o as bet kokia sriuba valgau tik su grietinele,labai skanu...jei neturiu gietineles net sriubos neverdu
QUOTE (Medeina @ 2004 09 23, 09:09) | ||
Barstyt galima tarkuotu sūriu, o valgyt su paskrudinta bandele(prieš paskrudinant uždėjus česnakėlio ir sviestuko)-niam niam..Čia tipo kaip čili sriubytė |
Išbandžiau šią sriubytę sūriu tarkuotu užsibarstydama. Liuks kaip skanu. Tik aš labai tingėjau pupeles iš anksto išsivirti. Tai nusipirkau konservuotų pupelių tomato padaže puslitrinį indelį. Man tai tiko Labai skaniai gavosi. Ačiū už receptuką
Supjaustome jautiena smulkiais gabaliukais, isverdame sultini ir prieskoniais (lauras, pipirai), jautienai baigiant virt sudedame kubiukiais pjaustytas morkas, bulves, svoguna, marinuota agurka, viska verdame kol isvirs ir pacioj pacioj pabaigoj dar sudedame smulkiai supjaustytas citrina ir alyvuoges, taip pat tinka kapareliai, jei turit, plius petrazoles lapeliai ir skiltele trinto cesnako.
Netradicinis skonis, kam pabodo lietuviskos sriubos
PS beje galima tokios sriubos paragauti penktadieniais Guru.
Netradicinis skonis, kam pabodo lietuviskos sriubos
PS beje galima tokios sriubos paragauti penktadieniais Guru.
Kas mėgsta grybus, gal patiks pievagrybių sriubytė (mano mėgstamiausia)
Pievagrybius supjaustyti ketvirčiukais (jei labai dideli, smulkiau), apvirti (galima apkepti svieste, bus greičiau), tada dėti kubeliais supjaustytas bulves (aš sriubą darau tirštą), baigiant virti įdėti sultinio kubelį, prieskonių (kad ir "Vegetos"), krapų, petražolių, šaukštą sviesto ir porą šaukštų grietinės (arba grietinėlės, dar skaniau). Ir niam niam
Pievagrybius supjaustyti ketvirčiukais (jei labai dideli, smulkiau), apvirti (galima apkepti svieste, bus greičiau), tada dėti kubeliais supjaustytas bulves (aš sriubą darau tirštą), baigiant virti įdėti sultinio kubelį, prieskonių (kad ir "Vegetos"), krapų, petražolių, šaukštą sviesto ir porą šaukštų grietinės (arba grietinėlės, dar skaniau). Ir niam niam
Prancuziska svogunu sriube
Kiekiai ir proporcijos priklauso nuo valgytoju skaiciaus ir skonio
Svogunai supjaustomi labai siaurais ziedeliais ir truputi pakepinami ant aliejaus. Tada suverciami i buljona ir isverdami. Gardinama juodaisiais pipirais ( gan gausiai) ir , sriubai beveik isvirus, sausu raudonu vynu.
I lekste dedama pasktudinta balta duona su suriu ir uzpilama svogunu sriube
Kai pirmakart valgiau, ne mintis nekilo, kad ten svogunai. Galvojau, rauginti kopustai .
Kiekiai ir proporcijos priklauso nuo valgytoju skaiciaus ir skonio
Svogunai supjaustomi labai siaurais ziedeliais ir truputi pakepinami ant aliejaus. Tada suverciami i buljona ir isverdami. Gardinama juodaisiais pipirais ( gan gausiai) ir , sriubai beveik isvirus, sausu raudonu vynu.
I lekste dedama pasktudinta balta duona su suriu ir uzpilama svogunu sriube
Kai pirmakart valgiau, ne mintis nekilo, kad ten svogunai. Galvojau, rauginti kopustai .
QUOTE (zapuks @ 2004 12 03, 14:33) |
I lekste dedama pasktudinta balta duona su suriu ir uzpilama svogunu sriube |
nelabai supratau, kaip ta duona su suriu turi buti -mazais gabaliukais supkjaustyti duona ir paskrdinti? o suris kada ir koks? o gal visai ne taip sakau?
QUOTE(picolo @ 2005 01 07, 13:15)
Gal kas zinote idomiu ir svarbiausia skaniu pertrintu sriubyciu receptuku?
Kazkaip zurnaluose neuztinku.. O tradicines jau pabodo
Kazkaip zurnaluose neuztinku.. O tradicines jau pabodo
Keptuveje apkepinu menkes ar juru lydekos file su prieskoniais. Tada ja i puoda. Vel keptuveje pakepinu daug tarkuotu morku ir salieru su svogunais. Tada ta mase pas zuvi i puoda. Uzpilu zuvi su darzovem vandeniu, siek tiek paverdu, imetu kelias bulves. Kai viskas isverda, sutrintu trintuve ir uzbalinu grietinele. Va tau zuvies tyrsriube. Tinka ivairus megstami prieskoniai.
Labai paprasta skani ir isbandyta:
prisipjaustyti visokiu darzoviu-bulviu,morku,ziedinio kopusto,poro ar svoguno.I verdanti vandeni su kubeliu sultinio sudeti supjaustytas darzoves ir virti kol suminkstes.Pries baigiant virti koki puse stiklainiuko konservuotu zirneliu,dar minutele pavirti.Tada i smulkintuva ir sutrinti,betrinant ispausti kelis citrinos laselius,juodu pipiriuku.Atgal i puoda visa mase ir jei megstat dadeti smulkintos virtos vistytes,viska uzbalinti grietinele.Na man niam-niam Turetu ir jums patikti
prisipjaustyti visokiu darzoviu-bulviu,morku,ziedinio kopusto,poro ar svoguno.I verdanti vandeni su kubeliu sultinio sudeti supjaustytas darzoves ir virti kol suminkstes.Pries baigiant virti koki puse stiklainiuko konservuotu zirneliu,dar minutele pavirti.Tada i smulkintuva ir sutrinti,betrinant ispausti kelis citrinos laselius,juodu pipiriuku.Atgal i puoda visa mase ir jei megstat dadeti smulkintos virtos vistytes,viska uzbalinti grietinele.Na man niam-niam Turetu ir jums patikti
Mano mama verda tokia pertrinta sriuba:
Pertrinta darzoviu sriuba su skrebuciais
2 svogunai
4-5 bulves
4-5 morkos
2 s. sviesto
3/4 l vistienos sultinio
1/4 l grietines
druskos, baltuju pipiru
batono
Svogunus, bulves, morkas supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apkepinti su sviestu, po to isvirti sultinyje. Sriuba nukosti, o darzoves sutrinti elektrine maisykle. I darzoviu tyre ipilti truputi sultinio (kad butu kremo tirstumo). Tyre sukresti i sultini, ismaisyti ir pasildyti. Tuomet i sriuba ideti grietines, druskos ir pipiru. Batona supjaustyti kubeliais ir apkepinti orkaiteje. Ipylus sriuba ilekste, isiberti skrebuciu
Be galo skani sriuba Pati dabar uzsimaniau, reikes pasidaryti
P.S. galima deti ne tik morku, svogunu ar bulviu. Karta mama dejo ir kopustu. Zodziu, darzoves galima deti pagal skoni
Pertrinta darzoviu sriuba su skrebuciais
2 svogunai
4-5 bulves
4-5 morkos
2 s. sviesto
3/4 l vistienos sultinio
1/4 l grietines
druskos, baltuju pipiru
batono
Svogunus, bulves, morkas supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apkepinti su sviestu, po to isvirti sultinyje. Sriuba nukosti, o darzoves sutrinti elektrine maisykle. I darzoviu tyre ipilti truputi sultinio (kad butu kremo tirstumo). Tyre sukresti i sultini, ismaisyti ir pasildyti. Tuomet i sriuba ideti grietines, druskos ir pipiru. Batona supjaustyti kubeliais ir apkepinti orkaiteje. Ipylus sriuba ilekste, isiberti skrebuciu
Be galo skani sriuba Pati dabar uzsimaniau, reikes pasidaryti
P.S. galima deti ne tik morku, svogunu ar bulviu. Karta mama dejo ir kopustu. Zodziu, darzoves galima deti pagal skoni
QUOTE(vija @ 2005 01 07, 15:19)
Keptuveje apkepinu menkes ar juru lydekos file su prieskoniais. Tada ja i puoda. Vel keptuveje pakepinu daug tarkuotu morku ir salieru su svogunais. Tada ta mase pas zuvi i puoda. Uzpilu zuvi su darzovem vandeniu, siek tiek paverdu, imetu kelias bulves. Kai viskas isverda, sutrintu trintuve ir uzbalinu grietinele. Va tau zuvies tyrsriube. Tinka ivairus megstami prieskoniai.
saliero sakni naudoti kaip supratau?