QUOTE(Nerytė @ 2005 11 09, 22:15)
Mamkos, papasakokite, kaip verdate barščius?
LIETUVIŠKI BARŠČIAI
1 stiklinė rūkyto kumpio sultinio
pusė rauginto burokėlio
griežinėlis rūkyto kumpio
1 svogūnas
1 morka
2 lauro lapai
petražolių, pipirų
Rūkyto kumpio ar kitų rūkytų produktų sultinys iškošiamas ir į jį sudedamos šiaudeliais supjaustytos morkos, vėliau - šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai morkos išvirs, sudedami šiaudeliais supjaustyti rauginti burokėliai. Kad spalva būtų gražesnė, įpilama pusė stiklinės raugintų burokėlių rūgštymo ir užvirinama. Jei reikia pagal skonį įberiama cukraus.
Sriuba tiekiama su grietine, supjaustytu virtu kumpiu bei atskirai virtomis karštomis bulvėmis. Gardinama smulkiai kapotais krapais ir petražolėmis.
BARŠČIAI SU GRYBAIS
200 g grybų
šaukštas sviesto
svogūnas
400 g burokėlių
200 g bulvių
druskos
1-2 l sultinio
šaukštelis miltų
1-2 šaukštai grietinės
2-3 šaukštai žalumynų
Paruošti grybai ir susmulkintos prieskoninės daržovės patroškinamos svieste. Virti burokėliai sutarkuojami. Bulvės supjaustomos kubeliais ir išverdamos sultinyje. Paskui į sultinį sudedami visi produktai, supilami miltai, sumaišyti su trupučiu šalto skysčio, ir viskas verdama dar 10 min. Barščiai paskaninami grietine.