Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

nutariau ir as vienu receptu pasidalinti. pupeliu sriuba su desrelemis ir apelsinu smile.gif siam reikaliukui naudoju (kad jau pilna puoda darausi):
1-2 skardines juodaakiu pupu (black-eye beans) - priklauso nuo to, kokio dydzio jusu puodas
300 gramu "frankfurto" desreliu
svogunas
1-2 skilteles cesnako
1 litras vistienos sultinio (galima ir is kubeliu)
3-4 pamidorai
didelis apelsinas
100-200ml grietineles
petrazoliu (geriau butu zalios, bet jei neturit galimybes, tiks ir dziovintos)

darom taip:
labai nedaug aliejaus i keptuve ir joje pakepinam desreles, supjaustytas 1cm gabaliukais. isgriebiam jas ant ranksluostelio vienkartinio, kad nebutu labai daug aliejaus busimoj sriuboj. tuomet tam paciam likusiam aliejuj pakepinam smulkiai sukapotus svoguna ir cesnaka. sudedam pakepintus svogunus su cesnaku i puoda, idedam desreles, supilam vandeniu nuskalautas pupeles, sultini (galima sultinio siek tiek ir daugiau, pagal tai, ar labiau norit tirstesnes, ar skystesnes), idedam baltuju pipiru maltu, ivairiu zoleliu pagal skoni ir paverdam letai kokias 8 minutes. kol verda visas tas geris skiltelem supjaustom pomidorus. apelsina nulupam ir ispjaustom minkstasias dalis taip, kad turetume skilteles be pleveliu. pavirus sriubai sudedam pamidorus, apelsina, imetam petrazoliu, supilam grietinele ir paverdam dar kokia minute. svarbu, kad pomidorai nespetu apvirti, nespetu pasileisti ir valgant sriuba ju nesijaustu labai, o tik tada, kai valgai pati pamidora. aisku, galima nuplikius pamidorus pries pjaustant nulupti, taciau man kur kas labiau patinka, kai siek tiek pasiraitoja skurele nuo karscio. pavirus minutei reik dar palikt pastovet, kad apelsinai siek tiek paleistu savo sultis ir duotu toki siek tiek oranzini atspalvi sriubai. velniskai skanu su italista duona smile.gif skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karolis: 14 rugsėjo 2007 - 01:23
QUOTE(Anna-Mariab @ 2007 09 07, 21:09)
Sveikutes 4u.gif

Gal kuri zinot kaip "Harcio"sriubyte issivirti???
4u.gif



QUOTE(danule @ 2007 09 12, 18:32)
4u.gif
gal kas galit padet labai noriu ismokt daryt harcio sriubite,gal kas receptuka turit?
isanksto dekoju smile.gif


maciau charcio recepta Giedriaus puslapyje cia
Atsakyti
gal kas galit parasyti sampinjonu sriubyte kaip verdate?aciukas
Atsakyti
QUOTE(linciukasok @ 2007 09 28, 17:27)
gal kas galit parasyti sampinjonu sriubyte kaip verdate?aciukas


Verdu kaip iprasta grybu sriuba: i uzvirusi vandeni sumetu bulvyciu ir morkyciu (galima morkas su svogunu pajekpti svieste), kai paverda ipjaustom shampinjonu, visad idedu grybu sultinio (kad grybais labiau kvepetu:) ir zalumynu (petrazoliu, krapu). Valgom su grietine.

Arba sudetingesnis variantas: I "blenderi" (ar mixeri ) sumetam apvirtas darzoves (bulves, morkas, salduji pipira ir pan.), virtos vishtienos, uzpilam pomidoru sultim arba pomidorais savo sultyse ir sumalta mase supilam i puoda, kur darzoves vire..Tada pripjaustom shampinjonu, idedam grybu sultinio. Gaunasi tirshta, trinta sriuba su grybais.
Atsakyti
neperrskaiciau visos temos,tai nezinau ar to jau buvo klausta ax.gif cili picoj yra tokia labai skani sriuba.vadinasi trinta meksikietiska sriuba.gal galetumet kas nors receptuka? blush2.gif buciau labai dekinga drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(smilsee @ 2007 09 30, 14:57)
neperrskaiciau visos temos,tai nezinau ar to jau buvo klausta ax.gif  cili picoj yra tokia labai skani sriuba.vadinasi trinta meksikietiska sriuba.gal galetumet kas nors receptuka? blush2.gif buciau labai dekinga drinks_cheers.gif

http://www.supermama...showtopic=33320
Papildyta:
QUOTE(karolis @ 2007 09 14, 02:21)
nutariau ir as vienu receptu pasidalinti. pupeliu sriuba su desrelemis ir apelsinu smile.gif

Kol kas originaliausias sriubos receptas, kokį teko skaityti čia thumbup.gif .
Karoli, o pupelės tik tokios tinka (na paminėtosios "juodaakės"), ar galima ir kitokių dėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 30 rugsėjo 2007 - 14:37
Pagaminau šiandien borokolių-kalafijorų trintą sriubą. Labai skanu sėdžiu valgau, SM skaitau. ax.gif
Bevalgant sriubą prisiminiau, kad Vilniuje buvolabai faina kavinė "Nykštukas", Vilnietės tai turbūt atsimena. biggrin.gif
Tem buvo labaiskani trinta sriuba. Kažia kaip ją pagaminti.
Nusipirkau smulkintuvą, tai dabar viską sau trintą darau. lotuliukas.gif
Vienas pažistamas virėjas sakė, kad tai sriubai reikia bivių, morkų išvirtu su lupenomis, svogunų, vištienos dar tikriausiai. Ir daugiau nieko neatsimenu. blush2.gif
Gal kas žino tos sriubytės receptą. Man jį išliks skaniausia. 4u.gif
Atsakyti
o man skani "Zemaitiska cibuliene"darau kai nusibosta saltibarsciai smile.gif tai va,1,5l kefyro.silkes,svoguno galva,krapu ir pipirai, druska.Silke labai smulkiai supjaustau ir pakepinu be nieko,kai atsala dedu i kefyra,tada svoguna ir visa kita aisku dar isverdu ir bulvyciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tiska @ 2007 10 06, 00:29)
o man skani "Zemaitiska cibuliene"darau kai nusibosta saltibarsciai smile.gif tai va,1,5l kefyro.silkes,svoguno galva,krapu ir pipirai, druska.Silke labai smulkiai supjaustau ir pakepinu be nieko,kai atsala dedu i kefyra,tada svoguna ir visa kita aisku dar isverdu ir bulvyciu smile.gif

Niekad nebandziau:)..Produktai labai skanus, tik idomiai sumaishyti biggrin.gif
Papildyta:
Shiaip jau sriubu tema yra..

Ash shiemet susizavejau ispanu Gazpacho sriuba..Shalta (kaip shaltibarsciai), tirshta, labai skani.
Atsakyti
Kas zinot kodel kai namie gaminu trinta vistienos sriuba(sutrinu blenderiu) matosi tokie smulkus smulkus vistienos siaudeliai, o kavinese trinta vistienos sriuba buna tokia lygi, kaip tyrele....?
Atsakyti
Grybų sriuba thumbup.gif
proporcijų tikslių nerašysiu, dedu visko iš akies:

į verdantį sultinį sudedu bulves ir morkas, moliūgą, svogūną (smulkiais kubeliais, kad suvirtų), dedu pipirų, druskos (daugiau nededu nieko). Kai viskas suminkštėja - apvirtus grybus. Tada paverdu 5 min ir supilu 200ml grietinėlės (išjungus). dedu petražolių
Atsakyti
[quote=veo,2005 02 04, 23:35]
Nesu tikra, kad kalbam apie tą pačią, nes grybų sriubą valgiau tik "Čili" picerijoj, o ne "Čili kaime", bet, jei mėgsti trintas sriubytes, šita turėtų patikti:) Su draugelka padarėm išvadą, kad tikrai į čiliako panaši:

Reikės:
0,5 l sultinio
400g pievagrybių
1 svogūno
2 šaukštų miltų
100 ml grietinėlės
druskos, pipirų, petražolių

Pievagrybius ir svogūną supjaustyti griežinėliais, sudėti į keptuvę ir troškinti 5-10 min, perdėti į puodą su sultiniu ir užvirinti. Supilti tyrę, paruoštą iš miltų ir 5 šaukštų vandens. Kelias minutes virinti, nukelti nuo ugnies, išmaišyti plaktuvu ir dar kartą pašildyti. Supilti į sriubą grietinėlę, išmaišyti ir tučtuojau nukelti nuo ugnies (nevirinti), pagardinti. Patiekti su skrebučiais ir sukapotomis žaliomis petražolėmis. Dar labai skanu sūrio su mėlynu pelėsiu įmaišyti. O jei nori dar tirštesnės sriubytės, įberk šaukštą manų. Skanaus! smile.gif

[COLOR=blue]
Isbandziau sita sirubyte - superine! thumbup.gif bigsmile.gif Labai labai aciu uz receptuka - cia pati skaniausia sriuba, kokia tik esu valgiusi thumbup.gif Tik buvo vienas "juokas" su ja - mano 5metu sunenas paragavo sitos sriubos - jam nepatiko schmoll.gif Nes vyrukas nemegsta pelesinio surio mirksiukas.gif mano tevelis kaip tik ruosesi sitos sriubos ragauti, o mazasis pamates saukia - "diedukai, nevalgyk sitos sriubos!As kai paragavau, tai ejau spjaudydamas" tongue.gif biggrin.gif na bet visiems suaugusiems sriuba laaabai patiko thumbup.gif
Atsakyti