Noreciau mamyciu paklausk, gal kas verda grybiene,kazkada "cili kaime"
valgiau,na skanumelis,butu aciu.
Sveikutės, parašysiu sriubytės, kuria nesenai sugalvojau ir jau ne sykį viriau, receptuką,- man ji atrodo gan skani Taigi: šaldytos daržovės (na, tos, kur sumaišyta žiediniai kopūstai, morkytės, žirneliai,šparaginės pupelės) + faršo gumuliukai + avižiniai dribsniai + daržovių sultinio kubelis + prieskoniai. Proporcijos - "iš akies" Skanaus!
Nesu tikra, kad kalbam apie tą pačią, nes grybų sriubą valgiau tik "Čili" picerijoj, o ne "Čili kaime", bet, jei mėgsti trintas sriubytes, šita turėtų patikti:) Su draugelka padarėm išvadą, kad tikrai į čiliako panaši:
Reikės:
0,5 l sultinio
400g pievagrybių
1 svogūno
2 šaukštų miltų
100 ml grietinėlės
druskos, pipirų, petražolių
Pievagrybius ir svogūną supjaustyti griežinėliais, sudėti į keptuvę ir troškinti 5-10 min, perdėti į puodą su sultiniu ir užvirinti. Supilti tyrę, paruoštą iš miltų ir 5 šaukštų vandens. Kelias minutes virinti, nukelti nuo ugnies, išmaišyti plaktuvu ir dar kartą pašildyti. Supilti į sriubą grietinėlę, išmaišyti ir tučtuojau nukelti nuo ugnies (nevirinti), pagardinti. Patiekti su skrebučiais ir sukapotomis žaliomis petražolėmis. Dar labai skanu sūrio su mėlynu pelėsiu įmaišyti. O jei nori dar tirštesnės sriubytės, įberk šaukštą manų. Skanaus!
Reikės:
0,5 l sultinio
400g pievagrybių
1 svogūno
2 šaukštų miltų
100 ml grietinėlės
druskos, pipirų, petražolių
Pievagrybius ir svogūną supjaustyti griežinėliais, sudėti į keptuvę ir troškinti 5-10 min, perdėti į puodą su sultiniu ir užvirinti. Supilti tyrę, paruoštą iš miltų ir 5 šaukštų vandens. Kelias minutes virinti, nukelti nuo ugnies, išmaišyti plaktuvu ir dar kartą pašildyti. Supilti į sriubą grietinėlę, išmaišyti ir tučtuojau nukelti nuo ugnies (nevirinti), pagardinti. Patiekti su skrebučiais ir sukapotomis žaliomis petražolėmis. Dar labai skanu sūrio su mėlynu pelėsiu įmaišyti. O jei nori dar tirštesnės sriubytės, įberk šaukštą manų. Skanaus!
QUOTE(ramaske @ 2005 01 14, 16:32)
Noreciau mamyciu paklausk, gal kas verda grybiene,kazkada "cili kaime"
valgiau,na skanumelis,butu aciu.
valgiau,na skanumelis,butu aciu.
Ir dar man labai patinka šita kiek pikantiška sriubytė:
1 poras;
1 obuolys;
1 bananas;
2 šaukštai sviesto;
0,25 l sultinio;
1/4 šaukštelio kario prieskonių;
malto imbiero;
druskos;
Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais. Bananą supjaustyti griežinėliais. Šviesiąją poro dalį supjaustyti griežinėliais, o žalią - siaurais piršto ilgio šiaudeliais. Svieste pakepinti poro žiedelius, obuolį ir pusę banano. Sudėti kario prieskonius, imbierą ir druskos pagal skonį. Tada uždengti ir patroškinti apie 5 min. Šią masę supilti i verdanti daržovių sultinį. Troškinti uždengtą ant labai mažos ugnies 15 min., ir po to viską sutrinti per sietelį. Sutrinus sudedame likusį bananą. Patiekiama sudėjus poro juosteles.
As mėgstu tirštas sriubas, tad, jei ši pasirodytų per tiršta, tiesiog įpilkit daugiau sultinio:) Skanaus!
1 poras;
1 obuolys;
1 bananas;
2 šaukštai sviesto;
0,25 l sultinio;
1/4 šaukštelio kario prieskonių;
malto imbiero;
druskos;
Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais. Bananą supjaustyti griežinėliais. Šviesiąją poro dalį supjaustyti griežinėliais, o žalią - siaurais piršto ilgio šiaudeliais. Svieste pakepinti poro žiedelius, obuolį ir pusę banano. Sudėti kario prieskonius, imbierą ir druskos pagal skonį. Tada uždengti ir patroškinti apie 5 min. Šią masę supilti i verdanti daržovių sultinį. Troškinti uždengtą ant labai mažos ugnies 15 min., ir po to viską sutrinti per sietelį. Sutrinus sudedame likusį bananą. Patiekiama sudėjus poro juosteles.
As mėgstu tirštas sriubas, tad, jei ši pasirodytų per tiršta, tiesiog įpilkit daugiau sultinio:) Skanaus!
Burokeliu sriuba:
1 burokas
2 morkos
2-3 bulves
svoguno
1-2 skilteles cesnako
lauro lapelis
druskos, pipiriuku, galima paprikos ar priekoniu sriubai, bet kokiu zalumynu
aliejaus (tik ne alyvuogiu, geriausia - saulegrazu)
mesos sultinio ar sultinio kubelio
Buroka ir morka sutarkuoti stambia tarka, svoguna supjaustyti griezineliais, bulves kubeliais, pasmulkinti cesnaka. I keptuveje ikaitinta alieju sudeti tarkuotus burokelius, pakepinti 2-3 minutes, suversti i puode verdanti sultini, tada tiek pat laiko kepinti morkas, joms baiginat kepti - suberti smulkinta cesnaka, ismaisyti ir taip pat versti i puoda, pakepinti svoguniukus, kol suminkstes ir taip pat i puoda. palaukti kol uzvirs, sudeti bulves, druska, prieskonius. virti, kol isvirs bulves. tada i lekstes, grietines ir - skanaus.
Gal ir sudetingai cia aprasyta, bet gaminimas uzima 20-25 min.
1 burokas
2 morkos
2-3 bulves
svoguno
1-2 skilteles cesnako
lauro lapelis
druskos, pipiriuku, galima paprikos ar priekoniu sriubai, bet kokiu zalumynu
aliejaus (tik ne alyvuogiu, geriausia - saulegrazu)
mesos sultinio ar sultinio kubelio
Buroka ir morka sutarkuoti stambia tarka, svoguna supjaustyti griezineliais, bulves kubeliais, pasmulkinti cesnaka. I keptuveje ikaitinta alieju sudeti tarkuotus burokelius, pakepinti 2-3 minutes, suversti i puode verdanti sultini, tada tiek pat laiko kepinti morkas, joms baiginat kepti - suberti smulkinta cesnaka, ismaisyti ir taip pat versti i puoda, pakepinti svoguniukus, kol suminkstes ir taip pat i puoda. palaukti kol uzvirs, sudeti bulves, druska, prieskonius. virti, kol isvirs bulves. tada i lekstes, grietines ir - skanaus.
Gal ir sudetingai cia aprasyta, bet gaminimas uzima 20-25 min.
AŠTRI MEKSIKIETIŠKA MĖSOS SRIUBA
250 g jautienos,
5 alyvuogės, galima ir be
pusė galvutės svogūno,
3 skiltelės česnako,
4 šaukštai pomidorų padažo,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
druskos, pipirų,
raudonėlių, laurų lapų,
aitriosios paprikos miltelių.
Mėsą išverdame įbėrę pipirų, įmetę laurų lapų. Atvėsiname ir sumalame mėsmale. Į sultinį, kuriame virė mėsa, įpilame stiklinę virinto vandens. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidorų tyrę, dar pakaitiname. Sudedame maltą mėsą, pakepiname 3-4 minutes. Visą masę sudedame į sultinį, įberiame raudonėlio, sudedame žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Pakaitiname. Tiekiame užbėrę tarkuoto sūrio.
250 g jautienos,
5 alyvuogės, galima ir be
pusė galvutės svogūno,
3 skiltelės česnako,
4 šaukštai pomidorų padažo,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
druskos, pipirų,
raudonėlių, laurų lapų,
aitriosios paprikos miltelių.
Mėsą išverdame įbėrę pipirų, įmetę laurų lapų. Atvėsiname ir sumalame mėsmale. Į sultinį, kuriame virė mėsa, įpilame stiklinę virinto vandens. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidorų tyrę, dar pakaitiname. Sudedame maltą mėsą, pakepiname 3-4 minutes. Visą masę sudedame į sultinį, įberiame raudonėlio, sudedame žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Pakaitiname. Tiekiame užbėrę tarkuoto sūrio.
Labai skani
KREMINĖ ŽUVIES SRIUBA
70 g žuvies filė,
20 g svogūnų,
20 g morkų,
20 g salierų šaknies,
30 g aliejaus,
30 g grietinėlės,
2 pievagrybiai,
druskos, pipirų.
Susmukintas prieskonines daržoves pakepiname aliejuje. Tada įpilame 100 g vandens ir sudedame žuvį. Troškiname 10 minučių. Nukeliame, sutriname, supilame grietinėlę ir suberiame prieskonius, užviriname. Tiekiame užbėrę smulkintų žalumynų ir griežinėliais pjaustytų pievagrybių.
KREMINĖ ŽUVIES SRIUBA
70 g žuvies filė,
20 g svogūnų,
20 g morkų,
20 g salierų šaknies,
30 g aliejaus,
30 g grietinėlės,
2 pievagrybiai,
druskos, pipirų.
Susmukintas prieskonines daržoves pakepiname aliejuje. Tada įpilame 100 g vandens ir sudedame žuvį. Troškiname 10 minučių. Nukeliame, sutriname, supilame grietinėlę ir suberiame prieskonius, užviriname. Tiekiame užbėrę smulkintų žalumynų ir griežinėliais pjaustytų pievagrybių.
Nu man labai patiko sita sriubyte, toks neiprastas, bet liuxiskas skonis gaunasi
Originalus receptas skambetu sitaip:
1 avokada,
citrinų rūgšties,
2 vidutinio dydžio obuoliai,
100 g vištienos sultinio,
druskos, pipirų,
medaus, grietinės.
Obuolius nulupame, susmulkiname ir patroškiname labai nedideliame kiekyje vandens. Avokadą nuvalome, susmulkiname ir sumaišome su troškintais obuoliais. Smulkintuvu sutriname. Supilame į puodą sultinį ir sudedame avokados ir obuolių masę. Suberiame prieskonius, užviriname, tiekiame įdėję grietinės.
O dabar mano pakeitimai: dejau ne citrinu rugsties, o kokius 2-3 saukstus citrinu sulciu, sauksta medaus, grietines nedejau, sultinio pyliau daugiau nei 100g, nes labai sutirstejo, is prieskoniu naudojau sojos padaza, pipiriukus, Rasos Branzienes (??) prieskonius sriuboms ir padazams, gal dar kario truputeli iberiau... nebepamenu bet gavosi tikrai gardi kremine sriubyte
Originalus receptas skambetu sitaip:
1 avokada,
citrinų rūgšties,
2 vidutinio dydžio obuoliai,
100 g vištienos sultinio,
druskos, pipirų,
medaus, grietinės.
Obuolius nulupame, susmulkiname ir patroškiname labai nedideliame kiekyje vandens. Avokadą nuvalome, susmulkiname ir sumaišome su troškintais obuoliais. Smulkintuvu sutriname. Supilame į puodą sultinį ir sudedame avokados ir obuolių masę. Suberiame prieskonius, užviriname, tiekiame įdėję grietinės.
O dabar mano pakeitimai: dejau ne citrinu rugsties, o kokius 2-3 saukstus citrinu sulciu, sauksta medaus, grietines nedejau, sultinio pyliau daugiau nei 100g, nes labai sutirstejo, is prieskoniu naudojau sojos padaza, pipiriukus, Rasos Branzienes (??) prieskonius sriuboms ir padazams, gal dar kario truputeli iberiau... nebepamenu bet gavosi tikrai gardi kremine sriubyte
Šiandien vos atsibudus taaaaaaaaaaaaaip užsimaniau žirnių sriubos (vyras net pasiūlė "tą testą" pasidaryti ) Bert iš karto pagalvojau, kad niekad tokios sriubytės tai neviriau Gal kuri žinot, kaip reikia skaniai ją išvirti?
QUOTE(Ladute @ 2005 04 21, 08:44)
Šiandien vos atsibudus taaaaaaaaaaaaaip užsimaniau žirnių sriubos (vyras net pasiūlė "tą testą" pasidaryti ) Bert iš karto pagalvojau, kad niekad tokios sriubytės tai neviriau Gal kuri žinot, kaip reikia skaniai ją išvirti?
Man šios dvi sriubytės labai skaniai skamba, pati panašiai ir darau. Dažniausiai dedu žirnių, smulkiai pjaustytų bulvių, svogūnų ir kumpio ar lašinukų spirgučių. Ji taip smagiai patęžta ilgiau pavirus, niam niam
Taigi, prašom:
ŽIRNIENĖ SU RŪKYTAIS ŠONKAULIUKAIS
150 g skaldytų žirnių,
400 g rūkytų šonkauliukų,
50 g lašinukų,
1 morka,
2 bulvės,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
druskos, pipirų,
laurų lapų, mairūnų,
petražolių lapelių.
Lašinukus supjaustome kubeliais ir pakepiname, suberiame supjaustytus svogūnus, tarkuotą morką, smulkintus česnakus ir 5 minutes pakepiname. Viską sudedame į puodą, užpilame 5 stiklinėmis šilto virinto vandens, suberiame žirnius, sudedame šonkauliukus, laurų lapus, įberiame druskos, mairūnų, pipirų ir verdame 40 minučių. Tada sudedame kubeliais pjaustytas bulves ir dar paverdame, kol bulvės suminkštės. Tiekiame užbėrę smulkintų petražolių.
http://www.edlonta.l...?ctg=3&rec=1242
ŽIRNIENĖ SU SKREBUČIAIS
120g morkų
180g žirnių
100g rūkytos krūtininės
40g svogūnų
30g taukų
100g kcvietinės duonos
15g miltų
česnako, mairūno
druskos
Krūtininę susmulkinti ir iš jos išvirti sultinį. Į sultinį sudėti supjaustytas morkas ir išmirkytus žirnius. Virti, kol žirniai išvirs. Pertrinti per sietelį, jei sriuba labai tiršta įpilame virinto karšto vandens. Svogūnus pakepiname riebaluose, sudedame miltus ir dar pakepiname apie 5 minutes. Sudedame į sriubą. Česnaką sutrinti su mairūnų ir druska. Kai sriuba užvirs sudėti sutrintą česnaką. Duoną supjaustome nedideliais kubeliais ir pakepiname. Patirkiant sriubą į lekštes įdedame skrebučų.
http://www.edlonta.l...hp?ctg=3&rec=33
Faršo- sorų sriuba
Faršo rutuliukus verdu sultiny + saujelė sorų kruopų, gerai apverda
Sumetu pjaustytus svogūnus ir morkas vėl paverda
bulvių nedaug, smulkiais kubeliais, paverda
smulkiai pjaustyta cukinija, paverda,kol suverda
Galiausiai prieskoninės žolės.
Tiršta, skani,i sriubytė su grietine arba be
Faršo rutuliukus verdu sultiny + saujelė sorų kruopų, gerai apverda
Sumetu pjaustytus svogūnus ir morkas vėl paverda
bulvių nedaug, smulkiais kubeliais, paverda
smulkiai pjaustyta cukinija, paverda,kol suverda
Galiausiai prieskoninės žolės.
Tiršta, skani,i sriubytė su grietine arba be
O gal zinote pomidorines, tokios tirstos sriubytes recepta?