nutariau ir as vienu receptu pasidalinti. pupeliu sriuba su desrelemis ir apelsinu siam reikaliukui naudoju (kad jau pilna puoda darausi):
1-2 skardines juodaakiu pupu (black-eye beans) - priklauso nuo to, kokio dydzio jusu puodas
300 gramu "frankfurto" desreliu
svogunas
1-2 skilteles cesnako
1 litras vistienos sultinio (galima ir is kubeliu)
3-4 pamidorai
didelis apelsinas
100-200ml grietineles
petrazoliu (geriau butu zalios, bet jei neturit galimybes, tiks ir dziovintos)
darom taip:
labai nedaug aliejaus i keptuve ir joje pakepinam desreles, supjaustytas 1cm gabaliukais. isgriebiam jas ant ranksluostelio vienkartinio, kad nebutu labai daug aliejaus busimoj sriuboj. tuomet tam paciam likusiam aliejuj pakepinam smulkiai sukapotus svoguna ir cesnaka. sudedam pakepintus svogunus su cesnaku i puoda, idedam desreles, supilam vandeniu nuskalautas pupeles, sultini (galima sultinio siek tiek ir daugiau, pagal tai, ar labiau norit tirstesnes, ar skystesnes), idedam baltuju pipiru maltu, ivairiu zoleliu pagal skoni ir paverdam letai kokias 8 minutes. kol verda visas tas geris skiltelem supjaustom pomidorus. apelsina nulupam ir ispjaustom minkstasias dalis taip, kad turetume skilteles be pleveliu. pavirus sriubai sudedam pamidorus, apelsina, imetam petrazoliu, supilam grietinele ir paverdam dar kokia minute. svarbu, kad pomidorai nespetu apvirti, nespetu pasileisti ir valgant sriuba ju nesijaustu labai, o tik tada, kai valgai pati pamidora. aisku, galima nuplikius pamidorus pries pjaustant nulupti, taciau man kur kas labiau patinka, kai siek tiek pasiraitoja skurele nuo karscio. pavirus minutei reik dar palikt pastovet, kad apelsinai siek tiek paleistu savo sultis ir duotu toki siek tiek oranzini atspalvi sriubai. velniskai skanu su italista duona skanaus!
QUOTE(Anna-Mariab @ 2007 09 07, 21:09)
QUOTE(danule @ 2007 09 12, 18:32)
gal kas galit padet labai noriu ismokt daryt harcio sriubite,gal kas receptuka turit?
isanksto dekoju
maciau charcio recepta Giedriaus puslapyje cia
gal kas galit parasyti sampinjonu sriubyte kaip verdate?aciukas
QUOTE(linciukasok @ 2007 09 28, 17:27)
gal kas galit parasyti sampinjonu sriubyte kaip verdate?aciukas
Verdu kaip iprasta grybu sriuba: i uzvirusi vandeni sumetu bulvyciu ir morkyciu (galima morkas su svogunu pajekpti svieste), kai paverda ipjaustom shampinjonu, visad idedu grybu sultinio (kad grybais labiau kvepetu:) ir zalumynu (petrazoliu, krapu). Valgom su grietine.
Arba sudetingesnis variantas: I "blenderi" (ar mixeri ) sumetam apvirtas darzoves (bulves, morkas, salduji pipira ir pan.), virtos vishtienos, uzpilam pomidoru sultim arba pomidorais savo sultyse ir sumalta mase supilam i puoda, kur darzoves vire..Tada pripjaustom shampinjonu, idedam grybu sultinio. Gaunasi tirshta, trinta sriuba su grybais.
neperrskaiciau visos temos,tai nezinau ar to jau buvo klausta cili picoj yra tokia labai skani sriuba.vadinasi trinta meksikietiska sriuba.gal galetumet kas nors receptuka? buciau labai dekinga
QUOTE(smilsee @ 2007 09 30, 14:57)
neperrskaiciau visos temos,tai nezinau ar to jau buvo klausta cili picoj yra tokia labai skani sriuba.vadinasi trinta meksikietiska sriuba.gal galetumet kas nors receptuka? buciau labai dekinga
http://www.supermama...showtopic=33320
Papildyta:
QUOTE(karolis @ 2007 09 14, 02:21)
nutariau ir as vienu receptu pasidalinti. pupeliu sriuba su desrelemis ir apelsinu
Kol kas originaliausias sriubos receptas, kokį teko skaityti čia .
Karoli, o pupelės tik tokios tinka (na paminėtosios "juodaakės"), ar galima ir kitokių dėti?
Pagaminau šiandien borokolių-kalafijorų trintą sriubą. Labai skanu sėdžiu valgau, SM skaitau.
Bevalgant sriubą prisiminiau, kad Vilniuje buvolabai faina kavinė "Nykštukas", Vilnietės tai turbūt atsimena.
Tem buvo labaiskani trinta sriuba. Kažia kaip ją pagaminti.
Nusipirkau smulkintuvą, tai dabar viską sau trintą darau.
Vienas pažistamas virėjas sakė, kad tai sriubai reikia bivių, morkų išvirtu su lupenomis, svogunų, vištienos dar tikriausiai. Ir daugiau nieko neatsimenu.
Gal kas žino tos sriubytės receptą. Man jį išliks skaniausia.
Bevalgant sriubą prisiminiau, kad Vilniuje buvolabai faina kavinė "Nykštukas", Vilnietės tai turbūt atsimena.
Tem buvo labaiskani trinta sriuba. Kažia kaip ją pagaminti.
Nusipirkau smulkintuvą, tai dabar viską sau trintą darau.
Vienas pažistamas virėjas sakė, kad tai sriubai reikia bivių, morkų išvirtu su lupenomis, svogunų, vištienos dar tikriausiai. Ir daugiau nieko neatsimenu.
Gal kas žino tos sriubytės receptą. Man jį išliks skaniausia.
o man skani "Zemaitiska cibuliene"darau kai nusibosta saltibarsciai tai va,1,5l kefyro.silkes,svoguno galva,krapu ir pipirai, druska.Silke labai smulkiai supjaustau ir pakepinu be nieko,kai atsala dedu i kefyra,tada svoguna ir visa kita aisku dar isverdu ir bulvyciu
QUOTE(tiska @ 2007 10 06, 00:29)
o man skani "Zemaitiska cibuliene"darau kai nusibosta saltibarsciai tai va,1,5l kefyro.silkes,svoguno galva,krapu ir pipirai, druska.Silke labai smulkiai supjaustau ir pakepinu be nieko,kai atsala dedu i kefyra,tada svoguna ir visa kita aisku dar isverdu ir bulvyciu
Niekad nebandziau:)..Produktai labai skanus, tik idomiai sumaishyti
Papildyta:
Shiaip jau sriubu tema yra..
Ash shiemet susizavejau ispanu Gazpacho sriuba..Shalta (kaip shaltibarsciai), tirshta, labai skani.
Kas zinot kodel kai namie gaminu trinta vistienos sriuba(sutrinu blenderiu) matosi tokie smulkus smulkus vistienos siaudeliai, o kavinese trinta vistienos sriuba buna tokia lygi, kaip tyrele....?
Grybų sriuba
proporcijų tikslių nerašysiu, dedu visko iš akies:
į verdantį sultinį sudedu bulves ir morkas, moliūgą, svogūną (smulkiais kubeliais, kad suvirtų), dedu pipirų, druskos (daugiau nededu nieko). Kai viskas suminkštėja - apvirtus grybus. Tada paverdu 5 min ir supilu 200ml grietinėlės (išjungus). dedu petražolių
proporcijų tikslių nerašysiu, dedu visko iš akies:
į verdantį sultinį sudedu bulves ir morkas, moliūgą, svogūną (smulkiais kubeliais, kad suvirtų), dedu pipirų, druskos (daugiau nededu nieko). Kai viskas suminkštėja - apvirtus grybus. Tada paverdu 5 min ir supilu 200ml grietinėlės (išjungus). dedu petražolių
[quote=veo,2005 02 04, 23:35]
Nesu tikra, kad kalbam apie tą pačią, nes grybų sriubą valgiau tik "Čili" picerijoj, o ne "Čili kaime", bet, jei mėgsti trintas sriubytes, šita turėtų patikti:) Su draugelka padarėm išvadą, kad tikrai į čiliako panaši:
Reikės:
0,5 l sultinio
400g pievagrybių
1 svogūno
2 šaukštų miltų
100 ml grietinėlės
druskos, pipirų, petražolių
Pievagrybius ir svogūną supjaustyti griežinėliais, sudėti į keptuvę ir troškinti 5-10 min, perdėti į puodą su sultiniu ir užvirinti. Supilti tyrę, paruoštą iš miltų ir 5 šaukštų vandens. Kelias minutes virinti, nukelti nuo ugnies, išmaišyti plaktuvu ir dar kartą pašildyti. Supilti į sriubą grietinėlę, išmaišyti ir tučtuojau nukelti nuo ugnies (nevirinti), pagardinti. Patiekti su skrebučiais ir sukapotomis žaliomis petražolėmis. Dar labai skanu sūrio su mėlynu pelėsiu įmaišyti. O jei nori dar tirštesnės sriubytės, įberk šaukštą manų. Skanaus!
[COLOR=blue]
Isbandziau sita sirubyte - superine! Labai labai aciu uz receptuka - cia pati skaniausia sriuba, kokia tik esu valgiusi Tik buvo vienas "juokas" su ja - mano 5metu sunenas paragavo sitos sriubos - jam nepatiko Nes vyrukas nemegsta pelesinio surio mano tevelis kaip tik ruosesi sitos sriubos ragauti, o mazasis pamates saukia - "diedukai, nevalgyk sitos sriubos!As kai paragavau, tai ejau spjaudydamas" na bet visiems suaugusiems sriuba laaabai patiko
Nesu tikra, kad kalbam apie tą pačią, nes grybų sriubą valgiau tik "Čili" picerijoj, o ne "Čili kaime", bet, jei mėgsti trintas sriubytes, šita turėtų patikti:) Su draugelka padarėm išvadą, kad tikrai į čiliako panaši:
Reikės:
0,5 l sultinio
400g pievagrybių
1 svogūno
2 šaukštų miltų
100 ml grietinėlės
druskos, pipirų, petražolių
Pievagrybius ir svogūną supjaustyti griežinėliais, sudėti į keptuvę ir troškinti 5-10 min, perdėti į puodą su sultiniu ir užvirinti. Supilti tyrę, paruoštą iš miltų ir 5 šaukštų vandens. Kelias minutes virinti, nukelti nuo ugnies, išmaišyti plaktuvu ir dar kartą pašildyti. Supilti į sriubą grietinėlę, išmaišyti ir tučtuojau nukelti nuo ugnies (nevirinti), pagardinti. Patiekti su skrebučiais ir sukapotomis žaliomis petražolėmis. Dar labai skanu sūrio su mėlynu pelėsiu įmaišyti. O jei nori dar tirštesnės sriubytės, įberk šaukštą manų. Skanaus!
[COLOR=blue]
Isbandziau sita sirubyte - superine! Labai labai aciu uz receptuka - cia pati skaniausia sriuba, kokia tik esu valgiusi Tik buvo vienas "juokas" su ja - mano 5metu sunenas paragavo sitos sriubos - jam nepatiko Nes vyrukas nemegsta pelesinio surio mano tevelis kaip tik ruosesi sitos sriubos ragauti, o mazasis pamates saukia - "diedukai, nevalgyk sitos sriubos!As kai paragavau, tai ejau spjaudydamas" na bet visiems suaugusiems sriuba laaabai patiko