Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

Vis skaitau, kad pertrinti sriuba reikia kazkuo, kuo vaikams koseles darote. bet kas tai yra? blush2.gif Vaiku tureti dar nesiruosiu ir apskritai, su tuo nesu susidurus. Tai gal koks kitas budas yra su kuo pertrinti tas darzoves? (tik ne mikseris) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sky_diver @ 2005 11 23, 12:52)
Vis skaitau, kad pertrinti sriuba reikia kazkuo, kuo vaikams koseles darote. bet kas tai yra?  blush2.gif  Vaiku tureti dar nesiruosiu ir apskritai, su tuo nesu susidurus. Tai gal koks kitas budas yra su kuo pertrinti tas darzoves? (tik ne mikseris)  ax.gif

jei pažiūrėtum puslapyje atgal, tikrai rasi.
Atsakyti
AŠTRI MEKSIKIETIŠKA MĖSOS SRIUBA

250 g jautienos,
5 alyvuogės,
pusė galvutės svogūno,
3 skiltelės česnako,
4 šaukštai pomidorų padažo,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
druskos, pipirų,
raudonėlių, laurų lapų,
aitriosios paprikos miltelių.

Mėsą išverdame įbėrę pipirų, įmetę laurų lapų. Atvėsiname ir sumalame mėsmale. Į sultinį, kuriame virė mėsa, įpilame stiklinę virinto vandens. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidorų tyrę, dar pakaitiname. Sudedame maltą mėsą, pakepiname 3-4 minutes. Visą masę sudedame į sultinį, įberiame raudonėlio, sudedame žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Pakaitiname. Tiekiame užbėrę tarkuoto sūrio.

Atsakyti
Ar verdat pieniškas sriubas? Man skaniausia su smulkiais makaronais, bet ne apie tai tema biggrin.gif Buvo tokia situacija (dabar gyvenu Lenkijoj), kad saviškio paklausiau ar nori, kad išvirčiau pieniškos sriubos, tai jis į mane taip pasiziūrėjo blink.gif sako pienas su makaronais?????? jam pasirodė nesuderinama, ar gyvenančios už Lietuvos sienos ribų smile.gif ten kažkur susidūrėt su pieniška sriuba? g.gif ar t.y. lietuvių išmislas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 02 gruodžio 2005 - 22:16
Neryte, man irgi tas pats buvo. Istikruju tai sutiko ir labai apsidziauge, nes.... mane kad tai bus ryziai virti piene (tokia saldi kose) su cinamonu ar vanile ar razinom ar obuolio gabaliukais. "Riz au lait" prancuziskai vadinamas. O kai pamate makaroonus plaukiojancius piene.. ir dar pasudyta...tai blink.gif

Tas pats ir su saltibarsciais. sugedes pienas su burokeliais.. neisivaizduojama buvo, bet patiko

O kad zinute butu i tema, tai parasysiu kokia sriuba buvau "pavaisinta"siandien:

makaronai isvirti vandenyje su sultinio kubeliu ir ileistas isplaktas kiausinis. Keista, bet visiskai valgoma. Tik man galejo to sultinio kubelio nebut
Atsakyti
QUOTE(Sky_diver @ 2005 11 23, 13:52)
Vis skaitau, kad pertrinti sriuba reikia kazkuo, kuo vaikams koseles darote. bet kas tai yra?  blush2.gif

Kadangi mano panelės iš košelių jau seniai išaugo, tai pertrintoms sriuboms pasigamint naudoju mėsmalę. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

gal kas zinot, kaip yra verdama tokia sriuba, kaip Delano. Nezinau ar kas ragavote, jei taip, tai gal zinot receptuka. Mano seimynai tai labai jau patinka tokia sriubyte, ir noretusi namie issivirti tokios pacios. Ji berots vadinasi mesos siupinys, ar panasiai. bigsmile.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltuliukas @ 2005 12 14, 14:16)
Sveikos mamytes,
gal kas zinot, kaip yra verdama tokia sriuba, kaip Delano. Nezinau ar kas ragavote, jei taip, tai gal zinot receptuka. Mano seimynai tai labai jau patinka tokia sriubyte, ir noretusi namie issivirti tokios pacios. Ji berots vadinasi mesos siupinys, ar panasiai.    bigsmile.gif  blink.gif

Viltuliuk, neparasei konkrečiai kokia ten ta sriuba.... turbūt kalbi apie tą su alyvuogėm, mėsos gavaliukais ir dar kažkuo? g.gif
Atsakyti
[quote=aitta,2005 12 13, 21:55]
Neryte, man irgi tas pats buvo. Istikruju tai sutiko ir labai apsidziauge, nes.... mane kad tai bus ryziai virti piene (tokia saldi kose) su cinamonu ar vanile ar razinom ar obuolio gabaliukais. "Riz au lait" prancuziskai vadinamas. O kai pamate makaroonus plaukiojancius piene.. ir dar pasudyta...tai blink.gif

Tas pats ir su saltibarsciais. sugedes pienas su burokeliais.. neisivaizduojama buvo, bet patiko

Šaltibarščių dar nedariau, bet manau bus tokia pati reakcija....
Aš labai mėgstu pienišką daržovių sriubą, bet viena sau nevirsiu... tai tik pas mamą kai nuvažiuoju tada atsivalgau ax.gif
Atsakyti
taip , butent as ir kalbu apie ta sriubyte su alyvuogemis ir mesos gabaliukais. mirksiukas.gif verysad.gif
Atsakyti
Pasidalinkit receptais, kaip išvirti skanią raugintų kopūstų sriubytę smile.gif
Atsakyti
As raugintu kopustu sriubyte tai taip verdu:idedu kiaulienos kumpio gabala,liesos be lasinuko,svogunas,pipirai ,lauro lapelis,druskytes truputi,ir rauginti kopustai.Bulves isverdu atskirai su lupena,kai isverda sriuba isemu mesa,ir mes mesyte valgom su,majonezu ir krienais labai skanu.Tiesa i sriuba dar iberiu krapu. thumbup.gif
Atsakyti