Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(Gitta @ 2008 02 02, 18:07)
Skamba skaniai, reikės pabandyti  thumbup.gif  tik ar nebūtų skaniau jei tą sriubytę prieš dedant sūrį pertrinčiau  g.gif


Žinoma, pamėgink. Tada reikėtų daugiau svogūnų. Aš kitą kartą pamėginsiu įdėti šiek tiek kokios mėsytės (pakepintos vištienos ar kumpelio), nors tai visai nebūtina: čia mano mėsėdžio vyro receptas smile.gif Beje, gal kas yra daręs panašią sriubą? Nes mano MB šį receptą sužinojo iš savo tėčio. Aš pati dar nebuvau girdėjusi apie tokią sriubą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(meiles_kibirkstele @ 2008 02 01, 22:58)
Mergaites, gal zinot trintos sriubos receptu? Kad butu skani ir tirsta  ax.gif


aš dariau tokią:
pirmą kart tokią sriubą paragavau anglijoje, ir kaip man, labai nemėgstančiai virtų morkų, tai čia buvo kažkas nerealaus, kad iš tokio dalyko, galima padaryt tokią skanią sriubą, nors mano namiškiams pirmas žodis buvo putra blush2.gif bet man tai skanu, ir kaip ir naudinga, nes morkų taip nesuvalgau, o čia liuks.

Visos eigos nebepaveikslavau.

Reikės morkų, poro, bulvių, prieskonių, ir buljono - skaniausia aišku natūralus. Ir blenderio.

Viriau vištienos kaulus, tai liko skanaus buljono, dar palikau kelis gabaliukus pačios vištienos. porus bulves ir morkas supjausčiau mažais gabaliukais,kad greičiau išvirtų. viską per kelis kartus visų pirma pakepinau keptuvėje su trupučiu sviesto, nežinau bet sako, kad čia ir yra sriubos cinkelis, įgauna geresnį skonį (čia gal kaip ir su keptais balandėliais), ir tada viską į tą sultinį, kiek reikia prieskonių ir virti kol jau būna labai minkšti. dar įpyliau vandens, daržoves turi apsemti ir dar likti skysčio, nes tada gaunas skystesnė. viską išvirus, tiesiog su blenderiu dariau iki tyrelės. tinka tokia ir vaikams, maniškiai prižiūrimi ją valgydavo labai.

galutinis rezultatas toks:
user posted image

user posted image

įpyliau į lėkštę šaukštą pieno, labai skanu su džiuvesėliais essen.gif

(tiesa, morkų reikia dvigubai daugiau nei bulvių. jei 4 morkos, tai 2 bulvės.. )
tai va, tokie bus mano pusryčiai, pietūs ir vakarienė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 02 06, 20:02)
Reikės morkų, poro, bulvių, prieskonių, ir buljono - skaniausia aišku natūralus. Ir blenderio.

Viriau vištienos kaulus, tai liko skanaus buljono, dar palikau kelis gabaliukus pačios vištienos. porus bulves ir morkas supjausčiau mažais gabaliukais,kad greičiau išvirtų. viską per kelis kartus visų pirma pakepinau keptuvėje su trupučiu sviesto, nežinau bet sako, kad čia ir yra sriubos cinkelis, įgauna geresnį skonį (čia gal kaip ir su keptais balandėliais), ir tada viską į tą sultinį, kiek reikia prieskonių ir virti kol jau būna labai minkšti. dar įpyliau vandens, daržoves turi apsemti ir dar likti skysčio, nes tada gaunas skystesnė. viską išvirus, tiesiog su blenderiu dariau iki tyrelės. tinka tokia ir vaikams, maniškiai prižiūrimi ją valgydavo labai.

įpyliau į lėkštę šaukštą pieno, labai skanu su džiuvesėliais essen.gif

(tiesa, morkų reikia dvigubai daugiau nei bulvių. jei 4 morkos, tai 2 bulvės.. )
tai va, tokie bus mano pusryčiai, pietūs ir vakarienė  biggrin.gif


Aciu, butinai pabandysiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašelis @ 2003 10 22, 19:56)
Pertrinta morku sriuba

400g. morkų, 1 l vištienos sultinio, 2 svogūnai, 50g. sviesto, 1 ryšelis krapų, 1 lauro lapas, 2 šaukšteliai citrinų sulčių, žiupsnelis muskatų žiedų, 1/8 l grietinėlės, druskos ir pipirų pagal skonį.

Nuskustas morkas supjaustyti plonais griežinėliais ir 10 minučių virti vištienos sultinyje. Nuluptus svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, patroškinti svieste, kol suminkštės. Iš sultinio graibštu išgriebti morkas. Nuovirą pagardinti krapų šakelėmis, lauro lapeliu, svogūnais ir virti 5 minutes. Prieskonius išgriebti, sriubą perkošti, sumaišyti su morkų tyre ir išplakti. Sriubą vėl užkaisti, šiek tiek pavirti su citrinų sultimis, muskatais ir grietinėle, pagardinti druska ir pipirais. Prieš patiekiant krapų viršūnėles smulkiai sukapoti ir kartu su morkų griežinėliais išdėlioti giliose lėkštėse. Supilti sriubą.

Bais naudingas puslapis : www.patiekalai.lt ir tu tapsi ase  wink.gif

PS Tai su tom morkytem ir dek visas turimas savo darzoves:moliugus, cukinijas zirnelius....
Beje , labai skanu pries patiekiant uzberti kubeliais supjaustytos ir paskrudintos baltos duonos


Mano vyriskis nervinasi,kai pertrinu,sako kaip mazam vaikui blush2.gif
Atsakyti
Viriau pertrinta pievagrybiu su melyno pelesio suriu, niam niam kaip skanu, super thumbup.gif o maniskis nevalge, jam pertrintos nepatinak sad.gif
Atsakyti
QUOTE(meiles_kibirkstele @ 2008 02 07, 01:05)
Aciu, butinai pabandysiu  wub.gif


Pabandziau ax.gif
LABAI PATIKO thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Aciu grange uz receptuka wub.gif friends.gif
Atsakyti
QUOTE(meiles_kibirkstele @ 2008 02 01, 23:58)
Mergaites, gal zinot trintos sriubos receptu? Kad butu skani ir tirsta  ax.gif



Laba,

ziauriai megstu pertrintas sriubas. mano megstamos :

1. Trinta morku sriubyte su apelsinu sultimis (neissigaskite). labai lengva ir paprasta - prisiskuti morkyciu, supjaustai griezineliais, sudedi i darzoviu sultini ir verdi 10-15 min (priklausomai kaip smulkiai supjaustote morkas). sultinio as pilu tiek, kad morkas apsemtu ir dar per pirsta virs butu. nors is emes tai geriau daugiau, nei po to dapilinet. tai va, isverda morkytes, jas sutrinu (blenderiu arba per sieteli). sultinio ipilu tiek, kad gautusi tikrai tirsta mase. tuomet i mase ipilu apie 100 ml apelsinu sulciu (geriausia tinka Granini), siek tiek citrinos sulciu paslakstau (cia prikauso nuo skonio), sriuba vel dedu virti. kol sriubyte uzverda, koreguoju jos skoni - gal reik dar sultyciu ipilti, gal citrinos, ar siaip universaliu prieskoniu.
paruosta sriubyte pilu i dubeneli, ipilu mazuti indeliuka grietineles (ta kur buna kavai balinti), ir butinai uzbarstau kokiu nors zalumynu!

2. trinta salieru ir obuoliu sriuba. principas toks pat kaip ir morku sriubos, tik ingridientai skiriasi. proporciju niekad neziuriu, jas pagal savo skoni ,,organizuoju". na bet jei imam vidutiniska saliero sakni, tai reikes apie puse nedidelio rugstaus obuolio. na tai nulupu saliero sakni, susmulkinu ir metu i vedanti buljona. kai salieras baigineja virti, dedu susmulkinta obuolio pusele. dar 5 min ir viska trinu. sutrinta mase grazinu ant kaitlentes, dar pareguliuoju skoni ir tirstuma, uzverdu ir pilu i dubeneli. sriubyte paskaninu grietinele ir BAZILIKU (tinka ir dziovintas).

as prie trintu sriubyciu labai megstu italiska duona. pamirsau kaip vadinasi, bet duonos skyriuje tikriausiai esate mate kvadratini baltos duonos gabala. as ji dar susipjaustau ir tosteryje paskrudinu. PASAKA smile.gif


Atsakyti
QUOTE(barskuoleee @ 2008 02 08, 09:11)
Viriau pertrinta pievagrybiu su melyno pelesio suriu, niam niam kaip skanu, super  thumbup.gif o maniskis nevalge, jam pertrintos nepatinak sad.gif


Noreciau suzinoti sios sriubytes recepta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(meiles_kibirkstele @ 2008 02 08, 18:22)
Pabandziau  ax.gif 
LABAI PATIKO  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Aciu grange uz receptuka  wub.gif  friends.gif

smagu girdėt 4u.gif

aš dabar ieškau pomidorų sriubos recepto
Atsakyti
QUOTE(Ais_Las @ 2008 02 13, 14:12)
Noreciau suzinoti sios sriubytes recepta  ax.gif


mane irgi domina pelesinio surio ir pievagrybiu sriubyte bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 02 13, 22:24)
smagu girdėt  4u.gif

aš dabar ieškau pomidorų sriubos recepto


Dar nedariau, bet turetu buti laabai skani pomidoru sriuba su bazilikais:
4 puodeliai šviežių pomidorų (nuluptų, be sėklų ir supjaustytų)
4 puodeliai gero vištienos sultinio
10 šviežių baziliko šakelių (maximoje akropolyje yra pirkti)
1 puodelis riebios grietinėlės
110 g sviesto
druskos
pipirų

I puodą sudėkite pomidorus ir sultinį. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių. Sudėkite į virtuvės kombainą, kartu su susmulkintais baziliko lapeliais ir susmulkinkite iki vientisos masės. Grąžinkite mišinį į puodą, supilkite grietinėlę ir sviestą, ir virkite ant mažos ugnies pastoviai maišydami.
Papuoškite papildomais baziliko lapeliais ir patiekite su mėgstama duona.

essen.gif
Papildyta:
O vakar dariau tirsta brokoliu sriubyte thumbup.gif
Supjausciau du brokolius, paviriau juos sultinyje (net nezinau koks buvo, speju, kad jautienos), idejau svoguniu ir druskytes. Isvirusias darzoves nukosiau, susmulkinau su smulkintuvu, idejau girtineles, surio ir ipyliau siek tiek sultinio (kur pries tai vire darzoves).
MB valge pirstus laizydamas lotuliukas.gif
Atsakyti
ačiū už receptuką, jį reiks išbandyt kitą kart, o aš šiandien niekur neskaitydama bandžiau pati daryt, tai jetus kaip skaniai gavos blush-anim-cl.gif:

o dėjau 8 pomidorus, 2 bulves, 2 kubelius sultinio,indelį koncervuotų pupelių tomatų padaže ir vieną indelį koncervuotų pomidorų, tokį mažiuką, vien dėl skonio kitokio,ir indelį panemunės pievų natūralaus sūrelio tepamo.

pirmiausia į verdantį vandenį sudėjau pomidorus kelioms min, tada išėmiau ir nulupau skūrą. tuo metu supjausčiau smulkiai bulves ir viriau sultinyje, tada kai jau į pabaigą, sudėjau pomidorus, dar po kiek laiko sudėjau pupeles ir tuos koncervuotus pomidorus viriau kol visai suminkštėjo, tada sudėjau sūrelį dar kelias sek paviriau ir viską su blenderiu. gavos labai skani, tokia aštroka sriubytė 4u.gif
Atsakyti