oi, kokios skanuoliškos sriubytės
aš labai mėgstu virti: faršas, bulvės, brokoliai, žirneliai ir morkos. dukrai sumiksavau, o sau ne, super skanu
turejau rukytos sonines gabaliuka tai isviriau sriubos...
rukyta sonine nuviriau, idejau skaldytu perliniu kruopu (jos greiciau isverda, nereikia mirkyti), pridejau kepintu morku ir svogunu, sparaginiu pupeliu, bulviu, prieskoniu ir psio
labai skani, tirstoka sriubyte gavosi
rukyta sonine nuviriau, idejau skaldytu perliniu kruopu (jos greiciau isverda, nereikia mirkyti), pridejau kepintu morku ir svogunu, sparaginiu pupeliu, bulviu, prieskoniu ir psio
labai skani, tirstoka sriubyte gavosi
Sveikos sriubų virėjėlės gal galit man padėt . Niekur nerandu kaip reikia ruošti šaltą sriubą (gaspačio, ar garpačio) tiksliai net nežinau pavadinimo. Bet kažkas panašaus. Ji gaminama iš pomidorų, paprikų ir dar kažko . Gal galit įdėt receptėlį, nes vyras prašo padaryt, o aš net tikslaus pavadinimo neatsimenu. Jis pasakė(išgirdo per radiją), o aš neužsirašiau ir pamiršau:oh Ačiū
QUOTE(Jūja @ 2008 07 06, 00:54)
Sveikos sriubų virėjėlės gal galit man padėt . Niekur nerandu kaip reikia ruošti šaltą sriubą (gaspačio, ar garpačio) tiksliai net nežinau pavadinimo. Bet kažkas panašaus. Ji gaminama iš pomidorų, paprikų ir dar kažko . Gal galit įdėt receptėlį, nes vyras prašo padaryt, o aš net tikslaus pavadinimo neatsimenu. Jis pasakė(išgirdo per radiją), o aš neužsirašiau ir pamiršau:oh Ačiū
Gaspacio sriubos receptukas
Ko reikes:
4 puodeliai konservuotu savose sultyse pomidoru
1,5 puodelio pjaustytu zaliuju papriku
3/4 puodelio pjaustytu raudonu svogunu
2 puodeliai jautienos sultinio
1/2 puodelio citrinu sulciu
1/4 puodelio alyvuogiu aliejaus
1 saukstas paprikos milteliu
1/2 puodelio pjaustytu agurku
Druska
Pipirai
Kaip ruosti:
Viska sumaisyti ir valgyti
As agurkus dedu pries patiekiant.
Skanaus!
QUOTE(aga1 @ 2008 07 06, 01:11)
Gaspacio sriubos receptukas
Ko reikes:
4 puodeliai konservuotu savose sultyse pomidoru
1,5 puodelio pjaustytu zaliuju papriku
3/4 puodelio pjaustytu raudonu svogunu
2 puodeliai jautienos sultinio
1/2 puodelio citrinu sulciu
1/4 puodelio alyvuogiu aliejaus
1 saukstas paprikos milteliu
1/2 puodelio pjaustytu agurku
Druska
Pipirai
Kaip ruosti:
Viska sumaisyti ir valgyti
As agurkus dedu pries patiekiant.
Skanaus!
Ko reikes:
4 puodeliai konservuotu savose sultyse pomidoru
1,5 puodelio pjaustytu zaliuju papriku
3/4 puodelio pjaustytu raudonu svogunu
2 puodeliai jautienos sultinio
1/2 puodelio citrinu sulciu
1/4 puodelio alyvuogiu aliejaus
1 saukstas paprikos milteliu
1/2 puodelio pjaustytu agurku
Druska
Pipirai
Kaip ruosti:
Viska sumaisyti ir valgyti
As agurkus dedu pries patiekiant.
Skanaus!
oi kaip ačiū
QUOTE(Jūja @ 2008 07 07, 00:30)
oi kaip ačiū
Pabandyk, gal patiks. Pati seniai gaminau, reiks kuria dienele ir man pasigamint!
o as niekad tokios nevalgius o agurkai tai kokie? marinuoti, zali?
QUOTE(Natalija @ 2004 03 04, 23:14)
Starkis,galima dar kuoja,
bulves,morkos,svogunai,soros,
I verdanti vandieni suberiu bulves ,verdu 15min
Supjaustau zuvi gabaliukais,sudedu i puoda,
Kruopas butinai isplaut su verdanciu vandieniu 3kartus,tada isniksta kartus skonis.
Ipilu i puoda,ant 3litru puoda sriubos,reikia puse kavos puodelio kruopu.
Svogunus idedu i keptuve,po minutes morka,pakepinu 5min ant mazos ugnies.
Viska sudedu i puoda ir verdu tol ,kol kruopos bus isvirusios.
Zuviai uztenka 20min vyrimo.
Prieskonius geriau idet iskarto kol verda bulves.Vegeta dar labiau paskanis.Lauro lapeli nuplovus karstu vandeniu isduos gera aromata.
Krapai ir petrazoles galima idet zalias tesei i lekste.
bulves,morkos,svogunai,soros,
I verdanti vandieni suberiu bulves ,verdu 15min
Supjaustau zuvi gabaliukais,sudedu i puoda,
Kruopas butinai isplaut su verdanciu vandieniu 3kartus,tada isniksta kartus skonis.
Ipilu i puoda,ant 3litru puoda sriubos,reikia puse kavos puodelio kruopu.
Svogunus idedu i keptuve,po minutes morka,pakepinu 5min ant mazos ugnies.
Viska sudedu i puoda ir verdu tol ,kol kruopos bus isvirusios.
Zuviai uztenka 20min vyrimo.
Prieskonius geriau idet iskarto kol verda bulves.Vegeta dar labiau paskanis.Lauro lapeli nuplovus karstu vandeniu isduos gera aromata.
Krapai ir petrazoles galima idet zalias tesei i lekste.
Pagal Jūsų pateikta sriubos verdu tik su lašiša sriuba
QUOTE(aga1 @ 2008 07 07, 00:48)
Pabandyk, gal patiks. Pati seniai gaminau, reiks kuria dienele ir man pasigamint!
man jaučiu, kad nepatiks, bet vyras prašė padaryti. Tai reiks kokią dieną pabandyt
QUOTE(Jūja @ 2008 07 07, 20:49)
man jaučiu, kad nepatiks, bet vyras prašė padaryti. Tai reiks kokią dieną pabandyt
O pas mus atvirksciai, as megstu sia sriubyte, vyras - ne
darzoviene - kopustas, ziedinis kopustas, sviezi zirneliai, morka, bulve, makaronai, prieskoniai
sveikutes ilgai skaitinedavau jusu forumus ir nusprendziau pati viena diena prisijungt, nes labai megstu gamint o as darau labai paprasta bet unreal skania sriuba jai reikia 3-4 dideliu bulviu(priklauso nuo daromo sriubos kiekio), 2 morku, vistienos krutineles, krapu, svoguno, sultinio kubelio, lydyto tepamo surelio ir ivairiu prieskoniu pagal skoni(as dazniausiai dedu sriubos prieskonius ir vegeta). nuverdam krutinele, tada ja vel dedam i svaru vandeni ir pradedam virt, sudedam sultinio kubeli, kubeliais supjaustytas bulves, nepjaustyta svoguno galva ir per burokine tarka sutarkuotas morkas. viska verdam kol bulves ir morkos isverda(aisku sudedam visus reikalingus prieskonius), tada svoguna isgriebiam, sudedam visa lydyto surelio dezute, krapus. viska sutrinam su bulviu koses trintuvu ir valgom sriuba turi gautis tirsta. ji rieboka bet LABAI skani ir soti tiesa, kartais kai neturiu vistienos krutineles dedu lydyta sureli kumpio skonio-igauna mesytes skoni ir kvapa galima savo nuoziura dar idet kazka-kai turiu dedu pievagrybiu, moliugo ar kalafijoru-viskas tinka, svarbu gerai pertrint viska