Įkraunama...
Įkraunama...

Thermomix

QUOTE(big_smile @ 2010 02 17, 20:29)
Na, daiktas aišku čia neblogas, patinka ir man jisai. Tik jau mėsos (kiaulienos) malti tai jam nepatikiu, nes nesamone gaunasi. Arba aš nemoku, arba mėsa šiek tiek su plėvėm būna, ar neatšaldyta gerai,  bet žodžiu kaip mėsmalę tai nenaudoju. O gaila, nes tikrai reikėtų..  Žodžiu su paprasta elektrinė mėsmalė tai daug daug greičiau, paprasčiau ir kokybiškiau susimala. 
Na, kol kas tai kaip ir vienintelis rimtas trūkumas kurį pastebėjau.

kiek skaičiau reikia mėsa pusšaltę malt g.gif šiaip ar taip prezentacijon tempsiuos kiaulienos šmotą, kad sumaltų smile.gif

ačiū už patarimus, kolegės smile.gif .. galvoju gal kokį paštetą gal padarys per prezentaciją, reikės paklaust kokių produktų reikėtų g.gif .. ir ledų riebesnių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(big_smile @ 2010 02 17, 20:29)
Na, daiktas aišku čia neblogas, patinka ir man jisai. Tik jau mėsos (kiaulienos) malti tai jam nepatikiu, nes nesamone gaunasi. Arba aš nemoku, arba mėsa šiek tiek su plėvėm būna, ar neatšaldyta gerai,  bet žodžiu kaip mėsmalę tai nenaudoju. O gaila, nes tikrai reikėtų..  Žodžiu su paprasta elektrinė mėsmalė tai daug daug greičiau, paprasčiau ir kokybiškiau susimala. 
Na, kol kas tai kaip ir vienintelis rimtas trūkumas kurį pastebėjau.

jo vienintelis minusas jam dėl mėsos malimo. Bet jis jeigu sušaldytą šliosą imeti, sukapoja tą mėsą. Bet aš naudoju elektrinę mėsmalę, man labiau patinka kai būna normalus faršas.
Atsakyti
QUOTE(garbanele1976 @ 2010 02 17, 20:39)
As TM jau turiu du metus, ir tikrai labai dziaugiuosi. Mes kiekviena vakara kepames duona, kad butu pusriciams, kepames ivairias bandeles. Tik netingek pasiieskoti internete receptu ir tikrai bus nepamainomas daiktas virtuveje. Pas mane netik vyras daro su TM valgyti beproblemu, bet ir 11 metu dukra isverda sriubas, pica padaro, koses isverda... thumbup.gif  thumbup.gif

Gal gali koki duonos receptuka imesti kur vakarais kepate, kad ryte dar minksta butu blush2.gif kazkaip duonos dar nebandziau kepti, bet labai noriu pabandyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2010 02 18, 15:46)
Gal gali koki duonos receptuka imesti kur vakarais kepate, kad ryte dar minksta butu  blush2.gif kazkaip duonos dar nebandziau kepti, bet labai noriu pabandyti  ax.gif

bigsmile.gif ir man labai rūpi, noriu irgi pabandyt, nes nekepiau dar jokios duonos. O ją nebūtina kept duonkepei?
Atsakyti
QUOTE(paprikutė @ 2010 02 18, 17:14)
bigsmile.gif ir man labai rūpi, noriu irgi pabandyt, nes nekepiau dar jokios duonos. O ją nebūtina kept duonkepei?

Duona Toaste

400g miltu(galima 80g ruginiu + 320g kvietiniu, arba tik kvietiniu)
1 saukstas cukraus
20g mieliu
1arbatinis saukstelis druskos
50g sviesto
240g vandens

*vandeni,sviesta,mieles,cukru i TM 1.5min/50C/2poz
*deti miltus ir druska 2min/Varpeliu
*palikti puode 15 min.
*dar 10s/Varpeliu
*Isdeti teslai forma ir dar kildinti apie 30min
*I salta orkaite 40min/190C funkcija sildo apacia ir virsus.

Kai iskepa as dar palieku orkaiteje per nakti, nes jei iskart isimi tai sukrenta, o vakare laukti dar koki pusvalandi tingim. Tai ir paliekam per nakti neatidare dureliu.
Skanaus!
Seip visi mano sitie receptai is vokisko forumo kurio nuoroda jau buvau idejus, ten dar labai daug skaniu receptu yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanele1976 @ 2010 02 19, 08:30)
Duona Toaste

ačiū aciuks.gif , reiks išbandyt 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz duonytes receptuka.
As karts nuo karto kepu duona su kumpiu. Labai nebloga. Veliau idesiu receptuka.
Del mesytes malimo. Mesmales ji tikrai neatstoja, kuri mala mesa ir su visom plevem, skurytem bei kremzlytem. Taciau kokybiska mesa, t.y. vistienos, kalakuto krutinele, kiaulienos kumpi ir visa kita gryna mesyte sumala labai kokybiskai. Mes parduotuves farso nebeperkam. Net instrukcijoje parasyta (bent jau vokiskoje), kad mala tik kokybiska, rinktine mesa. Mesyte supjaustau gabalais, dedu i saldykli, kad butu ant ribos nei visai susalusi, nei atsilusi, su peiliu pjaunasi dar lengvai, bet jau buna tokia kietoka. Isimu is saldiklio ir puikiausiai man ja susmulkina. Is patirties galiu pasakyti, kad vistiena su skurytem, sprandine su pleve ir pan. mala prastokai, apie peliukus susivele pleves ir skuryte, bet jei tokia mesa malsyte susaldyta i leda, tai tikrai susimals gerai, tik garsas bus ojojoj.
Atsakyti
QUOTE(garbanele1976 @ 2010 02 19, 10:30)
Duona Toaste

400g miltu(galima 80g ruginiu + 320g kvietiniu, arba tik kvietiniu)
1 saukstas cukraus
20g mieliu
1arbatinis saukstelis druskos
50g sviesto
240g vandens
*vandeni,sviesta,mieles,cukru i TM 1.5min/50C/2poz
*deti miltus ir druska 2min/Varpeliu
*palikti puode 15 min.
*dar 10s/Varpeliu
*Isdeti teslai forma ir dar kildinti apie 30min
*I salta orkaite 40min/190C funkcija sildo apacia ir virsus.

Kai iskepa as dar palieku orkaiteje per nakti, nes jei iskart isimi tai sukrenta, o vakare laukti dar koki pusvalandi tingim. Tai ir paliekam per nakti neatidare dureliu.
Skanaus!
Seip visi mano sitie receptai is vokisko forumo kurio nuoroda jau buvau idejus, ten dar labai daug skaniu receptu yra smile.gif

Didelis ACIUKAS uz duonytes receptuka first.gif Butinai reiks isbandyti mirksiukas.gif O gal gali priminti kokia nuoroda buvai idejusi receptuku tikrai nebepamenu, o gal praleidau ax.gif
Atsakyti
nu va, jau stovi ant stalo mano Thermomix'as smile.gif . įspūdžiais pasidalinsiu vėliau, bo pilna galva ir pilvas kokteilių biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ... jei ne jie, vyrs sunkiai būtų pasirašęs tokiam pirkiniui smile.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

šiandieniniai mano planai - duona, varškės pyragas ir sulčių gėrimai smile.gif Parašysiu kaip sekėsi 4u.gif

o vakar prezentacijoje gėrėm sulčių, kepėm duoną, plakėm sviestą, gaminom paštetą ( nerealiai skanus gavosi) , virėm daržovių sriubą, lašišą garinom su ryžiais, darėmės ledų na ir kokteilių smile.gif .. paskutinis kokteilis jau buvo pagamintas su mano Thermomixu smile.gif

rytoj bandysiu kugelį daryt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 20 vasario 2010 - 09:14
QUOTE(Taikute @ 2010 02 19, 18:03)
Didelis ACIUKAS uz duonytes receptuka  first.gif  Butinai reiks isbandyti  mirksiukas.gif O gal gali priminti kokia nuoroda buvai idejusi receptuku tikrai nebepamenu, o gal praleidau  ax.gif

prasom nuoroda smile.gif
http://www.wunderkes...rmomix-rezepte/

Pradzioje aisku reikia zodyno, yra google vertejas, kitakart kai nezinau koas per produktas, tai ieskau google vaizdai ir ismeta nuotraukas kaip atrodos vienoks ar kitoks produktas. Ten prie daugelio receptu nuotraukos yra, tai vel pakankamai lengva atsirinkti kas patinka kas ne. Dabar man jau zodyno beveik nereikia smile.gif nors vokieciu kalba mokinausi tik mokykloje .Tik pradzioj siek tiek kantrybes....

QUOTE(westa @ 2010 02 20, 10:09)
labas rytas  4u.gif

šiandieniniai mano planai - duona, varškės pyragas ir sulčių gėrimai  smile.gif Parašysiu kaip sekėsi  4u.gif

o vakar prezentacijoje gėrėm sulčių, kepėm duoną, plakėm sviestą, gaminom paštetą ( nerealiai skanus gavosi) , virėm daržovių sriubą, lašišą garinom su ryžiais, darėmės ledų na ir kokteilių  smile.gif .. paskutinis kokteilis jau buvo pagamintas su mano Thermomixu  smile.gif

rytoj bandysiu kugelį daryt  smile.gif

koki pasteta gaminot?irkokia duona kepet?
Atsakyti
QUOTE(garbanele1976 @ 2010 02 20, 09:17)
koki pasteta gaminot?irkokia duona kepet?

paštetas iš vištienos kepenėlių, gaila neturėjom pistacijų, konsultantė sakė, kad su jomis iš viso skanus gaunasi smile.gif .. Duoną kepėm pynės formos, kurių kiekviena iš trijų dalių buvo skirtinga - viena paprasta balta duona, kita su žalumynais, trečia su paprikomis. Tokia smagi šviežia duona gavosi, su paštetu iš viso apsivalgymas smile.gif .. Duoną supint trukom kokias 5 minutes, kepė kokias 40 min.
Atsakyti