Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(justina_r @ 2008 04 15, 09:54)
svieziu kopustu sriuba:
smulkinti sviezi kopustai
2 bulves susmuskintos kubeliais
1 sutarkuota morka
1 sviezias skiltelemis supjaustytas pomidoras
siek tiek krapu
bulijono kubelis, siek tiek druskos 
pagardinam grietine 4u.gif

user posted image


va, siandien virsiu kazka panasaus, man patinka, kai sriuboj nera riebaliuku, tai net frikadeles pradzioj atsikai apverdu blush2.gif o ir mano mergytei ir tetukui tokia drazoviu sriubyte labai aptinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(justina_r @ 2008 04 10, 13:25)
pievagrybiu sriuba: pjaustyti pievagrybiai, kubeliais supjaustytos bulves, sutarkuota morka, bulijono kubelis ir krapai, sriuba pagardinam grietine  4u.gif
atrodo nuotraukoj kazkaip negraziai  blush2.gif , bet istikro tai labai skanu  smile.gif



Einu daryti thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na, turbūt kokia panaši sriuba šioje temoje jau buvo, bet pasidalinsiu - vakar pirmąkart tokią viriau, dėjau viską iš galvos ir skaniai gavos (beveik kiekvienas patiekalas mano būna pirmąkart ruošiamas, nes dar tik pradedame tikrą savarankišką gyvenimą blush2.gif )
Taigi, daržovių sriuba su frikadelėm
Supjausčiau vieną svogūną, tris morkas (man skaniausia šiaudeliais), 200g faršo priprieskoniavau pipirais, druska. Užkaičiau puode vandenį ir suformavusi iš faršo mažus kukuliukus sudėjau į puodą. Mėsa virė apie 15 min. Kol virė frikadelės, ant keptuvės pakepiau svogūną, morkas, įbėriau druskos. Į puodą įdėjau apie 300g makaronų, suverčiau pakeptas daržoves, įbėriau kvapiųjų, juodųjų pipirų, kelis lauro lapus. Kai makaronai jau beveik išvirė, supyliau stiklainiuką konservuotų žirnelių. Darkart užvirinau ir dar dėjau druskos, kol skonis mane tenkino smile.gif
Viskas biggrin.gif
Sriuba gavosi tiršta (ta prasme, daug visko joje plaukiojo biggrin.gif ) ir labai skani.
Konservuoti žirneliai, tiesa, duoda stiprų skonį, bet man tai ir patinka.
Tikiuos, jei kas bandys, irgi patiks 4u.gif
Atsakyti
Gal zinot spinatu sriubos recepta g.gif
Atsakyti
QUOTE(aretat @ 2008 04 22, 18:01)
Gal zinot spinatu sriubos recepta g.gif

Radau toki neblogai skambanti spinatu sriubos recepta.
500 g spinatu
1 svogunas
2 skilteles cesnako
1 saukstas alyvuogiu aliejaus
3/4 l buljono
3 kiausiniai
90g parmezano
pipiru,druskos

Susmulkintus svoguna ir cesnakus pakepinti ant aliejaus.Sudeti spinatus ir trumpai patroskinti.Supilti buljona ir uzvirti. Tada nuemus nuo ugnies sutrinti (nezinau kaip tas daiktas vadinas blush2.gif ,kur supjausto smulkiai viska),ir vel ant silpnos ugnies uzdeti.I ta laika kiausinius suplakti kartu su spinatu. Puoda nuimti nuo ugnies ir imaisyti kiausiniu mase. Daugiau negali virti sriuba!

Na tikiuos padejau tau, gali pagal save recepta pakoreguoti. Taip as darau visada ax.gif
Beje, jei naudosi saldytus spinatus,tai juos atleisk.Tada po tekanciu vandeniu nuplauk ir dar slapius sudek i puoda ir pavirk ,kol ju lapai sukris.Tada nugrsk ir supjaustyk smulkiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 23 balandžio 2008 - 17:39
TRINTA PAPRIKU IR POMIDORU SRIUBA.
reikes:
saukstas aliejaus, raudonasis svogunas, cesnako skiltele, raudona aitri paprika, raudona saldzioji paprika, morka, 4 pomidorai be odeliu, stikline vistienos sultinio, saukstelis cukraus, saukstas varskes, surio. papuosimui zaliojo baziliku padazo smile.gif
Taigi puode ikaitiname alieju, apkepiname svoguna susmulkinta, cesnaka ir aitriasias paprikas. Simetam supjaustyta saldziaja paprika ir morka, dar kelias minutes pakaitiname. Idedame pomidorus, cukru ir supilame karsta sultini. Paverdam 15 min., ant mazos ugnies. Idedame suri (ar grudeta varske, galima ir ta ir ta) ir sutriname smulkintuvu. Galima pagardinti zaliuoju baziliku padazu kuri taip pat galite pacios pasigaminti smile.gif


Papildyta:
TRINTA MOLIUGU SRIUBYTE
reikes: 300g. moliugo, nedidukas grieztis, pusantros stiklines vistienos sultinio, puse stiklines obuoliu sulciu, saukstas lieso ar grudetos varskes.
Pomidoru padazas:2 pomidorai, saukstelis alyvuogiu aliejaus, po ziupsneli druskos, pipiriuku.
Patiekti su 50 g. truputi paskrudintu moliugu seklu.
Nulupkit ir supjaustykit moliuga ir griezti. Viskit darzoves sultinio ir obuoliu sulciu misinyje, iki suminkstes. Idekit suri ar varske ir sutrinki iki vientisos mases. Padazui labai smulkiai susipjaustykit pomidorus ir pagardinkite alyvuogiu aliejumi, druska ir juodaisiais pipiriukais. I kiekviena sriubos porciaj atskirai idekit pomidoru padazo ir apiberkit paskrudintomis moliugo seklomis.

Papildyta:
TRINTA BROKOLIU KOPUSTU SRIUBA (galima ir is ziedinio kopusto)
reikes: brokolinio kopusto, 2 morkos, 4 bulves, svogunas, 3 stiklines vitienos sultinio, 2 saukstai grudetos varskytes.
Nulupkit brokoliniu kopustu ziedukus. Supjaustykit morkytes, bulves ir svoguna. darzoves sultinyje virkite apie 20 min., Idekit grudetaja varskyte ir sutrinkit smulkintuvu iki vientisos mases. patiekite su nesmulkintu grudu balndele, kuria galite su svieteliu apskrudinti orkaiteje

Papildyta:
TRINTA APELSINU IR DARZOVIU SRIUBYTE
reikes: puse litro vistienos sultinio, 4 obuoliai, 2 bulves, poras, 200 g., saliero saknies, vieno apelsino svieziai isspaustos sultytes, saukstas liesos arba grudetos varskytes.
Nulupkit ir supjaustykit obuolius, bilves, pora, saliero sakni ir isvirkite vistienos sultinyje. Alepsino sultis supilkite i sriubyte, idekite varskytes. Viska sutrinkite iki vientisos mases. Patiekite is kart su skrudinta duonyte smile.gif


Papildyta:
POMIDORINES SRIUBYTES RECEPTUKAS.

uzstatyk puoda su 2-2.5 litro vandens, uzvirink ir idek ar vistienos slauneliu ar avienos sonkauliuku, na koki jau kauliuka ar mesiuka turi ir pasidaryk buljoniuka, as tai imetu i verdanti vandeni avienos sonkauliuku arba vistienos pora slauneliu ir 4 kubelius galina blanka ar kazkokio sintetinio buljoniuko, tada net nebedruskinu...
Na va kai buljonas isverda, ipili pora sauju ryziu (as maisau su laukiniais ryziai tarkim puse saujos laukiniu ryziu maisau su paprastais 1 sauja ryziu), paverdi kol siek tiek ryziai suminkstes, isimi mesyte, atskiri nuo kauliuko susmulkini mesyte sudedi atgal i puoda
Tada i smulkintuva idedi didelius prinokusius suplysusius 4-5 pomidorus, 5 didelius arba 10 maziuku svogunu, petrazoliu gniusta ir viena nedidele paprika saldziaja.
Viska susmulkini iki vientisos mases.
Issipili i kazkoki inda visa gauta mase, tada vel i ta smulkintuva dedi 4 morkas, didele galva cesnako (ne skiltele, o visa galva) ir salieru lapu, jeigu turi pomidoru/saldziuju papriku milteliu tai gali iberti, gerus pora sriubiniu saukstu...
Viska susmulkini iki vientisos mases vel tik sita mase dedi i ikaininta su aliejumi keptuve, gerai pakepini , supili kepinta mase, paverdi iki virimo ir supili pomidoru mase, vel paverdi iki virimo, paskanauji ar ko netruksta, ar ryziai isvire ir viskas...ilgai pomidoriuku virti nereikia, nes pradeda putoti...VA...
O is situ paciu produktu tik be morkyciu, papriku, mesytes ir ryziu galima pasigaminti lengvesne sriubyte. Viska darai ta pati, kai jau viskas isvire i lekste idedi tarkuoto suriuko ir ipili sriubytes. O prie jos pasidarai is prancuzisko batoniuko tokius sausiukus. Imi sviestelio, idedi i ji megstamu prieskoniniu zoleliu (geriausiai svieziu), siek tiek cesnakelio trinto, sakute viska permaisai ir tepi ant prancuzisko batono. I ikaitinta orkaite pasauni 10-ciai min., 150 laipsniu karsti. Ir viskas smile.gif SKANAUS.


Papildyta:
SKANAUS MERGYTĖS blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Va kalmarsriube biggrin.gif kubelis, morkos gabalais, svogunas, cesnakai gabalais, porai, sriubos prieskoniai, frikadeles-skanu ir taskas biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikos mergaites,
Esu naujoke, tai atsiprasau, jei pasikartosiu. Nors, atrodo visa temute perziurejau, bet niekur neradau rugstyniu sriubytes receptuko. Valgius esu ne karta ir mazdaug isivaizduoju kas ir kaip ten blush2.gif bet gal kuri zino tikslesni receptuka?Buciau labai dekinga, nes dabar sedziu susimasciusi prie rugstyniu pundelio g.gif
Atsakyti

Paimu kokios mėsytes gabaliuką (labai skanu rūkyta) ir verdu sultinį.Supjaustau morkas, bulves, dedu į sultinį. Kai jos beveik išverda, dedu smulkiai pjaustytą virtą kiaušinį ir nuplikytas supjaustytas rūgštynes. Kai jau išjungiu dedu krapų. Aišku prieskoniai, lauro lapeliai ir tt...Mėsa galima supjaustyti ir sudėti į sriubą, arba į lekštes pagal pageidavimus. Kiaušinį irgi galima dėti tiesiai į lėkšte. Jeigu verdu sriubą be bulvių, tada valgom su karštom virtom bulvėm.

user posted image


Atsakyti
QUOTE(sirdinga @ 2008 05 07, 12:13)
Sveikos mergaites,
Esu naujoke, tai atsiprasau, jei pasikartosiu. Nors, atrodo visa temute perziurejau, bet niekur neradau rugstyniu sriubytes receptuko. Valgius esu ne karta ir mazdaug isivaizduoju kas ir kaip ten blush2.gif  bet gal kuri zino tikslesni receptuka?Buciau labai dekinga, nes dabar sedziu susimasciusi prie rugstyniu pundelio  g.gif

Laba, o tu nori karstos ar saltos rugstyniu sriubytes? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 03 16, 16:15)
Recepta jau esu idejus anksciau  ax.gif ,o siandien vaizdiskai pateikiu, nes tik ka jos pavalgiau:(sriuba su vistiena ir brokoliais)

user posted image

essen.gif:


QUOTE(Elena @ 2008 04 01, 08:07)
Man labai patinka virti tokia alia solianka   smile.gif
Verdu gabaliuką jautieną, gabaliuką vištienos.Mėsą kai išverda smulkiai supjaustau, o sultinį verdu sriubą.Dedu morkų, bulvių, saliero šaknies biški, raugintų agurkų.Kai viskas išverda sudedu mėsą ir dar pripjaustau rūkytų dešrelių, ar rūkytos mėsos.Darau kad mėsos būtų daug,čia galima sakyt ir antras patiekalas kartu. Dar porą minučių paverdu ir vsio.Tada jau į lėkštę pripjaustau alyvuogių, dedu žalumynų, grietinės it papuošiu su citrina.Skanaus.


user posted image


tik pateiktoje foto dominuoja mėsa-dešrelė biggrin.gif
Bet laaaabai gražiai patiekta thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2008 05 07, 13:09)
Laba, o tu nori karstos ar saltos rugstyniu sriubytes? mastau.gif


o as nezinojau , kad ji ir salta buna g.gif

As tai pripsipjaustau bulviu, uzdedu su kubeliu sultinio virti. Dar svoguna imetu visa (poto ji isimu),pora lauro lapeliu ir pipiru. kai bulves suminksteja idedu vakuotas rugstynes (kitokiu nemoku, cia mama pasefuoja vakuotu blush2.gif ), truputi paverdu dar,isjungiu ir sudedu smulkinta kietai virta kiausini. Labai megstu rugstyniu sriuba mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 07 gegužės 2008 - 14:49