Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

kur ir kaip ieškoti tokių firmelių, nes gyvenu ne Vilniuje ir archyvuose apsigyventi fiziškai negalėčiau biggrin.gif ...ir šiaip gal nors apytiksliai kainą žino į kokią sumą orentuotis g.gif

į bajorų sąjungą parašiau email'ą bet niekas nieko neatsakė unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brytva: 23 kovo 2007 - 14:58
QUOTE(brytva @ 2007 03 23, 16:57)
kur ir kaip ieškoti tokių firmelių, nes gyvenu ne Vilniuje ir archyvuose apsigyventi fiziškai negalėčiau biggrin.gif ...ir šiaip gal nors apytiksliai kainą žino į kokią sumą orentuotis g.gif

į bajorų sąjungą parašiau email'ą bet niekas nieko neatsakė unsure.gif

Pasitikslinau. Lietuvos valstybės istorijos archyvas genealoginių tyrimų jau neatlieka (nebesudarinėja genealoginių lentelių ir medžių), tačiau gali išduoti pažymą apie priklausymą bajorų luomui 1795-1918, t. y. carinės Rusijos valdymo metu. Jeigu Jūsų protėviai tuo metu turėtos bajorystės neprarado (ne visi turėję bajorystę 1795 m. Rusijos valdžiai ją galėjo įrodyti), paprasčiausiai būtų kreiptis į archyvą. Tokio dokumento paieška eilės tvarka - 300 lt., kopija dar 60-80lt.

Plačiau apie tai - www.archyvai.lt
Archyvo el. paštas - istorijos.archyvas@lvia.lt
tel. 852137482

O privačių firmelių šiuo metu nežinau. Kažkada mačiau skelbimą lyg tai AlioReklamoje g.gif Šiaip išsamus genealoginis medis gali kainuoti tūkstančius. Priklauso nuo Jūsų pageidavimų kaip giliai ir kaip išsamiai, medžiagos kompaktiškumo, sugaišto paieškoms laiko ir pan.
Atsakyti
ax.gif Aš tai bandyčiau tokį nedidelį šeimos medį nusipaišyti blush2.gif Bet sakykit, o reikia rašyti tik vardus, ar su pavardėmis? O mergautines moterų įtraukti? Gal ir gimimo-mirimo datas? Ar tokie dalykai rašomi geneologiniame medyje? blush2.gif
Ir kaip čia išeina: galima susidaryti medį iš tėtės giminės pusės ir iš mamos? Ar tik iš vienos kurios? blush2.gif Atsiprašau, kad tiek daug klausimų, bet nesuprantu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(astute_k @ 2007 04 02, 21:29)
ax.gif Aš tai bandyčiau tokį nedidelį šeimos medį nusipaišyti blush2.gif Bet sakykit, o reikia rašyti tik vardus, ar su pavardėmis? O mergautines moterų įtraukti? Gal ir gimimo-mirimo datas? Ar tokie dalykai rašomi geneologiniame medyje? blush2.gif
Ir kaip čia išeina: galima susidaryti medį iš tėtės giminės pusės ir iš mamos? Ar tik iš vienos kurios? blush2.gif Atsiprašau, kad tiek daug klausimų, bet nesuprantu blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Na, iš mūsų per genetikos paskaitas reikalavo taip: braižai medį iš specialių simbolių (pvz., rutuliukas - moteris, rombas - nežinoma lytis, atitinkamos linijos reiškia santuokas be vaikų, ir t.t.) ir po kiekvienu iš jų parašai kartos numerį (I bus ta, kuri seniausia) ir eilės numerį toj kartoje. Vienos šeimos vaikai rikiuojami eilėje pagal gimimo datą. Reikia laikytis pasirinkus vienos tvarkos santuokose: jei vienoj šeimoj vyras iš kairės paišomas, tai ir visur taip turi būti. O visą kitą informaciją (vardas, pavardė (taip pat ir mergautinė), gimimo vieta ir laikas, mirimo data, nu ir kadangi mes tyrėm paveldimumą, tai mums dar reikėjo diagnozes ir mirties priežastis surašyt) rašėm į lenteles ir šalia prisegėm.
Jeigu tikrai tavo mažas tas medelis bus, tai gal tu ir gali ant pačio medžio ten viską rašyt. O kai pas mus buvo tiek info, tai mes vien numerius surašę ir vos po šimtą žmonių įtraukę jau dėstytojui metrinius lapus nešėm lotuliukas.gif
Ai, dar dėl tėvo ir mamos giminės. Tai pagal taisykles informacija pradedama rinkti nuo mamos pusės. Po to einama prie tėvo. Šiaip jau medyje turėtų būti abi šakos.

Tikiuosi, nors kiek aiškiau 4u.gif
Atsakyti
Ačiū drinks_cheers.gif truputį aiškėja g.gif Reiks daugiau info pasiieškoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astute_k @ 2007 04 03, 07:12)
Ačiū drinks_cheers.gif truputį aiškėja g.gif Reiks daugiau info pasiieškoti ax.gif

sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Yra puiki programa, kuria galima itraukti visus giminaicius kartu daryti gimines medi mirksiukas.gif Ne tik vienas zmogus turi pereit visus archyvus, cia visi gali prisideti smile.gif Nuotraukas, kontaktus ikelti, kad visi vienas su kitu susisiekti galetu. Siaip man patinka mirksiukas.gif

Paziurekit cia ir jei patinka pirmyn smile.gif

http://www.geni.com/tree/start
Atsakyti
Genealoginius tyrimus, žinoma už pinigus, atlieka Lietuvos bajorų karališkoji sąjunga.
Tikslaus adreso neatsimenu, bet google.lt įvedusios tikrai rasit. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2007 01 21, 16:00)
aš siunčiausi  genopro iš čia  mirksiukas.gif

nuostabi programa thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,as jau daug metu domiuosi seimos medziu,priejau iki XIX a.vidurio,bet archyve dar nebuvau,varciau keleta baznytiniu knygu.
Man patiko www.familysearch.org,cia suradau musu gimines atstovus JAV ir Vokietijoje,su kuriais rysiai seniai nutruke-pagal ju mirties datas.
As uzsirasau ir daugiau faktu apie zmogu-man vien tik mirties-gimimo datu neuztenka,labai idomu koks nors atsiminimas apie zmogu,istorija,dar pradejau rasyti specialybes.
Idomiausia buvo,kai viename kaime kiekviename name radau giminiu-toks jausmas,kad visi zmones broliai...O vienoj vietoj,ieskodama pagal pavarde saknu,sutikau zmogu-gryna mano mirusio tevo isores kopija,net sudrebejau is netiketumo,tarsi tetis butu gyvas.
Man dar vienas atramos taskas -kapines,ypac kaimo kapinaites.Zinai ,kur gime seneliai-proseneliai,tada ieskai kapu su pavardem,susijusiom su jusu gimine,tada ieskai gyvu tu kapeliu lankanciuju ir t.t. Viskas uzsitesia ,bet labai idomu,ne vien tik sausos datos.
Mes irgi is bajoru,bet niekas-nei herbai,veliavos neislike.Is kitos puses ,koks skirtumas-juk kraujas nera melynesnis,o giminej pilna visai jos nepuosianciu girtuokleliu.Kartais vienintelis atsiminimas apie zmogu,kad buvo girtuoklis... biggrin.gif
Atsakyti
Susidomėjau tuom, tačiau nelabai turiu iš kur informaciją traukti, prosenelių nesu mačiusi, seneliai mirę tik viena močiutė gyva smile.gif mama sako beveik nieko neprisimena, išsiklausinėjau tik tiek, kad per II pasaulinį mano prosenelis atvyko iš Vokietijos ir po karo apsistojo Lietuvoje (vokietis, karys), žinau lietuvišką vardą, pavardę, tačiau prieš tai jis buvo vokišku vardu (vardas Peter, nes vėliau buvo pakeista į Petras), tačiau kaip dėl pavardės nežinau kaip rašosi ar tariasi vokiškai, nes taip pat sulietuvinta, ką daryti, net nežinau, atrodo tuo viskas ir baigiasi, net apmaudu cray.gif O kaip sužinoti, kur krikštyti, kur susituokę? patarkite likimo sesei thumbup.gif
Atsakyti
Pabandyk kreiptis i Palmira Galkontaite is LNK Nepriklausomos paiesku tarnybos .Jie zino,kaip zmones ieskoti.
Atsakyti