Įkraunama...
Įkraunama...

Thermomix

Aciu Gike uz receptuka, pabandysim butinai thumbup.gif Na, su grietinele tai juoka papasakojai biggrin.gif begau ziureti kokia pirkau, bet ziuriu, kad 35 proc, tai matyt reik kazkokia aki atkalti kaip plakti, tikiuosi nereiks 15 min vargti kol isplaksiu rolleyes.gif
Atsakyti
Na, jungiuosi ir aš prie jūsų jau, nes ryt turėčiau gauti sąvajį aparačiuką, tai labai nekantru išbandyti smile.gif

Beje, toks klausimas iškilo - kur jūs jį statote? Pas mane virtuvėj visur yra viršutinės spintelės, o per demonstraciją tai pamačiau kad verdant labai smarkiai garuoja, spintelės visos šlapios buvo viršuje. Tai nebent ant viryklės reikės statyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo big_smile: 15 lapkričio 2009 - 22:20
QUOTE(big_smile @ 2009 11 15, 23:16)
Na, jungiuosi ir aš prie jūsų jau, nes ryt turėčiau gauti sąvajį aparačiuką, tai labai nekantru išbandyti smile.gif

Beje, toks klausimas iškilo - kur jūs jį statote? Pas mane virtuvėj visur yra viršutinės spintelės, o per demonstraciją tai pamačiau kad verdant labai smarkiai garuoja, spintelės visos šlapios buvo viršuje. Tai nebent ant viryklės reikės statyti  g.gif

Jei jau nusipirkai tai laikyk po ranka ,kad reikalui esant nereiktu jo ieskot ir traukt is kur nors.As laikau ant stalo salia virdulio.
Sekmes gaminant.
Siandien keksa ir varskes apkepa pagaminau
juo o kepiau zinoma orkaitej.

Papildyta:
Sveikutes tai va rasau ta Maltinuku recepta.Koki karta bandusiu daryt su zuvies maltiniais.
Moterys jus man pasakykit ar jis jums gerai issuka kiausinio trynius su cukrum iki purios mases (kad pabaltuotu) saldiesiems patiekalams.Pabandziau man neisuko nei su pateliske,tai issitraukiau savo senaji mikseri tam reikalui.Na iki

Mesos maltinukai
Reikes:
5 dzdziuvesiai
2 skilteles cesnako
1 saukstelis druskos truputi pipiru
Puse kamstelio balto vyno
50g aliejaus (alyvuogiu jei turit)
500g mesos (maltos jei turit)
300g ryziu
Padazui
50g aliejaus
400g sv.pomidoru arba koncervuotu savo sultyse.
Puse kamstelio balto sauso vyno
1 saukstelis cukraus
1 saukstas pomidoru tyres (tos labai tirstos)
Druska, pipirai.
Jei mesa ne malta susimalkit su tmh.manau yra pas jus nurodyta kaip malti mesa.
I puoda dedame 5 dziuvesius,cesnaka druska pipirus ir poz.8 ,sekundziu 20.Po sumazinam greiti iki poz1.5 ir po truputi per anga metam malta mesa.Pabaigoje pilam vyna alieju ir dar pora sekunzdiu malam kol viskas susimaisys.
Padarom pailgus maltinukus ir sudedam i Varoma.Kad paruostumeme padaza sudedame visus produktus skirtus padazui i puoda ant poz6 sekundziu 20.Pilam vandeni iki 1 litro pazymos .I krepseli sudedame ryzius juos perplauname truputi vandeniu (is krano)ir dedame i puoda ant virsaus varoma su maltinukaisi ir verdam 40 min temperatura Varoma poz.2.
Baigus uzpilame padaza ant maltinuku.
Skanaus.
Nuo manes.As sudedu maltinukus pailgus ant Varomos dugno ir sieneliu padarudama tarsi saule ir pripjaustau paprikos,jei lieka vietos tai ir bulviu pripjaustau pagaliukais .Palikit vietos garam ieiti i Varoma.
Siam patiekalui naudojamas vienas mesos prieskonis kuri neistengiau isvert.Parasau gal kas zinot KIMINO.I mesa dedamas 1 saukstelis.
Atsakyti
Sveikutes,
Aciu Magira uz receptuka thumbup.gif Dariau torciuka su smikersais kur davei recepciuka, oi skanumelis gavosi clap.gif
Atsakyti
Sveikutes,

na, baigiau pirmosios dienos bandymus smile.gif Geriausiai pavyko tai pieniškas ledų kokteilis su šaldytom braškėm ir juodaisiais serbentais thumbup.gif Pirmiausia uogas su cukraus pudra sumaliau, tada įdėjau ledų-plombyro ir pieno. Viską dariau iš akies.
Ačiū visoms kas dalinasi receptukais wub.gif Būtinai reikės pabandyti tongue.gif

P.S. beje, pirkau iš ebay.de, viskas normaliai, atsiuntė per nepilnas 2 savaites. Tik su garantija neaišku kaip būtų ir knygos receptų nėra verysad.gif Gavosi 500lt pigiau nei siulė pirkti prezentacijos metu. O siulė už 3900.
Atsakyti
Mergelikes patarkite, as vis su ta giretinele vargstu blink.gif Kiek laiko ir kokiu greiciu jus plakate ta grietinele? As nesuprantu plakiau ivairiais greiciais, bet niekaip man kietos neisplaka, kad su saukstu butu galima kabinti, ar jums irgi gaunasi tokia "apyskiste"? Matyt, todel ir tortai nelabai sustingsta, kad grietinele per skysta?
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2009 11 17, 15:26)
Mergelikes patarkite, as vis su ta giretinele vargstu  blink.gif Kiek laiko ir kokiu greiciu jus plakate ta grietinele? As nesuprantu plakiau ivairiais greiciais, bet niekaip man kietos neisplaka, kad su saukstu butu galima kabinti, ar jums irgi gaunasi tokia "apyskiste"? Matyt, todel ir tortai nelabai sustingsta, kad grietinele per skysta?

Plakta grietinele
500g grietineles salta
150g cukraus
1 ledukas
Dedame i puoda cykra ir spaudziam turbo mygtuka,kad susimaltu i cukraus pudra .Pilame grietinele ir poz 5 kol susiplaks .
Ir viskas as ir be cukraus plaku.Tik ziurek kad i sviesta nesusimustu.
Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2009 11 17, 18:47)
Plakta grietinele
500g grietineles salta
150g cukraus
1 ledukas
Dedame i puoda cykra ir spaudziam turbo mygtuka,kad susimaltu i cukraus pudra .Pilame grietinele ir poz 5 kol susiplaks .
Ir viskas as ir be cukraus plaku.Tik ziurek kad i sviesta nesusimustu.

O tai kiek maždaug laiko reiktų plakti? nes ten gi nesimato, o pastoviai ragauti nelabai patogu...
Atsakyti
QUOTE(big_smile @ 2009 11 17, 23:10)
O tai kiek maždaug laiko reiktų plakti? nes ten gi nesimato, o pastoviai ragauti nelabai patogu...

suprasi is sklindacio garso.Is pradziu plaka kaip skysti veliau garsas pasikeicia.as ziuriu per anga matosi geriausiai.
sekmes
Atsakyti
Sveikutės, ar nieks nebandė duonos Varomoj 'iškepti'?
Aš tai kepiau smile.gif Dariau mielinę tešlą picai, padariau 2 dideles picas ir dar liko tešlos, o prie recepto parašyta kad galima Varomoj per 25 min. išvirti, tai ir pabandžiau. Tokia idomi gavosi, viršus visas baltas iš toli atrodo kaip neiškepus tešla, bet ištikro vidurys iškepė ir visai skanus buvo. Bet dar i orkaitę įdėjau trumpam, kad viršus nebūtų drėgnas nuo tų garų ir gavosi super batonas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2009 11 17, 15:26)
Mergelikes patarkite, as vis su ta giretinele vargstu  blink.gif Kiek laiko ir kokiu greiciu jus plakate ta grietinele? As nesuprantu plakiau ivairiais greiciais, bet niekaip man kietos neisplaka, kad su saukstu butu galima kabinti, ar jums irgi gaunasi tokia "apyskiste"? Matyt, todel ir tortai nelabai sustingsta, kad grietinele per skysta?

Siandien specialiai ekspermentavau su 2 rusiu grietinele. "Zemaitijos pieno" (plastikinis indelis dengtas folija 200g) grietinele plakiau idejusi drugeli 3min. 3poz. "Marges" grietinele (staciakampes kardonines dezutes 200g) plakiau su drugeliu 3min.15 sek. 3 poz. Pries supilant grietinele, susimaliau cukraus po 30g ir dar ipyliau po puses citrinos sultis. Gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Na va pagaliau ir man gavosi plakta grietinele clap.gif kai pasaldziau gireitnele kameroje susiplake thumbup.gif
Atsakyti