Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(Smurka @ 2003 12 10, 17:18)
Viena karta isviriau tirsta sriuba namie. Diedas liepe daugiau nebevirt. Sake, kas cia per sriuba, jei ner ka kramtyt sad.gif

Gali ir pagudrauti, mesytes pakepink keptuveje atskirai, gali ir patroskinti (tinka vistiena, kiauliena, kalakutiena, jautiena ir pan.) su priaskoniukais, o tada imaisyk i pertrinta sriubyte, pirstelius aplaizys ir padekos. biggrin.gif
Atsakyti
O čia mano mėgstamiausia sriubytė: Rūkytą šoninę supjaustyti kubeliais ir pakepinti su taip pat supjaustytais svogūnais ir raudonąją paprika, porą skiltelių česnako ir šaukštas pomidorų padažo. Viską supilti į mėsos sultinį, įdėti bulvių ir virti apie 20min. Tada suberti konservuotus kukurūzus ir pavirti dar apie 5min. Įdėti žalumynų. essen.gif
Atsakyti
PIENIŠKA PERTRINTA SRIUBA:

Moliūgo 3 dalys
Morkos 1 dalis
Pieno
Druskos, juogų maltų pipirų, malto muškato šiešuto

Moliūgą ir morkas išverdu, vandenį, kuriame virė, nupilu, pertrinu iki vientisos masės (geriausia - blenderiu). Pilu pieno iki norimo tirštumo, pasūdau, papipirinų, įberiu malto muškato riešuto, pakaitinu iki virimo ir SKANAUS 4u.gif

Jei reikia ką nors pakramtyti (mano dukra kitaip nevalgo), idedu saują virtų žiedinio kopūsto žiedinėlių.


PERTRINTA SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS:

3-4 bulvės
2-3 morkos
Didelis svogūnas
Pievagrybių
Druskos, pipirų, džiovinto baziliko

Pasūdytame vandenyje išvirti bulves, morkas ir svogūnus, išgriebti ir pertrinti iki vientisos masės, iki norimo tirštumo pilti sultinio, kuriame virė daržovės. Jei reikia dar pasūdyti ir papipirinti, galima įberti šiek tiek džiovinto baziliko.
Pievagrybius nulupti, supjaustyti į 4 dalis, jie dideli, arba per pusę, jei mažesni, apkepinti svieste , kad šiek tiek paskrustų, suberti į sriubą ir iš karto valgyti. SKANAUS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2006 02 06, 00:21)
PERTRINTA SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS:

3-4 bulvės
2-3 morkos
Didelis svogūnas
Pievagrybių
Druskos, pipirų, džiovinto baziliko

Pasūdytame vandenyje išvirti bulves, morkas ir svogūnus, išgriebti ir pertrinti iki vientisos masės, iki norimo tirštumo pilti sultinio, kuriame virė daržovės. Jei reikia dar pasūdyti ir papipirinti, galima įberti šiek tiek džiovinto baziliko.
Pievagrybius nulupti, supjaustyti į 4 dalis, jie dideli, arba per pusę, jei mažesni, apkepinti svieste , kad šiek tiek paskrustų, suberti į sriubą ir iš karto valgyti. SKANAUS  4u.gif



Labai skaniai atrodo ši sriubytė rolleyes.gif
Atsakyti
Soti ir aromatinga daržovių sriuba.

2 nedideli baklažanai,
1 nedidelė cukinija,
2 pomidorai,
4 skiltelės česnako,
0,5 stiklines vandens,
1 svogūnas,
3,5 stiklinės daržovių sultinio,
2 šaukšteliai citrinos sulčių,
truputis citrinos žievelės,
žiupsnelis susmulkintų čiobrelių,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
žiupsnelis baziliko lapelių.

Nuplautus baklažanus aštriu peiliu supjaustyti maždaug 5 mm gabalėliais, patepti aliejumi ir iš abiejų pusių apkepti orkaitėje. Susmulkintą česnaką sumaišyti su šaukšteliu aliejaus ir pakepinti keptuvėje, supilti vandenį, uždengti ir patroškinti apie 5 minutes.
Į gilią keptuvę supilti likusį aliejų, apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną, sudėti kubeliais supjaustytus pomidorus (nuluptus), cukiniją ir dar keletą minučių kepti.
Į didelį puodą sudėti baklažanus, česnaką, keptas daržoves, supilti citrinos sultis, sultinį. Kai užvirs, uždengti ir ant silpnos ugnies patroškinti apie 15 min. Tada sudėti prieskonius ir dar virti 5 minutes. Puošti baziliko lapeliais.

Receptukas paimtas iš delfi.lt. Vakar viriau essen.gif Labai skanu.
Tiesa, aš nemėgstu labai terliotis, tad baklažaną pakepiau keptuvėj, vietoj orkaitės, o česnako netroškinau, bet sumečiau kartu su likusiomis daržovėmis blush2.gif Bet vistiek buvo dieviškai skanu. Mes valgėm su grietine, bet manau, kad ir be jos būtų gerai.
Atsakyti
Dar viena skani sriubytė, bet "vasarinė"

šparaginių pupelių
cukinija
poras
grietinės
sviesto
kubelis daržovių sultinio.

Šparagines pupeles supjaustyti maždaug į 3 dalis ir virti 12 min. Cukiniją supjaustyti labai plonai (aš pjaustau bulvių skustuku, kuo ploniau, tuo skaniau), porus - stambiai. Cukinijas ir porus apkepinti svieste, kol suminkštės ir truputį paskrus. APkepintas cukinijas ir porus pilti į puodą su išvirtomis pupelėmis, įdėti kubelį sultinio (arba daugiau, priklausomai nuo sriubos kiekio), pavirti dar 3 minutes ir įdėti daugokai (kelis pilnus šaukštus) grietinės. Sriuba ne dietinė, bet laaabai skani 4u.gif
Atsakyti
Kavinėje ,,Kapitonas Morganas" valgiau labai skanią sriubą-jautienos su lešiais. Mmmmmm essen.gif Gal kuri verdate tokią sriubytę??
Atsakyti
buvau Latvijoj pries kelias dienas,ir viesbuti valgiau pertrintu bulviu sriuba,niu ziauriai patiko,atrodo nieko ipatingo,bet tikrai skanu,gal Jus,mielosios,kokiu receptuku zinot,pertrintu bulviu sriubos...? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ornela: 21 vasario 2006 - 22:36
QUOTE(Ornela @ 2006 02 21, 23:35)
buvau Latvijoj pries kelias dienas,ir viesbuti valgiau pertrintu bulviu sriuba,niu ziauriai patiko,atrodo nieko ipatingo,bet tikrai skanu,gal Jus,mielosios,kokiu receptuku zinot,pertrintu bulviu sriubos...? ax.gif


Nezinau nei vienos, bet kai parasei, kad is bulviu, tai galima imptrovizuoti - ideti dar morku, svoguna, petrazoles sakni (duoda toki skanu aromata sriubai), saliero sakni ir t.t.
Na cia mano improvizacija - ka turi saldytuve is darzoviu ta dedi ir po to viska pertrini ax.gif
Atsakyti
[quote=Audry,2004 11 29, 12:39]
Barstyt galima tarkuotu sūriu, o valgyt su paskrudinta bandele(prieš paskrudinant uždėjus česnakėlio ir sviestuko)-niam niam..Čia tipo kaip čili sriubytė thumbup.gif [/quote]
Išbandžiau šią sriubytę sūriu tarkuotu užsibarstydama. Liuks kaip skanu. Tik aš labai tingėjau pupeles iš anksto išsivirti. Tai nusipirkau konservuotų pupelių tomato padaže puslitrinį indelį. Man tai tiko smile.gif Labai skaniai gavosi. Ačiū už receptuką
[/quote]
as taip pat isbandziau sia sriubyte clap.gif aciu
Atsakyti
Gal žinote kokį skanų receptuką iš lašišų atliekų?
Išdarinėjome lašišą ir liko uodega, kauliukai su nemažai mėsytės, taip pat skūrelės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 03 08, 10:49)
Gal žinote kokį skanų receptuką iš lašišų atliekų?
Išdarinėjome lašišą ir liko uodega, kauliukai su nemažai mėsytės, taip pat skūrelės.  smile.gif



Virk žuvienę thumbup.gif

Pakepinkite supjaustytą svogūną ir morką.
Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus su morkom, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ugnies. Sultinį perkoškite.
Nulupkite porą, supjaustykite skridinėliais. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais bulves.
Daržoves suberkite į žuvų sultinį ir virkite apie 15 min.
Supjaustykite žuvį gabalėliais ir sumeskite į sriubą, virkite dar 10-15 min.
Tada suberkite krapus ir svogūnus.

Atsakyti