Soti ir aromatinga daržovių sriuba.
2 nedideli baklažanai,
1 nedidelė cukinija,
2 pomidorai,
4 skiltelės česnako,
0,5 stiklines vandens,
1 svogūnas,
3,5 stiklinės daržovių sultinio,
2 šaukšteliai citrinos sulčių,
truputis citrinos žievelės,
žiupsnelis susmulkintų čiobrelių,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
žiupsnelis baziliko lapelių.
Nuplautus baklažanus aštriu peiliu supjaustyti maždaug 5 mm gabalėliais, patepti aliejumi ir iš abiejų pusių apkepti orkaitėje. Susmulkintą česnaką sumaišyti su šaukšteliu aliejaus ir pakepinti keptuvėje, supilti vandenį, uždengti ir patroškinti apie 5 minutes.
Į gilią keptuvę supilti likusį aliejų, apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną, sudėti kubeliais supjaustytus pomidorus (nuluptus), cukiniją ir dar keletą minučių kepti.
Į didelį puodą sudėti baklažanus, česnaką, keptas daržoves, supilti citrinos sultis, sultinį. Kai užvirs, uždengti ir ant silpnos ugnies patroškinti apie 15 min. Tada sudėti prieskonius ir dar virti 5 minutes. Puošti baziliko lapeliais.
Receptukas paimtas iš delfi.lt. Vakar viriau
Labai skanu.
Tiesa, aš nemėgstu labai terliotis, tad baklažaną pakepiau keptuvėj, vietoj orkaitės, o česnako netroškinau, bet sumečiau kartu su likusiomis daržovėmis
Bet vistiek buvo dieviškai skanu. Mes valgėm su grietine, bet manau, kad ir be jos būtų gerai.