pasidalinsiu paprastos,bet labai gardžios sriubos receptu
Špinatų sriuba su makaronaisvisų produktų kiekis iš akies,pagal skonį
jei mėgstat tištesnę-dėti daugiau miltų,jei sotesnę-daugiau makaronų ir riebesnę grietinėlę
vidutiniam puodui (2,5-3 litrų) sriubos jums reikės:
sviesto/aliejaus
nedidelio svogūno
šaukšto miltų
porą saujų
išvirtų makaronų (geriau ne ilgų,t.y. kokių kriauklių,sraigių ar bantukų)
vištienos sultinio ( tik vištienos ,kiti per aštrūs ir sugadina skonį.puikiai tinka ir iš kubelio)
špinatų (šviežių ar šaldytų,susmulkintų blenderiu)
200 ml grietinėlės (grietinė netinka),aš pilu tą 13 proc. riebumo,bet kas neturi problemų su figūrom gali ir 35 proc. pilti
kuo riebesnė,tuo skaniau gaunasi
pipirų,malto muskato riešuto
svogūną smulkiai supjaustyti,apkepinti sviesto ir aliejaus mišinyje ant mažesnės ugnies,kad nepakeistų spalvos ir nebūtų to "kepto" skonio (galima ir tik sviestą imti,bet sumaišius ir sveikiau ir ne taip tas sviestas greitai dega) kol pasidarys permatomas,įberti miltus,pakepinti kartu ir užpilti sultiniu,gerai išmaišyti kad neliktų gumuliukų.kai užvirs,įdėti blenderiu susmulkintus špinatus,įpilti grietinėlę,išmaišyti,pagardinti maltais juodais pipirais ir muskato riešutu,dar kartą palaukti kol užvirs,idėti virtus makaronus ir išjungti.
Skanaus
P.S. nuotraukos neturiu
bet tikrai siulau paragauti,išties skani sriuba