Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

o as bet kokia sriuba valgau tik su grietinele,labai skanu...jei neturiu gietineles net sriubos neverdu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Medeina @ 2004 09 23, 09:09)
QUOTE (Elena @ 2004 09 23, 06:17)
Siulau sriubytę:
Reiks faršo kokio 0,5 kg, geriausiai jautiena+kiauliena, svogūno, indelis virtų pupelių, pomidorų padažo.
Faršą reikia su visokiais prieskoniukais pakepinti.Atskirai pakepinam svogūnus. Viską sudedam į verdantį vandenį.Tada dedam sultinio kokį kubelį ir virtas pupeles.Ilgai virt nereikia, nes jau viskas lyg tai kaip ir gatava. Tada pagal skonį įdedam pomidorų padažo, norit aštresnes galima koki aštresnį padažą dėti..Barstom žalumynais..Ji tokia gaunasi tiršta… rolleyes.gif

Barstyt galima tarkuotu sūriu, o valgyt su paskrudinta bandele(prieš paskrudinant uždėjus česnakėlio ir sviestuko)-niam niam..Čia tipo kaip čili sriubytė thumbup.gif

Išbandžiau šią sriubytę sūriu tarkuotu užsibarstydama. Liuks kaip skanu. Tik aš labai tingėjau pupeles iš anksto išsivirti. Tai nusipirkau konservuotų pupelių tomato padaže puslitrinį indelį. Man tai tiko smile.gif Labai skaniai gavosi. Ačiū už receptuką
Atsakyti
Supjaustome jautiena smulkiais gabaliukais, isverdame sultini ir prieskoniais (lauras, pipirai), jautienai baigiant virt sudedame kubiukiais pjaustytas morkas, bulves, svoguna, marinuota agurka, viska verdame kol isvirs ir pacioj pacioj pabaigoj dar sudedame smulkiai supjaustytas citrina ir alyvuoges, taip pat tinka kapareliai, jei turit, plius petrazoles lapeliai ir skiltele trinto cesnako.

Netradicinis skonis, kam pabodo lietuviskos sriubos smile.gif

PS beje galima tokios sriubos paragauti penktadieniais Guru.
Atsakyti
Kas mėgsta grybus, gal patiks pievagrybių sriubytė (mano mėgstamiausia) biggrin.gif
Pievagrybius supjaustyti ketvirčiukais (jei labai dideli, smulkiau), apvirti (galima apkepti svieste, bus greičiau), tada dėti kubeliais supjaustytas bulves (aš sriubą darau tirštą), baigiant virti įdėti sultinio kubelį, prieskonių (kad ir "Vegetos"), krapų, petražolių, šaukštą sviesto ir porą šaukštų grietinės (arba grietinėlės, dar skaniau). Ir niam niam tongue.gif
Atsakyti
Prancuziska svogunu sriube smile.gif

Kiekiai ir proporcijos priklauso nuo valgytoju skaiciaus ir skonio tongue.gif
Svogunai supjaustomi labai siaurais ziedeliais ir truputi pakepinami ant aliejaus. Tada suverciami i buljona ir isverdami. Gardinama juodaisiais pipirais ( gan gausiai) ir , sriubai beveik isvirus, sausu raudonu vynu.

I lekste dedama pasktudinta balta duona su suriu ir uzpilama svogunu sriube smile.gif

Kai pirmakart valgiau, ne mintis nekilo, kad ten svogunai. Galvojau, rauginti kopustai laugh.gif .
Atsakyti
QUOTE (zapuks @ 2004 12 03, 14:33)
I lekste dedama pasktudinta balta duona su suriu ir uzpilama svogunu sriube smile.gif

nelabai supratau, kaip ta duona su suriu turi buti -mazais gabaliukais supkjaustyti duona ir paskrdinti? o suris kada ir koks? o gal visai ne taip sakau?
Atsakyti
Paimi konkreciai baltos duonos riekes, pabarstai tarkuotu lydytu suriu, i orkaite, kai apskrunda - i lekste ir uzpili cibuline sriube smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(picolo @ 2005 01 07, 13:15)
Gal kas zinote idomiu ir svarbiausia skaniu pertrintu sriubyciu receptuku?
Kazkaip zurnaluose neuztinku.. sad.gif O tradicines jau pabodo smile.gif


Keptuveje apkepinu menkes ar juru lydekos file su prieskoniais. Tada ja i puoda. Vel keptuveje pakepinu daug tarkuotu morku ir salieru su svogunais. Tada ta mase pas zuvi i puoda. Uzpilu zuvi su darzovem vandeniu, siek tiek paverdu, imetu kelias bulves. Kai viskas isverda, sutrintu trintuve ir uzbalinu grietinele. Va tau zuvies tyrsriube. Tinka ivairus megstami prieskoniai.
Atsakyti
Labai paprasta skani ir isbandyta:
prisipjaustyti visokiu darzoviu-bulviu,morku,ziedinio kopusto,poro ar svoguno.I verdanti vandeni su kubeliu sultinio sudeti supjaustytas darzoves ir virti kol suminkstes.Pries baigiant virti koki puse stiklainiuko konservuotu zirneliu,dar minutele pavirti.Tada i smulkintuva ir sutrinti,betrinant ispausti kelis citrinos laselius,juodu pipiriuku.Atgal i puoda visa mase ir jei megstat dadeti smulkintos virtos vistytes,viska uzbalinti grietinele.Na man niam-niam smile.gif Turetu ir jums patikti smile.gif
Atsakyti
Mano mama verda tokia pertrinta sriuba:

Pertrinta darzoviu sriuba su skrebuciais

2 svogunai
4-5 bulves
4-5 morkos
2 s. sviesto
3/4 l vistienos sultinio
1/4 l grietines
druskos, baltuju pipiru
batono

Svogunus, bulves, morkas supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apkepinti su sviestu, po to isvirti sultinyje. Sriuba nukosti, o darzoves sutrinti elektrine maisykle. I darzoviu tyre ipilti truputi sultinio (kad butu kremo tirstumo). Tyre sukresti i sultini, ismaisyti ir pasildyti. Tuomet i sriuba ideti grietines, druskos ir pipiru. Batona supjaustyti kubeliais ir apkepinti orkaiteje. Ipylus sriuba ilekste, isiberti skrebuciu thumbup.gif

Be galo skani sriuba thumbup.gif Pati dabar uzsimaniau, reikes pasidaryti biggrin.gif

P.S. galima deti ne tik morku, svogunu ar bulviu. Karta mama dejo ir kopustu. Zodziu, darzoves galima deti pagal skoni smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sesyte: 08 sausio 2005 - 23:09
QUOTE(vija @ 2005 01 07, 15:19)
Keptuveje apkepinu menkes ar juru lydekos file su prieskoniais. Tada ja i puoda. Vel keptuveje pakepinu daug tarkuotu morku ir salieru su svogunais. Tada ta mase pas zuvi i puoda. Uzpilu zuvi su darzovem vandeniu, siek tiek paverdu,  imetu kelias bulves. Kai viskas isverda, sutrintu trintuve ir uzbalinu grietinele. Va tau zuvies tyrsriube. Tinka ivairus megstami prieskoniai.

saliero sakni naudoti kaip supratau?
Atsakyti
QUOTE(picolo @ 2005 01 12, 16:42)
saliero sakni naudoti kaip supratau?


aha, šaknį
Atsakyti