QUOTE(Jolantuke @ 2010 04 17, 19:02)
1.Rašau taip, kaip vadino giminės. Taigi, pavyzdžiui, mano senelis iš tėčio pusės giminės medyje įrašytas "Bronius", o prosenelis iš mamos pusės medyje yra "Bronislav". Gal tai įneša kiek painiavos sudarant vardų statistiką, bet man taip yra aiškiau ir tiksliau. Negalėčiau žmogaus užrašyti vardo atmaina, kuria jis nebuvo vadinamas
2.Svetainėje visą informaciją rinkau pati. Giminės istoriją renku jau 3 metus, o Pakutuvėnų kaimo istorija domiuosi daugiau kaip 15 metų
1. Aha, bet ta metoda galima taikyti, jei dar yra islike prisiminimu, apie ta zmogu. Bet jei kalbam apie pro-prosenelius, apie kuriuos jau niekas nepapasakos, tai reik kazkokia sistema taikyt...Kol kas parasiau prie vieno Francas, prie kito Pranciskus, nors abu Pranai:)
2. Koks kruopstumas! Ir su meile aprasyta viskas... Matosi, kad labai gero zmogaus viskas rinkta...
Klausimas toms, kurios gilinosi i mirties metrikas: mano rusu kalba slubuoja, negaliu suprasti ka reiskia mirties priezastis: "main" (gale minkstumo zenklas, o gal "tain"). Kas cia per liga, kad mirdavo ir jauni (pvz 27 metu) ir seni? Is 10 zmoniu kokie 7 nuo sitos ligos mirdavo, labai paplitusi buvo...
ir dar radau liga "čakotka"???
Dar prie kitos parasyta, kad mire "ot bitskoj slabosti"- tai, ka, nuo "buitines silpnybes"
?