Man labai patiko šitas straipsnis apie sriubas
Vakar viriau pertrintą vištienos sriubą su morkom ir brokoliais
Įdomu dalyką radau tame straipsnyje daržovių suvirimo laiką:
Produktų suvirimo trukmė:
Supjaustytos bulvės 12-15min.
Švieži kopūstai 20-30min.
Pakepintos daržovės 15-20min.
Troškinti burokėliai 15-20min.
Troškinti rauginti kopūstai 20-25min.
Rauginti agurkai 15-20min.
Žali žirneliai 8-10min.
Šparaginės pupelės 8-10min.
Špinatai 8-10min.
Rūgštynės 5-7min.
Išmirkytos pupelės 60-70min.
Gal viskas ir teisybė, bet man iškilo klausimas dėl šviežių kopūstų, na gal jei švieži, švieži, tai taip ir išverda, bet pastovėję tikrai verda nemažiau 1h.
Produktų suvirimo trukmė:
Supjaustytos bulvės 12-15min.
Švieži kopūstai 20-30min.
Pakepintos daržovės 15-20min.
Troškinti burokėliai 15-20min.
Troškinti rauginti kopūstai 20-25min.
Rauginti agurkai 15-20min.
Žali žirneliai 8-10min.
Šparaginės pupelės 8-10min.
Špinatai 8-10min.
Rūgštynės 5-7min.
Išmirkytos pupelės 60-70min.
Gal viskas ir teisybė, bet man iškilo klausimas dėl šviežių kopūstų, na gal jei švieži, švieži, tai taip ir išverda, bet pastovėję tikrai verda nemažiau 1h.
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 10 22, 23:00)
Ukrainietiški barščiai.
Į verdantį sultinį sudedami šiaudeliais supjaustyti švieži kopūstai, užverdama ir sudedamos skiltelėmis pjaustytos bulvės. Verdama 10-15min., po to sudedamos pakepintos prieskoninės daržovės ir troškinti burokėliai, užverdama ir sudedamos šiaudeliais supjaustytos paprikos. Sriuba uždaroma baltuoju padažu, sudedami prieskoniai. Prieš virimo pabaigą sudedami trinti su lašinukais česnakai. Šiuos barščius galima virti su raugintais kopūstais. Pateikiant į lėkštę dedama virtos mėsos, užbalinama gretine ir pabarstoma žalumynais. Atskirai patiekiamos mielinės tešlos bandelės (paplotėlis).
Į verdantį sultinį sudedami šiaudeliais supjaustyti švieži kopūstai, užverdama ir sudedamos skiltelėmis pjaustytos bulvės. Verdama 10-15min., po to sudedamos pakepintos prieskoninės daržovės ir troškinti burokėliai, užverdama ir sudedamos šiaudeliais supjaustytos paprikos. Sriuba uždaroma baltuoju padažu, sudedami prieskoniai. Prieš virimo pabaigą sudedami trinti su lašinukais česnakai. Šiuos barščius galima virti su raugintais kopūstais. Pateikiant į lėkštę dedama virtos mėsos, užbalinama gretine ir pabarstoma žalumynais. Atskirai patiekiamos mielinės tešlos bandelės (paplotėlis).
Galvoju daryti šiandien šią sriubą, gal galėtumėte patikslinti ar žalius burokėlius patroškinti keptuvėje ar virtus?
Ir kas tai yra prieskoninės daržovės? Na, svogūnai, česnakai, o kas dar gali būti dedama?
Ir kas čia per baltas padažas? Kaip jis gaminamas?
QUOTE(Kozete @ 2006 03 15, 10:17)
Galvoju daryti šiandien šią sriubą, gal galėtumėte patikslinti ar žalius burokėlius patroškinti keptuvėje ar virtus?
Ir kas tai yra prieskoninės daržovės? Na, svogūnai, česnakai, o kas dar gali būti dedama?
Ir kas čia per baltas padažas? Kaip jis gaminamas?
Ir kas tai yra prieskoninės daržovės? Na, svogūnai, česnakai, o kas dar gali būti dedama?
Ir kas čia per baltas padažas? Kaip jis gaminamas?
Troškinami nevirti burokėliai, supjaustyti šiaudeliais. Jie užpilami nedideliu šalto vandens arba sultinio kiekiu, pridedama riebalų ir troškinama. Baigiant troškinti, įdedama pakepintų prieskoninių daržovių šakniavaisių, pomidorų tyrės, acto arba citrinų rūgšties.
O baltas padažas kaip daromas?
PIENIŠKA ŽUVIENĖ
Šiandien išbandžiau - NEREALI
3-4 asmenims
1 vidutinio dydžio svogūnas
2 vidutinės morkos
4 vidutinės bulvės
2 gabaliukai šaldytos jūrų lydekos file
1 šaukštas miltų
0,5 stiklinės virinto (būtinai!) vandens
0,5 litro pieno
druskos, lauro lapas, pora pipirų žirnelių, krapų (šviežių arba džiovintų), petražolių, peletrūno (neturėjau petražolių ir peletrūno, dėjau džiovintą mairūną ir šviežio baziliko lapelį - skanu )
1. Užvirti nedidelį kiekį vandens, stipriai pasūdyti ir sumesti: smulkiai pjaustytą svogūną, šiaudeliais pjaustytas morkas, kubeliais pjaustytas bulves. Virti ant silpnos ugnies 15 min.
2. Į puodą sudėti vienodo dydžio gabaliukais supjaustytą žuvies file ir virti dar 10-12 min. Verdant įdėti lauro lapelį, pipirus ir kitus prieskonius
3. Puodą nukelti nuo ugnies ir nupilti visą skystį. Skystį supilti į kitą puodą, užvirti. 0,5 stiklinės virinto vandens išmaišyti šaukštą miltų ir pamažu supilti į skystį, verdantį ant silpnos ugnies. Pavirti 2-3 minutes.
4. Po truputį į skystį supilti pieną ir maišant užvirti. Kai atsiras pirmieji virimo požymiai, sudėti tirščius ir dar šiek tiek pakaitinti.
5. Nukelti nuo vyryklės ir palikti uždengtą puodą 10 minučių pastovėti.
SKANAUS
Šiandien išbandžiau - NEREALI
3-4 asmenims
1 vidutinio dydžio svogūnas
2 vidutinės morkos
4 vidutinės bulvės
2 gabaliukai šaldytos jūrų lydekos file
1 šaukštas miltų
0,5 stiklinės virinto (būtinai!) vandens
0,5 litro pieno
druskos, lauro lapas, pora pipirų žirnelių, krapų (šviežių arba džiovintų), petražolių, peletrūno (neturėjau petražolių ir peletrūno, dėjau džiovintą mairūną ir šviežio baziliko lapelį - skanu )
1. Užvirti nedidelį kiekį vandens, stipriai pasūdyti ir sumesti: smulkiai pjaustytą svogūną, šiaudeliais pjaustytas morkas, kubeliais pjaustytas bulves. Virti ant silpnos ugnies 15 min.
2. Į puodą sudėti vienodo dydžio gabaliukais supjaustytą žuvies file ir virti dar 10-12 min. Verdant įdėti lauro lapelį, pipirus ir kitus prieskonius
3. Puodą nukelti nuo ugnies ir nupilti visą skystį. Skystį supilti į kitą puodą, užvirti. 0,5 stiklinės virinto vandens išmaišyti šaukštą miltų ir pamažu supilti į skystį, verdantį ant silpnos ugnies. Pavirti 2-3 minutes.
4. Po truputį į skystį supilti pieną ir maišant užvirti. Kai atsiras pirmieji virimo požymiai, sudėti tirščius ir dar šiek tiek pakaitinti.
5. Nukelti nuo vyryklės ir palikti uždengtą puodą 10 minučių pastovėti.
SKANAUS
TRINTA MORKU SRIUBA
1kg morku,
1L vandens,
3 skilteles cesnako,
gabaliukas sviezios imbiero saknies,
saukstelis kario milteliu,
puse saukstelio aitriuju papriku milteliu,
puse saukstelio juoduju pipiru,
druskos.
Morkas nuskusti, supjaustyti griezineliais ir sudeti i verdanti vandeni. Cesnakus sugrusti, imbiera smulkiai supjaustyti. Visus prieskonius suberti i puoda, sumazinti ugni ir virti mazdaug 30min. Siektiek ataususia sriuba pertrinti per sieteli arba sutrinti elektriniu maisikliu.Pagardinti petrazolemis!
1kg morku,
1L vandens,
3 skilteles cesnako,
gabaliukas sviezios imbiero saknies,
saukstelis kario milteliu,
puse saukstelio aitriuju papriku milteliu,
puse saukstelio juoduju pipiru,
druskos.
Morkas nuskusti, supjaustyti griezineliais ir sudeti i verdanti vandeni. Cesnakus sugrusti, imbiera smulkiai supjaustyti. Visus prieskonius suberti i puoda, sumazinti ugni ir virti mazdaug 30min. Siektiek ataususia sriuba pertrinti per sieteli arba sutrinti elektriniu maisikliu.Pagardinti petrazolemis!
Mano seimoje labai megstamos iv sriubytes megstam rugstyniu sriuba tik va beda kazkur dingo kedainiu kons rugstynes o lenkiskos tokiam mazam stiklainyje lab ai jau prastos tai gal zinote kuo galima pakeist rugstynes?gal kokiais juru kopustais ar spinatais?parasykit jei darote ir kaip ACIU
Tikrai geras straipsnis man ypac praverte Produktų suvirimo trukmė. Ir dar daug ivairiu patarimu, kaipgeriau isvirti sriuba
sveikos mamytes,
man labai patinka zhiediniai kopustai, bet nezhinau jokiu receptuku su jais
gal kuri zhinot sriubytes receptuka
labiau tiktu nepertrinta, nes ju nemoku virt
butu didelis achiukas
man labai patinka zhiediniai kopustai, bet nezhinau jokiu receptuku su jais
gal kuri zhinot sriubytes receptuka
labiau tiktu nepertrinta, nes ju nemoku virt
butu didelis achiukas
Sveios visos,
daug čia pas jus visokių įdomybių prirašyta
noriu pasiūlyti ir aš šį bei tą, tiesa tai ne sriubos receptas, bet patobulinimas.
tai va, toms kurios verdate raugintų kopūstų sriubytę, siūlau kopūstus prieš verdant gerai apkepinti, skonis gaunasi, aš ir kopūstus kai troškinu tai keptuvėj kepų, ne puode
daug čia pas jus visokių įdomybių prirašyta
noriu pasiūlyti ir aš šį bei tą, tiesa tai ne sriubos receptas, bet patobulinimas.
tai va, toms kurios verdate raugintų kopūstų sriubytę, siūlau kopūstus prieš verdant gerai apkepinti, skonis gaunasi, aš ir kopūstus kai troškinu tai keptuvėj kepų, ne puode
QUOTE(Jurga @ 2003 10 22, 22:08)
sveikos, matau visos jus tokios kulinarijos ases
Gal tuomet zinot ir kaip gaminti trinta sriuba is kokiu nors moliugu, cukiniju, zirniu ir pan.?
Gal tuomet zinot ir kaip gaminti trinta sriuba is kokiu nors moliugu, cukiniju, zirniu ir pan.?