Sveikos, vakar dariau cili sriuba. Reikia:
cesnako, raudonuju pupeliu stiklainiuke buna arba skardinej dezutej, luptu pomidoru stiklainiuke buna arba skardinej dezutej, prieskoniu, farso, svoguno galvutes.
Farsa, supjaustyta svoguno galva, cesnako kelias skilteles pakepiau ant keptuves. Tada pupeles pilu i puoda sumalu su blenderiu iki koses, tuos luptus pomidorus is stiklainiuko taip pat sumalu su blenderiu ( siaip as dejau tokius kur jau buna nulupti ir sumalti, kaip tomato padazas).
Tada ipilu i puoda siek tiek vandens, nedaug, nes jei neipilsit, prades svilti puodas. Viska paverdu kokia 10 min, idedu prieskoniu: druskytes, pipiriuku paprastu,raudonelio, cili pipiriuku pagal skoni (galit ju isideti jau leksteje, nes vieniems patinka astriau, kitiems netaip astriai). Tada ipilu i lekste, ant cili sriubos virsaus pabarstau tarkuoto fermentinio surio. Jis nuo sriubos karscio pradeda tirpti. Skonis man ir mano vyrui patiko. Dar prie sio patiekalo galima paskrudinti prancuzicko batono riekutes, paskui istepti cesnaku. Bus dar skaniau.
Skanaus.