Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(Ais_Las @ 2008 02 13, 14:12)
Noreciau suzinoti sios sriubytes recepta  ax.gif



Radau ja cia, tik nepamenu kuriam puslapyje.
400 g. pievagrybiu, 1 svoguno galva, 2 saukstai miltu, 0,5 l sultinio, 100 ml grietinėles, petrazoliu, surio su melynuoju pelesiu, druskytes ir pipiriuku.
Supjautom grybukus ir svoguna grizineliais. Apkepinam svoguna ant sviestuko, tada sudedam pievagrybius ir 10 min patroskinam. Nukeliam nuo ugnies ir supilam i sultini. Uzvirinam ir supilam is miltu ir 5 saukstu vandens padaryta kosyte. Ismaisom,paverdam kokias 5 min ir nukelus nuo ugnies susmulkinam su blenderiu iki vientisos mases. Tada vel statom ant ugnies, uzvirus supilam grietinele ir isjungiam ugni. Stai ir viskas mirksiukas.gif As pasmulkinau surio pelesinio ir sudejau i lekstese supilta sriubyte. Galima deti petrazoliu, bet as nedejau. Ir tiesa, dar supjaustytu skrebuciu i lekste imeciau. Skrebucius paprastai dariau, bulka orkaitej padziovinau ir supjausciau kubeliais.
Stai ir visas receptukas. man tai labai skanu buvo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barskuoleee: 14 vasario 2008 - 16:13
QUOTE(barskuoleee @ 2008 02 14, 16:11)
Radau ja cia, tik nepamenu kuriam puslapyje.
400 g. pievagrybiu, 1 svoguno galva, 2 saukstai miltu, 0,5 l sultinio, 100 ml grietinėles, petrazoliu, surio su melynuoju pelesiu, druskytes ir pipiriuku.
Supjautom grybukus ir svoguna grizineliais. Apkepinam svoguna ant sviestuko, tada sudedam pievagrybius ir 10 min patroskinam. Nukeliam nuo ugnies ir supilam i sultini. Uzvirinam ir supilam is miltu ir 5 saukstu vandens padaryta kosyte. Ismaisom,paverdam kokias 5 min ir nukelus nuo ugnies susmulkinam su blenderiu iki vientisos mases. Tada vel statom ant ugnies, uzvirus supilam grietinele ir isjungiam ugni. Stai ir viskas  mirksiukas.gif As pasmulkinau surio pelesinio ir sudejau i lekstese supilta sriubyte. Galima deti petrazoliu, bet as nedejau. Ir tiesa, dar supjaustytu skrebuciu i lekste imeciau. Skrebucius paprastai dariau, bulka orkaitej padziovinau ir supjausciau kubeliais.
Stai ir visas receptukas. man tai labai skanu buvo  thumbup.gif

as patarciau vietoj miltu deti kukuruzu miltus,visai kitoks skonis 4u.gif
Atsakyti
4u.gif oj tai ačiū visoms už receptukus. Virdavau tik tas pačias dvi: burokėlių ir raugintų kopūstų. Tai kai prisėdau prie forumo, prisirašiau krūvą receptų. thumbup.gif

Šiandien viriau sriubą (kur faršas ir pupelės). Super gavosi. Maniškis labai skaniai šveitė. Rytoj virsiu lešių sriubą.

Tiesa, kažkaip matyt būsiu praleidusi kiek čia perverčiau doh.gif , gal kas prie progos galit parašyti agurkinės receptą (lyg ir dedasi perlinės kruopos, marinuoti agurkai)? 4u.gif Ir ar ten tinka paprasti marinuoti pirktiniai agurkėliai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gudriuke: 18 vasario 2008 - 01:11
QUOTE(Gudriuke @ 2008 02 18, 03:05)
4u.gif oj tai ačiū visoms už receptukus. Virdavau tik tas pačias dvi: burokėlių ir raugintų kopūstų. Tai kai prisėdau prie forumo, prisirašiau krūvą receptų.  thumbup.gif

Šiandien viriau sriubą (kur faršas ir pupelės). Super gavosi. Maniškis labai skaniai šveitė. Rytoj virsiu lešių sriubą.

Tiesa, kažkaip matyt būsiu praleidusi kiek čia perverčiau doh.gif , gal kas prie progos galit parašyti agurkinės receptą (lyg ir dedasi perlinės kruopos, marinuoti agurkai)?  4u.gif Ir ar ten tinka paprasti marinuoti pirktiniai agurkėliai?


manau, kad tinka tik rauginti agurkai g.gif
Atsakyti
Tik rauginti agurkai dedasi į agurkienę. Ir perlinės kruopos, kurias aš išverdu atskirai-man tada sriuba nepajuoduoja. Kitos gal verda kartu-kaip kam labiau patinka.
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 15, 17:23)
as patarciau vietoj miltu deti kukuruzu miltus,visai kitoks skonis 4u.gif


Kita kart reiks isbandyti, aciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gudriuke @ 2008 02 18, 01:05)
Tiesa, kažkaip matyt būsiu praleidusi kiek čia perverčiau doh.gif , gal kas prie progos galit parašyti agurkinės receptą (lyg ir dedasi perlinės kruopos, marinuoti agurkai)?  4u.gif Ir ar ten tinka paprasti marinuoti pirktiniai agurkėliai?


Pabandyk paieskot cia --> Agurkine sriuba
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 vasario 2008 - 11:33
as irgi naudoju daznai kukuruzu miltus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 18, 15:36)
as irgi naudoju daznai kukuruzu miltus  thumbup.gif


gal galima placiau, kur naudojate tuos kukuruzu miltus?
Atsakyti
O gal zinot kuri skanios sriubytes recepta is melionu?? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(grranata @ 2008 02 18, 18:29)
gal galima placiau, kur naudojate tuos kukuruzu miltus?

as naudoju padazams tirstinti... thumbup.gif kiti netgi blynus kazkokius kepa, kai as nekepu jokiu blynui tai kazkaip ir nesidomejau ax.gif zodziu miltus keicia kukuruzu miltais mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif Reiks kurią dieną virt agurkinę. Tikiuosi IKI rasiu pirkt raugintų agurkėlių g.gif

Vakar viriau lešių sriubą. Iki šiol būdavo pažiūriu parduotuvėje į lešius ir nepirkdavau, nes nežinojau ką su jais daryti. Super gavosi sriuba thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti