TRINTA PAPRIKU IR POMIDORU SRIUBA.
reikes:
saukstas aliejaus, raudonasis svogunas, cesnako skiltele, raudona aitri paprika, raudona saldzioji paprika, morka, 4 pomidorai be odeliu, stikline vistienos sultinio, saukstelis cukraus, saukstas varskes, surio. papuosimui zaliojo baziliku padazo
Taigi puode ikaitiname alieju, apkepiname svoguna susmulkinta, cesnaka ir aitriasias paprikas. Simetam supjaustyta saldziaja paprika ir morka, dar kelias minutes pakaitiname. Idedame pomidorus, cukru ir supilame karsta sultini. Paverdam 15 min., ant mazos ugnies. Idedame suri (ar grudeta varske, galima ir ta ir ta) ir sutriname smulkintuvu. Galima pagardinti zaliuoju baziliku padazu kuri taip pat galite pacios pasigaminti
Papildyta:TRINTA MOLIUGU SRIUBYTE
reikes: 300g. moliugo, nedidukas grieztis, pusantros stiklines vistienos sultinio, puse stiklines obuoliu sulciu, saukstas lieso ar grudetos varskes.
Pomidoru padazas:2 pomidorai, saukstelis alyvuogiu aliejaus, po ziupsneli druskos, pipiriuku.
Patiekti su 50 g. truputi paskrudintu moliugu seklu.
Nulupkit ir supjaustykit moliuga ir griezti. Viskit darzoves sultinio ir obuoliu sulciu misinyje, iki suminkstes. Idekit suri ar varske ir sutrinki iki vientisos mases. Padazui labai smulkiai susipjaustykit pomidorus ir pagardinkite alyvuogiu aliejumi, druska ir juodaisiais pipiriukais. I kiekviena sriubos porciaj atskirai idekit pomidoru padazo ir apiberkit paskrudintomis moliugo seklomis.
Papildyta:TRINTA BROKOLIU KOPUSTU SRIUBA (galima ir is ziedinio kopusto)
reikes: brokolinio kopusto, 2 morkos, 4 bulves, svogunas, 3 stiklines vitienos sultinio, 2 saukstai grudetos varskytes.
Nulupkit brokoliniu kopustu ziedukus. Supjaustykit morkytes, bulves ir svoguna. darzoves sultinyje virkite apie 20 min., Idekit grudetaja varskyte ir sutrinkit smulkintuvu iki vientisos mases. patiekite su nesmulkintu grudu balndele, kuria galite su svieteliu apskrudinti orkaiteje
Papildyta:TRINTA APELSINU IR DARZOVIU SRIUBYTE
reikes: puse litro vistienos sultinio, 4 obuoliai, 2 bulves, poras, 200 g., saliero saknies, vieno apelsino svieziai isspaustos sultytes, saukstas liesos arba grudetos varskytes.
Nulupkit ir supjaustykit obuolius, bilves, pora, saliero sakni ir isvirkite vistienos sultinyje. Alepsino sultis supilkite i sriubyte, idekite varskytes. Viska sutrinkite iki vientisos mases. Patiekite is kart su skrudinta duonyte
Papildyta:POMIDORINES SRIUBYTES RECEPTUKAS.
uzstatyk puoda su 2-2.5 litro vandens, uzvirink ir idek ar vistienos slauneliu ar avienos sonkauliuku, na koki jau kauliuka ar mesiuka turi ir pasidaryk buljoniuka, as tai imetu i verdanti vandeni avienos sonkauliuku arba vistienos pora slauneliu ir 4 kubelius galina blanka ar kazkokio sintetinio buljoniuko, tada net nebedruskinu...
Na va kai buljonas isverda, ipili pora sauju ryziu (as maisau su laukiniais ryziai tarkim puse saujos laukiniu ryziu maisau su paprastais 1 sauja ryziu), paverdi kol siek tiek ryziai suminkstes, isimi mesyte, atskiri nuo kauliuko susmulkini mesyte sudedi atgal i puoda
Tada i smulkintuva idedi didelius prinokusius suplysusius 4-5 pomidorus, 5 didelius arba 10 maziuku svogunu, petrazoliu gniusta ir viena nedidele paprika saldziaja.
Viska susmulkini iki vientisos mases.
Issipili i kazkoki inda visa gauta mase, tada vel i ta smulkintuva dedi 4 morkas, didele galva cesnako (ne skiltele, o visa galva) ir salieru lapu, jeigu turi pomidoru/saldziuju papriku milteliu tai gali iberti, gerus pora sriubiniu saukstu...
Viska susmulkini iki vientisos mases vel tik sita mase dedi i ikaininta su aliejumi keptuve, gerai pakepini , supili kepinta mase, paverdi iki virimo ir supili pomidoru mase, vel paverdi iki virimo, paskanauji ar ko netruksta, ar ryziai isvire ir viskas...ilgai pomidoriuku virti nereikia, nes pradeda putoti...VA...
O is situ paciu produktu tik be morkyciu, papriku, mesytes ir ryziu galima pasigaminti lengvesne sriubyte. Viska darai ta pati, kai jau viskas isvire i lekste idedi tarkuoto suriuko ir ipili sriubytes. O prie jos pasidarai is prancuzisko batoniuko tokius sausiukus. Imi sviestelio, idedi i ji megstamu prieskoniniu zoleliu (geriausiai svieziu), siek tiek cesnakelio trinto, sakute viska permaisai ir tepi ant prancuzisko batono. I ikaitinta orkaite pasauni 10-ciai min., 150 laipsniu karsti. Ir viskas
SKANAUS.
Papildyta:SKANAUS MERGYTĖS