su svogūnais su blenderiu sutrinam, supilam atgal į puodą, įpilam grietinėlę ir šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą. Užkaitinam. Finale užpilam kitame puode išvirusias morkas su salierais.
Labai skanu.
Nors darbo yra.
Man ypač nepatinka salierus smulkinti
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pelytte @ 2005 05 05, 23:00)
nu mamulencijos aš savo noriu apsiūlyti dabar iš proto einu kaip valgau ir kaip man skanu.
mano špinatų trinta sriuba
tai vat metu i bliuda puse nedideles morkos bishki paverdu tada kokias 3-4 bulves, tada nulupu svog9na ir metu ciela svoguna, viska padruskinu ir verdu, kai jau viskas ishviresumetu špinatu labus na čia daugiau reix man kazkur gaunasi apie 10 vidutinių špinatų lapų, truputėlį krapų ir dar apie 5 min paverdame. išvirtas daržoves sutrinu su "blenderiu" tik nbuljiono neišpilti(pirma karta sugebejau ir išpilti). tada dar pakaitinam ir i dedam smulkinta viena didele skiltele cesnako kokius 2 gerus didelius šaukštus grietinės.
kiaušinį išverdam ir su smulkiausia tarka sutarkuojame papuošimui
skanu super net mano brangusis valgo.
spalvyte tai kaip kam man labai grazi zalia tokia.

Niam,kaip skaniai atrodo thumbup.gif O tu tas daržoves kartu su sultiniu kuriame virei sutrini,ar atskirai? blush2.gif Labai noriu išbandyt?
Atsakyti