Ar aš nesuklydau?... Kažkas dar valgo juką?
Išverdam kaulus ar mėsą nesvarbu. Verdant įdėti džiovintų obuolių ir čiobrelių, kitaip bus netikra juka
. Svarbiausia prieš pilant kraują reikia "gerai nuragauti" sultinį, tai yra, kad jis būtų saldžiarūgštis, druskos neperdėti, nes bobutės aušindamos kraują dažniausiai deda druskos, kad nepasidarytų gabalai.
Į indą su krauju, pastoviai maišant, pilti kelis samčius sultinio. Po to, pastoviai maišant puodą, supilti kraują.
Verdu visada taip, bet kartais sutraukia, o kartais būna vientisa, kaip pasiseka.
Juką galima virti su leistiniais kukuliukai, bulviniais kukuliukais ir be nieko, valgyti tiesiog su šutbulvėm.
Kukuliukas virti sriuboje prieš tai kaip supilamas kraujas.
O kaip pasidaryt kukuliukus turbūt aiškint nereikia
Man skaniausia su leistinukais.
Nežinau ar aiškiai viską papasakojau, jeigu ką tai patikslinsiu