man labai patinka Kotanyi sriubos zalumynai. Suteikia puiku skoni
QUOTE(Apvalute @ 2008 01 16, 22:30)
Man isvis Kotanyi prieskoniai labai patinka - visi tokie isskirtinesni nei kiti (pvz vistienos rausvi,o ne orandziniai kaip daugumos firmu).
labas visoms noreciau patarimo. Siandien bandziau isvirti naminiu makaronu sriuba,kuri daroma mazdaug taip: verdama vistiena su prieskoniais, paskui, jai isvirus, ji isgriebiama, o i ta nuovira sudedami namie gaminti makaronai, na dar morkyte,svogunas ir pan. Gavosi labai tirsta ir nelabai skanus tie makaronai del tirstumo,tai turbut per daug tu makaronu pridejau,bet siaip nezinau ka dar galejau blogai padaryt
Tai va,norejau paklaust,gal kuri darot tokia sriuba su namie gamintais makaronais? jei taip,noreciau tikslaus receptuko ir gamybos proceso aprasymo
P.S. makaronams tesla dariau is miltu,kiausinio,vandens ir druskos,o paskui pjausciau tokiais plonais siaudeliais.
malonu butu,jei kas parasytu komentara,nes sita sriuba mano brangiausiojo kazkada buvo megstamiausia,jam ja darydavo mociute,o man tokia padaryti neisejo
Tai va,norejau paklaust,gal kuri darot tokia sriuba su namie gamintais makaronais? jei taip,noreciau tikslaus receptuko ir gamybos proceso aprasymo
P.S. makaronams tesla dariau is miltu,kiausinio,vandens ir druskos,o paskui pjausciau tokiais plonais siaudeliais.
malonu butu,jei kas parasytu komentara,nes sita sriuba mano brangiausiojo kazkada buvo megstamiausia,jam ja darydavo mociute,o man tokia padaryti neisejo
QUOTE(Cinside @ 2008 01 01, 21:41)
Can Can ragavau vakar neblogos sriubos. Sultinys. Kepinta duona, supjaustyta kubeliais ir priberta tarkuoto permezano
Slovakijoje panašią valgėme, kepintos duonos kubeliai, sūrio pritarkuota daug, česnako ir užpilta sultiniu.Laabai buvo skanu, mes ją alučiu dar užgėrinėjome
Pertrinta rugštynių sriuba.
SKIRTA VISIŠKAI NEMOKANČIOMS IR NET NEMĖGSTANČIOMS GAMININTI
nusipirkau indelį rugštynių, kai sveikata buvo nekokia po audringo vakarėlio.. Nusipirkt nusipirkau, bet tądien nebuvo jėgų gaminimams, kad ir kaip traukė ant rūgštelės
Užsigulėjusi stiklainiuką sunadojau štai taip:
buves nuskutusi supjausčiau iįšviriau su sultiniu, dar virdama įmečiau likutį rukytos vištos supjaustytos gabaliukais (net jos kaulus, kuriuos paskui išgriebiau)
supjaučiau ir pakepinau DAUG svogūnų (kokius tris -penkis) su prieskoniais, juos , auksinius suverčiau į bulves
nulupau ir supjausčiau keturis kiaušinius, įverčiau sriubos kaltininką - rugštynių indelį.
įmečiau kupiną didelį šaukštą fetos sūrio. Ne todėl kad reikia, o todėl, kad aš jį visur dedu: suteikia prieskonio
PERTRYNIAU VISKĄ.
ėdėm.
šiandien sriubos katilo nebeliko, o niekas nesuprato, kad čia rugštynių sriuba
SKIRTA VISIŠKAI NEMOKANČIOMS IR NET NEMĖGSTANČIOMS GAMININTI
nusipirkau indelį rugštynių, kai sveikata buvo nekokia po audringo vakarėlio.. Nusipirkt nusipirkau, bet tądien nebuvo jėgų gaminimams, kad ir kaip traukė ant rūgštelės
Užsigulėjusi stiklainiuką sunadojau štai taip:
buves nuskutusi supjausčiau iįšviriau su sultiniu, dar virdama įmečiau likutį rukytos vištos supjaustytos gabaliukais (net jos kaulus, kuriuos paskui išgriebiau)
supjaučiau ir pakepinau DAUG svogūnų (kokius tris -penkis) su prieskoniais, juos , auksinius suverčiau į bulves
nulupau ir supjausčiau keturis kiaušinius, įverčiau sriubos kaltininką - rugštynių indelį.
įmečiau kupiną didelį šaukštą fetos sūrio. Ne todėl kad reikia, o todėl, kad aš jį visur dedu: suteikia prieskonio
PERTRYNIAU VISKĄ.
ėdėm.
šiandien sriubos katilo nebeliko, o niekas nesuprato, kad čia rugštynių sriuba
Is LT parsiveziau "Mano namai" kulinarijos knygu. Isbandziau sriubyte ssu Vistiena ir brokoliais . Parasau orig. recepta. As bedarydama proporcijas dejau is akies
Vistienos sriuba su brokoliais
2 vistienos file gabaliukai
4 bulves
1 svogunas
riebalu ( as naudojau sviesta)
800ml vandens
2 sultinio kubeliai
100 g brokoliu
100g tepamo surelio
druskos
pipiru
Vistienos file ir bulves supjaustyti kubeliais, susmulkinti svoguna. Puode ikaitinti riebalus ir juose trumpai pakaitinti vistiena, bulves ir svoguna. Ipilti vandens, sudeti sultinio kubelius ir virti 10min. Tada sudeti supjaustytus brokolius, pagardinti druska ir pipirais ir pora min pavirti. Tada sudeti tepamaji sureli ir pakaitinti ,kol jis issilydys. Skanaus!!
Vistienos sriuba su brokoliais
2 vistienos file gabaliukai
4 bulves
1 svogunas
riebalu ( as naudojau sviesta)
800ml vandens
2 sultinio kubeliai
100 g brokoliu
100g tepamo surelio
druskos
pipiru
Vistienos file ir bulves supjaustyti kubeliais, susmulkinti svoguna. Puode ikaitinti riebalus ir juose trumpai pakaitinti vistiena, bulves ir svoguna. Ipilti vandens, sudeti sultinio kubelius ir virti 10min. Tada sudeti supjaustytus brokolius, pagardinti druska ir pipirais ir pora min pavirti. Tada sudeti tepamaji sureli ir pakaitinti ,kol jis issilydys. Skanaus!!
o gal kuri žinote kaip gaminti trintą špinatų sriubą? mes vis valgom kavinėje, tai ji tokia gana rieboka, bet kartu ir labai maistinga būsiu dėkinga už receptuką
spinatu sriuba su parmezanu
zaibiskai greita ir sveika!
taigi, pas močiutę maxima nusipirkame saldytu spinatu dezute, jos turini suberiame i puoda, uzpilame trupuciu vandens. kai mase istirps ir susils, reikia ipilti 250 ml. grietineles, galima ir truputi pieno, jei kas megsta skystesne sriuba. idedame druskos arba truputi sultinio, muskato riesuto, truputi juodu pipiru, viskas tuoj pat uzverda ir nuimama nuo ugnies. i lekste mestelti gabaleli sviesto, pilti tirsta sriuba, ant virsaus barstyti parmezana. niam niam.
Mergaites, gal zinot trintos sriubos receptu? Kad butu skani ir tirsta
O aš norėčiau pasiūlyti pasidaryti svogūnų sriubą su pomidorų sultimis.
Reikės:
pomidorų sulčių
svogūgų (daug)
fermentinio sūrio
sultinio kubelio
rozmarinų
bazilikų
Svogūnus supjaustyti žiedais, pakepinti ant šlakelio aliejaus, tada sudėti į užvirusias pomidorų sultis, sudėti prieskonius, virti, kol svogūnai nebebus aitrūs. Baigiant virti sudėti tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišyti ir dar pavirti kelias minutes. Valgyti su pakepintu ir česnaku ištrintu batonu
Reikės:
pomidorų sulčių
svogūgų (daug)
fermentinio sūrio
sultinio kubelio
rozmarinų
bazilikų
Svogūnus supjaustyti žiedais, pakepinti ant šlakelio aliejaus, tada sudėti į užvirusias pomidorų sultis, sudėti prieskonius, virti, kol svogūnai nebebus aitrūs. Baigiant virti sudėti tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišyti ir dar pavirti kelias minutes. Valgyti su pakepintu ir česnaku ištrintu batonu
QUOTE(dianute @ 2008 02 02, 16:30)
O aš norėčiau pasiūlyti pasidaryti svogūnų sriubą su pomidorų sultimis.
Reikės:
pomidorų sulčių
svogūgų (daug)
fermentinio sūrio
sultinio kubelio
rozmarinų
bazilikų
Svogūnus supjaustyti žiedais, pakepinti ant šlakelio aliejaus, tada sudėti į užvirusias pomidorų sultis, sudėti prieskonius, virti, kol svogūnai nebebus aitrūs. Baigiant virti sudėti tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišyti ir dar pavirti kelias minutes. Valgyti su pakepintu ir česnaku ištrintu batonu
Reikės:
pomidorų sulčių
svogūgų (daug)
fermentinio sūrio
sultinio kubelio
rozmarinų
bazilikų
Svogūnus supjaustyti žiedais, pakepinti ant šlakelio aliejaus, tada sudėti į užvirusias pomidorų sultis, sudėti prieskonius, virti, kol svogūnai nebebus aitrūs. Baigiant virti sudėti tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišyti ir dar pavirti kelias minutes. Valgyti su pakepintu ir česnaku ištrintu batonu
Skamba skaniai, reikės pabandyti tik ar nebūtų skaniau jei tą sriubytę prieš dedant sūrį pertrinčiau