QUOTE(kooala @ 2008 08 29, 20:43)
O geneologinį medį laikot tik kompiutery, internete ar spausdinat?
Aš spausdinu internete. Noriu, kad giminaičiai pamatytų ir pakomentuotų
Papildyta:
QUOTE(sandritalt @ 2008 07 14, 23:48)
o kokia temuke, seniai jau darau savo gimines genealogini medi, dar kol diedukai buvo gyvi kamandinejau, nes nezinau ar tokiu atveju kai diedukas gimes ne lietuvoje padetu archyvu departamentas, nes jei nerado duomenu kad buvo istremtas tai
nu bet cia kita tema. Labai jau idomu knaisiotis po praeiti, tik gal kas galit programele kokia pasiulyti, nes mano genopro lb jau primityvi.. man nortusi kazko grazesnio
Pmačiau, kad yra labai daug susidomėjusių, tad į savo internetinę svetainę sukėliau visas man žinomas nuorodas į giminės medžio kūrimo programas. Gal jums pravers
Man labiausiai patiko naudotis 2 iš karto: Great Family ir Agelong tree. Abi palaiko gedcom formatą, tad vienoje sudarytą medį lengvai galima perkelti į kitą. Deja, abi yra mokamos, bet tikrai verta įsigyti. Visą medį paišau Great Family, nes ji visą info transformuoja į word formatą ir dar labai gražiai padaro internetinį variantą (rezultatą galite pažiūrėti mano svetainėje). O Agelong nuostabiai padaro popieriuje (net su nuotraukomis).
Programėlių sąrašas yra:
www.polia.info
Papildyta:
QUOTE(kooala @ 2008 08 29, 21:31)
o kaip atrodo atspausdintas medis?
Per kelis lapus? O info apie kiekvieną žmogų?
Jei daug giminaičių - medis yra per kelis lapus, bet juos reikia susiklijuoti į didelę "paklodę"
Info apie kiekvieną žmogų atskirai perkelia Great Family programa į word'ą. Man ši galimybė labai patinka. Tetai padovanojau įrištus lapus (kaip knygą). Jai, kaip ir man šis variantas labai patiko.
Papildyta:
QUOTE(Astuliukas @ 2006 09 13, 09:38)
Tikrai manau, kad yra tokių mamyčių, kurios domisi savo giminės praeitimi. Pasidalinkite patirtimi, kaip renkate informaciją ir kaip sekasi?
Aš kiek įmanoma bandau surinkti informaciją iš seniausių giminaičių. Bet jų žinios ir tik iki kažkelintos kartos ir pasibaigia. Vakar nusprendžiau kad reikėtų nueiti į archyvą ir užsakyti paiešką. Ir ką gavau tokį atsakyma, kad darbo jie turi trims metams į priekį ir užsakymų nepriima
Man pasiūlė pačiai ieškoti. Sakė sudėtinga, nes reikia žinoti keturias kalbas (lietuvių, rusų, lenkų ir lotynų), bet bandyti reikia.
Todėl ir noriu paklausit gal kuri ten ieškojote pati, kaip sėkesi, į ką reikia atkreipti dėmesį ir pan. Lauksiu info, manau ne man vienai bus naudinga
Informaciją nuo ko pradėti ir ką daryti nuėjus į archyvą, sukėliau į savo svetainę
www.polia.info
Tikiuosi, kad ten atsakiau į daugelį klausimų.
Pati dar tiksliai visko neišsiaiškinau. Rašiau iš savo asmeninės patirties.
Na, jei bus dar klausimų - rašykite.
Ir man labai įdomu pasiskaityti apie jūsų atradimus. Džiaugiuosi užtikusi šią temą