Man žuvienę ypač pagardina saliero šaknis
Kai be jos, kažko redos trūksta. Visada verdam arba su menke, arba su jūros lydeka. Ir visada būna tiršta. Nemėgstu šaukštu vandenį iš dubenėlio semti
Ir riebių-
O čia nuotraukose tai ohoho, kokie riebaliukų ratilai
Nepeikiu, tikrai. Tiesiog tai priklauso nuo skonio
Skanaus gardžiuojantis sriubikes, o dėl saliero šaknies- būtinai pabandykit įpjaustyti
Papildyta:Beje, jau pavasaris, žolytė ims jau po savaitgalio gaivaus lietaus labiau stiebtis, tai siūlau pamėginti paragauti dilgynių sriubos
Kas neragavo, pabandykit. Verdama kaip rūgštynių ar burokų lapų sriuba, tik prieš tai dilgynių lapeliai nuplikomi verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikomi, maždaug 15 min, kol išglemba vandeny. Tada tikrai nėr baimės, kad liežuvis nukentės
Labai skanu tiek įdėjus į sriubą vištienos ar kalakutienos, tiek kitokios mėsos gabaliukų. O daugiau priedų įdėjus gali ir troškinukas išeiti.