Ukrainietiški barščiai.
Į verdantį sultinį sudedami šiaudeliais supjaustyti švieži kopūstai, užverdama ir sudedamos skiltelėmis pjaustytos bulvės. Verdama 10-15min., po to sudedamos pakepintos prieskoninės daržovės ir troškinti burokėliai, užverdama ir sudedamos šiaudeliais supjaustytos paprikos. Sriuba uždaroma baltuoju padažu, sudedami prieskoniai. Prieš virimo pabaigą sudedami trinti su lašinukais česnakai. Šiuos barščius galima virti su raugintais kopūstais. Pateikiant į lėkštę dedama virtos mėsos, užbalinama gretine ir pabarstoma žalumynais. Atskirai patiekiamos mielinės tešlos bandelės (paplotėlis).
Paplotėlis su česnakaisTešlai:sausos mielės 11gr.
miltai 500gr.
aliejus - 2 šaukštai
druska - 1 arb. šaukštelis
cukrus - 1 šaukštas
kiaušinis - 1
vanduo arba pienas - 1 stiklinė
Česnakų padažas:česnakai (kuo daugiau)
aliejus - 2 šaukštai
vanduo - 2 šaukštai
druska pagal skonį.
Gaminimas:Paplotėliai su česnakais labai skanus papildymas prie ukrainiečių barščių. Sumaišykite miltus su mielėmis. Įpilkite aliejų, šilto vandens arba pieno, suberkite cukrų, druską. Viską maišykite, kol pasidarys vientisa tešla ir nelips prie rankų. Tešlą palaikykite šiltoje vietoje apie 1 val.
Paruoštą mielinę tešlą supjaustykite į nedidelius rutuliukus ir sudėkite glaustai ant sviestu pateptos skardos ir vėl 40 min. palaikykite šiltai.
Suplakite kiaušinį ir aptepkite paplotėlius. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 250 laipsnių, 30 minutes. Kol paplotėliai kepasi, paruoškite padažą.
Išspauskite česnakus, Įpilkite aliejaus, vandens, suberkite druską ir rūpestingai sumaišykite (blenderiu). Padažas turi būti tirštas, kaip grietinė. Gatavus dar karštus paplotėlius sudėkite į dubenėlį ir užpilkite padažu.
-Девушка, а можно вас?
-A можно не вы!