taip puta iskyla, tik reikia atsargiai pilti, kad nesusimaisytu
Niekaip iki IKI nenuslenku tu saldainiuku, oras nekoks dabar tai su mazium nesinori niekur eiti, o taip noretusi tos kavyte dabar O kokie tie saldainiukai, gal ju ir Maximoj yra pirkti???
Vakar ieskojau IKI parduotuveje tu saldainiu Wether Original, bet niekur neradau net pora kartu perejau viska atidziai, kaip jie atrodo, ar ipakuoti ar atskirai parduodami???
Nu va pagaliau nusipirkau tu saldainiuku Kava tikrai gavosi skani ir sloksniuota Darysim sveciams
QUOTE(Taikute @ 2009 12 10, 21:26)
Nu va pagaliau nusipirkau tu saldainiuku Kava tikrai gavosi skani ir sloksniuota Darysim sveciams
Dziaugiuosi,kad patiko Mano sveciam ji irgi labai patinka
QUOTE(big_smile @ 2009 11 27, 21:21)
Na, vis neprisiruošdavau, bet kai priminei tai padariau pabandymui 'plombyrą' ir iš pieno kažkokį. Dabar laukiu kol sustings...
Taigi, ledai neįpatingai pavyko, nes tik vieną kartą aš juos permaliau, o reikėjo kokius 3-6 kartus. Atsibodo terliotis Šiaip į pieno kokteilius tai visai gerai tinka, bet vienus valgyti tai neįpatingi. Skonis gal ir nieko, bet šiek tiek ledo kristalų jaučiasi.
Šiandien kepiau picas, geros visai gavosi. Tik padažo man trūksta skanaus prie jų. Kai kuriose picerijose būna toks specialus baltas padažas, tik neįsivaizduoju iš ko jis padarytas. Gal kas nors žino panašų receptuką???
as prie picos darau toki padaza:
Daumantu majonezas
salto virinto vandens
santa marija picos prieskoniu
cesnakas
viska gerai sumaisyti ir pagal skoni druskytes
Gaila kad negaliu tiksliu proporciju parasyti, nes viska is akies darau, vandens tiek kad nebutu per skysta.
Anksciau vietoj vandens grietinele pyliau, bet truputi rieboka. Su vandeniu lan labiau patiko.
Daumantu majonezas
salto virinto vandens
santa marija picos prieskoniu
cesnakas
viska gerai sumaisyti ir pagal skoni druskytes
Gaila kad negaliu tiksliu proporciju parasyti, nes viska is akies darau, vandens tiek kad nebutu per skysta.
Anksciau vietoj vandens grietinele pyliau, bet truputi rieboka. Su vandeniu lan labiau patiko.
QUOTE(garbanele1976 @ 2009 12 12, 15:25)
as prie picos darau toki padaza:
Daumantu majonezas
salto virinto vandens
santa marija picos prieskoniu
cesnakas
viska gerai sumaisyti ir pagal skoni druskytes
Gaila kad negaliu tiksliu proporciju parasyti, nes viska is akies darau, vandens tiek kad nebutu per skysta.
Anksciau vietoj vandens grietinele pyliau, bet truputi rieboka. Su vandeniu lan labiau patiko.
Daumantu majonezas
salto virinto vandens
santa marija picos prieskoniu
cesnakas
viska gerai sumaisyti ir pagal skoni druskytes
Gaila kad negaliu tiksliu proporciju parasyti, nes viska is akies darau, vandens tiek kad nebutu per skysta.
Anksciau vietoj vandens grietinele pyliau, bet truputi rieboka. Su vandeniu lan labiau patiko.
Ačiū reikės bandyti prie progos
Šiandien kepiau kūčiukus Tešlą tokią dariau:
700 g miltų
70 g margarino
200 g cukraus
70 g aguonų (man šiek tiek per daug jų buvo, kitą kart dėsiu mažiau, gal 40g)
druskos šiek tiek
380 g vandens šilto
45 g mielių
Viską sudėjau ir 4 min minkė tešlą. Tada šiek tiek aliejaus įpyliau (apie 10g) ir 50 laipsniu/5 min/1 greitis uždengus dangteliu ir leisti pakilti. Kai jau pro viršų daug išlipo, tai vėl sudėjau atgal ir dar kartą 50 laipsniu/5 min/1 greitis. Ir kai antrą kart pakilo, jau dariau kūčiukus. Pirmieji tokie neypatingos formos gavosi, bet po to išmokau ir visai gražūs lygūs išėjo reikia tik daugiau tarp rankų paminkyti ir patrinti. Šiaip skanūs išėjo, aišku darbo buvo kol juos ten visus padariau, beveik 2 valandas užgaišau. Gavosi apie 1kg.
O kažin lietuviškoj knygoj yra koks nors kūčiukų receptukas?
700 g miltų
70 g margarino
200 g cukraus
70 g aguonų (man šiek tiek per daug jų buvo, kitą kart dėsiu mažiau, gal 40g)
druskos šiek tiek
380 g vandens šilto
45 g mielių
Viską sudėjau ir 4 min minkė tešlą. Tada šiek tiek aliejaus įpyliau (apie 10g) ir 50 laipsniu/5 min/1 greitis uždengus dangteliu ir leisti pakilti. Kai jau pro viršų daug išlipo, tai vėl sudėjau atgal ir dar kartą 50 laipsniu/5 min/1 greitis. Ir kai antrą kart pakilo, jau dariau kūčiukus. Pirmieji tokie neypatingos formos gavosi, bet po to išmokau ir visai gražūs lygūs išėjo reikia tik daugiau tarp rankų paminkyti ir patrinti. Šiaip skanūs išėjo, aišku darbo buvo kol juos ten visus padariau, beveik 2 valandas užgaišau. Gavosi apie 1kg.
O kažin lietuviškoj knygoj yra koks nors kūčiukų receptukas?
sveikos,
aciu uz kuciuku recepta
gal dar kas nors galite pasidalinti kalediniais receptais valgiu, kuriuos nesunkiai galima pasidaryti su thermomix?(galima cia, galima ir i AZ) Nes man tai fantazijos visai truksta, o kaledos jau cia pat...
aciu
aciu uz kuciuku recepta
gal dar kas nors galite pasidalinti kalediniais receptais valgiu, kuriuos nesunkiai galima pasidaryti su thermomix?(galima cia, galima ir i AZ) Nes man tai fantazijos visai truksta, o kaledos jau cia pat...
aciu
Sveikos, merginos Jungiuosiu as prie jusu. Nes jau savaite, kaip turiu si "stebuklingajai" zaisliuka. Jei kuriai reikia receptuku parasykite man i pasta (m.svajune@gmail.com) Imesiu gruodio men. receptus. Nes man nesuprantama ju politika - kad receptai mokami. Buciau dekinga, jei kuri pasidalintu ankstesniais receptukais. Ideciau cia - bet juk negaliu platinti
Papildyta:
Ne lietuviskoj knygoj nera kuciuku recepto.
Tik kodel tu darei 50 laipsniu temperaturoj??? juk kai kazka darai su mielem - 37 temperatura naudojama. (bent jau taip aiskino per pristatyma)
Papildyta:
QUOTE(big_smile @ 2009 12 17, 17:15)
Šiandien kepiau kūčiukus Tešlą tokią dariau:
700 g miltų
70 g margarino
200 g cukraus
70 g aguonų (man šiek tiek per daug jų buvo, kitą kart dėsiu mažiau, gal 40g)
druskos šiek tiek
380 g vandens šilto
45 g mielių
Viską sudėjau ir 4 min minkė tešlą. Tada šiek tiek aliejaus įpyliau (apie 10g) ir 50 laipsniu/5 min/1 greitis uždengus dangteliu ir leisti pakilti. Kai jau pro viršų daug išlipo, tai vėl sudėjau atgal ir dar kartą 50 laipsniu/5 min/1 greitis. Ir kai antrą kart pakilo, jau dariau kūčiukus. Pirmieji tokie neypatingos formos gavosi, bet po to išmokau ir visai gražūs lygūs išėjo reikia tik daugiau tarp rankų paminkyti ir patrinti. Šiaip skanūs išėjo, aišku darbo buvo kol juos ten visus padariau, beveik 2 valandas užgaišau. Gavosi apie 1kg.
O kažin lietuviškoj knygoj yra koks nors kūčiukų receptukas?
700 g miltų
70 g margarino
200 g cukraus
70 g aguonų (man šiek tiek per daug jų buvo, kitą kart dėsiu mažiau, gal 40g)
druskos šiek tiek
380 g vandens šilto
45 g mielių
Viską sudėjau ir 4 min minkė tešlą. Tada šiek tiek aliejaus įpyliau (apie 10g) ir 50 laipsniu/5 min/1 greitis uždengus dangteliu ir leisti pakilti. Kai jau pro viršų daug išlipo, tai vėl sudėjau atgal ir dar kartą 50 laipsniu/5 min/1 greitis. Ir kai antrą kart pakilo, jau dariau kūčiukus. Pirmieji tokie neypatingos formos gavosi, bet po to išmokau ir visai gražūs lygūs išėjo reikia tik daugiau tarp rankų paminkyti ir patrinti. Šiaip skanūs išėjo, aišku darbo buvo kol juos ten visus padariau, beveik 2 valandas užgaišau. Gavosi apie 1kg.
O kažin lietuviškoj knygoj yra koks nors kūčiukų receptukas?
Ne lietuviskoj knygoj nera kuciuku recepto.
Tik kodel tu darei 50 laipsniu temperaturoj??? juk kai kazka darai su mielem - 37 temperatura naudojama. (bent jau taip aiskino per pristatyma)
QUOTE(svajux @ 2009 12 23, 14:37)
Ne lietuviskoj knygoj nera kuciuku recepto.
Tik kodel tu darei 50 laipsniu temperaturoj??? juk kai kazka darai su mielem - 37 temperatura naudojama. (bent jau taip aiskino per pristatyma)
Tik kodel tu darei 50 laipsniu temperaturoj??? juk kai kazka darai su mielem - 37 temperatura naudojama. (bent jau taip aiskino per pristatyma)
Sveika prisijungus Dėl 50 laipsniu, tai dariau todėl, kad kaikuriuose mieliniu tešlų receptuose būtent taip nurodyta ( pradžiai tešlos riežimas 3-4 min, o po to 5 min pakaitinti 50 laipsniu). Na, kadangi neįmanoma šildyti tešlos nemaišant, tai manau logiška pašildyti truputį daugiau nei 37 laipsniai, ir jinai greitai juk atvėsta.
Parašysiu tau emailą dėl receptukų