na šaltibarščiai paprastai-marinuotų burokėlių stiklainis, šaltibarščių kefyro, šiek tiek šalto virinto vandens, druskos, krapų daug, žalio agurko, daug svogūnų laiškų-jei darai žiemą ir jų nėr-tinka ir galvutė svogūno, tik labai smulkiai supjaustyta. dar dedu virtų kiaušų-pagal norą-kartais daugiau, kartais mažiau. O paskui druska ir rūgštumas pagal skonį-jei burokėliai švelnesni-dedu šiek tiek citrinos rūgšties-tik atsargiai, ragaujant. vat ir viskas... prie jų man labai skanu karštos bulvės, užpiltos spirgučiais...
O karšti barščiai man skanūs tokie-svogūnas, morkos, krūvos prieskonių pagal skonį, bulvių, kopūsto ir tarkuotų burokėlių po lygiai... viską sumetam į sultinį kuriame virė parūkytas kauliukas...