QUOTE(meiles_kibirkstele @ 2008 02 01, 22:58)
Mergaites, gal zinot trintos sriubos receptu? Kad butu skani ir tirsta
aš dariau tokią:
pirmą kart tokią sriubą paragavau anglijoje, ir kaip man, labai nemėgstančiai virtų morkų, tai čia buvo kažkas nerealaus, kad iš tokio dalyko, galima padaryt tokią skanią sriubą, nors mano namiškiams pirmas žodis buvo
putra bet man tai skanu, ir kaip ir naudinga, nes morkų taip nesuvalgau, o čia liuks.
Visos eigos nebepaveikslavau.
Reikės morkų, poro, bulvių, prieskonių, ir buljono - skaniausia aišku natūralus. Ir blenderio.
Viriau vištienos kaulus, tai liko skanaus buljono, dar palikau kelis gabaliukus pačios vištienos. porus bulves ir morkas supjausčiau mažais gabaliukais,kad greičiau išvirtų. viską per kelis kartus visų pirma pakepinau keptuvėje su trupučiu sviesto, nežinau bet sako, kad čia ir yra sriubos cinkelis, įgauna geresnį skonį (čia gal kaip ir su keptais balandėliais), ir tada viską į tą sultinį, kiek reikia prieskonių ir virti kol jau būna labai minkšti. dar įpyliau vandens, daržoves turi apsemti ir dar likti skysčio, nes tada gaunas skystesnė. viską išvirus, tiesiog su blenderiu dariau iki tyrelės. tinka tokia ir vaikams, maniškiai prižiūrimi ją valgydavo labai.
galutinis rezultatas toks:
įpyliau į lėkštę šaukštą pieno, labai skanu su džiuvesėliais
(tiesa, morkų reikia dvigubai daugiau nei bulvių. jei 4 morkos, tai 2 bulvės.. )
tai va, tokie bus mano pusryčiai, pietūs ir vakarienė