Rodos, kai užvakar atsiverčiau temą apie sriubas, tebuvo 2 žinutės turbūt vaidenasi o gal ta tema buvo sujungta jau su esančia?
QUOTE(Virdzinija @ 2005 10 06, 18:26)
Rodos, kai užvakar atsiverčiau temą apie sriubas, tebuvo 2 žinutės turbūt vaidenasi o gal ta tema buvo sujungta jau su esančia?
ko gero vaidenasi, nes vakar buvo 10 psl., as siandien pratryniau truputi ir gavosi 9 psl. o dabar vel prirashet iki 10
Galiu galvą dėti, kad vakar prieš naujokės sriubos receptą buvo kita žinutė, siūlanti pasidalinti sriubų receptais O dabar jos vietoje - 2005 08 08 žinutė
Aij tiek to, vaidenais tai vaidenasi
O dabar - į tema:
Bulvių-sūrio kremas
500 g bulvių,
3 stiklinės sultinio,
1,5 stiklinės pieno,
1/4 šaukštelio sutrinto muskato riešuto,
1 stiklinė sutarkuoto fermentinio sūrio,
1/2 stiklinės sutarkuoto parmezano, druskos,
pipirų
Nuskustas, nuplautas ir kubeliais supjaustytas bulves užpilti sultiniu, užvirinti, po to išmaišyti plaktuvu arba pertrinti per sietelį. Supilti truputį pašildytą pieną, įberti druskos, pipirų ir muskato riešuto, išmaišyti, gerai atšildyti. Sriubą supilti į atsparius karščiui dubenėlius. Į kiekvieną įmesti 2 šaukštus fermentinio sūrio ir šaukštą parmezano. Dubenėlius įdėti į karštą orkaitę 4-6 min. Sriubą patiekti, kai sūris pradės tirpti.
Aij tiek to, vaidenais tai vaidenasi
O dabar - į tema:
Bulvių-sūrio kremas
500 g bulvių,
3 stiklinės sultinio,
1,5 stiklinės pieno,
1/4 šaukštelio sutrinto muskato riešuto,
1 stiklinė sutarkuoto fermentinio sūrio,
1/2 stiklinės sutarkuoto parmezano, druskos,
pipirų
Nuskustas, nuplautas ir kubeliais supjaustytas bulves užpilti sultiniu, užvirinti, po to išmaišyti plaktuvu arba pertrinti per sietelį. Supilti truputį pašildytą pieną, įberti druskos, pipirų ir muskato riešuto, išmaišyti, gerai atšildyti. Sriubą supilti į atsparius karščiui dubenėlius. Į kiekvieną įmesti 2 šaukštus fermentinio sūrio ir šaukštą parmezano. Dubenėlius įdėti į karštą orkaitę 4-6 min. Sriubą patiekti, kai sūris pradės tirpti.
Meksikietiška sriuba
250 g jautienos
5 alyvuogės
pusė galvutės svogūno
3 skiltelės česnako
4 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas tarkuoto sūrio
druskos, pipirų
raudonėlių, laurų lapų
aitriosios paprikos miltelių
Mėsą išverdame įbėrę pipirų, įmetę laurų lapų. Atvėsiname ir sumalame mėsmale. Į sultinį, kuriame virė mėsa, įpilame stiklinę virinto vandens. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidorų tyrę, dar pakaitiname. Sudedame maltą mėsą, pakepiname 3-4 minutes. Visą masę sudedame į sultinį, įberiame raudonėlio, sudedame žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Pakaitiname. Tiekiame užbėrę tarkuoto sūrio.
250 g jautienos
5 alyvuogės
pusė galvutės svogūno
3 skiltelės česnako
4 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas tarkuoto sūrio
druskos, pipirų
raudonėlių, laurų lapų
aitriosios paprikos miltelių
Mėsą išverdame įbėrę pipirų, įmetę laurų lapų. Atvėsiname ir sumalame mėsmale. Į sultinį, kuriame virė mėsa, įpilame stiklinę virinto vandens. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidorų tyrę, dar pakaitiname. Sudedame maltą mėsą, pakepiname 3-4 minutes. Visą masę sudedame į sultinį, įberiame raudonėlio, sudedame žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Pakaitiname. Tiekiame užbėrę tarkuoto sūrio.
Man labai patinka per kažkurią laidą gaminta sriubytė. Ypač gerai, kai pati namuose įvairias daržoves augini, tai pigiau...
Cukinijų ir pomidorų sriubytė:
1 nedidelė cukinija
Česnako 3 skiltelės
1 svogūnas
0,5 poro (baltos dalies)
5 pomidorai
3 morkos
3-4 bulvės
prieskoniai
Smulkiai supjaustome česnaką, svogūnus, porus. Pirmiausiai aliejuje (geriausiai tinka alyvuogių) pakepiname česnaką, jam pageltus sudedame svogūną ir svogūnui suminkštėjus porą. Pomidorus blančeruojame vandenyje (truputį pakaitiname, kad suminkštėjus odeliai ji lengviau nusiluptų), nulupame odelę ir smulkiai supjaustome. Pomidorus dedame į keptuvę su česnakais, svogūnais ir kepiname kol suminkštės. Į puodą su verdančiu vandeniu sudedame smulkiai supjaustytas morkas, bulves, cukiniją, lauro lapelį, bulijono kūbelį ir sriubytės prieskonių. Baigiant virti šiems produktams sudedame pakepintas daržoves ir dar truputį paverdame. Prieskonių dėti pagal skonį.
Galima dėti ir mėsos faršo gabaliukų...Labai įdomus skonis
Cukinijų ir pomidorų sriubytė:
1 nedidelė cukinija
Česnako 3 skiltelės
1 svogūnas
0,5 poro (baltos dalies)
5 pomidorai
3 morkos
3-4 bulvės
prieskoniai
Smulkiai supjaustome česnaką, svogūnus, porus. Pirmiausiai aliejuje (geriausiai tinka alyvuogių) pakepiname česnaką, jam pageltus sudedame svogūną ir svogūnui suminkštėjus porą. Pomidorus blančeruojame vandenyje (truputį pakaitiname, kad suminkštėjus odeliai ji lengviau nusiluptų), nulupame odelę ir smulkiai supjaustome. Pomidorus dedame į keptuvę su česnakais, svogūnais ir kepiname kol suminkštės. Į puodą su verdančiu vandeniu sudedame smulkiai supjaustytas morkas, bulves, cukiniją, lauro lapelį, bulijono kūbelį ir sriubytės prieskonių. Baigiant virti šiems produktams sudedame pakepintas daržoves ir dar truputį paverdame. Prieskonių dėti pagal skonį.
Galima dėti ir mėsos faršo gabaliukų...Labai įdomus skonis
Sveikutes
gal kas is jusu verda sriuba i kuria ieina mazdaug tokie ingredientai? :paprika, ryziai, pomidorai ir dar biesai zino kas....o ant virsaus kazkas panasaus kaip lydytas suris...( bet cia kaip supratau i kiekviena lekste jis atskirai dedamas ar tarkuojamas g.gif )
noriu tikslaus recepto jei kas zinote...
gal kas is jusu verda sriuba i kuria ieina mazdaug tokie ingredientai? :paprika, ryziai, pomidorai ir dar biesai zino kas....o ant virsaus kazkas panasaus kaip lydytas suris...( bet cia kaip supratau i kiekviena lekste jis atskirai dedamas ar tarkuojamas g.gif )
noriu tikslaus recepto jei kas zinote...
Vegetariška sriubytė:
150-200gr pupelių;
2 vidutinio dydžio bulvės;
1-2 vidutinio dydžio morkos;
2 raudonos saldžios paprikos;
4-5 vidutinio dydžio smarkiai prinokę pomidorai;
česnako skiltelės;
svogūnų laiškai;
raudonėlis arba bazilikas;
druska ir čilli pipiriukai pagal skonį;
Pupeles virti nemirkytas viename puode, bulves kubeliais ir morkas šiaudeliais kitame puode ( didesniame ). Kai jau pupelės tinkamos valgyti, su visu nuoviru perpilamos į didyjį puodą, sudedama smulkinta paprika ir ~15 min paverdama ant silpnos ugnies. Pomidorai susmulkinami ir su maišomi su česnaku, tarp ranku trintu baziliku arba raudonėliu, druska ir pipiriukais. Tuomet viskas sudedama į sriubytę, uždengiama dangčiu, išjungiama ugnis/elektra ir ~10-15 min paliekama brinkintis. Supilama į lėkštes ir pabarstoma smulkintais svogūnų laiškais, galima įsidėti ir grietinės. Skanaus
150-200gr pupelių;
2 vidutinio dydžio bulvės;
1-2 vidutinio dydžio morkos;
2 raudonos saldžios paprikos;
4-5 vidutinio dydžio smarkiai prinokę pomidorai;
česnako skiltelės;
svogūnų laiškai;
raudonėlis arba bazilikas;
druska ir čilli pipiriukai pagal skonį;
Pupeles virti nemirkytas viename puode, bulves kubeliais ir morkas šiaudeliais kitame puode ( didesniame ). Kai jau pupelės tinkamos valgyti, su visu nuoviru perpilamos į didyjį puodą, sudedama smulkinta paprika ir ~15 min paverdama ant silpnos ugnies. Pomidorai susmulkinami ir su maišomi su česnaku, tarp ranku trintu baziliku arba raudonėliu, druska ir pipiriukais. Tuomet viskas sudedama į sriubytę, uždengiama dangčiu, išjungiama ugnis/elektra ir ~10-15 min paliekama brinkintis. Supilama į lėkštes ir pabarstoma smulkintais svogūnų laiškais, galima įsidėti ir grietinės. Skanaus
Ukrainietiški barščiai.
Į verdantį sultinį sudedami šiaudeliais supjaustyti švieži kopūstai, užverdama ir sudedamos skiltelėmis pjaustytos bulvės. Verdama 10-15min., po to sudedamos pakepintos prieskoninės daržovės ir troškinti burokėliai, užverdama ir sudedamos šiaudeliais supjaustytos paprikos. Sriuba uždaroma baltuoju padažu, sudedami prieskoniai. Prieš virimo pabaigą sudedami trinti su lašinukais česnakai. Šiuos barščius galima virti su raugintais kopūstais. Pateikiant į lėkštę dedama virtos mėsos, užbalinama gretine ir pabarstoma žalumynais. Atskirai patiekiamos mielinės tešlos bandelės (paplotėlis).
Paplotėlis su česnakais
Tešlai:
sausos mielės 11gr.
miltai 500gr.
aliejus - 2 šaukštai
druska - 1 arb. šaukštelis
cukrus - 1 šaukštas
kiaušinis - 1
vanduo arba pienas - 1 stiklinė
Česnakų padažas:
česnakai (kuo daugiau)
aliejus - 2 šaukštai
vanduo - 2 šaukštai
druska pagal skonį.
Gaminimas:
Paplotėliai su česnakais labai skanus papildymas prie ukrainiečių barščių. Sumaišykite miltus su mielėmis. Įpilkite aliejų, šilto vandens arba pieno, suberkite cukrų, druską. Viską maišykite, kol pasidarys vientisa tešla ir nelips prie rankų. Tešlą palaikykite šiltoje vietoje apie 1 val.
Paruoštą mielinę tešlą supjaustykite į nedidelius rutuliukus ir sudėkite glaustai ant sviestu pateptos skardos ir vėl 40 min. palaikykite šiltai.
Suplakite kiaušinį ir aptepkite paplotėlius. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 250 laipsnių, 30 minutes. Kol paplotėliai kepasi, paruoškite padažą.
Išspauskite česnakus, Įpilkite aliejaus, vandens, suberkite druską ir rūpestingai sumaišykite (blenderiu). Padažas turi būti tirštas, kaip grietinė. Gatavus dar karštus paplotėlius sudėkite į dubenėlį ir užpilkite padažu.
Į verdantį sultinį sudedami šiaudeliais supjaustyti švieži kopūstai, užverdama ir sudedamos skiltelėmis pjaustytos bulvės. Verdama 10-15min., po to sudedamos pakepintos prieskoninės daržovės ir troškinti burokėliai, užverdama ir sudedamos šiaudeliais supjaustytos paprikos. Sriuba uždaroma baltuoju padažu, sudedami prieskoniai. Prieš virimo pabaigą sudedami trinti su lašinukais česnakai. Šiuos barščius galima virti su raugintais kopūstais. Pateikiant į lėkštę dedama virtos mėsos, užbalinama gretine ir pabarstoma žalumynais. Atskirai patiekiamos mielinės tešlos bandelės (paplotėlis).
Paplotėlis su česnakais
Tešlai:
sausos mielės 11gr.
miltai 500gr.
aliejus - 2 šaukštai
druska - 1 arb. šaukštelis
cukrus - 1 šaukštas
kiaušinis - 1
vanduo arba pienas - 1 stiklinė
Česnakų padažas:
česnakai (kuo daugiau)
aliejus - 2 šaukštai
vanduo - 2 šaukštai
druska pagal skonį.
Gaminimas:
Paplotėliai su česnakais labai skanus papildymas prie ukrainiečių barščių. Sumaišykite miltus su mielėmis. Įpilkite aliejų, šilto vandens arba pieno, suberkite cukrų, druską. Viską maišykite, kol pasidarys vientisa tešla ir nelips prie rankų. Tešlą palaikykite šiltoje vietoje apie 1 val.
Paruoštą mielinę tešlą supjaustykite į nedidelius rutuliukus ir sudėkite glaustai ant sviestu pateptos skardos ir vėl 40 min. palaikykite šiltai.
Suplakite kiaušinį ir aptepkite paplotėlius. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 250 laipsnių, 30 minutes. Kol paplotėliai kepasi, paruoškite padažą.
Išspauskite česnakus, Įpilkite aliejaus, vandens, suberkite druską ir rūpestingai sumaišykite (blenderiu). Padažas turi būti tirštas, kaip grietinė. Gatavus dar karštus paplotėlius sudėkite į dubenėlį ir užpilkite padažu.
Gal kas zino siupinines sriubos recepta??
QUOTE(Monika @ 2005 11 03, 14:45)
Trintai sriubytei naudojat trintuve. Sorry, neismanele as, o kas cia per daiktas?
Toks daiktas panašus į mikserį.
Mamkos, papasakokite, kaip verdate barščius?