QUOTE(pašnekutė @ 2010 06 04, 22:11)
Atleiskit, bet naminis sviestas gali būti tik iš "naminės" karvės
O jei dedat parduotuvinius ingredientus, tai tik apgaudinėjat save. Na, gal šiek tiek mažiau konservantų. Tik šiek tiek.
Atleiskit už skepsį, bet...
o is kur jus nusprendet, kad naudoju pardotuvine grietine? sviesta gaminu is namines kaimiskos grietines
QUOTE(paprikutė @ 2010 06 05, 15:49)
Merginos, ką ne taip darau?
Pabandžiau ir aš sviestą pasidaryt, bet kaip idėjau grietinę į TM, taip ir po išplakimo liko grietinė
Pagal receptą, tai grietinę ir druską, plakti 3 min./4
o kokio riebumo plakat? nes turi but ne maziau 40%, seminare plake is grietineles 36%, taip pat super gavos
ir nepamirskit drugelio uzdet
aprasysiu visa procesa kaip as darau: uzdedu drugeli, sumetu grietine ir druskos 3min/4. Nupilu pasukas ir uzpilu salto (nuleidziu vandeni, kad tikrai saltas butu) vandens , kad apsemtu ir 15 s/1.5 greicio, vel nupilu ir uzpilu salto vandens 15s/1.5. taip praplaunu sviesta 3 kartus, kol nupilamas vanduo nebebaltuoja nuo pasuku. tada 30s/3 kad issuktu paskutini vandeni ir nupilu, sviesta isdedu i forma ir i saldytuva. nu labai skanus gaunasi. O jei pridet prieskoniniu zoleliu, tai is vis su duona skanumelis.
tikiuosi pavyks