Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(sandritalt @ 2008 09 02, 16:24)
galima dirbti ir nemokamai  thumbup.gif

Bet ar nera tada ribojamas zmoniu skaicius kuri galima irasyt i medi?
Atsakyti
QUOTE(kolege @ 2008 09 03, 09:24)
Bet ar nera tada ribojamas zmoniu skaicius kuri galima irasyt i medi?

gal iki to lygio dar nedaėjau blink.gif
db 53 surasyti ir nėra pas ka paklausti apie daugiau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kooala @ 2008 08 29, 20:43)
O geneologinį medį laikot tik kompiutery, internete ar spausdinat? unsure.gif

Aš spausdinu internete. Noriu, kad giminaičiai pamatytų ir pakomentuotų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sandritalt @ 2008 07 14, 23:48)
o kokia temuke, seniai jau darau savo gimines genealogini medi, dar kol diedukai buvo gyvi kamandinejau, nes nezinau ar tokiu atveju kai diedukas gimes ne lietuvoje padetu archyvu departamentas, nes jei nerado duomenu kad buvo istremtas tai  doh.gif  nu bet cia kita tema. Labai jau idomu knaisiotis po praeiti, tik gal kas galit programele kokia pasiulyti, nes mano genopro lb jau primityvi.. man nortusi kazko grazesnio  wub.gif

Pmačiau, kad yra labai daug susidomėjusių, tad į savo internetinę svetainę sukėliau visas man žinomas nuorodas į giminės medžio kūrimo programas. Gal jums pravers smile.gif Man labiausiai patiko naudotis 2 iš karto: Great Family ir Agelong tree. Abi palaiko gedcom formatą, tad vienoje sudarytą medį lengvai galima perkelti į kitą. Deja, abi yra mokamos, bet tikrai verta įsigyti. Visą medį paišau Great Family, nes ji visą info transformuoja į word formatą ir dar labai gražiai padaro internetinį variantą (rezultatą galite pažiūrėti mano svetainėje). O Agelong nuostabiai padaro popieriuje (net su nuotraukomis).
Programėlių sąrašas yra: www.polia.info
Papildyta:
QUOTE(kooala @ 2008 08 29, 21:31)
o kaip atrodo atspausdintas medis? g.gif  Per kelis lapus? O info apie kiekvieną žmogų?

Jei daug giminaičių - medis yra per kelis lapus, bet juos reikia susiklijuoti į didelę "paklodę" smile.gif
Info apie kiekvieną žmogų atskirai perkelia Great Family programa į word'ą. Man ši galimybė labai patinka. Tetai padovanojau įrištus lapus (kaip knygą). Jai, kaip ir man šis variantas labai patiko.
Papildyta:
QUOTE(Astuliukas @ 2006 09 13, 09:38)
Tikrai manau, kad yra tokių mamyčių, kurios domisi savo giminės praeitimi. Pasidalinkite patirtimi, kaip renkate informaciją ir kaip sekasi?
Aš kiek įmanoma bandau surinkti informaciją iš seniausių giminaičių. Bet jų žinios ir tik iki kažkelintos kartos ir pasibaigia. Vakar nusprendžiau kad reikėtų nueiti į archyvą ir užsakyti paiešką. Ir ką gavau tokį atsakyma, kad darbo jie turi trims metams į priekį ir užsakymų nepriima  schmoll.gif Man pasiūlė pačiai ieškoti. Sakė sudėtinga, nes reikia žinoti keturias kalbas (lietuvių, rusų, lenkų ir lotynų), bet bandyti reikia.
Todėl ir noriu paklausit gal kuri ten ieškojote pati, kaip sėkesi, į ką reikia atkreipti dėmesį ir pan. Lauksiu info, manau ne man vienai bus naudinga  mirksiukas.gif

Informaciją nuo ko pradėti ir ką daryti nuėjus į archyvą, sukėliau į savo svetainę www.polia.info
Tikiuosi, kad ten atsakiau į daugelį klausimų.
Pati dar tiksliai visko neišsiaiškinau. Rašiau iš savo asmeninės patirties.
Na, jei bus dar klausimų - rašykite.
Ir man labai įdomu pasiskaityti apie jūsų atradimus. Džiaugiuosi užtikusi šią temą thumbup.gif
Atsakyti
Aciu,Jolanta,labai daug informacijos,labai idomus Tavo puslapis,skaiciau ir skaiciau neatsiplesdama.
Kadangi laiko vis truksta,sia vasara kasdien 1 valanda ryte skirdavau savo seimos genealogijai,bet atsiminimu nei savu,nei kitu zmoniu nesu uzrasiusi,reikes uzsiimti ziemos vakarais.
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2008 09 05, 12:50)
Aš spausdinu internete. Noriu, kad giminaičiai pamatytų ir pakomentuotų smile.gif
Papildyta:

Pmačiau, kad yra labai daug susidomėjusių, tad į savo internetinę svetainę sukėliau visas man žinomas nuorodas į giminės medžio kūrimo programas. Gal jums pravers smile.gif Man labiausiai patiko naudotis 2 iš karto: Great Family ir Agelong tree. Abi palaiko gedcom formatą, tad vienoje sudarytą medį lengvai galima perkelti į kitą. Deja, abi yra mokamos, bet tikrai verta įsigyti. Visą medį paišau Great Family, nes ji visą info transformuoja į word formatą ir dar labai gražiai padaro internetinį variantą (rezultatą galite pažiūrėti mano svetainėje). O Agelong nuostabiai padaro popieriuje (net su nuotraukomis).
Programėlių sąrašas yra: www.polia.info
Papildyta:

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif aciu labai wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 09 05, 23:06)
Aciu,Jolanta,labai daug informacijos,labai idomus Tavo puslapis,skaiciau ir skaiciau neatsiplesdama.
Kadangi laiko vis truksta,sia vasara kasdien 1 valanda ryte skirdavau savo seimos genealogijai,bet atsiminimu nei savu,nei kitu zmoniu nesu uzrasiusi,reikes uzsiimti ziemos vakarais.

Verta, verta. Ir aš tuos prisiminimus užsirašinėjau žiemos vakarais. Vaikai sumiega, o aš prie kompo. Bet dabar matau, kad tas darbas tikrai vertingas.
O giminės senolius kuo skubiau verta pasisodinti ir visko visko klausinėti. Jiems labai patiks dėmesys ir bendravimas, prisiminti senus, mielus jiems laikus, o mums tai neįkainojama informacija, kuri bet kada gali negrįžtamai nugrimzti į praeitį...
Man buvo tokie keli atvejai, kai rinkau Pakutuvėnų kaimo istoriją: susitariau su keliomis močiutėmis, kad ateisiu su jomis pasikalbėti. Sutartą dieną negalėjau, teko susitikimą atidėti. O kai pasirodžiau, vienos anūkas pasakė, kad vakar ją palaidojo... kita taip pat mirė taip mums ir nesusitikus...
Dar labai svarbu senolius nufotografuoti. Nors jie to nelabai mėgsta, bet ką prisimins anūkai? Gera pasidaryti mažą šeimos šventę, visiems pasipuošti ir kartu su šeima nusifotografuoti (kad ir paprastu savo mėgėjišku fotoaparatu), po to nufotografuoti kiekvieną atskirai - portretą.
Mes turime tokią mažą savo šeimos tradiciją - kasmet prieš Kalėdas pasidarome portretinę šeimos nuotrauką. Kai sudedame visų metų iš eilės, matome kaip keitėmės, augome smile.gif O vasarą, kai būname kaime, būtinai nufotografuoju vaikus su seneliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 06 rugsėjo 2008 - 10:41
Musu giminej as vienintele domiuosi genealogija,tad,kai atvaziuoju pas senolius ko paklausti,visi atsidusta-ir vel klausines...Is kitos puses apie mirusius ne visada sulauki objektyviu prisiminimu,vadovaujamasi principu:apie mirusius arba gerai,ar nieko.As pati prisimenu kai kuriuos gimines-visiskus pijokelius,bet kai jie numirsta,tai is pasakojimu tampa vos ne sventaisiais...
Ir su nuotrauku darymu sudetinga.As kaimo motereliu esu prifotografavusi,o mano seimyna baisiai protestuoja pries fotografijas.
Su mirtimis daznai taip buna-as viena karta ejau ir atsitiktinai uztikau du senukus,apsikabinusius ir susedusius ant pirteles slenkscio.Taip graziai atrode,nufotografavau,nors labai protestavo.Kita vasara atveziau nuotraukas ir abieju jau nebebuvo sioj zemelej.Arba prie baznycios nufotografuoji senuciu bureli,tai po kiek laiko jau tos ar tos neber...
Atsakyti
aš irgi noriu pagaliau dasibaigt geneologijos medį..juolab, kad pati istorikė esu...bet to laiko vis pritrūkstu blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 09 06, 15:07)
Musu giminej as vienintele domiuosi genealogija,tad,kai atvaziuoju pas senolius ko paklausti,visi atsidusta-ir vel klausines...Is kitos puses apie mirusius ne visada sulauki objektyviu prisiminimu,vadovaujamasi principu:apie mirusius arba gerai,ar nieko.As pati prisimenu kai kuriuos gimines-visiskus pijokelius,bet kai jie numirsta,tai is pasakojimu tampa vos ne sventaisiais...
Ir su nuotrauku darymu sudetinga.As kaimo motereliu esu prifotografavusi,o mano seimyna baisiai protestuoja pries fotografijas.
Su mirtimis daznai taip buna-as viena karta ejau ir atsitiktinai uztikau du senukus,apsikabinusius ir susedusius ant pirteles slenkscio.Taip graziai atrode,nufotografavau,nors labai protestavo.Kita vasara atveziau nuotraukas ir abieju jau nebebuvo sioj zemelej.Arba prie baznycios nufotografuoji senuciu bureli,tai po kiek laiko jau tos ar tos neber...

Ir aš viena mūsų giminėje domiuosi. Pradžioje kai kurie giminės net įtariai žiūrėjo: "klausinėja čia visko... o kam reikia? kur dėsi?" Bet įprato pamažu. Dabar jau patiems patinka. Pusseserės tetai jubiliejaus proga sukūrė ir įrėmino giminės medį vien tik iš nuotraukų. Labai originaliai atrodo smile.gif
Žinoma, kai gimines matau tik 1 ar du kartus per metus, tai nelabai noriai pasakoja. Bet man atsirado noras dažniau su jais pabūti, dažniau paskambinti pakalbėti apie orą, vaikus, kainas ir t.t. Taip iš kalbos ir pasakojimai išeina smile.gif
Atsakyti
ax.gif
mano dieduko tevas turejo antra zmona, pirmoji mire sulaukis tik dieduko, daugiau vaiku neturejo, vede dar karta susilauke 8 gal vaiku, cia man juos itraukti i medi? g.gif ju vaikus, vaikaicius? ar cia jau ne kaip gimine g.gif pasimeciau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sandritalt @ 2008 09 07, 12:40)
ax.gif
mano dieduko tevas turejo antra zmona, pirmoji mire sulaukis tik dieduko, daugiau vaiku neturejo, vede dar karta susilauke 8 gal vaiku, cia man juos itraukti i medi?  g.gif  ju vaikus, vaikaicius? ar cia jau ne kaip gimine  g.gif  pasimeciau  rolleyes.gif

Juk diedukas tai tavo smile.gif Jie turi tavo dieduko kraujo, ir tu jo turi smile.gif
Mano giminėje taip pat buvo (taip pat su proseneliu). Įtraukiau visus, kiek tik pavyko surinkti.
Programa Agelong Tree juos rodo kaip antros eilės kraujo giminaičius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 07 rugsėjo 2008 - 11:08
QUOTE(Jolantuke @ 2008 09 07, 12:08)
Juk diedukas tai tavo smile.gif Jie turi tavo dieduko kraujo, ir tu jo turi smile.gif
Mano giminėje taip pat buvo (taip pat su proseneliu). Įtraukiau visus, kiek tik pavyko surinkti.
Programa Agelong Tree juos rodo kaip antros eilės kraujo giminaičius smile.gif

parsisiunciau ir as Agelong Tree, tik nervina kad nerodo viso medzio doh.gif o tik pagal asmeni. Ieskau abar kokios kitokios rolleyes.gif

reikia eiti rasyti laiska i lenkija, ten dieduko visa gimine gyveno
Atsakyti