ash kartais, dazhniausiai vasara, kai karshta, shaltibarshchiams pasukas naudoju, ne taip riebu
Tai cia tik apie sriubyte saltibarscius? nes as kulinare tampu forumo mamyciu pagalba ir galvojau cia kazkas rimciau bus
o del saltibarsciu tai aciu, nes kazkaip kai as i saltibarscius pildavau kefyra ir truputi vandenuko, tai kazkaip paleisdavo man vidurius. o dabar reikes bandyti su pienuku
o del saltibarsciu tai aciu, nes kazkaip kai as i saltibarscius pildavau kefyra ir truputi vandenuko, tai kazkaip paleisdavo man vidurius. o dabar reikes bandyti su pienuku
baigdama virtisriubyte, keptuveje ishtirpdau sviesta ir jame pakepinu shaukshta miltu ir suverchiu i sriuba, tada ji buna tirshtesne
O ash i shaltibarshcius dar dedu shiek tiek cesnako... Kazkada perskaiciau toki receptuka senoje kulinarijos knygoje - atrode be ryshio , bet vistiek ryzausi pabandyti...visai patiko
QUOTE (Natalija @ 2004 03 04, 22:29) |
Saltibarsiai Virti ar marinoti buruokeliai,svezus agurkai,svogunu laiskai,krapai,virti kiausyniai, kefiras 1litras,pienas 1litras,grietine man skanu taip,vandiens nepilu,nes man neskanu.Druskos. |
Rytoj pasidarysiu aciu Natalija , su pienu pirma kart darysiu
Riziu sriuba,su pevagrybais. Nuperku tirsta sriuba Knorr,arba Magy su pevagrybais.
Vestenos rinkini sriubai,arba kulsi. (kas ka megsta)
Nuverdam kartu su svogunais ir druskites pagal skoni.
Isplautus ryzius idedam i puoda verdam 25min ant mazos ugnes.
Supjiaustau bulves kubeliais smulkiais,sutarkojame morka per buruokine tarka,viska dedame i puoda.Verdame kol nesuminkstes.
Saltame vandienije ismaisau pevagrybu sriuba ,laukiu kol ji gerai issileis.Ir supilu i puoda.
Zalius svogunu laiskus ir krapus supjaustau smulkiai ir dedu i puoda,verdu dar 10 min.Nuplaunu lauro lapa po karstu vandeniu ir dedu i sriuba jau pabaiga. Viskas sriuba jau isvyrusi.
Vestenos rinkini sriubai,arba kulsi. (kas ka megsta)
Nuverdam kartu su svogunais ir druskites pagal skoni.
Isplautus ryzius idedam i puoda verdam 25min ant mazos ugnes.
Supjiaustau bulves kubeliais smulkiais,sutarkojame morka per buruokine tarka,viska dedame i puoda.Verdame kol nesuminkstes.
Saltame vandienije ismaisau pevagrybu sriuba ,laukiu kol ji gerai issileis.Ir supilu i puoda.
Zalius svogunu laiskus ir krapus supjaustau smulkiai ir dedu i puoda,verdu dar 10 min.Nuplaunu lauro lapa po karstu vandeniu ir dedu i sriuba jau pabaiga. Viskas sriuba jau isvyrusi.
As zuviene verdu taip;2-3 smulkias zuveles(kuojos,eseriai)isvalytas bet nesmulkintas sudedu i merles gabaleli surisu(nemegstu virtos zuvies tik jos sultini)uzvirus vandeniui sudedu viska i puoda kartu ir prieskonius.Tai druska,lauro lapeliai, pipirai.svogono galvute(nepjaustyta) moka ,kelios bulvytes.Baigiant virti iberiu truputi cukraus ir ipilu sauksta(pagal skoni)acto.Kai isverda as merle su zuvim ismetu.Galima ideti grietines.Tai toks zuvies buljonas,kuri megsta mano seima.
na as parasysiu savo megstama trintos pomidoru sriubos recepteli:
3 pomidorai,
3 svogunai (normalaus dydzio)
cesnako galvute,
pomidoru pastos indelis
sultinio kubelis
miltu pora saukstu
tai va pomidorus supjaustau, kartu su svogunais pjaustytais ir cesnaku (supjaustytu aiskiai) sudedu i keptuve ir kepinu aliejuje, kepinant idedu pora saukstu miltu ir ipilu vandenuko. uzvirinu puoda su vandenuku imetu sultinio kubeli, ir kai uzverda sudedu pakepintus pamidorus su svogunais. kai dar karteli uzverda nuimu nuo dujines ir su trintuve (kur kosytes vaikuciams trinat) padarau vientisa mase, zodziu piure. sriubyte, kadangi deta miltu, bus tirstesne, tada idedu pomodoru pasta (tik ne pomidoru padaza), idedu druskytes dar, raudonuju papriku milteliu, ciles prieskoniu, kad butu astresne. galimi ivairus priedai : pupeles, malta pakepinta mesyte.
nu skanaukite i sveikata
3 pomidorai,
3 svogunai (normalaus dydzio)
cesnako galvute,
pomidoru pastos indelis
sultinio kubelis
miltu pora saukstu
tai va pomidorus supjaustau, kartu su svogunais pjaustytais ir cesnaku (supjaustytu aiskiai) sudedu i keptuve ir kepinu aliejuje, kepinant idedu pora saukstu miltu ir ipilu vandenuko. uzvirinu puoda su vandenuku imetu sultinio kubeli, ir kai uzverda sudedu pakepintus pamidorus su svogunais. kai dar karteli uzverda nuimu nuo dujines ir su trintuve (kur kosytes vaikuciams trinat) padarau vientisa mase, zodziu piure. sriubyte, kadangi deta miltu, bus tirstesne, tada idedu pomodoru pasta (tik ne pomidoru padaza), idedu druskytes dar, raudonuju papriku milteliu, ciles prieskoniu, kad butu astresne. galimi ivairus priedai : pupeles, malta pakepinta mesyte.
nu skanaukite i sveikata
RAUGINTU AGURKU SRIUBA:
Raugintus agurkus supjaustyti kubeliais.
bulves susipjaustyti kubeliais.
morkytes galima per burokine tarka smulkiai patarkuoti.
grikiu kruopas karstame vandenyje atsimirkyti is anskto.
bulijono kubelis - ar 2 kubeliai, pagal vandens kieki.
dziovintu prieskoniu (pvz. kalendros lapai) galima ir zaliu.
Viska sumesti ir virti, o tuos dziovintus prieskonius tai ant galo, likus kokioms 5-10 min. As dar visokiausiu prieskoniu namie turiu, tai pafantazuoju kiekviena karta skirtingai....
Valgyti su grietine.
Raugintus agurkus supjaustyti kubeliais.
bulves susipjaustyti kubeliais.
morkytes galima per burokine tarka smulkiai patarkuoti.
grikiu kruopas karstame vandenyje atsimirkyti is anskto.
bulijono kubelis - ar 2 kubeliai, pagal vandens kieki.
dziovintu prieskoniu (pvz. kalendros lapai) galima ir zaliu.
Viska sumesti ir virti, o tuos dziovintus prieskonius tai ant galo, likus kokioms 5-10 min. As dar visokiausiu prieskoniu namie turiu, tai pafantazuoju kiekviena karta skirtingai....
Valgyti su grietine.
spinatu sriubyte:
sviezi nuplauti spinatai
morkytes
bulve
grietinele
krapai
prieskoniai
kepti mazi bekono gabaleliai
svogunas
petrazole
i vendeni sumesti darzoves (isskyrus spinatus ir petrazoles su krapais) ir bekono gabalelius, paprieskoninti.
kai darzoves daugmaz isvirusios sudeti spinatus ir truputi juos apvirus ipilti grietineles ir uzberti pertazoles,pavirti pora minuciu.ant galo suberti krapus ir valgyti niam niam
p.s. spinatu turetu buti daug
sviezi nuplauti spinatai
morkytes
bulve
grietinele
krapai
prieskoniai
kepti mazi bekono gabaleliai
svogunas
petrazole
i vendeni sumesti darzoves (isskyrus spinatus ir petrazoles su krapais) ir bekono gabalelius, paprieskoninti.
kai darzoves daugmaz isvirusios sudeti spinatus ir truputi juos apvirus ipilti grietineles ir uzberti pertazoles,pavirti pora minuciu.ant galo suberti krapus ir valgyti niam niam
p.s. spinatu turetu buti daug
PUpelių sriubą verdu taip:
iš vakaro užsimerkiu pupeles, kad išbrinktų, tada mažiau virt reikai, tada į puodą dedu pupeles, buljono, aš naudoju kebeliais ir verdu. Kai pupelės buna pusiau minkštos tada dedu supjaustytą bulvę, sutarkuoju morką, dedu prieskoniu ir dar toliau verdu, aš verdu ilgaiu nes mėgstu tirštas sriubas ir kai bulvės netgi suverda, tik neprisvilint reikia
Žirnių sriubą verdu taip pat kaip pupelių tik viską dedu iš kart ir verdu tol kol žirniai visai suverda.
Labai mėgstu raugintų kopūstų sriubą, tai į puodą dedu kopūstus, užpilu vandeniu, dedu buljono, cukraus, kad gautusi sadžiarūgštė sriuba, prieskonių(dažniausiai lauro lapelių, pipirų kelis žirnelius, ir svogūno mažą galvutę) ir verdu kol kopūstai suminkštėja, tiesa dažnai reik pripilt vandens taigi į pabaiga paragaunu ar nieko netrūksta.
Šviežių kopūstų sriuba irgi verdu taip supjaustau smulkiai kopūstus, sutarkuoju morką ir supjaustau bulves, viską dedu į puodą, buljono, vandens prieskoniu ir verdu iki viskas suminkštės.
burokėlių sriubą verdu dvejopai, į vieną dedu buljoną, vanens virtų sutarkuotų burokėlių ir morkų, prieskonių ir dar šiek tiek citrinos rūgšties arba acto, kad truputi rūgštelė jaustusi. O kitą vwerdu taip pat ti dar dedu bulvių, bijau dabar sumeluot, bet ta su bulvėmis lygtais "Leningrado barščiais" vadinasi.
Šaltibarščius darau taip kaip Natalija, tik nededu grietinės ir burokėlius visada imų marinuotus, dar kai neturiu burokėlų tada darau be burokėlių, baltus šaltibarščius, bet reik tada rūgštelės šiek tiek įdėti.
Na o visas kitas sriuba irgi verdu panašiai Bulvės morkos, buljonas vanduo prieskoniai ir dar dedi priedą ką tik nori ryžius, makaronus, tik geriausia smulkūs skaniau
nu va parašau visas savo mėgiamas ir verdamas sriubas
valgom mes su grietine išskyrus Raugintų kopūstų sriubą. Tiesa raugintų kopūstų sriubą verdu didesnį keikį tada jei lieka tai tirščius panaudoju kopūstiniam dažyniui su lietiniais blynais, arba bulvinių koldūnų įdarui
iš vakaro užsimerkiu pupeles, kad išbrinktų, tada mažiau virt reikai, tada į puodą dedu pupeles, buljono, aš naudoju kebeliais ir verdu. Kai pupelės buna pusiau minkštos tada dedu supjaustytą bulvę, sutarkuoju morką, dedu prieskoniu ir dar toliau verdu, aš verdu ilgaiu nes mėgstu tirštas sriubas ir kai bulvės netgi suverda, tik neprisvilint reikia
Žirnių sriubą verdu taip pat kaip pupelių tik viską dedu iš kart ir verdu tol kol žirniai visai suverda.
Labai mėgstu raugintų kopūstų sriubą, tai į puodą dedu kopūstus, užpilu vandeniu, dedu buljono, cukraus, kad gautusi sadžiarūgštė sriuba, prieskonių(dažniausiai lauro lapelių, pipirų kelis žirnelius, ir svogūno mažą galvutę) ir verdu kol kopūstai suminkštėja, tiesa dažnai reik pripilt vandens taigi į pabaiga paragaunu ar nieko netrūksta.
Šviežių kopūstų sriuba irgi verdu taip supjaustau smulkiai kopūstus, sutarkuoju morką ir supjaustau bulves, viską dedu į puodą, buljono, vandens prieskoniu ir verdu iki viskas suminkštės.
burokėlių sriubą verdu dvejopai, į vieną dedu buljoną, vanens virtų sutarkuotų burokėlių ir morkų, prieskonių ir dar šiek tiek citrinos rūgšties arba acto, kad truputi rūgštelė jaustusi. O kitą vwerdu taip pat ti dar dedu bulvių, bijau dabar sumeluot, bet ta su bulvėmis lygtais "Leningrado barščiais" vadinasi.
Šaltibarščius darau taip kaip Natalija, tik nededu grietinės ir burokėlius visada imų marinuotus, dar kai neturiu burokėlų tada darau be burokėlių, baltus šaltibarščius, bet reik tada rūgštelės šiek tiek įdėti.
Na o visas kitas sriuba irgi verdu panašiai Bulvės morkos, buljonas vanduo prieskoniai ir dar dedi priedą ką tik nori ryžius, makaronus, tik geriausia smulkūs skaniau
nu va parašau visas savo mėgiamas ir verdamas sriubas
valgom mes su grietine išskyrus Raugintų kopūstų sriubą. Tiesa raugintų kopūstų sriubą verdu didesnį keikį tada jei lieka tai tirščius panaudoju kopūstiniam dažyniui su lietiniais blynais, arba bulvinių koldūnų įdarui
QUOTE (afyte @ 2004 03 17, 15:39) |
Ir dar kaip virti raugintu kopustu sriuba pamokykite |
Raugintu kopustu sriuba verdu taip:
Pirma verdu mesyte, ten idedu druskytes, pipiriuko, lauro lapeliu, kai isverda isemu. Ipjaustau i ta vandenuka bulvyciu ir verdu toliau.
Morka su svoguniuku apkepu ant aliejaus.
Idedu i vandenuka raugintus kopustus ir vel verdu toliau.
Paskaninu vegeta.
Kai viskas bus isvyre idedu kepinta svoguneli su morkyte, siek tiek paverdu ir vsio. Skanaus