Sveikos Štai mano firminiai barščiai:
Į puodą su šaltu vandeniu dedu kubeliais supjaustytas bulves ir keletą džiovintų grybų (ar žiubsnelį grybų miltų). Kol bulvės verda, sutarkuoju žalią burokėlį, morkytę, supjaustau svogūną ir viską pakepinu su trupučiu aliejaus. Bebaigiant kepti įberiu šaukštą miltų ir įpilu šaukštą pomidorų padažo. Baigiant išvirti bulvėms supilu visą keptuvės turinį į puodą ir gerai išmaišau. Dar reikia pavirti kokias 5-10 min. Galima naudoti natūralų sultinį, galima užvirus vandeniui įmesti porą kubelių sultinio. Taip pat įberiu truputį maltų pipiriukų ir lauro lapelio, baziliko. Šiai sriubytei tiktų ir virtos pupelės, bet mano šeima jų nemėgsta. Skanaus.
Dvarkiemy nužiūrėjau karaimišką šaltą sriubą Jazma, namie pavyko padaryti
reikia:
750 ml kefyro
250 ml pieno
4 agurkų
daug krapų
druskytės
pusės galvos česnako (čia jau gaunas jo nemažai, galima ir mažiau).
sumaišiau kefyrą su pienu, kad nebūtų taip rūgštu dar mikseriu truputuką paplakiau, kad neliktų gumuliukų,kurių negaliu praryti įtrėškiau česnaką, burokine tarka sutarkuotus agurkus, krapus,padruskinau, išmaišiau ir viskas
beveik šaltibarščiai be burokų
reikia:
750 ml kefyro
250 ml pieno
4 agurkų
daug krapų
druskytės
pusės galvos česnako (čia jau gaunas jo nemažai, galima ir mažiau).
sumaišiau kefyrą su pienu, kad nebūtų taip rūgštu dar mikseriu truputuką paplakiau, kad neliktų gumuliukų,kurių negaliu praryti įtrėškiau česnaką, burokine tarka sutarkuotus agurkus, krapus,padruskinau, išmaišiau ir viskas
beveik šaltibarščiai be burokų
O aš pabandžiau kiniečių restorane valgytą daržovių sriubytę pasidaryti. Gavosi visai neblogai. Svarbiausia mano mažajai labai patiko (o ji labai išranki maistui ). Tai va:
Smulkiai (aš tarkuoju kombainu) šiaudeliais sutarkuoti morkas, smulkiai šiaudeliais supjaustyti paprikas (4 asmenų šeimai aš imu vieną papriką), taip pat smulkiai šiaudeliais supjaustyti kopūstą (geriau ne pekino, o lietuvišką). Viską sudėti į puodą ir užpilti verdančiu sultiniu. Sultinys pagal jūsų skonį. Aš į paprastą vandenį dėjau Galinos vištienos sultinio kūbelių ir viskas. Uždengiame, apklojam puodą ir paliekam kokias penkias minutes.
Šiaip ten dar buvo sojų daigų, bet aš jų negavau, o ir nereikėjo. Kokias daržoves dėti irgi kaip suveikia fantazija. Tik reikia turėti galvoje, kad jos nėra verdamos . SKANAUS.
Smulkiai (aš tarkuoju kombainu) šiaudeliais sutarkuoti morkas, smulkiai šiaudeliais supjaustyti paprikas (4 asmenų šeimai aš imu vieną papriką), taip pat smulkiai šiaudeliais supjaustyti kopūstą (geriau ne pekino, o lietuvišką). Viską sudėti į puodą ir užpilti verdančiu sultiniu. Sultinys pagal jūsų skonį. Aš į paprastą vandenį dėjau Galinos vištienos sultinio kūbelių ir viskas. Uždengiame, apklojam puodą ir paliekam kokias penkias minutes.
Šiaip ten dar buvo sojų daigų, bet aš jų negavau, o ir nereikėjo. Kokias daržoves dėti irgi kaip suveikia fantazija. Tik reikia turėti galvoje, kad jos nėra verdamos . SKANAUS.
Sriuba kopūstų paprastoji
Į verdantų vandenį sudėti susmulkintą kopūstą, morkytes, bulvytės (jei mėgstate). Bebaigiant virti, susmulkinti svokūną ir jį pakepinus svieste supilti į sriubą, įdėti šaukštą kitą grietinės. Viskas. Skanaus. Vietoj grietinės galima dėti pomidorų padažo.
Papildyta:
Tiesa, kartą dariau kopūstų sriubą su mėsos kukuliais. Buvo likę nuo balandėlių paruošto įdaro (malta mėsytė, pakepinta su svogūnais, sviesteliu ir pomidorų padažu bei virtais ryžiais), tai aš iš jo padariau kukuliukus ir sumečiau į sriubytę. Žinoma, kukuliukai išsileido. Bet sriubą gavosi . Tokie - "palaidi" balandėliai.
Į verdantų vandenį sudėti susmulkintą kopūstą, morkytes, bulvytės (jei mėgstate). Bebaigiant virti, susmulkinti svokūną ir jį pakepinus svieste supilti į sriubą, įdėti šaukštą kitą grietinės. Viskas. Skanaus. Vietoj grietinės galima dėti pomidorų padažo.
Papildyta:
Tiesa, kartą dariau kopūstų sriubą su mėsos kukuliais. Buvo likę nuo balandėlių paruošto įdaro (malta mėsytė, pakepinta su svogūnais, sviesteliu ir pomidorų padažu bei virtais ryžiais), tai aš iš jo padariau kukuliukus ir sumečiau į sriubytę. Žinoma, kukuliukai išsileido. Bet sriubą gavosi . Tokie - "palaidi" balandėliai.
QUOTE(Lašelis @ 2003 10 22, 21:56)
Pertrinta morku sriuba
400g. morkų, 1 l vištienos sultinio, 2 svogūnai, 50g. sviesto, 1 ryšelis krapų, 1 lauro lapas, 2 šaukšteliai citrinų sulčių, žiupsnelis muskatų žiedų, 1/8 l grietinėlės, druskos ir pipirų pagal skonį.
Nuskustas morkas supjaustyti plonais griežinėliais ir 10 minučių virti vištienos sultinyje. Nuluptus svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, patroškinti svieste, kol suminkštės. Iš sultinio graibštu išgriebti morkas. Nuovirą pagardinti krapų šakelėmis, lauro lapeliu, svogūnais ir virti 5 minutes. Prieskonius išgriebti, sriubą perkošti, sumaišyti su morkų tyre ir išplakti. Sriubą vėl užkaisti, šiek tiek pavirti su citrinų sultimis, muskatais ir grietinėle, pagardinti druska ir pipirais. Prieš patiekiant krapų viršūnėles smulkiai sukapoti ir kartu su morkų griežinėliais išdėlioti giliose lėkštėse. Supilti sriubą.
Bais naudingas puslapis : www.patiekalai.lt ir tu tapsi ase
PS Tai su tom morkytem ir dek visas turimas savo darzoves:moliugus, cukinijas zirnelius....
Beje , labai skanu pries patiekiant uzberti kubeliais supjaustytos ir paskrudintos baltos duonos
400g. morkų, 1 l vištienos sultinio, 2 svogūnai, 50g. sviesto, 1 ryšelis krapų, 1 lauro lapas, 2 šaukšteliai citrinų sulčių, žiupsnelis muskatų žiedų, 1/8 l grietinėlės, druskos ir pipirų pagal skonį.
Nuskustas morkas supjaustyti plonais griežinėliais ir 10 minučių virti vištienos sultinyje. Nuluptus svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, patroškinti svieste, kol suminkštės. Iš sultinio graibštu išgriebti morkas. Nuovirą pagardinti krapų šakelėmis, lauro lapeliu, svogūnais ir virti 5 minutes. Prieskonius išgriebti, sriubą perkošti, sumaišyti su morkų tyre ir išplakti. Sriubą vėl užkaisti, šiek tiek pavirti su citrinų sultimis, muskatais ir grietinėle, pagardinti druska ir pipirais. Prieš patiekiant krapų viršūnėles smulkiai sukapoti ir kartu su morkų griežinėliais išdėlioti giliose lėkštėse. Supilti sriubą.
Bais naudingas puslapis : www.patiekalai.lt ir tu tapsi ase
PS Tai su tom morkytem ir dek visas turimas savo darzoves:moliugus, cukinijas zirnelius....
Beje , labai skanu pries patiekiant uzberti kubeliais supjaustytos ir paskrudintos baltos duonos
ką tik buvau parduotuvėj ir nusipirkau reikalingus produktus na ką, bandysim gamint
Sveikos gyvos
cia mano firmine grybu sriuba, paprastai pagaminama, bet nepaprastai skani
Grybu sriuba
Jums reikes (gaminant 4 asmenims):
2 svogunu
60g sviesto
2 cesnako skilteliu
500g grybu (as visada darau su pievagrybiais... )
1/4 stiklines miltu
2 1/4 stiklines pieno
1 1/2 stiklines jautienos sultinio (vegetarai gali rinktis darzoviu.. )
poros sauju svieziai supjaustytu petrazoliu
grietines patiekiant
Dideliam puode istirpinam sviesta, sudedam smulkiai supjaustytus svogunus ir sutrinta cesnaka. Ant vidutines ugnies pakepinam apie 3min (kol svogunas suminksteja..) Idedam supjaustytus grybus, pakepinam dar apie 5 min. Supilam miltus, pakepinam dar minute.
Supilame piena ir sultini. Gerai ismaisome. Uzviriname. Sriubytei pradejus burbuliuoti sumazinam ugni iki mazos. Verdam apie 15min. Jokiu budu neuzdengiam. Nuolat maisom. Sriuba isvirusi, kuomet gerokai sutirsteja, o grybai suminksteja. Pabaigoje imaisome petrazoles, o patiekdami ir slakeli grietines. Skanaus
p.s. labai atsiprasau uz nelietuviska rasyba, esu toli nuo tevynes, o kompiuteris ne mano..
cia mano firmine grybu sriuba, paprastai pagaminama, bet nepaprastai skani
Grybu sriuba
Jums reikes (gaminant 4 asmenims):
2 svogunu
60g sviesto
2 cesnako skilteliu
500g grybu (as visada darau su pievagrybiais... )
1/4 stiklines miltu
2 1/4 stiklines pieno
1 1/2 stiklines jautienos sultinio (vegetarai gali rinktis darzoviu.. )
poros sauju svieziai supjaustytu petrazoliu
grietines patiekiant
Dideliam puode istirpinam sviesta, sudedam smulkiai supjaustytus svogunus ir sutrinta cesnaka. Ant vidutines ugnies pakepinam apie 3min (kol svogunas suminksteja..) Idedam supjaustytus grybus, pakepinam dar apie 5 min. Supilam miltus, pakepinam dar minute.
Supilame piena ir sultini. Gerai ismaisome. Uzviriname. Sriubytei pradejus burbuliuoti sumazinam ugni iki mazos. Verdam apie 15min. Jokiu budu neuzdengiam. Nuolat maisom. Sriuba isvirusi, kuomet gerokai sutirsteja, o grybai suminksteja. Pabaigoje imaisome petrazoles, o patiekdami ir slakeli grietines. Skanaus
p.s. labai atsiprasau uz nelietuviska rasyba, esu toli nuo tevynes, o kompiuteris ne mano..
Mamytės,
Kas esat barščių fanės ir nelabai turit laiko terliotis, siūlau nusipirkti Kėdainių konservų fabriko burokėlių sriubą (čia ne reklama, tiesiog visada pati perku). Aš supilu stiklainio turinį į verdantį vandenį, dar pridedu bulvių, nes maniškis mėgsta tirščiau, tomato, vegetos ir verdu, kol bulvytės išvirs. Daug darbo nėra, užtat kaip skanu
Kas esat barščių fanės ir nelabai turit laiko terliotis, siūlau nusipirkti Kėdainių konservų fabriko burokėlių sriubą (čia ne reklama, tiesiog visada pati perku). Aš supilu stiklainio turinį į verdantį vandenį, dar pridedu bulvių, nes maniškis mėgsta tirščiau, tomato, vegetos ir verdu, kol bulvytės išvirs. Daug darbo nėra, užtat kaip skanu
Atsri pupeliu sriuba:
Reikia:
2 skard pupeliu tomate
1 svogunas
rukytos desros arba farso - 250g
miltu
1 peperonis (zalia maza ilga paprika) - suteikia astruma, galima ir nenaudoti.
tomato
Ipilame i puoda vandens ir ji uzverdame. Tada supilame pupeles. Supjaustome smulkiai svogunus ir kepame keptuveje aliejuje. Dedame prieskonius: saldzioji paprika, mesai prieskoniai, idedame smulkiai supjaustyta peperoni. Tada viska supilame i verdancias pupeles. Uzkaitiname keptuve i ipilame aliejaus ir kepame smulkiai supjaustyta desra arba farsa. Uzpilame miltais ir maisome. Viska sudedame i sriuba ir maisome kol sutirsteja. Verdame apie 5 - 10 min, idedame druskos pagal skoni.
Valgoma su batonu arba svieziomis bandelemis.
SKANAUS
Reikia:
2 skard pupeliu tomate
1 svogunas
rukytos desros arba farso - 250g
miltu
1 peperonis (zalia maza ilga paprika) - suteikia astruma, galima ir nenaudoti.
tomato
Ipilame i puoda vandens ir ji uzverdame. Tada supilame pupeles. Supjaustome smulkiai svogunus ir kepame keptuveje aliejuje. Dedame prieskonius: saldzioji paprika, mesai prieskoniai, idedame smulkiai supjaustyta peperoni. Tada viska supilame i verdancias pupeles. Uzkaitiname keptuve i ipilame aliejaus ir kepame smulkiai supjaustyta desra arba farsa. Uzpilame miltais ir maisome. Viska sudedame i sriuba ir maisome kol sutirsteja. Verdame apie 5 - 10 min, idedame druskos pagal skoni.
Valgoma su batonu arba svieziomis bandelemis.
SKANAUS
QUOTE(ruta-ieva @ 2006 08 16, 16:53)
Mamytės,
Kas esat barščių fanės ir nelabai turit laiko terliotis, siūlau nusipirkti Kėdainių konservų fabriko burokėlių sriubą (čia ne reklama, tiesiog visada pati perku). Aš supilu stiklainio turinį į verdantį vandenį, dar pridedu bulvių, nes maniškis mėgsta tirščiau, tomato, vegetos ir verdu, kol bulvytės išvirs. Daug darbo nėra, užtat kaip skanu
Kas esat barščių fanės ir nelabai turit laiko terliotis, siūlau nusipirkti Kėdainių konservų fabriko burokėlių sriubą (čia ne reklama, tiesiog visada pati perku). Aš supilu stiklainio turinį į verdantį vandenį, dar pridedu bulvių, nes maniškis mėgsta tirščiau, tomato, vegetos ir verdu, kol bulvytės išvirs. Daug darbo nėra, užtat kaip skanu
man ji visai neskani
QUOTE(garbane @ 2006 08 23, 13:34)
Tokią galėčiau valgyti ir valgyti