su termomix - nežinau. Bet šiaip tai sviestą muša iš kambario temperatūros ir ne mažiau kaip 30 proc riebumo grietinės. O dar geriau - 35. Jei grietinė naminė, dar nebūtinai ji yra pakankamai riebi. Močiutė tiesiog pripildavo 2/3 trilitrinio grietinės ir ilgaaaaaaai kratydavo. Sviestukas gaudavosi Bet kas gi šias laikais tiek kankinsis Tai tokie pastebėjimai iš mano vaikystės. Gal padės...
QUOTE(Packa @ 2010 08 25, 12:27)
Sveikos
pabandziau vakar namini sviesta pagaminti, nieko nesigavo , dariau is namines grietineles (kaimisko pieno), ir inda ir grietinele atsaldziau, viska dariau pagal aprasima, kazin kodel nesigavo , gal kas koki patarima duosite
pabandziau vakar namini sviesta pagaminti, nieko nesigavo , dariau is namines grietineles (kaimisko pieno), ir inda ir grietinele atsaldziau, viska dariau pagal aprasima, kazin kodel nesigavo , gal kas koki patarima duosite
o drugelį dėjot?
Turiu klausimeli, gal kuri zinot kokiu geru recepteliu su moliugu, nes knygoje siaip nera, dariau pagal paprastus receptukus ir pyraga, ir sriuba tai gavosi gan skaniai, bet gal dar kokiu idomybiu bandete???
QUOTE(Taikute @ 2010 08 30, 17:51)
Turiu klausimeli, gal kuri zinot kokiu geru recepteliu su moliugu, nes knygoje siaip nera, dariau pagal paprastus receptukus ir pyraga, ir sriuba tai gavosi gan skaniai, bet gal dar kokiu idomybiu bandete???
o kokį pyragą kepėt? pagal kokį receptą?
man irgi būtų įdomu ką galima iš tų moliūgų padaryt skanaus. Nes nupirkau du moliūgus mažiukui, o jis jo nenorr valgyt Tai reikia kažkaip mums jį suvalgyt
QUOTE(paprikutė @ 2010 08 30, 19:24)
o kokį pyragą kepėt? pagal kokį receptą?
man irgi būtų įdomu ką galima iš tų moliūgų padaryt skanaus. Nes nupirkau du moliūgus mažiukui, o jis jo nenorr valgyt Tai reikia kažkaip mums jį suvalgyt
man irgi būtų įdomu ką galima iš tų moliūgų padaryt skanaus. Nes nupirkau du moliūgus mažiukui, o jis jo nenorr valgyt Tai reikia kažkaip mums jį suvalgyt
Pyraga kepiau pagal sita receptuka:
500 g moliugo,
2 kiausiniai,
1 stikl. cukraus,
3 stikl. miltu,
1,5 a.s kepimo milteliu,
puse stiklines aliejaus,
riesutu ant virsaus pabarstyti, migdolu as dejau lazdynu
Moliuga sumaliau ant 5-6 greicio apie 10 sek berods, poto visus produktus sudejau isskyrus riesutus juos sumalti reikia pries tai ir pries dedant i orkaite uzbarstyti ant virsaus, ir ismaisyti sudejus visus produktus kokiu 4-5 greiciu apie 20 sek, ir deti kepti i orkaite apie 20-30 min. Maniskiam labai patiko jis toks slapias ir skanus buvo ypac su ledais dar karstas. Skanaus
QUOTE(paprikutė @ 2010 08 27, 22:57)
o drugelį dėjot?
taip dejau, viska dariau pagal recepta is knygos, tik ten parasyta kad gretinele turi buti atsaldyta
QUOTE(Taikute @ 2010 08 31, 10:17)
nu va pyragas jau kepa, žiūrėsis kas čia gausis
QUOTE(paprikutė @ 2010 09 01, 16:28)
nu va pyragas jau kepa, žiūrėsis kas čia gausis
Butinai parasyk kaip gausis, nes as buvau labai patenkinta
QUOTE(Taikute @ 2010 09 01, 16:23)
Butinai parasyk kaip gausis, nes as buvau labai patenkinta
na visai nieko, man atrodo, kad jis neiškepė, bet sakėt, kad turi būt šlapias reiškias iškepęs Svarbu sūnui patiko, nesakiau iš ko kepiau, nes jeigu pasakyčiau, tai nevalgytu
Sveikos
gavosi pagaminti sviesta tesiog reikejo ilgiau plakti
gavosi pagaminti sviesta tesiog reikejo ilgiau plakti
QUOTE(paprikutė @ 2010 09 01, 18:45)
na visai nieko, man atrodo, kad jis neiškepė, bet sakėt, kad turi būt šlapias reiškias iškepęs Svarbu sūnui patiko, nesakiau iš ko kepiau, nes jeigu pasakyčiau, tai nevalgytu
Na, jei tau atrodo kad neiskepes, tai ilgiau pakepti reikejo, gal storesnis pas tave gavosi, man tai puikiai iskepes gavosi toks purus, slapokas ir minkstas, na bet jis galima ir zalia valgyti jei ir nedakepe tai daugiau vitaminu liko Na, bet zinoma svarbu, kad musu maziesiems patinka Dar turiu likusio moliuga tad bandysiu arba sriubyte virti arba vel pyraga kepsiu
Sukūriau temukę Gaminame su Thermomix'u Galim receptukais pasidalint ten