mano sriubytės labai jau paprastos visos. Verdu kaip standartą + pasirinkti priedai
Bulvės (5 vnt. vidutinio gydžio) kūbeliais į puodą metu, ant trupučio aliejaus pakepinu svogūną, kartais ir česnaką ir tarkuotas burokine tarka morkas (kokias 3 vidutinio dydžio), įdedu sultinio kūbelį ar du (priklausomai nuo kiekio ir skaniausi man magi su petražolėm), prieskonių kokių ir daugiau priedus dedu kuriuos turiu šaldytuve
Priedai:
1. Šaldyti grybai (juos įmetu kepindama morkas ir paskui suverčiu į puodą)
2. burokėliai (dažniausia perku virtus arba pati verdu ir dedu pjaustytus)
3. konserbuotos pupelės (perku be pomidorų padažo, nes tas padažas su kuriuos jos būna - man klaikus) ir dar dedu kelis šaukštus pomidorų pastos (ne kečiupo) labai tinka čili jei norisi aštriau.
4. džiovinti grybai (prieš tai juos išmirkau ir išplaunu)
5. žirniai arba pupelės (aišku išmirkau ir juos pirmus pradedu virt)
6. Agurkai rauginti + perlinės kruopos (gaunas agurkinė stiuba. Perlines kruopas pirma dedu prieš bulves, o agurkus patroškinu su morkom.)
7. šviežūs kopūstai pjaustyti plonai. Į šitą sriubą pomidorų tyrės įdėt mėgstu
8. Mėsos kukuliukai (naudoju tik jautieną, nes kiaulės iš principo nemėgstu).
Prieskoniai kuriuos naudoju:
paprikos milteliai, bazilikas, pipirai, čili, priekonių mišiniai santa maria (mėsos man labai patinka).
Einu virt dabar pertrintos bulvių su pievagrybiais sriubos