Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

Sveikos 4u.gif Štai mano firminiai barščiai:
Į puodą su šaltu vandeniu dedu kubeliais supjaustytas bulves ir keletą džiovintų grybų (ar žiubsnelį grybų miltų). Kol bulvės verda, sutarkuoju žalią burokėlį, morkytę, supjaustau svogūną ir viską pakepinu su trupučiu aliejaus. Bebaigiant kepti įberiu šaukštą miltų ir įpilu šaukštą pomidorų padažo. Baigiant išvirti bulvėms supilu visą keptuvės turinį į puodą ir gerai išmaišau. Dar reikia pavirti kokias 5-10 min. Galima naudoti natūralų sultinį, galima užvirus vandeniui įmesti porą kubelių sultinio. Taip pat įberiu truputį maltų pipiriukų ir lauro lapelio, baziliko. Šiai sriubytei tiktų ir virtos pupelės, bet mano šeima jų nemėgsta. Skanaus.
Atsakyti
Dvarkiemy nužiūrėjau karaimišką šaltą sriubą Jazma, namie pavyko padaryti thumbup.gif
reikia:
750 ml kefyro
250 ml pieno
4 agurkų
daug krapų
druskytės
pusės galvos česnako (čia jau gaunas jo nemažai, galima ir mažiau).
sumaišiau kefyrą su pienu, kad nebūtų taip rūgštu tongue.gif dar mikseriu truputuką paplakiau, kad neliktų gumuliukų,kurių negaliu praryti blush2.gif įtrėškiau česnaką, burokine tarka sutarkuotus agurkus, krapus,padruskinau, išmaišiau ir viskas bigsmile.gif
beveik šaltibarščiai be burokų tongue.gif
Atsakyti
O aš pabandžiau kiniečių restorane valgytą daržovių sriubytę pasidaryti. Gavosi visai neblogai. Svarbiausia mano mažajai labai patiko (o ji labai išranki maistui ax.gif ). Tai va:
Smulkiai (aš tarkuoju kombainu) šiaudeliais sutarkuoti morkas, smulkiai šiaudeliais supjaustyti paprikas (4 asmenų šeimai aš imu vieną papriką), taip pat smulkiai šiaudeliais supjaustyti kopūstą (geriau ne pekino, o lietuvišką). Viską sudėti į puodą ir užpilti verdančiu sultiniu. Sultinys pagal jūsų skonį. Aš į paprastą vandenį dėjau Galinos vištienos sultinio kūbelių ir viskas. Uždengiame, apklojam puodą ir paliekam kokias penkias minutes.
Šiaip ten dar buvo sojų daigų, bet aš jų negavau, o ir nereikėjo. Kokias daržoves dėti irgi kaip suveikia fantazija. Tik reikia turėti galvoje, kad jos nėra verdamos biggrin.gif . SKANAUS.
Atsakyti
Sriuba kopūstų paprastoji

Į verdantų vandenį sudėti susmulkintą kopūstą, morkytes, bulvytės (jei mėgstate). Bebaigiant virti, susmulkinti svokūną ir jį pakepinus svieste supilti į sriubą, įdėti šaukštą kitą grietinės. Viskas. Skanaus. Vietoj grietinės galima dėti pomidorų padažo.
Papildyta:
Tiesa, kartą dariau kopūstų sriubą su mėsos kukuliais. Buvo likę nuo balandėlių paruošto įdaro (malta mėsytė, pakepinta su svogūnais, sviesteliu ir pomidorų padažu bei virtais ryžiais), tai aš iš jo padariau kukuliukus ir sumečiau į sriubytę. Žinoma, kukuliukai išsileido. Bet sriubą gavosi thumbup.gif . Tokie - "palaidi" balandėliai.
Atsakyti
QUOTE(Lašelis @ 2003 10 22, 21:56)
Pertrinta morku sriuba

400g. morkų, 1 l vištienos sultinio, 2 svogūnai, 50g. sviesto, 1 ryšelis krapų, 1 lauro lapas, 2 šaukšteliai citrinų sulčių, žiupsnelis muskatų žiedų, 1/8 l grietinėlės, druskos ir pipirų pagal skonį.

Nuskustas morkas supjaustyti plonais griežinėliais ir 10 minučių virti vištienos sultinyje. Nuluptus svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, patroškinti svieste, kol suminkštės. Iš sultinio graibštu išgriebti morkas. Nuovirą pagardinti krapų šakelėmis, lauro lapeliu, svogūnais ir virti 5 minutes. Prieskonius išgriebti, sriubą perkošti, sumaišyti su morkų tyre ir išplakti. Sriubą vėl užkaisti, šiek tiek pavirti su citrinų sultimis, muskatais ir grietinėle, pagardinti druska ir pipirais. Prieš patiekiant krapų viršūnėles smulkiai sukapoti ir kartu su morkų griežinėliais išdėlioti giliose lėkštėse. Supilti sriubą.

Bais naudingas puslapis : www.patiekalai.lt ir tu tapsi ase  wink.gif

PS Tai su tom morkytem ir dek visas turimas savo darzoves:moliugus, cukinijas zirnelius....
Beje , labai skanu pries patiekiant uzberti kubeliais supjaustytos ir paskrudintos baltos duonos

ką tik buvau parduotuvėj ir nusipirkau reikalingus produktus smile.gif na ką, bandysim gamint thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos smile.gif

cia mano firmine grybu sriuba, paprastai pagaminama, bet nepaprastai skani essen.gif

Grybu sriuba

Jums reikes (gaminant 4 asmenims):

2 svogunu
60g sviesto
2 cesnako skilteliu
500g grybu (as visada darau su pievagrybiais... )
1/4 stiklines miltu
2 1/4 stiklines pieno
1 1/2 stiklines jautienos sultinio (vegetarai gali rinktis darzoviu.. smile.gif )
poros sauju svieziai supjaustytu petrazoliu
grietines patiekiant


Dideliam puode istirpinam sviesta, sudedam smulkiai supjaustytus svogunus ir sutrinta cesnaka. Ant vidutines ugnies pakepinam apie 3min (kol svogunas suminksteja..) Idedam supjaustytus grybus, pakepinam dar apie 5 min. Supilam miltus, pakepinam dar minute.

Supilame piena ir sultini. Gerai ismaisome. Uzviriname. Sriubytei pradejus burbuliuoti sumazinam ugni iki mazos. Verdam apie 15min. Jokiu budu neuzdengiam. Nuolat maisom. Sriuba isvirusi, kuomet gerokai sutirsteja, o grybai suminksteja. Pabaigoje imaisome petrazoles, o patiekdami ir slakeli grietines.
Skanaus mirksiukas.gif

p.s. labai atsiprasau uz nelietuviska rasyba, esu toli nuo tevynes, o kompiuteris ne mano.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 14 rugpjūčio 2006 - 18:02
help, gal kas žinot receptą, Čili Kinijoj duoda vištienos sriubą su baltais kiniškais grybais wub.gif

kaip padaryti tą salsvą skonį su actu? Kada dėti grybus? Agurkus? Žodžiu, jei kas žino, help....būčiu super dėkinga 4u.gif bo prisipirkau tų grybų, ir nežinau, ką daryti....
Atsakyti
Mamytės,
Kas esat barščių fanės ir nelabai turit laiko terliotis, siūlau nusipirkti Kėdainių konservų fabriko burokėlių sriubą (čia ne reklama, tiesiog visada pati perku). Aš supilu stiklainio turinį į verdantį vandenį, dar pridedu bulvių, nes maniškis mėgsta tirščiau, tomato, vegetos ir verdu, kol bulvytės išvirs. Daug darbo nėra, užtat kaip skanu thumbup.gif
Atsakyti
Atsri pupeliu sriuba:

Reikia:

2 skard pupeliu tomate
1 svogunas
rukytos desros arba farso - 250g
miltu
1 peperonis (zalia maza ilga paprika) - suteikia astruma, galima ir nenaudoti.
tomato

Ipilame i puoda vandens ir ji uzverdame. Tada supilame pupeles. Supjaustome smulkiai svogunus ir kepame keptuveje aliejuje. Dedame prieskonius: saldzioji paprika, mesai prieskoniai, idedame smulkiai supjaustyta peperoni. Tada viska supilame i verdancias pupeles. Uzkaitiname keptuve i ipilame aliejaus ir kepame smulkiai supjaustyta desra arba farsa. Uzpilame miltais ir maisome. Viska sudedame i sriuba ir maisome kol sutirsteja. Verdame apie 5 - 10 min, idedame druskos pagal skoni.

Valgoma su batonu arba svieziomis bandelemis.

SKANAUS
Atsakyti
Kiek anksciau ideto Tirstos grybu sriubos recepto iliustracija biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(ruta-ieva @ 2006 08 16, 16:53)
Mamytės,
Kas esat barščių fanės ir nelabai turit laiko terliotis, siūlau nusipirkti Kėdainių konservų fabriko burokėlių sriubą (čia ne reklama, tiesiog visada pati perku). Aš supilu stiklainio turinį į verdantį vandenį, dar pridedu bulvių, nes maniškis mėgsta tirščiau, tomato, vegetos ir verdu, kol bulvytės išvirs. Daug darbo nėra, užtat kaip skanu  thumbup.gif

man ji visai neskani ax.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 08 23, 13:34)
Kiek anksciau ideto Tirstos grybu sriubos recepto iliustracija  biggrin.gif

user posted image

Tokią galėčiau valgyti ir valgyti thumbup.gif
Atsakyti