taip, turint si daikciuka, kiti virtuves reikmenys iseina "atostogaut"
del receptu: mokamu tikrai nedesiu, bet prisiminiau, kad mano Thermomix konsultante yra atsiuntusi man i emeila keleta receptuku, kuriu nera knygoje - tai sitais galiu pasidalinti
ŠOKOLADINIAI MIELINIAI KOLDŪNAI SU VYŠNIŲ PADAŽU
KOLDŪNAMS:
120g pieno, 30g cukraus, 20g sviesto, 20g mielių, 280g miltų, ¼ arbatinio šaukstelio druskos, 1kiaušinis, 16 gabalėlių šokolado, 500g vandens
VYŠNIŲ PADAŽAS:
710g rugščių vyšnių, 15g kukurūzų krakmolo (nebūtinai!!!), 20-30g cukraus
Koldūnų paruošimas:
Į TM indą sudėti pieną, cukrų, sviestą, mieles ir 3min/37C/2 poz maišyti.
Sudėti miltus, druską, kiaušinį ir minkyti 3 min/Varpelis.
Tešlą padalinti į 16 vienetų (maždaug graikiško riešuto dydžio).Suvyniojus rutuliuką suspausti ir į centrą įdėti gabalėlį šokolado.
Sudėti koldūnus į pasviestuouą Varoma indą ir palikti juos šilumoje 30 min.
Įpilti vandenį į TM indą, uždėti Varomą indą ir troškinti garuose 20min/ Varoma/1poz
Padažo paruošimas:
Vyšnias, krakmolą ir cukrų sudėti į TM indą ir smulkinti 15sek/8poz bei virti 8 min/100C/2poz.
Kol virs padažas uždėti Varoma indą, kad koldūnai išliktų šilti.
Patiekti koldūnus aplietus vyšnių padažu.
Vietoje šokolado galima dėti varškę, o uogas galima irgi kitokias, bet su raudonos spalvos labia skaniai atrodo.
RUSIŠKAS VARŠKĖS PYRAGAS
TEŠLAI:
300g miltų, 100g cukraus, 1 pakelis kepimo miltelių, 30g šokolado (galima kakavos), 150g margarino gabaliukais, 1 kiaušinis
Visus ingredientus sudėti į TM indą ir maišyti 30s/6poz.Išimti
2/3 tešlos iškloti sviestu pateptoje 26cm formoje. Tešlos kraštus užlenkti į viršų.
ĮDARUI:
180g minkšto sviesto gabaliukais, 200g cukraus, 500g varškės, 4 kiaušiniai, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1 pakelis vanilinio pudingo (dažniausiai parduodamas maximoje, bet galima ir be jo daryti )
Visus produktus sudėti į TM indą ir sumaišyti 40s/5poz. Išpilti ant tešlos. Likusią dalį tešlos trupinukais apibarstyti ant varškinio sluoksnio. Kepti įkaitintoje orkaitėje 60-70min/1750C
KUBUS sultys :
200 g morkų
350 g obuolių
100 g banano
80 g cukraus
1 MT citrinos sulčių
vandens
Morką supjaustyti gabaliukais ir smulkinti 15s, 5poz
Įpilti 750ml vandens ir gaminti 15min, 1poz, Varoma
Sudėti likusius produktus ir susmulkinti 1min, 10poz
Pripilti vandens iki 2 litrų žymės ir pasterizuoti 7min, 100 C, 2poz
Suplakti 30s, 8poz ir atvėsinus gerti.
Dar po viena nemokama kas menesi galima rasti
http://www.aroja.lt/...=...ng=lt&id=19
o zmoniu paciu sukurtu receptu -
http://www.aroja.lt/...=...ng=lt&id=25
http://www.aroja.lt/...mp;view_topic=1
as, deja, nelabai turiu kulinarines fantazijos, tad pasitenkinu gatavais receptais - pati nelabai eksperimentuoju...
QUOTE(spiglys @ 2008 12 06, 22:43)
Tai galėtume ir čia pasidalinti
Nesakau, kad perspausdinti užsiprenumeruotus mokamus receptus. Labiausiai patikusius ar pačių sugalvotus