QUOTE(Nerytė @ 2008 02 20, 00:49)
gal gali nuoroda ar recepteli parasyti, nes nesinori (tiksliau nera tiek laiko) man visos temos skaityti
Čia pagal Glacee receptuką (milžiniškas ačiū
):
Lęšių sriuba
pusė stiklinės lęšių
1 vidutinis svogūnas
1 vidutinė morka
4 vidutinės bulvės
1,5 l sultinio arba vandens
šaukštas aliejaus, pusė šaukšto sviesto (galimo be jo)
druska, pipirai, žaluma
Aš gaminu viename puode (storų sienelų), jokių ten keptuvių ir t.t.
Supjaustyti svogūną kubeliais, sutarkuoti morką. Įpilti aliejų į puodą, įdėti sviestą, pakepinti svogūnus ir morką (bet nepersistengti, jie neturi paruduoti, o tik sušusti). Įpilti vandens arba sultinio, užvirinti, įmesti lęšius. (jeigu naudojate žaliuosius lęšius) Pavirinti apie 15 minučių, įdėti supjastytas kubeliais bulves. Virti, kol bulvės išvirs. Įberti supjaustytų petražolių.
Jeigu naudojate raudonuosius lęšius, tai reikia pirmiau išvirti bulves, o po to suberti lęšius. ir pavirinti apie 5 minutes.
Mano pastebėjimai:
1. Na, tiesa sakant, aš dėjau daugiau lešių, nes mėgstu tirštą sriubą. Aišku bijojau
, kad gali išbrinkti ir gausis košė, bet taip nebuvo. Tai gavosi liuks.
2. Taip pat ant pakelio buvo parašyta, kad virti tuos mano pirktus žaliuosius lešius 30 min. Tai pirmiausia uždėjau virt lešius, paskui į pabaigą pakeičiau vandenį, nes kažkaip pajuodavo. Pakepinau keptuvėj morką su svogūnu. Ir viską sudėjau į puodą (morkas su svogūnais ir bulves, buljoną).
Ir užtrukau tik apie 35-40 min. Na, manau, kad trumpai
Pigu, skanu ir greita
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2008 02 20, 10:31)
[color=darkviolet]Mano žuvienė
Lyg tai viskas matosi
Verdam sultinį, dedam bulvės, prieskonius, apkepintas morkas, kai bulvės beveik minkštos dedam žuvį.Prieš pabaiga sudedam lydytą sūrį.Skanaus
Puikumėlis, dar vienas liuks receptėlis. Net pilvas pamačius nuotraukas uždainavo