Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(Nerytė @ 2005 11 09, 22:15)
Mamkos, papasakokite, kaip verdate barščius?  ax.gif

LIETUVIŠKI BARŠČIAI

1 stiklinė rūkyto kumpio sultinio
pusė rauginto burokėlio
griežinėlis rūkyto kumpio
1 svogūnas
1 morka
2 lauro lapai
petražolių, pipirų

Rūkyto kumpio ar kitų rūkytų produktų sultinys iškošiamas ir į jį sudedamos šiaudeliais supjaustytos morkos, vėliau - šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai morkos išvirs, sudedami šiaudeliais supjaustyti rauginti burokėliai. Kad spalva būtų gražesnė, įpilama pusė stiklinės raugintų burokėlių rūgštymo ir užvirinama. Jei reikia pagal skonį įberiama cukraus.
Sriuba tiekiama su grietine, supjaustytu virtu kumpiu bei atskirai virtomis karštomis bulvėmis. Gardinama smulkiai kapotais krapais ir petražolėmis.

BARŠČIAI SU GRYBAIS

200 g grybų
šaukštas sviesto
svogūnas
400 g burokėlių
200 g bulvių
druskos
1-2 l sultinio
šaukštelis miltų
1-2 šaukštai grietinės
2-3 šaukštai žalumynų

Paruošti grybai ir susmulkintos prieskoninės daržovės patroškinamos svieste. Virti burokėliai sutarkuojami. Bulvės supjaustomos kubeliais ir išverdamos sultinyje. Paskui į sultinį sudedami visi produktai, supilami miltai, sumaišyti su trupučiu šalto skysčio, ir viskas verdama dar 10 min. Barščiai paskaninami grietine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M_T: 10 lapkričio 2005 - 08:36
QUOTE(Nerytė @ 2005 11 09, 22:15)
Mamkos, papasakokite, kaip verdate barščius?  ax.gif

Bialystoko barščiai

4 rūgštūs obuoliai (Obuolys)
2 vidutinio dydžio burokėliai
1,5 l kaulų ir prieskoninių daržovių nuoviro
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
3/4 stiklinės grietinės
50 ml raudono vyno
1 lauro lapelis (Lauro lapas)
1 gvazdikėlis (Gvazdikėliai)
druska
cukrus

Obuolius ir burokėlius nulupti, stambiai sutarkuoti, patroškinti mažame nuoviro kiekyje, įmesti šaukštelį sviesto. Pabarstyti miltais, užpilti nuoviru, įmesti lauro lapelį, gvazdikėlį, įberti truputį druskos ir virti, kol suminkštės.
Patiekiant paskaninti grietine, žiupsneliu cukraus ir raudonu vynu.
Patiekti su bulvėmis arba virtomis pupelėmis.


Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2005 11 09, 22:15)
Mamkos, papasakokite, kaip verdate barščius?  ax.gif

Ukrainietiški barščiai

200 g kiaulienos
300 g kaulų
2 džiovinti baravykai
100 g prieskoninių daržovių
2 maži burokėliai
200 g pupelių
0,5 garbanotojo kopūsto (Garbanotasis kopūstas)
1 šaukštas pomidorų tyrelės
100 g dešros
1 vidutinio dydžio svogūnas
2 kiaušiniai
žalių petražolių
šviežių krapų
1 šaukštas margarino arba sviesto

Kiaulieną, kaulus, prieskonines daržoves ir gerai nuplautus burokėlius išvirti 2 l vandens.
Atskirai išvirti per naktį išmirkytas pupeles.
Supjaustytus kopūstus ištroškinti (įdėjus margarino ir įpylus stiklinę vandens).
Baigiant troškinti supilti pomidorų tyrelę.
Kai mėsa suminkštės, išimti ją ir supjaustyti mažesniais gabalėliais, o į nuovirą sudėti išvirtas pupeles, kopūstus, burokėlius, supjaustytus plonais šiaudeliais, supilti burokų raugą (1/2 stiklinės), įberti druskos, cukraus.
Sudėti sutarkuotą svogūną, mėsos gabalėlius, kietai išvirtus kiaušinius, supjaustytus į 4 dalis, dešros ritinėlius ir sukapotus žalumynus.
Patiekiant gerai pašildyti.

Technologijų ir ingridientų gali būti dar daugiau.

Liko tik pasirinkti. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,


gal galite kas tiksliai aprasyti, kaip yra verdama astri cili sriuba. Man ji labai patiko, bet nezinau kaip isvirti.


Busiu labai dekinga. biggrin.gif
Atsakyti
[quote=M_T,2005 11 10, 09:42]


clap.gif Oj kaip ačiū tau

bis.gif bis.gif bis.gif

ryt verdu barščius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltuliukas @ 2005 11 10, 19:36)
Sveikos,
gal galite kas tiksliai aprasyti, kaip yra verdama astri cili sriuba. Man ji labai patiko, bet nezinau kaip isvirti.
Busiu labai dekinga. biggrin.gif


štai čia čili sriuba
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2005 11 05, 22:53)
Toks daiktas panašus į mikserį.
user posted image

Aciu 4u.gif .
Atsakyti
Labai aciu uz cili receptus.

rolleyes.gif
Atsakyti
Sriuba su riesutais

1.5 l vandens
2 svogunai
1 stikline graikisku riesutu
0.5 paprikos
1/3 stiklines ryziu
0.5 stiklines tomato
cesnako

svogunus,riesutus,paprika pakepinti ant sviesto,pilti vandeni,deti ryzius.Baigiant virti supilti tomata,ispausti cesnako.

Labai originali ir skani sriuba
Skanaus
Atsakyti
Lengvą sriubos receptukas
Išverdam buljoną + bulvės, svogūnai, morkos. Kai viskas išvirs, dar įdedam kukulius (miltai, vanduo, druska, galima dar kiaušinį). Ir išjungiam. Pakunkuliuoja 2-3 min. ir viskas (jei daugiau, tai kukuliukai pamėlynuos). Ir dar prieskonių nepamirškit. essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Amanda @ 2003 12 11, 11:42)
Gal vandens per daug pripylei?
Visoms tirštoms sriuboms labai tinka lydytas sūris.

Šventinė sriuba
8 porcijoms reikia:
0,5 kg faršo
0,5 kg šviežių pievagrybių
1 didelis poras
250 gr minkšto sūrelio (tepamas g.b. su žalumynais)
žalumynų (krapų, petražolių)

Apkepinti faršą, pasūdyti, papipirinti. Padėti atskirai, kad neatauštų.
Apkepinti grybus ir sudėti į faršą.
Porą supjaustyti žiedeliais, patušinti iki minkštumo ir sumaišyti su faršu ir grybais.
Visą gautą masę 1-2 min. pakaitinam ant silpnos ugnies.
Įdedam sūrelį, užpilam verdančiu vandeniu, kad gautųsi tiršta sriuba. Maišyti, kol ištirpts sūrelis, užvirinam. 
Nuimam nuo ugnies, supilam žalumynus. VISKAS!

Tiems, kas neįsivaizduoja sriubos be bulvių  wink.gif atskirai išvirti šiaudeliais supjaustytas bulves ir sudėti į sriubą  prieš užpilant vandeniu.


Šiandien gaminau, labai skani sriuba thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amanda @ 2003 12 11, 11:42)
Šventinė sriuba
8 porcijoms reikia:
0,5 kg faršo
0,5 kg šviežių pievagrybių
1 didelis poras
250 gr minkšto sūrelio (tepamas g.b. su žalumynais)
žalumynų (krapų, petražolių)

Apkepinti faršą, pasūdyti, papipirinti. Padėti atskirai, kad neatauštų.
Apkepinti grybus ir sudėti į faršą.
Porą supjaustyti žiedeliais, patušinti iki minkštumo ir sumaišyti su faršu ir grybais.
Visą gautą masę 1-2 min. pakaitinam ant silpnos ugnies.
Įdedam sūrelį, užpilam verdančiu vandeniu, kad gautųsi tiršta sriuba. Maišyti, kol ištirpts sūrelis, užvirinam. 
Nuimam nuo ugnies, supilam žalumynus. VISKAS!

Tiems, kas neįsivaizduoja sriubos be bulvių  wink.gif atskirai išvirti šiaudeliais supjaustytas bulves ir sudėti į sriubą  prieš užpilant vandeniu.


Gaminau ir tikrai labai skani sriuba, tiesa rieboka nuo to sūrelio, bet labai labai skani ir tikrai šventiška, aš jau natrą kartą per dvi savaites gaminau biggrin.gif Tik aš procesa kiek supaprastinau: Apkepiau faršą ir į puodą, apkepiau grybus ir į puodą, apkepiau porus ir į puodą, užpyliau verdančiu vandeniu, sudėjau sūrelį, pora kubelių sultinio, palaukiau kol viskas išsilydis ir į lėkštes thumbup.gif Kadangi viską pjaustė kombainiukas tai pagaminimas labai greitas, rekomenduoju wink.gif
Atsakyti