Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

Rodos, kai užvakar atsiverčiau temą apie sriubas, tebuvo 2 žinutės blink.gif turbūt vaidenasi doh.gif o gal ta tema buvo sujungta jau su esančia?
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2005 10 06, 18:26)
Rodos, kai užvakar atsiverčiau temą apie sriubas, tebuvo 2 žinutės  blink.gif turbūt vaidenasi  doh.gif o gal ta tema buvo sujungta jau su esančia?


ko gero vaidenasi, nes vakar buvo 10 psl., as siandien pratryniau truputi ir gavosi 9 psl. o dabar vel prirashet iki 10 smile.gif
Atsakyti
Galiu galvą dėti, kad vakar prieš naujokės sriubos receptą buvo kita žinutė, siūlanti pasidalinti sriubų receptais g.gif O dabar jos vietoje - 2005 08 08 žinutė doh.gif
Aij tiek to, vaidenais tai vaidenasi ax.gif
O dabar - į tema:

Bulvių-sūrio kremas

500 g bulvių,
3 stiklinės sultinio,
1,5 stiklinės pieno,
1/4 šaukštelio sutrinto muskato riešuto,
1 stiklinė sutarkuoto fermentinio sūrio,
1/2 stiklinės sutarkuoto parmezano, druskos,
pipirų

Nuskustas, nuplautas ir kubeliais supjaustytas bulves užpilti sultiniu, užvirinti, po to išmaišyti plaktuvu arba pertrinti per sietelį. Supilti truputį pašildytą pieną, įberti druskos, pipirų ir muskato riešuto, išmaišyti, gerai atšildyti. Sriubą supilti į atsparius karščiui dubenėlius. Į kiekvieną įmesti 2 šaukštus fermentinio sūrio ir šaukštą parmezano. Dubenėlius įdėti į karštą orkaitę 4-6 min. Sriubą patiekti, kai sūris pradės tirpti.
Atsakyti
Meksikietiška sriuba

250 g jautienos
5 alyvuogės
pusė galvutės svogūno
3 skiltelės česnako
4 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas tarkuoto sūrio
druskos, pipirų
raudonėlių, laurų lapų
aitriosios paprikos miltelių

Mėsą išverdame įbėrę pipirų, įmetę laurų lapų. Atvėsiname ir sumalame mėsmale. Į sultinį, kuriame virė mėsa, įpilame stiklinę virinto vandens. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidorų tyrę, dar pakaitiname. Sudedame maltą mėsą, pakepiname 3-4 minutes. Visą masę sudedame į sultinį, įberiame raudonėlio, sudedame žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Pakaitiname. Tiekiame užbėrę tarkuoto sūrio. essen.gif
Atsakyti
Man labai patinka per kažkurią laidą gaminta sriubytė. Ypač gerai, kai pati namuose įvairias daržoves augini, tai pigiau...

Cukinijų ir pomidorų sriubytė:

1 nedidelė cukinija
Česnako 3 skiltelės
1 svogūnas
0,5 poro (baltos dalies)
5 pomidorai
3 morkos
3-4 bulvės
prieskoniai

Smulkiai supjaustome česnaką, svogūnus, porus. Pirmiausiai aliejuje (geriausiai tinka alyvuogių) pakepiname česnaką, jam pageltus sudedame svogūną ir svogūnui suminkštėjus porą. Pomidorus blančeruojame vandenyje (truputį pakaitiname, kad suminkštėjus odeliai ji lengviau nusiluptų), nulupame odelę ir smulkiai supjaustome. Pomidorus dedame į keptuvę su česnakais, svogūnais ir kepiname kol suminkštės. Į puodą su verdančiu vandeniu sudedame smulkiai supjaustytas morkas, bulves, cukiniją, lauro lapelį, bulijono kūbelį ir sriubytės prieskonių. Baigiant virti šiems produktams sudedame pakepintas daržoves ir dar truputį paverdame. Prieskonių dėti pagal skonį.

Galima dėti ir mėsos faršo gabaliukų...Labai įdomus skonis thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
gal kas is jusu verda sriuba i kuria ieina mazdaug tokie ingredientai? :paprika, ryziai, pomidorai ir dar biesai zino kas....o ant virsaus kazkas panasaus kaip lydytas suris...( bet cia kaip supratau i kiekviena lekste jis atskirai dedamas ar tarkuojamas g.gif )

noriu tikslaus recepto jei kas zinote...

user posted image
Atsakyti
Vegetariška sriubytė:
150-200gr pupelių;
2 vidutinio dydžio bulvės;
1-2 vidutinio dydžio morkos;
2 raudonos saldžios paprikos;
4-5 vidutinio dydžio smarkiai prinokę pomidorai;
česnako skiltelės;
svogūnų laiškai;
raudonėlis arba bazilikas;
druska ir čilli pipiriukai pagal skonį;
Pupeles virti nemirkytas viename puode, bulves kubeliais ir morkas šiaudeliais kitame puode ( didesniame ). Kai jau pupelės tinkamos valgyti, su visu nuoviru perpilamos į didyjį puodą, sudedama smulkinta paprika ir ~15 min paverdama ant silpnos ugnies. Pomidorai susmulkinami ir su maišomi su česnaku, tarp ranku trintu baziliku arba raudonėliu, druska ir pipiriukais. Tuomet viskas sudedama į sriubytę, uždengiama dangčiu, išjungiama ugnis/elektra ir ~10-15 min paliekama brinkintis. Supilama į lėkštes ir pabarstoma smulkintais svogūnų laiškais, galima įsidėti ir grietinės. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Ukrainietiški barščiai.
Į verdantį sultinį sudedami šiaudeliais supjaustyti švieži kopūstai, užverdama ir sudedamos skiltelėmis pjaustytos bulvės. Verdama 10-15min., po to sudedamos pakepintos prieskoninės daržovės ir troškinti burokėliai, užverdama ir sudedamos šiaudeliais supjaustytos paprikos. Sriuba uždaroma baltuoju padažu, sudedami prieskoniai. Prieš virimo pabaigą sudedami trinti su lašinukais česnakai. Šiuos barščius galima virti su raugintais kopūstais. Pateikiant į lėkštę dedama virtos mėsos, užbalinama gretine ir pabarstoma žalumynais. Atskirai patiekiamos mielinės tešlos bandelės (paplotėlis).

Paplotėlis su česnakais

Tešlai:
sausos mielės – 11gr.
miltai – 500gr.
aliejus - 2 šaukštai
druska - 1 arb. šaukštelis
cukrus - 1 šaukštas
kiaušinis - 1
vanduo arba pienas - 1 stiklinė

Česnakų padažas:
česnakai (kuo daugiau)
aliejus - 2 šaukštai
vanduo - 2 šaukštai
druska – pagal skonį.

Gaminimas:
Paplotėliai su česnakais – labai skanus papildymas prie ukrainiečių barščių. Sumaišykite miltus su mielėmis. Įpilkite aliejų, šilto vandens arba pieno, suberkite cukrų, druską. Viską maišykite, kol pasidarys vientisa tešla ir nelips prie rankų. Tešlą palaikykite šiltoje vietoje apie 1 val.
Paruoštą mielinę tešlą supjaustykite į nedidelius rutuliukus ir sudėkite glaustai ant sviestu pateptos skardos ir vėl 40 min. palaikykite šiltai.
Suplakite kiaušinį ir aptepkite paplotėlius. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 250 laipsnių, 30 minutes. Kol paplotėliai kepasi, paruoškite padažą.
Išspauskite česnakus, Įpilkite aliejaus, vandens, suberkite druską ir rūpestingai sumaišykite (blenderiu). Padažas turi būti tirštas, kaip grietinė. Gatavus dar karštus paplotėlius sudėkite į dubenėlį ir užpilkite padažu.
Atsakyti
Gal kas zino siupinines sriubos recepta??
Atsakyti
Trintai sriubytei naudojat trintuve. Sorry, neismanele as, o kas cia per daiktas?
Atsakyti
QUOTE(Monika @ 2005 11 03, 14:45)
Trintai sriubytei naudojat trintuve. Sorry, neismanele as, o kas cia per daiktas?

Toks daiktas panašus į mikserį.
user posted image
Atsakyti
Mamkos, papasakokite, kaip verdate barščius? ax.gif
Atsakyti