Man tai juka labai skanu , o kas per skonis ...? Nemoku papasakot. Manyčiau, kad jeigu paragautumėt jau išvirtos sriubos, nepamatę proceso tai gal ir jums patiktų. O jeigu valgot dar ir kraujines dešras - tuo labiau .
Ne taip jau čia ir bjauru .
Aš mačius kaip vyrai semia puoduku kraują iš indo ir geria - va čia tai vaizdelis ne iš malonių
QUOTE(kaledukas @ 2007 02 12, 17:47)
Ar galetumet man, neismanelei, pasakyti kokio vandens kiekio reikia siai sriubytei? Del pupeliu jau kaip ir supratau - kazkuri rasete, kad naudojot puslitrini indeli konservuotu pupeliu, o kaip su vandenuku?
Man irgi butu labai idomu suzinot kiek vandenuko reikia...Nes kaip suprantu jeigu idet dar surio i lekste, gausis Cili picerijos firmine sriuba. Kaip tik ieskojau jos recepto...Gal kas turit???
QUOTE(remunėlė @ 2007 02 20, 15:36)
Ar aš nesuklydau?... Kažkas dar valgo juką?
Išverdam kaulus ar mėsą nesvarbu. Verdant įdėti džiovintų obuolių ir čiobrelių, kitaip bus netikra juka . Svarbiausia prieš pilant kraują reikia "gerai nuragauti" sultinį, tai yra, kad jis būtų saldžiarūgštis, druskos neperdėti, nes bobutės aušindamos kraują dažniausiai deda druskos, kad nepasidarytų gabalai.
Į indą su krauju, pastoviai maišant, pilti kelis samčius sultinio. Po to, pastoviai maišant puodą, supilti kraują.
Verdu visada taip, bet kartais sutraukia, o kartais būna vientisa, kaip pasiseka.
Juką galima virti su leistiniais kukuliukai, bulviniais kukuliukais ir be nieko, valgyti tiesiog su šutbulvėm.
Kukuliukas virti sriuboje prieš tai kaip supilamas kraujas.
O kaip pasidaryt kukuliukus turbūt aiškint nereikia
Man skaniausia su leistinukais.
Nežinau ar aiškiai viską papasakojau, jeigu ką tai patikslinsiu
Išverdam kaulus ar mėsą nesvarbu. Verdant įdėti džiovintų obuolių ir čiobrelių, kitaip bus netikra juka . Svarbiausia prieš pilant kraują reikia "gerai nuragauti" sultinį, tai yra, kad jis būtų saldžiarūgštis, druskos neperdėti, nes bobutės aušindamos kraują dažniausiai deda druskos, kad nepasidarytų gabalai.
Į indą su krauju, pastoviai maišant, pilti kelis samčius sultinio. Po to, pastoviai maišant puodą, supilti kraują.
Verdu visada taip, bet kartais sutraukia, o kartais būna vientisa, kaip pasiseka.
Juką galima virti su leistiniais kukuliukai, bulviniais kukuliukais ir be nieko, valgyti tiesiog su šutbulvėm.
Kukuliukas virti sriuboje prieš tai kaip supilamas kraujas.
O kaip pasidaryt kukuliukus turbūt aiškint nereikia
Man skaniausia su leistinukais.
Nežinau ar aiškiai viską papasakojau, jeigu ką tai patikslinsiu
Labai skani sriubytė . Mes taip pat verdam tik visada su kukuliukais . Net dabar seilė tysta , kaip skanu .
Sveikutės, na jei kam įdomu tai papsakosiu tailandietiškos sriubytės receptuka, paprastas kaip 2x2 Maximoje yra pirkti tailandietiškos sriubytės pasta, kaina apie 10Lt, bet užtenka labai ilgam. Taigi dedam kelis šaukštus tos košes, tada vištiena supjaustytą stambesniais gabalėliais, tada grybus (arba tuos kiniučių arba šampinjonus), supjaustom porą ir suberiam i vandenį, sojos, spaudžiam citrinos sultis ir sudedam petražoles, tiesa dar dedam česnako. Ir galima valgy, super bet labai aštru
QUOTE(Panelyte @ 2007 03 20, 10:24)
Sveikutės, na jei kam įdomu tai papsakosiu tailandietiškos sriubytės receptuka, paprastas kaip 2x2 Maximoje yra pirkti tailandietiškos sriubytės pasta, kaina apie 10Lt, bet užtenka labai ilgam. Taigi dedam kelis šaukštus tos košes, tada vištiena supjaustytą stambesniais gabalėliais, tada grybus (arba tuos kiniučių arba šampinjonus), supjaustom porą ir suberiam i vandenį, sojos, spaudžiam citrinos sultis ir sudedam petražoles, tiesa dar dedam česnako. Ir galima valgy, super bet labai aštru
O galima si receptuka su proporcijom suzinot? o ta pasta prie ketcupu ar kokiam kitam skyriuj?
Dievinu sriubeles, valgau beveik kiekviena diena. Gal nesikartosiu, bandysiu pasiūlyti rugštynių sriubos: indelis sudytų rugštynių, (jei mažas tada du), bulvės, morkos, kiaušinis žalias. Pirmiausiai paverdame daržoves, po to supylame rugštynes, galiausiai plakta kiaušinį, pabaigtuvėm pagal skonį prieskonių ir sultinio kubelių. Gardiname grietine. Skanaus !!!!
Tikroji gaspačio sriuba
3-4 porcijoms Jums reikės: 8 didelių sunokusių pomidorų, 1 bet kokios spalvos paprikos ir pusės žalios paprikos (išimkite sėklas), 1 agurko (nulupkite odelę), 1 mažo žalio čili pipiro (išimkite sėklas), 2-3 nuluptų česnako skiltelių, 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus, šluotelės svogūnų laiškų arba laiškinio česnako (arba nedidelės svogūno galvutės), po šluotelę šviežių krapų, petražolių, bazilikų, kalendros, salierų lapų, mairūno (visko, ko galima rasti darže, turguje ar parduotuvėse), saujos batono trupinių (nebūtinai), druskos, juodųjų pipirų, žiupsnio maltų indiškų kmynų (cumin) arba paprastų kmynų, žiupsnio maltų lauro lapų (nebūtinai), stiklinės ledinio vandens (nebūtinai, jei norite tirštos gaspačio), citrinos sulčių arba vynuogių acto (pagal skonį, nebūtinai), krutonų arba skrudintų batono riekelių.
Blanširuokite (panardinkite keliolikai sekundžių į verdantį vandenį) pomidorus ir nulupkite odelę. 7 pomidorus (vieną atidėkite), vieną papriką (pusę žalios paprikos atidėkite), svogūnų laiškus, čili pipirą, česnaką, vandenį, druską, citrinos sultis arba actą sudėkite į virtuvinį kombainą ir suplakite viską iki skystos vientisos masės. Supilkite pomidorų masę į dubenį. Agurką, likusį pomidorą ir likusią pusę paprikos supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į sriubą. Taip pat suberkite smulkiai sukapotas šviežias prieskonines žoleles. Pagardinkite pipirais, lauro lapais, kmynais, suberkite batono trupinius (jei nusprendėte juos naudoti), supilkite aliejų. Viską išmaišykite ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą. Jei norite patiekti iškarto, įmeskite kelis kubelius ledo. Papuoškite prieskoninėmis žolelėmis su krutonais arba skrudintu batonu.
Maniškis dėl jos tiesiog alpsta...
QUOTE(supermamytukas @ 2007 02 06, 13:49)
Mes labai mėgstam šiupinynę,lyg receptuko tokio neaptikau .Aliejuje pakepinti svogūną,pienišką dešrelę,truputį rūkytos dešrytės,šampinjonųpaprikos puse,rauginto agurko(viskas pjaustyta kūbeliais) ir užpilti pomidorų sultimis Kaitinti iki užvirimo.Skanaus
Dar prie tavo recepto imetu irgi siupinines truputi kitoki .Tikrai labai skanu
Šiupininė su mėsa ir grybais
300g jautienos
1,25 l vandens,
1 salieras, 1 petražolė, 1 morka,
50 g lieso kumpio,
50 g pieniškų dešrelių,
200 g šviežių baravykų,
1 svogūnas, 1 šaukštas sviesto,
1 nedidelis raugintas agurkas,
2 švieži pomidorai,
druskos, pipirų,
1 lauro lapelis,
1 šaukštas kaparių arba alyvmedžio uogų,
2 šaukštai grietinės,
3 griežinėliai citrinos.
Iš kaulų, mėsos ir prieskoninių daržovių išvirti sultinį ir perkošti. Svogūną supjaustyti ir kartu su paruoštais grybais ir pomidorų tyre troškinti svieste. Jautieną, (kumpį, pieniškas dešreles) supjaustyti smulkiais gabalėliais. Raugintą agurką nulupti, išilgai perpjauti į keturias dalis, išimti sėklas ir supjaustyti plonais griežinėliais. Visus produktus sudėti į sultinį ir 15 minučių pavirti. Sriubą išpilstyti į lėkštes, įdėti grietinės, citrinos griežinėlių, pabarstyti supjaustytais svogūnų laiškais, petražolių arba krapų lapeliais
QUOTE(Elena @ 2004 09 23, 09:16)
Siulau sriubytę:
Reiks faršo kokio 0,5 kg, geriausiai jautiena+kiauliena, svogūno, indelis virtų pupelių, pomidorų padažo.
Faršą reikia su visokiais prieskoniukais pakepinti.Atskirai pakepinam svogūnus. Viską sudedam į verdantį vandenį.Tada dedam sultinio kokį kubelį ir virtas pupeles.Ilgai virt nereikia, nes jau viskas lyg tai kaip ir gatava. Tada pagal skonį įdedam pomidorų padažo, norit aštresnes galima koki aštresnį padažą dėti..Barstom žalumynais..Ji tokia gaunasi tiršta
Reiks faršo kokio 0,5 kg, geriausiai jautiena+kiauliena, svogūno, indelis virtų pupelių, pomidorų padažo.
Faršą reikia su visokiais prieskoniukais pakepinti.Atskirai pakepinam svogūnus. Viską sudedam į verdantį vandenį.Tada dedam sultinio kokį kubelį ir virtas pupeles.Ilgai virt nereikia, nes jau viskas lyg tai kaip ir gatava. Tada pagal skonį įdedam pomidorų padažo, norit aštresnes galima koki aštresnį padažą dėti..Barstom žalumynais..Ji tokia gaunasi tiršta
vakar viriau sita sriubyte, draugas valge nesustodamas ir paciai super patiko.. aciu, Elena, uz receptuka
O gal zinot kaip gaminti trinta darzoviu sriuba? Man labai patinka Kadpedelej
As proporciju tiksliu nezinau
Papildyta:
Trinta daržovių sriuba su sūriu
Keturioms porcijoms reikės:
250 g bulvių,
500 g morkų,
1 svogūno galvutės,
1 valg.šaukšto augalinio aliejaus,
750 ml daržovių sultinio,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
150 g lydyto sūrelio su pomidorais ir paprika,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūno galvutę nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Dideliame puode su storomis sienelėmis įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepinkite jame svogūnus, kol jie taps gražios aukso spalvos. Ten pat suberkite supjaustytas morkas ir bulves, lengvai paskrudinkite. Užpilkite daržovių sultiniu, užvirinkite ir penkiolika minučių virkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu.
Tuo tarpu nuvalykite svogūnų laiškus, nuplaukite ir nusausinkite. Keletą stiebelių atidėkite, likusius smulkiai supjaustykite. Keturis šaukštus daržovių iš sriubos išimkite kiaurasamčiu. Iš likusių sriuboje daržovių elektrinio mikserio pagalba sutrinkite tyrelę.
Karštoje sriuboje išlydykite gabaliukais supjaustytą sūrį, įberkite druskos, pipirų, išpilstykite į lėkštes ir sudėkite likusias daržoves. Papuoškite svogūnų laiškais. Pagardinti galite grietine arba grietinėle.
Skanaus!
As dar deciau kopusto
As proporciju tiksliu nezinau
Papildyta:
Trinta daržovių sriuba su sūriu
Keturioms porcijoms reikės:
250 g bulvių,
500 g morkų,
1 svogūno galvutės,
1 valg.šaukšto augalinio aliejaus,
750 ml daržovių sultinio,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
150 g lydyto sūrelio su pomidorais ir paprika,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūno galvutę nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Dideliame puode su storomis sienelėmis įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepinkite jame svogūnus, kol jie taps gražios aukso spalvos. Ten pat suberkite supjaustytas morkas ir bulves, lengvai paskrudinkite. Užpilkite daržovių sultiniu, užvirinkite ir penkiolika minučių virkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu.
Tuo tarpu nuvalykite svogūnų laiškus, nuplaukite ir nusausinkite. Keletą stiebelių atidėkite, likusius smulkiai supjaustykite. Keturis šaukštus daržovių iš sriubos išimkite kiaurasamčiu. Iš likusių sriuboje daržovių elektrinio mikserio pagalba sutrinkite tyrelę.
Karštoje sriuboje išlydykite gabaliukais supjaustytą sūrį, įberkite druskos, pipirų, išpilstykite į lėkštes ir sudėkite likusias daržoves. Papuoškite svogūnų laiškais. Pagardinti galite grietine arba grietinėle.
Skanaus!
As dar deciau kopusto
QUOTE(remunėlė @ 2007 02 20, 16:36)
Ar aš nesuklydau?... Kažkas dar valgo juką?
Išverdam kaulus ar mėsą nesvarbu. Verdant įdėti džiovintų obuolių ir čiobrelių, kitaip bus netikra juka . Svarbiausia prieš pilant kraują reikia "gerai nuragauti" sultinį, tai yra, kad jis būtų saldžiarūgštis, druskos neperdėti, nes bobutės aušindamos kraują dažniausiai deda druskos, kad nepasidarytų gabalai.
Į indą su krauju, pastoviai maišant, pilti kelis samčius sultinio. Po to, pastoviai maišant puodą, supilti kraują.
Verdu visada taip, bet kartais sutraukia, o kartais būna vientisa, kaip pasiseka.
Juką galima virti su leistiniais kukuliukai, bulviniais kukuliukais ir be nieko, valgyti tiesiog su šutbulvėm.
Kukuliukas virti sriuboje prieš tai kaip supilamas kraujas.
O kaip pasidaryt kukuliukus turbūt aiškint nereikia
Man skaniausia su leistinukais.
Nežinau ar aiškiai viską papasakojau, jeigu ką tai patikslinsiu
Išverdam kaulus ar mėsą nesvarbu. Verdant įdėti džiovintų obuolių ir čiobrelių, kitaip bus netikra juka . Svarbiausia prieš pilant kraują reikia "gerai nuragauti" sultinį, tai yra, kad jis būtų saldžiarūgštis, druskos neperdėti, nes bobutės aušindamos kraują dažniausiai deda druskos, kad nepasidarytų gabalai.
Į indą su krauju, pastoviai maišant, pilti kelis samčius sultinio. Po to, pastoviai maišant puodą, supilti kraują.
Verdu visada taip, bet kartais sutraukia, o kartais būna vientisa, kaip pasiseka.
Juką galima virti su leistiniais kukuliukai, bulviniais kukuliukais ir be nieko, valgyti tiesiog su šutbulvėm.
Kukuliukas virti sriuboje prieš tai kaip supilamas kraujas.
O kaip pasidaryt kukuliukus turbūt aiškint nereikia
Man skaniausia su leistinukais.
Nežinau ar aiškiai viską papasakojau, jeigu ką tai patikslinsiu
Kadangi esu irgi pusiau suvalkietė, tai retkarčiais irgi verdu Juką. O kad kraujo nesutrauktų sumaišau jį su juodos duonos trupiniais ir į sriubytę pilu truputį acto. Šiaip tai labai skani sriuba
prasom jei domina tik kulinarija
uzeikit i www.kulinarija.eforum.lt
ten naujas puslapis taciau jei kas prisijungtu....
uzeikit i www.kulinarija.eforum.lt
ten naujas puslapis taciau jei kas prisijungtu....