Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(Elena @ 2007 10 26, 14:18)
Papasakosiu apie savo žuvienė  4u.gif
Užverdu vandenį, įmetu sultinio kubelį.Sudedu supjaustytas morkas, bulvės, lauro lapai, svogūno (dedu visą, vėliau išimu).Kai bulvės suminkštėja sudedu gabaliukais pjaustyta žuvies filė, galima skirtingos rūšies žuvies.Ir dedu indėlį lydyto sūrio.5 min paverda ir viskas.Daug žalumynų, o kai įpilam į lėkštę papuošiam ikrais raudonais.Galima ir be jų, skonis pasakiškas.


turėtu būti labai skanu. Ačiū už receptuką, būtinai reiks išbandyti thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes mamytes smile.gif nutariau ir as islysti is pogrindzio blush2.gif ir iskart taip naglai prasysiu patarimo bigsmile.gif noreciau savo brangiausiajam sriubos isvirt, bet nors ir kepu visokius kepsnius, darau troskinius, kepu pyragus ir tortus, o vat sriubos isvirt nemoku... blush2.gif tai va. turiu as namie visokios mesos, bulviu, prieskoniu, saldytu darzoviu. kaip is to galima butu pagaminti paprasta bulionio tipo sriubike? svarbiausia man proceso eiga rolleyes.gif
Atsakyti
VENGRISKA SRIUBA
500 gr minkstos jautienos, 100 gr rukytos sonines, saukstas sviesto, 2 stiklines sauso, balto vyno, 4 stiklines vandens, 2 svogunai, 3 skilteles cesnako, raudonosios paprikos ankstis, 70 gr saliero, 2 saukstai konservuotu zaliuju zirneliu, 5 bulves, 2 morkos, petrazoles saknis, po du saukstus krapu, svogunu laisku ir ptetrazoliu lapeliu, duskos, pipiru.
Sonine supjaustyti kubeliais ir pakepinti svieste. Spirgucius isgriebti i puoda, o likusiuose riebaluose pakepinti pailgais gabaliukais supjaustyta mesa. Ja taip pat sudeti i puoda. Darzoves susmulkinti: svogunus ir cesnakus sukapoti, morkas, petrazoles, saliera supjaustyti siaudeliais, paprika – juostelemis, bulves – griezineliais. Viska sudeti i puoda su mesa, supilti vyna ir uzdengus troskinti apie 35 min. Kai skystis isgaruos, supilti karsta vandeni, pasudyti, iberti pipiru ir dar truputi pavirti. Baigiant virti suberti zirnelius ir susmulkintus prieskoninius zalumynus.
Atsakyti
man tai cili sriuba skaniausia, kur faršas, pupelės ir pomidorai.
tiršta, aštri, soti ir labai tinka prie alaus bigsmile.gif ech thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tarijo @ 2007 11 30, 01:19)
man tai cili sriuba skaniausia, kur faršas, pupelės ir pomidorai.
tiršta, aštri, soti ir labai tinka prie alaus bigsmile.gif ech thumbup.gif


man iš čili irgi šita skani, dar mėgstu ir pievagrybių trinta sriubą, bet kaip jas pasigaminti, tai nelabai isivaizduoju... gal kas turit patarimų? ax.gif
Atsakyti
Vakar gaminau svogūnų trintą sriubą - skaniai gavosi, paprasta ir nebrangu.

Reikia: svogūnų 250 g, sviesto 80 g, miltų, sultinio 5 stiklinės, prieskonių.

Svogūnus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svieste kol pagels, įdėti miltų ir viską pakepinti taip pat kol pagels, po to pilti sultinį ir virti maišant kol užvirs, įdėti prieskonių pagal snokį. Sriubą pertrinti ir dar šiek tiek pavirti.
Atsakyti
aš dar dedu truputį sūrio, o kai valgom- paskaninam skrebučių gabalėliais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 12 01, 15:03)
aš dar dedu truputį sūrio, o kai valgom- paskaninam skrebučių gabalėliais biggrin.gif



niekad nesu darius tirštos sriubos, manau reiks pabandyt šitą, svogūnų daug turiu biggrin.gif ir negaila bus išpilt jei nesigaus blush2.gif smile.gif o su kuo pertrinti ją reikia?
Atsakyti
Atradau, kad į sriubas labai gerai dėti tepamą sūrį(Lankų ir kt.)
Atsakyti
Gal kas pamokys juros gerybiu sriubike virt? turiu maisa saldytu bet nezinau kaip skaniau isvirt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(minute_ @ 2007 12 01, 13:23)
niekad nesu darius tirštos sriubos, manau reiks pabandyt šitą, svogūnų daug turiu biggrin.gif  ir negaila bus išpilt jei nesigaus  blush2.gif  smile.gif o su kuo pertrinti ją reikia?


Aš išvirusią sriubą perpilu per kiaurasamtį, o svogūnus susmulkinu mikseriu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(minute_ @ 2007 11 30, 12:24)
man iš čili irgi šita skani, dar mėgstu ir pievagrybių trinta sriubą, bet kaip jas pasigaminti, tai nelabai isivaizduoju... gal kas turit patarimų?  ax.gif

čili nebutinai iš čili tongue.gif
aš ją pati namie gaminu blush2.gif
o ta pievagrybiu trinta sriuba tai su miltais. labai panašią galima pasidaryti iš pakelio parduotuvėj nusipirkus lotuliukas.gif
Atsakyti