o mano sesė tai virdama burokėlių arba rūgščių kopūstų sriubą prieš pabaigą ištirpdo vitamino C tabletę ar pora ( čia pagal skonį). Žinokit irgi
Lęšių sriuba
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 l vandens
2 kubeliai Maggi sultinio
100 g lęšių,
100 g ryžių,
1 skardinė (425 ml) nuluptų pomidorų
Petražolių lapeliai
Svogūną ir česnako skilteles supjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje. Supilti vandenį, sumesti sultinio kubelius, suberti lęšius ir virti 20 min. Po to sudėti ryžius bei pomidorus ir virti dar 20 min.
Pabaigoje suberti sukapotas petražoles.
Labai skani sriuba.
Prieš virimą ryžius ir lęšius nuplaunu (lęšius dar ir pamirkau).
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 l vandens
2 kubeliai Maggi sultinio
100 g lęšių,
100 g ryžių,
1 skardinė (425 ml) nuluptų pomidorų
Petražolių lapeliai
Svogūną ir česnako skilteles supjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje. Supilti vandenį, sumesti sultinio kubelius, suberti lęšius ir virti 20 min. Po to sudėti ryžius bei pomidorus ir virti dar 20 min.
Pabaigoje suberti sukapotas petražoles.
Labai skani sriuba.
Prieš virimą ryžius ir lęšius nuplaunu (lęšius dar ir pamirkau).
QUOTE(aguonele @ 2008 03 16, 16:15)
Recepta jau esu idejus anksciau ,o siandien vaizdiskai pateikiu, nes tik ka jos pavalgiau:(sriuba su vistiena ir brokoliais)
vakar viriau šią sriubą skanumėlis
AGUONELE, KRIZIUKAS gal galite imesti nuoroda ar nukopinti sriubos su vistiena ir brokoliais recepta, kazkaip as nerandu, gal dar nedalyvavau siam forume kai receptas buvo paskelbtas, o labai labai megstu vistiena - atrodo super sriubyte
ACIU
ACIU
QUOTE(aguonele @ 2008 01 22, 17:59)
Parasau orig. recepta. As bedarydama proporcijas dejau is akies
Vistienos sriuba su brokoliais
2 vistienos file gabaliukai
4 bulves
1 svogunas
riebalu ( as naudojau sviesta)
800ml vandens
2 sultinio kubeliai
100 g brokoliu
100g tepamo surelio
druskos
pipiru
Vistienos file ir bulves supjaustyti kubeliais, susmulkinti svoguna. Puode ikaitinti riebalus ir juose trumpai pakaitinti vistiena, bulves ir svoguna. Ipilti vandens, sudeti sultinio kubelius ir virti 10min. Tada sudeti supjaustytus brokolius, pagardinti druska ir pipirais ir pora min pavirti. Tada sudeti tepamaji sureli ir pakaitinti ,kol jis issilydys.
Vistienos sriuba su brokoliais
2 vistienos file gabaliukai
4 bulves
1 svogunas
riebalu ( as naudojau sviesta)
800ml vandens
2 sultinio kubeliai
100 g brokoliu
100g tepamo surelio
druskos
pipiru
Vistienos file ir bulves supjaustyti kubeliais, susmulkinti svoguna. Puode ikaitinti riebalus ir juose trumpai pakaitinti vistiena, bulves ir svoguna. Ipilti vandens, sudeti sultinio kubelius ir virti 10min. Tada sudeti supjaustytus brokolius, pagardinti druska ir pipirais ir pora min pavirti. Tada sudeti tepamaji sureli ir pakaitinti ,kol jis issilydys.
Prasau ir skanaus visoms
QUOTE(aguonele @ 2008 03 28, 18:31)
Prasau ir skanaus visoms
labai skaniai atrodo sriubyte,reiks man pabandyti
aciu AGUONELEI butinai isbandysiu si sriubos recepta
Man labai patinka virti tokia alia solianka
Verdu gabaliuką jautieną, gabaliuką vištienos.Mėsą kai išverda smulkiai supjaustau, o sultinį verdu sriubą.Dedu morkų, bulvių, saliero šaknies biški, raugintų agurkų.Kai viskas išverda sudedu mėsą ir dar pripjaustau rūkytų dešrelių, ar rūkytos mėsos.Darau kad mėsos būtų daug,čia galima sakyt ir antras patiekalas kartu. Dar porą minučių paverdu ir vsio.Tada jau į lėkštę pripjaustau alyvuogių, dedu žalumynų, grietinės it papuošiu su citrina.Skanaus.
Verdu gabaliuką jautieną, gabaliuką vištienos.Mėsą kai išverda smulkiai supjaustau, o sultinį verdu sriubą.Dedu morkų, bulvių, saliero šaknies biški, raugintų agurkų.Kai viskas išverda sudedu mėsą ir dar pripjaustau rūkytų dešrelių, ar rūkytos mėsos.Darau kad mėsos būtų daug,čia galima sakyt ir antras patiekalas kartu. Dar porą minučių paverdu ir vsio.Tada jau į lėkštę pripjaustau alyvuogių, dedu žalumynų, grietinės it papuošiu su citrina.Skanaus.
labai idomi sriuba, reiks ishbandyt, achiu uzh recepta
QUOTE(Elena @ 2007 10 26, 13:18)
Papasakosiu apie savo žuvienė
Užverdu vandenį, įmetu sultinio kubelį.Sudedu supjaustytas morkas, bulvės, lauro lapai, svogūno (dedu visą, vėliau išimu).Kai bulvės suminkštėja sudedu gabaliukais pjaustyta žuvies filė, galima skirtingos rūšies žuvies.Ir dedu indėlį lydyto sūrio.5 min paverda ir viskas.Daug žalumynų, o kai įpilam į lėkštę papuošiam ikrais raudonais.Galima ir be jų, skonis pasakiškas.
Užverdu vandenį, įmetu sultinio kubelį.Sudedu supjaustytas morkas, bulvės, lauro lapai, svogūno (dedu visą, vėliau išimu).Kai bulvės suminkštėja sudedu gabaliukais pjaustyta žuvies filė, galima skirtingos rūšies žuvies.Ir dedu indėlį lydyto sūrio.5 min paverda ir viskas.Daug žalumynų, o kai įpilam į lėkštę papuošiam ikrais raudonais.Galima ir be jų, skonis pasakiškas.
jau nežinau kiek kartų viriau šią sriubytę, skonis dar krevečių įdedu, tai išvis karališka sriuba
QUOTE(kriziukas @ 2008 04 02, 11:27)
jau nežinau kiek kartų viriau šią sriubytę, skonis dar krevečių įdedu, tai išvis karališka sriuba
Vau kaip smagu Vyras mano irgi vadina ją karališka žuvienė
As ir tik didziausias padekas zuvienei pasakyti galiu .Maniskis sako, jau tokia skania zuviene ismokai virti.....Aciu tau Elena