Mano siandienine sriubyte
Viriau pagal Sonatinos receptuka va cia!
QUOTE(Bonifacija @ 2008 06 14, 21:51)
kaip isvirti burokeliu sriuba, kad tokia spalva butu? As isverdu burokus, o tada juos dedu pacioj pabaigoj, kai lieka apie 10min. O kaipjus?
Na as tai dedu i puoda viska vienu metu .Susipjaustau bulves ir sviezius burokelius juostelemis,dedu visa galva svoguno,lauro lapeliu ir pipiru,buljono kubeli ir uzpilu vandeniu saltu(kai turiu rukytos desreles ir jos ipjaustau).Uzdengus uzkaiciu ant silpnos ugnies.Kai uzverda imetu dziovintu grybu ir gera sauksta santa marijos prieskoniu barsciams.Ir verdu kol bulves isverda.Vsio . O kai svieziu burokeliu nebuna,tai dedu jau virtus burokelius (perku juos vakume) ir lygiai viska taip pat darau.
QUOTE(aguonele @ 2008 03 25, 13:55)
Isbandziau siandien .Kruopas nuviriau gerai 20min , ir viskas gavos. Tikrai labai skanu, dar sauksta lydyto surio idejau tai apsivalgymas. Aciu uz idejas
o gal kas tikslaiu gali receptuka parasyti?kokias kruopas geriau virti?
QUOTE(Tatli @ 2008 06 25, 09:56)
o gal kas tikslaiu gali receptuka parasyti?kokias kruopas geriau virti?
Cia tu apie perliniu kruopu sriuba klausi?
Na jei apie ja, tai labai lengva padaryti. I maza keptuve ipilu puse puodelio perliniu kruopu,uzpilu vandeniu ir verdu vis pamaisydama. Jei vanduo isgaruoja vis dapilu po truputi,kol kruopos minkstos buna. (~30min),tada jas nuplaunu.
I ta laika kol kruopos verda, susipjaustau siaudeliais bulve ir morka ir uzkaiciu. Idedu buljono,svoguno na ir viso kita kas i sriuba ieina. Kai bulves suminksteja supilu kruopas,dedu gera sauksta lydyto surio,ispaudziu cesnako ir uzdengus leidziu puse min pavirti.Isjungiu ir dar 5 min leidziu pastoveti.
QUOTE(aguonele @ 2008 06 25, 12:18)
Cia tu apie perliniu kruopu sriuba klausi?
Na jei apie ja, tai labai lengva padaryti. I maza keptuve ipilu puse puodelio perliniu kruopu,uzpilu vandeniu ir verdu vis pamaisydama. Jei vanduo isgaruoja vis dapilu po truputi,kol kruopos minkstos buna. (~30min),tada jas nuplaunu.
I ta laika kol kruopos verda, susipjaustau siaudeliais bulve ir morka ir uzkaiciu. Idedu buljono,svoguno na ir viso kita kas i sriuba ieina. Kai bulves suminksteja supilu kruopas,dedu gera sauksta lydyto surio,ispaudziu cesnako ir uzdengus leidziu puse min pavirti.Isjungiu ir dar 5 min leidziu pastoveti.
Na jei apie ja, tai labai lengva padaryti. I maza keptuve ipilu puse puodelio perliniu kruopu,uzpilu vandeniu ir verdu vis pamaisydama. Jei vanduo isgaruoja vis dapilu po truputi,kol kruopos minkstos buna. (~30min),tada jas nuplaunu.
I ta laika kol kruopos verda, susipjaustau siaudeliais bulve ir morka ir uzkaiciu. Idedu buljono,svoguno na ir viso kita kas i sriuba ieina. Kai bulves suminksteja supilu kruopas,dedu gera sauksta lydyto surio,ispaudziu cesnako ir uzdengus leidziu puse min pavirti.Isjungiu ir dar 5 min leidziu pastoveti.
Niam niam, reiks pabandyti kuria dienele. Skanu turetu buti!
QUOTE(aguonele @ 2008 06 25, 11:18)
Cia tu apie perliniu kruopu sriuba klausi?
Na jei apie ja, tai labai lengva padaryti. I maza keptuve ipilu puse puodelio perliniu kruopu,uzpilu vandeniu ir verdu vis pamaisydama. Jei vanduo isgaruoja vis dapilu po truputi,kol kruopos minkstos buna. (~30min),tada jas nuplaunu.
I ta laika kol kruopos verda, susipjaustau siaudeliais bulve ir morka ir uzkaiciu. Idedu buljono,svoguno na ir viso kita kas i sriuba ieina. Kai bulves suminksteja supilu kruopas,dedu gera sauksta lydyto surio,ispaudziu cesnako ir uzdengus leidziu puse min pavirti.Isjungiu ir dar 5 min leidziu pastoveti.
Na jei apie ja, tai labai lengva padaryti. I maza keptuve ipilu puse puodelio perliniu kruopu,uzpilu vandeniu ir verdu vis pamaisydama. Jei vanduo isgaruoja vis dapilu po truputi,kol kruopos minkstos buna. (~30min),tada jas nuplaunu.
I ta laika kol kruopos verda, susipjaustau siaudeliais bulve ir morka ir uzkaiciu. Idedu buljono,svoguno na ir viso kita kas i sriuba ieina. Kai bulves suminksteja supilu kruopas,dedu gera sauksta lydyto surio,ispaudziu cesnako ir uzdengus leidziu puse min pavirti.Isjungiu ir dar 5 min leidziu pastoveti.
AHA ACIU
Ikisiu ir as savo trigrasi.Viriau pertrinta bulviu ir poru sriuba.Maniau nieko gero nebus,bet gavosi tikrai skanu.Taigi pora normaliu (neperdidziausiu) bulviu,4 poro baltos dalys(be tu zaliu lapu),svoguna supjaustome ir viska pakepiname aliejuje,kepiname kokias 5 min vis pamaisant,tada uzpilti 1 litra darzoviu sultinio ir uzdengus ant letos ugnies virti 15 min.Viska blenderiu sublenderiuoti,ideti sv krapu,ipilti 150g grietineles,druskos ir dar pakaitinti.
Atrodo tai nelabai isvaizdziai,nekokia fotografe.
Atrodo tai nelabai isvaizdziai,nekokia fotografe.
Mano firmine yra siupine:bulves, poras, paprikos, vistiena gabaliukais, tomatas.Vistiena supjaustai gabaliukais ir pakepini (rpieskoniu paga skoni ir nuoziura). I puoda sudedi pakepinta vistiena ir bulves ir verdi, bebaigiant virti sudedi pora ir paprika saldziaja ir galiausiai tomata.Verdama kol paprika suminkstes.
Taip skaniai cia pasnekejom apie kruopas,kas siandien ir issiviriau .Nu man tai apsivalgymas jinai
QUOTE(aguonele @ 2008 06 26, 17:41)
Taip skaniai cia pasnekejom apie kruopas,kas siandien ir issiviriau .Nu man tai apsivalgymas jinai
ir man patinka tokios sriubos
Kaip pasigamint kiniska sriuba su kiausiniais? Nezinau, kaip daugiau apibudint... Valgiau ja Sicuano restorane. Tokia tirsta, permatoma. Gal ten krakmalo ideda ar pan.?
QUOTE(Imagee @ 2008 06 29, 12:41)
Kaip pasigamint kiniska sriuba su kiausiniais? Nezinau, kaip daugiau apibudint... Valgiau ja Sicuano restorane. Tokia tirsta, permatoma. Gal ten krakmalo ideda ar pan.?
Kokia ten tiksliai sriuba nezinau, bet as kai gaminu kinietiska sriuba, tam, kad jinai butu tirsta, dedu krakmolo: 1-2 saukstus, jeigu puodas didelis ir daugiau galima, istirpinu puseje stiklines vandens ir tada i puoda su sriuba supilu. O kiausini reikia isplakti ir supilti i sriuba jau bebaigiant virti.
Bandyk, bet turbut dar kazkas i ta sriuba dedasi, sultini reikia pirma isvirt