Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

Tuoj prasidės šviežios rūgštynės... gal papasakosit, kaip išvirt skanią rūgštynių sriubą g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyyyte @ 2006 05 04, 14:47)
Tuoj prasidės šviežios rūgštynės... gal papasakosit, kaip išvirt skanią rūgštynių sriubą  g.gif

As verdu is konservuotu rugstyniu, ne bet kokiu atveju jas vistiek pirmiau reikia atskirai isvirti.
Pirmiausia isverdu kokia vistos kulsele, i ta sultini sudedu aliejuje apkepintas tarkuotas morkas ir pakepintus svogunus, tada sumetu kvadrateliais supjaustytas bulves ir imetu pora saukstu mieziniu kruopu(nevirtu), tam, kad ta sriubyte nebutu skysta, o ir siaip sios kruopytes labai cia tinka. Kai bulves ir kruopos buna jau isvirusios, supilu rugstynes , o jau tada dedu druskos, vegetos, truputi cukraus, lauro lapo, kvepianciuju pipiru, po keliu minuciu isjungiu virykle, sumetu sviezius krapus( smulkiai supjaustytus), uzdengiu puoda ir prasom prie stalo biggrin.gif
Atsakyti
Perskaiciau visus 15 puslapiu ir radau puikiu sriubu ideju. Aciu, mamytes!
Labai megstu tirstas sriubas ir verdu jas visokias - nuo klasikiniu iki egzotiskiausiu. Pasiulysiu ir as viena recepta - toms, kuris megsta ne visai iprasta skoni ir, aisku, kukuruzus. Deja, viska darau "is akies", todel negaliu nurodyti produktu gramais ax.gif


TIRSTA KUKURUZINE VISTIENOS SRIUBA

Vistiena (as paparastai imu krutinele)
Smulkios kukuruzu kruopos
Konservuoti kukuruzai
Kukuruzu miltai (nebutinai)
Krapai
Aliejus (man skaniau salto spaudimo, pvz. alyvuogiu extra virgin)
Druska ir pipirai

I puoda pilu siek tiek aliejaus, ikaitinu, sudedu siaurom juostelem supjaustuta vistiena, apibarsciusi pipirais (galima ir kitu prieskoniu deti, jei noro yra). Pakepinu pora minuciu pamaisydama, tada uzpilu vandeniu (mazdaug 1/3 ne per didziausio puodo). Jam uzvirus, pasudau, beriu kelis saukstus kukuruzu kruopu. Su jomis reiketu elgtis kaip su manais, nes gali susokti i gumuliukus; kaip manai jos ir sutirsteja, tik pavirti reikia kiek ilgiau, bent 15 min. Jei kruopom suminkstejus paaiskeja, jog idejau ju per mazai ir sriuba man atrodo per skysta, sutirstinu ja kukuruzu miltais. Tada suberiu is skardines konservuotus kukuruzus, o dar po poros minuciu – krapus (ju megstu deti nemazai, bet cia skonio reikalas). Palieku kokiai 10-15 min. “susistoveti”, o tada jau skanaus.
As sita sriuba valgau be jokiu priedu, o mano vyras gardina grietine, grietinele ir netgi sviestu. Kas megsta, skanu uzsikasti balta italiska duona, batonu, skrebuciais.
P.S. Kam nepatinka labai jau geltona sriubos spalva, verdant gali ideti labai smulkiai sutarkuota morka.


Atsakyti
Nu gerai, dalinuos receptu tirstos pomidorines sriubos su zuvim:

Produktai:
Alyvuogiu aliejus
Konservuoti pomidorai savo sultyse (pagrindas)
Svogunas
Saldyta menkes file (priklausomai nuo puodo, as imu kokias 4 puses)
Didelis apelsinas
Prieskoniai

Paruosimas:
Ikaitinam puoda, pilam alyvu aliejaus siek tiek,
pakepinam smulkinta svoguna.
Supilam pomidorus su visom sultim (as pradzioj imdavau pora bankiu pomidoru, dabar imu viena ir dapilu pomidoru sulciu iki norimo kiekio ar puodo dydzio).
Kai uzverda verdam ant silpnos ugnies kol pomidorai issileis (as juos su medine lopetele dar pamaigau) jau i daugmaz vienalyte mase, isspaudziam dideli apelsina, sultis i puoda.
Menkes file (bandziau su upetakiu, tai man permazai aromato zuvies) pjaunam i kokius 4 gabaliukus, gan stambiai ir metam i puoda. Kai uzverda as prieskoniu pagal save imetu, raudonelio, mairuno, ko yra, druskos, pamaisom ir kai zuvis isverda galima isjungt. Valgau su francuzisku batonu ir grietine (visai nebutinai).
Skanaus
Atsakyti
labas gal galite padeti isvirti pomidoru sriuba?isanksto dekoju
Atsakyti
skyrely Sriubos sriubytes tikrai rasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2004 09 23, 13:43)
As del skrudintu bandeliu noriu paklausti. esu valgiusi, bet kur jas skrudinti? Orkaiteje?

AS tai nusiperku ilga batona ji visa ipjaun riekutemis tik nesupjaustau tada paigamini svistas,cesnakas.ir vageta viska gerai istrini ir tada tepi ant kiekvienos riekutes po to idedu i orkaite,kad truputi apskrustu isemusi dapjaunu riekeles ir gali valgyti.Labai skanu su kepta mesyte ar siaip viena gali valgyti,vyras kai pabande tai pirstus apsilaize
Atsakyti
O PERTRINTOS BULVIENĖS SU DŽIUVESĖLIAIS NEMĖGSTAT g.gif
thumbup.gif as be jos gyvent negaliu

išverdu kg bulvių skustų, išgraibau išvirusias, sutrinu ir atgal į vandenį kur virė( už tai vandens daug turi būt), primetų krapų, juodųjų pipirų, druskos ir išplaku trynį (nu reikia tik trynį, bet aš taupymo sumetimais visą kiaušą plaku) su grietine ir supilu į išjungtą ką tik sriubą, maišydama, kad nesutrauktu smile.gif prisikepinu juodos duonos skrebučių kubeliais ir sriubon thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

BULVIENĖ(kai lieka bulvių košės, kad nereiktų išmest) blush2.gif

Tą košytę užplikom pienų kad būtų poskysčiai, tada suverčiam saują šlapios dešros smulkiais kubeliais pjaustytos tiesiai lėkštėn, ir pipirų plius svogūną žalia smulkiai pagal skonį thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

SPINATU SRIUBA
isverdam sultini is 2 vistienos kulseliu. kulseles istraukiame, nuemame mesa nuo kauliuku, supjaustome smulkiai ir sudedame atgal i puoda. tuomet metame smulkiai supjaustyta svoguno galvute (galima pakepinti ant sviesto, o kas nemegsta gali svoguno ir nedet), kubeliais pjaustytas bulves 1-2 mazesnes ar 1 didele, 1 nedidele morka pjaustyta skridineliais. baigiant virti dedame spinatus. as naudoju saldytus. truputeli paverdame ir pilame 200g grietineles. as naudoju riebia, kas bijo koloriju, gali ir liesa smile.gif druska, pipirai pagal skoni. kam sultinys pasirodys vanduo, gali papildomai imesti kubeli buljono. variantai: galima grietinele keisti grietine, galima jos isvis nedeti. galima sultini virti is jautienos... zodziu improvizuokit, sugadinti kaip ir neimanoma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 30 gegužės 2006 - 16:54
siandien labai skania sriubyte isiviriau, skysta thumbup.gif

Keturis sparnelius isviriau, isemiau atskirai i bliudeli. Tada ta sultini perpyliau i kita puodeli, kad neliktu drmzliu ir sudejau morka tarkuota, bulves pjaustytas smulkiais kubeliais, ir spageciu nedidele saujele sulauziau i keturias dalis. tada imeciau Magi darzoviu sultinio kubeli. kol darzoves sumikstejo ir isvire, tuos sparnelius pasiruosiau taip: nuemiau mesyte nuo kaulo, pakepinau svoguna ant sviesto, tada sudejau dar vistyte pakepinau ir vel i puoda, ciut ciut palaikiau, kol supjausciau gera sakele krapu ir viskas thumbup.gif
skanaus drinks_cheers.gif
tikrai skanu
Atsakyti
Dariau lanos sriubytę - labai skani gavosi thumbup.gif
Gal šiek tiek rieboka, bet labai skani, valgiau su itlaiška Ciabata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 14 birželio 2006 - 09:50
Sveikutės,

Papasakosiu kaip aš verdu žirnių sriubytę.
Jai reikės:
skaldytų žirnių
3-4 bulvių
2 kubelių sultinio
200 g. mėsos (geriausia kiauliena)
1 raudona paprika
1 vidutinio dydžio morka
pomidorų padažas
grietinėlė

Puode išverdu žirnius ir nedideliais kubeliais pjaustytas bulves. Virimo proceso metu į puodą įmetu porą sultinio kubelių.
Keptuvėje pakepinu mažais gabalėliais pjaustytą mėsytę, apibarstytą su prieskoniais mėsai bei bazilikais. Jai baigiant kepti į keptuvę sudedu kubeliais pjaustytą raudonąją papriką, bei labai plonais nedideliais gabalėliais pjaustytą morką. Viską gerai apkepinus uždedu pomidorų padažo ir užpilu grietinėle. Užvirus padažui, keptuvėje esančią masę supilu i puodą su žirniais ir bulvėmis, palaukiu kol užvirs ir kviečiu visus prie stalo smile.gif Skanaus!
Atsakyti