Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(Gudriuke @ 2008 02 19, 19:39)
Vakar viriau lešių sriubą. Iki šiol būdavo pažiūriu parduotuvėje į lešius ir nepirkdavau, nes nežinojau ką su jais daryti. Super gavosi sriuba  thumbup.gif  thumbup.gif

gal gali nuoroda ar recepteli parasyti, nes nesinori (tiksliau nera tiek laiko) man visos temos skaityti blush2.gif
Atsakyti
Mano žuvienė 4u.gif Lyg tai viskas matosi mirksiukas.gif Verdam sultinį, dedam bulvės, prieskonius, apkepintas morkas, kai bulvės beveik minkštos dedam žuvį.Prieš pabaiga sudedam lydytą sūrį.Skanaus 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2008 02 20, 11:31)
Mano žuvienė  4u.gif
user posted image


Kaip skaniai atrodo wub.gif . O jau kaip lengva padaryti thumbup.gif Ryt garuos ant mano stalo mirksiukas.gif
Atsakyti
essen.gif taip skaniai atrodo, kad ir ash uzhsinorejau zhuvienes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(barskuoleee @ 2008 02 14, 17:11)
Radau ja cia, tik nepamenu kuriam puslapyje.
400 g. pievagrybiu, 1 svoguno galva, 2 saukstai miltu, 0,5 l sultinio, 100 ml grietinėles, petrazoliu, surio su melynuoju pelesiu, druskytes ir pipiriuku.
Supjautom grybukus ir svoguna grizineliais. Apkepinam svoguna ant sviestuko, tada sudedam pievagrybius ir 10 min patroskinam. Nukeliam nuo ugnies ir supilam i sultini. Uzvirinam ir supilam is miltu ir 5 saukstu vandens padaryta kosyte. Ismaisom,paverdam kokias 5 min ir nukelus nuo ugnies susmulkinam su blenderiu iki vientisos mases. Tada vel statom ant ugnies, uzvirus supilam grietinele ir isjungiam ugni. Stai ir viskas  mirksiukas.gif As pasmulkinau surio pelesinio ir sudejau i lekstese supilta sriubyte. Galima deti petrazoliu, bet as nedejau. Ir tiesa, dar supjaustytu skrebuciu i lekste imeciau. Skrebucius paprastai dariau, bulka orkaitej padziovinau ir supjausciau kubeliais.
Stai ir visas receptukas. man tai labai skanu buvo  thumbup.gif


Aciu, butinai reikes pabandyti smile.gif
Papildyta:
O vakar dariau papriku sriubyte:
1 svogunas
4 raudonos paprikos
2 cesnako skilteles
0,5 citrinos
puodelis vistienos sultinio
0,5 puodelio pomidoru tyres (bet as dejau marinuotu pomidoriuku keleta su sunka)

Svoguna su paprika patroskiname 10 min puode su alyvuogiu aliejum ir siek tiek vandens, po to idedam isspausta cesnaka, vistienos sultini, ir pomiduru tyre, paverdam ant mazos ugnies 10 min, ir pacioje pabaigoje isspaudziame is citrinos sultis. Palaukiame kol atves, tada susmulkiname, pabarstome zalumynais jei turime, ir ant stalo thumbup.gif

Papildyta:
Beje, neseniai buvau slovakijoje, ten valgiau cesnakine ju sriuba. Labai skanu buvo, ir speju labai paprasta pasigaminti... Gal kas nors darete? ax.gif

Ten kaip speju i sultini isspaudzia daug cesnako, ir prideda keptos duonos kubeliu... Gal dar kokiu zalumynu...
Atsakyti
Elena, labai skaniai ta zuviene atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
O kokia čia žuvis??
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2008 02 20, 23:01)
O kokia čia žuvis??


Čia pangasijų filė turėjau 4u.gif Bet dar skaniau jei žuvies imama įvairių rūsių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2008 02 21, 11:14)
Čia pangasijų filė turėjau  4u.gif Bet dar skaniau jei žuvies imama įvairių rūsių  4u.gif

o nesvarbu zhuvis shaldyta ar ne? g.gif
niekas nevirusi zhuvienes ish shaldytos zhyvies, todel nezhinau skonis nuo to nukenchia ar ne? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 20, 00:49)
gal gali nuoroda ar recepteli parasyti, nes nesinori (tiksliau nera tiek laiko) man visos temos skaityti  blush2.gif


Čia pagal Glacee receptuką (milžiniškas ačiū smile.gif ):

Lęšių sriuba

pusė stiklinės lęšių
1 vidutinis svogūnas
1 vidutinė morka
4 vidutinės bulvės
1,5 l sultinio arba vandens
šaukštas aliejaus, pusė šaukšto sviesto (galimo be jo)
druska, pipirai, žaluma

Aš gaminu viename puode (storų sienelų), jokių ten keptuvių ir t.t.
Supjaustyti svogūną kubeliais, sutarkuoti morką. Įpilti aliejų į puodą, įdėti sviestą, pakepinti svogūnus ir morką (bet nepersistengti, jie neturi paruduoti, o tik sušusti). Įpilti vandens arba sultinio, užvirinti, įmesti lęšius. (jeigu naudojate žaliuosius lęšius) Pavirinti apie 15 minučių, įdėti supjastytas kubeliais bulves. Virti, kol bulvės išvirs. Įberti supjaustytų petražolių.
Jeigu naudojate raudonuosius lęšius, tai reikia pirmiau išvirti bulves, o po to suberti lęšius. ir pavirinti apie 5 minutes.

smile.gif

Mano pastebėjimai:
1. Na, tiesa sakant, aš dėjau daugiau lešių, nes mėgstu tirštą sriubą. Aišku bijojau blush2.gif , kad gali išbrinkti ir gausis košė, bet taip nebuvo. Tai gavosi liuks.

2. Taip pat ant pakelio buvo parašyta, kad virti tuos mano pirktus žaliuosius lešius 30 min. Tai pirmiausia uždėjau virt lešius, paskui į pabaigą pakeičiau vandenį, nes kažkaip pajuodavo. Pakepinau keptuvėj morką su svogūnu. Ir viską sudėjau į puodą (morkas su svogūnais ir bulves, buljoną).

thumbup.gif Ir užtrukau tik apie 35-40 min. Na, manau, kad trumpai ax.gif

Pigu, skanu ir greita thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2008 02 20, 10:31)
[color=darkviolet]Mano žuvienė  4u.gif Lyg tai viskas matosi  mirksiukas.gif Verdam sultinį, dedam bulvės, prieskonius, apkepintas morkas, kai bulvės beveik minkštos dedam žuvį.Prieš pabaiga sudedam lydytą sūrį.Skanaus  4u.gif



Puikumėlis, dar vienas liuks receptėlis. Net pilvas pamačius nuotraukas uždainavo blush2.gif
Atsakyti
Gudriuke - aciu! 4u.gif

Pomidoriene

2 morkas, petrazoles sakni, puse saliero gumbo sutarkuojame burokine tarka, pora supjaustome kubeliais ir sumetam i sultini (as dazniausiai nuverdu mesa, o po to verdu kokia nors sriuba), pridetam pipiru (juoduju ir kvapniuju), lauro lapa, kai viskas isverda sublenderiuojam ir supilam pomidoru sultys (as pyliau naturalias (uosviai patys dare thumbup.gif ), 1l. siek tiek sutirstinam idejus sauksta kukuruzu miltu, pabaigoj iberiame baziliko ir raudonelio. atskirai isverdame ryzius, pries patiekiant ant stalo idedam kelis sausktus ryziu, uzpilame pomidoriene ir idedame sauksteli grietines
Skanaus!
mes sia sriuba labai megstam ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cobrytė @ 2008 02 20, 08:56)
Kaip skaniai atrodo wub.gif . O jau kaip lengva padaryti thumbup.gif  Ryt garuos ant mano stalo mirksiukas.gif

Prisipazinsiu atvirai,niekad nesu virus zuvienes,bet sioj nuotraukoj labai skaniai atrodo,reiktu ir man kada pabandyti,tik kad reikia i parduotuve lekt zuvies pirkt unsure.gif
Atsakyti