QUOTE(kolege @ 2010 07 18, 16:05)
Sveikutes,
As taip pat domiuosi seimos istorija ir sudaryneju medi, duomenis renku sunkiai, bet stumiuosi i prieki, jei gyvenciau Vilniuje butu legviau, nes ten yra archyvai.
Noriu duoti pastu uzklausima i archyva, tik cia susiduriu su tokiu klausimu ir noreciau Jusu patarimo. Zinau savo pro pro seneliu vardus, pavardes, gimimo ir mirties datas, o ju tevu zinau tik vardus - kaip man stumtis i prieki? Kaip tureciau gauti daugiau informacijos? Kokia cia turetu buti uzklausa i archyva ir ko klausti, nes kaip suprantu galima uzklausti del gimimo, mirties, kriksto, santuokos?
Gal kas galetu is vis patart, kaip tikslingiau ieskoti informacijos.
As siuo metu isivaizduoju, kad tureciau prasyti santuokos israso savo pro pro proseneliu, kadangi juose turetu matytis gimimo datos, moters mergautine pavarde, o ju tevu vardai gal irgi butu ar cia jau kriksto irasuose?
Sveika,
Kiek žinau, turi žinoti maždaug penkių metų laikotarpyje kada vestuvės buvo. Gal aš klystu, dabar bandau greitai surasti linką, bet nerandu. Kažkur buvo archyvuose parašyta.
Kažkas man labai gerai patarė, kad kai surandi laisvo laiko, nuvažiuoji pati į archyvą, ir tada užsisakius penkias knygas visas su skaitmeniniu fotiku greitai perverti, nufotkini, o paskui namie po truputėlį išsinagrinėji.
Sėkmės ir parašyk ką nusprendei