Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(zebra @ 2008 05 11, 13:20)
Šiandien viriau saldžią sriubytę: makaronai,bananai,dž.slyvos,razinos,obuolys 4u.gif

user posted image

O gal butu galima konkreciau suzinoti, kaip ja pasigaminti? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2008 03 09, 15:07)
Sultinys žuvies, yra kubeliais pirkti..o prieskoniais irgi Santa Maria žuvims, dar baziliko  4u.gif 

Taip ir neradau as zuvienei zuvies sultinio nei maximo, nei iki, nei rimi doh.gif g.gif bet dejau paprasta darzoviu sultinuka, tai visai tiko. Siaip super skani elenos zuviene wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(barskuoleee @ 2008 05 13, 15:36)
O gal butu galima konkreciau suzinoti, kaip ja pasigaminti? bigsmile.gif

Užverdam vandenį,įpilu makaronų ar ryžių(pagal skonį) apverdam,tada įdedu dž.slyvų,razinų,dar šiek tiek paverdam ir paskiausiai gale sudedu obuolį ir dar bananų dėjau.Įpilu aš sirupo ,tai tada cukraus nebereikia,o ir nudažo sriubytę.Ir galiausiai sutirštinu su krakmolu.Dar dedu rūgšteles.Tokia saldžiarūgštė gaunasi. smile.gif
Atsakyti
Kai saulei šviečiant šitoks apgaulingas šaltas vėjas pučia, norint sušilti belieka prisipilti lėkštę 'ko nors' aštraus. Pavyzdžiui kinietiško?

Sudėtis:
Morkos
Paprikos
Salierų stiebai
Žalumynu
Jelapenas koncervuotas (nelabai kinietiška)
Šviežias agurkas
Vištienos filė trupinėliai smile.gif

Gaminam:
Kaip pasakojo toks kinietis, jų virtuvėje svarbiausia viską kuo smulkiau ir šiaudeliškai pjaustyti. Užsikaičiam vandens, įdedam sultinio kubelį, morkų šiaudelius, vištos trupinėlius, paprikas, susmulkintą jelapeną (aš pyliau ir to skysčio nuo jų, nes mėgstam itin aštriai) ir verdam viską. Kai mėsytė išvirė, kas trunka labai greit, pribarstom "Avokado" prieskonių "china" thumbup.gif . Kuo daugiau beriam, tuo gražesnė spalva daros ir tuo aštresnė sriuba. Sriubai baigus virti, dedam agurkus, kurie jau pjaustyti ne visai šiaudeliais, bet labai plonai (nuotraukoje matosi). Valgymo esmė - švieži, nespėjė primirkti agurkai, nuima dalį nepakeliamo aštrumo smile.gif subtilybė gaunas. Aš dar įpilu šlakelį acto obuolių.

Skanaus, svarbu nepadauginti, kad akys nesusiaurėtų unsure.gif

user posted image
Atsakyti
As tai vis negaliu atsidziaugti ismokus frigadeles daryti skanias i sriuba.
Aciu tau Neryte labiausiai notworthy.gif Vis valgydama tada tave prisimenu lotuliukas.gif Siandien taip pat.
user posted image
Jei kam idomu:bulves ir morkas uzkaisti,imesti buljona.Po poros minuciu ideti makaronu.
Kai bulves suminksteje ideti frigadeles(farsas,manai,kiausinis,prieskoniai,petrazole),ispausti cesnako ,
uzdengus ant silpnos ugnies palaikyti pora minuciu ir vsio. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 18 gegužės 2008 - 13:54
QUOTE(aguonele @ 2008 05 18, 13:51)
Aciu tau Neryte labiausiai  notworthy.gif Vis valgydama tada tave prisimenu  lotuliukas.gif Siandien taip pat.

blush-anim-cl.gif nu ir nustebinai savo postu... ax.gif As ismokiau tave frikadeles virti??! bigsmile.gif prisimenu, kad kazkas klause apie jas... Smagu, kad patiko mirksiukas.gif

As irgi turbut ryt raitysiu kokia sriuba, nes jau seniai beviriau
Atsakyti
Mano zirniu sriubyte smile.gif (atsiprasau uz kokybe)
Sudetis:
1 desrele rukyta,svogunas mazas.kubelis grybu,zirniu 2 saujales,1arbatinis saukstelis pomidoru padazo smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 05 18, 14:51)
Aciu tau Neryte labiausiai  notworthy.gif Vis valgydama tada tave prisimenu  lotuliukas.gif Siandien taip pat.
user posted image
Jei kam idomu:bulves ir morkas uzkaisti,imesti buljona.Po poros minuciu ideti makaronu.
Kai bulves suminksteje ideti frigadeles(farsas,manai,kiausinis,prieskoniai,petrazole),ispausti cesnako ,
uzdengus ant silpnos ugnies palaikyti pora minuciu ir vsio.  thumbup.gif

Na tikrai patraukliai ir skaniai atrodo Jusu sriubyte. Pasidarysiu ir as. ACIU
Atsakyti
nu jau ta sriubyte su frigadelem bigsmile.gif thumbup.gif kadangi dar pati maitinu dukryte, mazai ka galiu valgyt (vis viduriuoja), tai sita sriubyte man issigelbejimas biggrin.gif beto niekada nemokejau tu frigadeliu daryt.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2008 06 05, 20:58)
beto niekada nemokejau tu frigadeliu daryt.. blush2.gif

Na va dabar jau visos mokesim skanias frikadeles daryti. tongue.gif Aciu Nerytei uz gera receptuka ir aguonelei uz pareklamuota sriubyte user posted image
Atsakyti
[COLOR=blue]
Kaip suprantu frigadeliu receptukas butu toks: farsas, manai, kiausinis, prieskoniai, petrazole? Visos jus jas taip isgyret, net ir as uzsimaniau:)

Pridedu ir as savo megstamos sriubytes receptuka, gal kam patiks. Gavau is drauges mamos, pradzioj ziurejau kreivai, bet pabandziau ir patiko.
Taigi...

Brokoliu Sriuba

brokoliai 300 - 400g
morka
porai 1 - 2
pomidorai 2 - 3 (as ju paprastai nededu)
bulvytes
sultinio kubeliai
saukstas sviesto
petrazoliu lapeliai
ir pagal skoni sviezi bazilikai, krapai, ar kas tik kam prie sirdeles

I verdanti vandeni sumetame sultinio kubelius, supjaustytas bulves, morkas. Verdam apie 15min.
Porus supjaustom griezineliais ir pakempam keptuveje, istirpine sauksta sviesto.
Tada sudedame brokolius ir pakepinta saliera.

Pomidorus nuplikom verdanciu vandenuku ir nulupame ju odeles. Baigdamos virti supjaustome juos ir sudedame i sriubyte.

Ir pabaigai prieskoniai. Bazilikai, petrazoles, krapai. Tinka viskas, kas zalia:)

Skanaus Mergaites! Gal kam patiks! ax.gif
Atsakyti
Oi kaip visos mano sriubyte valgot clap.gif
Teisingai:frigadeles daros is farso,manu,kiausinio ir prieskoniu.Man jis buna toks minkstas tada,kad vakar idarytas bulves ir su tokia farso mase dariau ir buvo laaaaaaaaaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 06 07, 11:56)
Oi kaip visos mano sriubyte valgot  clap.gif
Teisingai:frigadeles daros is farso,manu,kiausinio ir prieskoniu.Man jis buna toks minkstas tada,kad vakar idarytas bulves ir su tokia farso mase dariau ir buvo laaaaaaaaaabai skanu  thumbup.gif

Oi, net idomu pasidare ax.gif
Gal receptuka idarytom bulvytem galetm parasyti:)
Atsakyti