Amanda, gal tu ka nors pamirsai parasyti, nes isvyriau ir jeigu nepertrincisau per sieteli tai tiesiog butu pomidoru troskinis. Labai megstu tirstas sriubas, pakankamai daznai verdu tokias sriubas. Bandziau pagardinti ivairiais budais , bet deja si sriuba man nepatiko. Aisku, del skonio nesiginciuosi
QUOTE (Smurka @ 2003 12 10, 16:18) |
Viena karta isviriau tirsta sriuba namie. Diedas liepe daugiau nebevirt. Sake, kas cia per sriuba, jei ner ka kramtyt |
senatveje paprasys
QUOTE (nesciuke @ 2003 12 10, 16:28) |
Amanda, gal tu ka nors pamirsai parasyti, nes isvyriau ir jeigu nepertrincisau per sieteli tai tiesiog butu pomidoru troskinis. |
Gal vandens per daug pripylei?
Visoms tirštoms sriuboms labai tinka lydytas sūris.
Šventinė sriuba
8 porcijoms reikia:
0,5 kg faršo
0,5 kg šviežių pievagrybių
1 didelis poras
250 gr minkšto sūrelio (tepamas g.b. su žalumynais)
žalumynų (krapų, petražolių)
Apkepinti faršą, pasūdyti, papipirinti. Padėti atskirai, kad neatauštų.
Apkepinti grybus ir sudėti į faršą.
Porą supjaustyti žiedeliais, patušinti iki minkštumo ir sumaišyti su faršu ir grybais.
Visą gautą masę 1-2 min. pakaitinam ant silpnos ugnies.
Įdedam sūrelį, užpilam verdančiu vandeniu, kad gautųsi tiršta sriuba. Maišyti, kol ištirpts sūrelis, užvirinam.
Nuimam nuo ugnies, supilam žalumynus. VISKAS!
Tiems, kas neįsivaizduoja sriubos be bulvių atskirai išvirti šiaudeliais supjaustytas bulves ir sudėti į sriubą prieš užpilant vandeniu.
as tirstas sriubas verdu paprastai-isverdu eiline sriubike su maziau skysciu, pertrinu trintuve ir psio-tirsta sriuba garuoja ant stalo
na šaltibarščiai paprastai-marinuotų burokėlių stiklainis, šaltibarščių kefyro, šiek tiek šalto virinto vandens, druskos, krapų daug, žalio agurko, daug svogūnų laiškų-jei darai žiemą ir jų nėr-tinka ir galvutė svogūno, tik labai smulkiai supjaustyta. dar dedu virtų kiaušų-pagal norą-kartais daugiau, kartais mažiau. O paskui druska ir rūgštumas pagal skonį-jei burokėliai švelnesni-dedu šiek tiek citrinos rūgšties-tik atsargiai, ragaujant. vat ir viskas... prie jų man labai skanu karštos bulvės, užpiltos spirgučiais...
O karšti barščiai man skanūs tokie-svogūnas, morkos, krūvos prieskonių pagal skonį, bulvių, kopūsto ir tarkuotų burokėlių po lygiai... viską sumetam į sultinį kuriame virė parūkytas kauliukas...
O karšti barščiai man skanūs tokie-svogūnas, morkos, krūvos prieskonių pagal skonį, bulvių, kopūsto ir tarkuotų burokėlių po lygiai... viską sumetam į sultinį kuriame virė parūkytas kauliukas...
Aš barščius verdu taip : viską sumetu į puodą ir verdu, kol išvirs:
Burokėliai, grybai, morkos, bulvės, rūkytas kas nors(nedaug dėl kvapo ir skonio), svogūnas ir jei turiu faršo dar dedu užvirus vandeniui frikadeles. Valgom su grietine.
Burokėliai, grybai, morkos, bulvės, rūkytas kas nors(nedaug dėl kvapo ir skonio), svogūnas ir jei turiu faršo dar dedu užvirus vandeniui frikadeles. Valgom su grietine.
QUOTE |
Uj,gal zuvienes recepta kas nors galetu cia imesti |
Starkis,galima dar kuoja,
bulves,morkos,svogunai,soros,
I verdanti vandieni suberiu bulves ,verdu 15min
Supjaustau zuvi gabaliukais,sudedu i puoda,
Kruopas butinai isplaut su verdanciu vandieniu 3kartus,tada isniksta kartus skonis.
Ipilu i puoda,ant 3litru puoda sriubos,reikia puse kavos puodelio kruopu.
Svogunus idedu i keptuve,po minutes morka,pakepinu 5min ant mazos ugnies.
Viska sudedu i puoda ir verdu tol ,kol kruopos bus isvirusios.
Zuviai uztenka 20min vyrimo.
Prieskonius geriau idet iskarto kol verda bulves.Vegeta dar labiau paskanis.Lauro lapeli nuplovus karstu vandeniu isduos gera aromata.
Krapai ir petrazoles galima idet zalias tesei i lekste.
Čia visokių receptukų http://www.edlonta.l...hp?ctg=3&rec=56
QUOTE (une @ 2004 03 05, 12:10) |
zinai, Natalija, kulinarscisa atrodai nebloga pasitikeciau tavo receptais, atrodo jie laiko isbandyti... aciu. |
Pritariu, tik į šaltibarščius pieno nepilu.
QUOTE |
zinai, Natalija, kulinarscisa atrodai nebloga pasitikeciau tavo receptais, atrodo jie laiko isbandyti... aciu. |
As tam mokiausi 3metus,tai nehobis mano o profesija....
Papildyta @ [mergetime]1078499423[/mergetime]
QUOTE |
Pritariu, tik į šaltibarščius pieno nepilu. |
Be reikalo saipaisi.................pabandik ir matysi ,kad su....o nemalu.
Saltibarscius darau kaip ir visos panasei kefyra maisau su pienu. Daug krapu Ir tik truputi svogunu laisku.
O kefyra tai tik ne saltibarsciams skirta perku - labai jau jis riebus
O kefyra tai tik ne saltibarsciams skirta perku - labai jau jis riebus