na reiks gal pabandyt ka nors pagamint is cia siulomu receptuku
Trinta žiedinių kopūstų ir vištienos sriuba
1 vištienos krūtinėles
1 nedidelės galvutės žiedinio kopūsto
2-3 morkų
2 obuolių
1 kubelio daržovių sultinio
druskos, pipirų, žalumynų, žiupsnelio kario
Į puodą pripilti 1 l ar 1,5 l vandens ir su prieskoniais išvirti vištieną. Krūtinėlę išimti, į sultinį sudėti smulkintas daržoves ir virti apie 20-30 min., kol suminkštės. Išvirtas išgriebti ir kartu su supjaustyta vištiena pertrinti (mikseriu, kombainu). Sutrintą masę suversti atgal į sultinį ir maišant dar kartą užvirinti. Galima įdėti gabalėlį sviesto, grietinėlės. Pabarstyti smulkintais žalumynais.
1 vištienos krūtinėles
1 nedidelės galvutės žiedinio kopūsto
2-3 morkų
2 obuolių
1 kubelio daržovių sultinio
druskos, pipirų, žalumynų, žiupsnelio kario
Į puodą pripilti 1 l ar 1,5 l vandens ir su prieskoniais išvirti vištieną. Krūtinėlę išimti, į sultinį sudėti smulkintas daržoves ir virti apie 20-30 min., kol suminkštės. Išvirtas išgriebti ir kartu su supjaustyta vištiena pertrinti (mikseriu, kombainu). Sutrintą masę suversti atgal į sultinį ir maišant dar kartą užvirinti. Galima įdėti gabalėlį sviesto, grietinėlės. Pabarstyti smulkintais žalumynais.
QUOTE(Naktipele @ 2006 08 30, 08:47)
O obuolys būtinas ingridiientas, kažkaip jis man čia visai "neįsipaišo".
QUOTE(vytule @ 2006 08 30, 10:33)
O obuolys būtinas ingridiientas, kažkaip jis man čia visai "neįsipaišo".
Žiūrėk pagal save, jei nesinori dėt, tai ir nedėk. Man jis nemaišo, nors tikrai atrodo ne prie ko
As tai tokia socia sriuba uzvakar isviriau, kad brangusis daugiau po jos nieko nebenorejo ir 2 bliudus sriubos suvalge Tai is puses kilo farso padariau kukuliukus maziukus tokius, juos dariau kaip kotletam. Puode viriau morkas, bulves, svogunus ir tuos kukulius. tada kai uzvire idejau kalafioro ir pjautyta paprika. bebaigiant virti pridejau visokiu prieskoniu: pipiru, vegetos, kario, baziliko, zaliu petrazoliu ir dar tiesa pomidoru padazo. tai tikrai skani ir soti sriubyte gavosi
Pati skaniausia brokoliu sriuba
reikia: 1 brokolio, 4 dideliu bulviu, 1 didelis svogunas, 1 buljono kubelis(cia jau skonio reikalas, as naudoju astru darzoviu), grietineles, sviesto.
supjaustyti bulves mazais kubeliais, svoguna taip pat pageidautina smulkiai. istirpdyti mazdaug 50g-100g sviesto puode, sudeti bulves ir svogunus. jei turite -labai gerai ant virsaus uzdeti pakeli nuo sviesto, tada bulvytes labai graziai apskrunda.
buljona pasiruosti is anksto, reikes mazdaug 0.5l. kai bulvytes ir svogunai igauna grazia gelsva spalva, supilame buljona. supjaustyti brokolius, uzvirus buljonui sudeti i puoda. palaukti kol vel uzvirs, tada supilti grietinele(taip pat skonio reiklas). isvirusia sriuba galima ir trinti, gaunasi laaabai grazi zalia splava
prie sios sriubos siuloma: paskrudinti balta duona, ant jos uztarkuoti parmezano suri(as naudoju bet koki, koks yra saldytuve), pakaitinti orkaitej kol suris issilydys, tuomet duona supjaustyti 'pirsteliais', labai skanu juos mirkyti i sriuba ir valgyti
man si sriuba buvo atradimas, rekomenduoju visoms
p.s. receptas nusiziuretas is airiskos "rachels receipts' laidos
skanaus!
reikia: 1 brokolio, 4 dideliu bulviu, 1 didelis svogunas, 1 buljono kubelis(cia jau skonio reikalas, as naudoju astru darzoviu), grietineles, sviesto.
supjaustyti bulves mazais kubeliais, svoguna taip pat pageidautina smulkiai. istirpdyti mazdaug 50g-100g sviesto puode, sudeti bulves ir svogunus. jei turite -labai gerai ant virsaus uzdeti pakeli nuo sviesto, tada bulvytes labai graziai apskrunda.
buljona pasiruosti is anksto, reikes mazdaug 0.5l. kai bulvytes ir svogunai igauna grazia gelsva spalva, supilame buljona. supjaustyti brokolius, uzvirus buljonui sudeti i puoda. palaukti kol vel uzvirs, tada supilti grietinele(taip pat skonio reiklas). isvirusia sriuba galima ir trinti, gaunasi laaabai grazi zalia splava
prie sios sriubos siuloma: paskrudinti balta duona, ant jos uztarkuoti parmezano suri(as naudoju bet koki, koks yra saldytuve), pakaitinti orkaitej kol suris issilydys, tuomet duona supjaustyti 'pirsteliais', labai skanu juos mirkyti i sriuba ir valgyti
man si sriuba buvo atradimas, rekomenduoju visoms
p.s. receptas nusiziuretas is airiskos "rachels receipts' laidos
skanaus!
QUOTE(Smurka @ 2003 12 10, 17:18)
Viena karta isviriau tirsta sriuba namie. Diedas liepe daugiau nebevirt. Sake, kas cia per sriuba, jei ner ka kramtyt
na o manasis vertina tik trintas. man dar lengviau..
QUOTE(lotute @ 2006 10 09, 16:21)
Merginos, gal kuri zinote receptuka kaip reikia isvirti Harčio sriubyte? noreciau nustebinti vyra su sia sriubyte, bet nezinau net nuo ko pradeti
Jei rusiškai supranti
Pirmas receptas
Antras receptas
kaip gamint ta charčio sriuba?Zinau,kad ieina ryziai,mesa,cili prieskoniai...O dar?
QUOTE(Amazing @ 2006 10 11, 17:12)
kaip gamint ta charčio sriuba?Zinau,kad ieina ryziai,mesa,cili prieskoniai...O dar?
Paskaityk cia
Lengva, pigu, maistinga
Lęšių sriuba
pusė stiklinės lęšių
1 vidutinis svogūnas
1 vidutinė morka
4 vidutinės bulvės
1,5 l sultinio arba vandens
šaukštas aliejaus, pusė šaukšto sviesto (galimo be jo )
druska, pipirai, žaluma
Aš gaminu viename puode (storų sienelų), jokių ten keptuvių ir t.t.
Supjaustyti svogūną kubeliais, sutarkuoti morką. Įpilti aliejų į puodą, įdėti sviestą, pakepinti svogūnus ir morką (bet nepersistengti, jie neturi paruduoti, o tik sušusti). Įpilti vandens arba sultinio, užvirinti, įmesti lęšius. (jeigu naudojate žaliuosius lęšius) Pavirinti apie 15 minučių, įdėti supjastytas kubeliais bulves. Virti, kol bulvės išvirs. Įberti supjaustytų petražolių.
Jeigu naudojate raudonuosius lęšius, tai reikia pirmiau išvirti bulves, o po to suberti lęšius. ir pavirinti apie 5 minutes.
Skanaus
Lęšių sriuba
pusė stiklinės lęšių
1 vidutinis svogūnas
1 vidutinė morka
4 vidutinės bulvės
1,5 l sultinio arba vandens
šaukštas aliejaus, pusė šaukšto sviesto (galimo be jo )
druska, pipirai, žaluma
Aš gaminu viename puode (storų sienelų), jokių ten keptuvių ir t.t.
Supjaustyti svogūną kubeliais, sutarkuoti morką. Įpilti aliejų į puodą, įdėti sviestą, pakepinti svogūnus ir morką (bet nepersistengti, jie neturi paruduoti, o tik sušusti). Įpilti vandens arba sultinio, užvirinti, įmesti lęšius. (jeigu naudojate žaliuosius lęšius) Pavirinti apie 15 minučių, įdėti supjastytas kubeliais bulves. Virti, kol bulvės išvirs. Įberti supjaustytų petražolių.
Jeigu naudojate raudonuosius lęšius, tai reikia pirmiau išvirti bulves, o po to suberti lęšius. ir pavirinti apie 5 minutes.
Skanaus