susigundziau ir as sia zuviene pagaminti bet dar ne dabar,nes neseniai viriau zuviene su pomidorais ir riesutais
prisiskaiciau jusu padeku zuvienei tai begu ir as gamint
siandien ir as zuviene viriau, nors siaip esu zuvies ne megeja, bet skonis dieviskas - super ELENOS receptas
aciu
aciu
QUOTE(aguonele @ 2008 03 28, 20:31)
Prasau ir skanaus visoms
Labai patiko "Vištienos su brokoliais sriuba"
jau kelintą kartą verdu pertrintą moliūgienę: išverdu kubeliais supjaustytą moliūgą, bulvių, morkų, poto pertrinu, "suformuoju" skonį - graži, oranžinė sriubytė
nu gerai, įkalbėjot pasidalinsiu ir aš savo receptuku, nors ką ten mano, šiaip radau jį žurnale, bet dabar sau užsipatentavau, nu nuostabi sriubytė
reikia:
rūkyto virto kumpio, konservuotų kukurūzų, morkų, bulvių ir saliero. O prieskonius jau dėkit pagal skonį, bet šiaip rekomenduoju būtinai ciberžolę ir karį, dar įmetu rozmarino, paprikos miltukų, kokio baziliko, česnako skiltukių
Tų pirmų 4 ingredientų dedu tikrai daug, kad sriuba nebūtų vandenėlis ir maždaug visko po vienodai, gal tik kumpio mažiau gaunasi, bet morkų daug pritarkuoju, bulvių bei kukurūzų irgi
mano šeimai labai skanu, srebiam visą dieną tą sriubą ir dar norim verdam visad didžiulį puodą
reikia:
rūkyto virto kumpio, konservuotų kukurūzų, morkų, bulvių ir saliero. O prieskonius jau dėkit pagal skonį, bet šiaip rekomenduoju būtinai ciberžolę ir karį, dar įmetu rozmarino, paprikos miltukų, kokio baziliko, česnako skiltukių
Tų pirmų 4 ingredientų dedu tikrai daug, kad sriuba nebūtų vandenėlis ir maždaug visko po vienodai, gal tik kumpio mažiau gaunasi, bet morkų daug pritarkuoju, bulvių bei kukurūzų irgi
mano šeimai labai skanu, srebiam visą dieną tą sriubą ir dar norim verdam visad didžiulį puodą
Norėčiau pasiteirauti, o žuvienei kokią žuvį imate?
Sveikos, vakar dariau cili sriuba. Reikia:
cesnako, raudonuju pupeliu stiklainiuke buna arba skardinej dezutej, luptu pomidoru stiklainiuke buna arba skardinej dezutej, prieskoniu, farso, svoguno galvutes.
Farsa, supjaustyta svoguno galva, cesnako kelias skilteles pakepiau ant keptuves. Tada pupeles pilu i puoda sumalu su blenderiu iki koses, tuos luptus pomidorus is stiklainiuko taip pat sumalu su blenderiu ( siaip as dejau tokius kur jau buna nulupti ir sumalti, kaip tomato padazas).
Tada ipilu i puoda siek tiek vandens, nedaug, nes jei neipilsit, prades svilti puodas. Viska paverdu kokia 10 min, idedu prieskoniu: druskytes, pipiriuku paprastu,raudonelio, cili pipiriuku pagal skoni (galit ju isideti jau leksteje, nes vieniems patinka astriau, kitiems netaip astriai). Tada ipilu i lekste, ant cili sriubos virsaus pabarstau tarkuoto fermentinio surio. Jis nuo sriubos karscio pradeda tirpti. Skonis man ir mano vyrui patiko. Dar prie sio patiekalo galima paskrudinti prancuzicko batono riekutes, paskui istepti cesnaku. Bus dar skaniau.
Skanaus.
QUOTE(Tauskale @ 2008 04 07, 07:50)
Norėčiau pasiteirauti, o žuvienei kokią žuvį imate?
na as tai imu kokios saldytos kameroj randu .net paziurejau dabar: tilapijaus file(nu man ji skani, nes dumblo skoni toki turi) . atsisaldau visa laika du gabaliukus ir sriubai uztenka manau jog visokios tos zuvys tinka .
Šiandien išbandžiau Vistienos sriubą su brokoliais, labai skanu
QUOTE(Tauskale @ 2008 04 07, 05:50)
Norėčiau pasiteirauti, o žuvienei kokią žuvį imate?
as dariau su menkes file
Kuo daugiau skirtingos zusies zuvies,tuo skanesne zuviene