gana idomus uzsiemimas Dar jei foto kokiu yra islikusius tai isvis super...
padarai...surasai...foto priklijuoji...ir poto perduodi is kartos i karta
dar turiu berods proseneles pasa
kiek zinau tai gimine uzsienyje uzsibaigia manau cia pas visus
padarai...surasai...foto priklijuoji...ir poto perduodi is kartos i karta
dar turiu berods proseneles pasa
kiek zinau tai gimine uzsienyje uzsibaigia manau cia pas visus
Beje, Jolantukes nurodyta svetaine (paveldas) vis atnaujina baznyciu sarasa. Reikia karts nuo karto vis patikrinti.
Idejo mano vienos lauktos baznycios metrikas, tai puoliau jas studijuoti kaip pakvaisusi...
Tik...radau reikiama dokumenta, bet niekaip kunigelio rasliavos "neikertu".
Na zinau ta formule, kuria rasydavo rusiskai krikstijant vaikus, taciau niekaip nesuskaitau nei kudikio vardo, nei kur jis gime, nei liudininku vardu... Prie to popieriuku dienu dienas leidziu, issididinau visaip, bandziau kontrastus sviesos keist...be sansu....
Ka jus darot tokiais atvejais???
Dar vienas klausimelis- jei mano prosenele mire kazkur 1957 m., zodziu tarybiniais laikais, tai kur galetu buti mirties liudijimas, apart baznytinio???
Na apie ja labai mazai zinau, tik mazdaug kur mire, ir metus. O noriu issiaiskinti kur gime ir kada, kur tuokesi ir t.t.
Idejo mano vienos lauktos baznycios metrikas, tai puoliau jas studijuoti kaip pakvaisusi...
Na zinau ta formule, kuria rasydavo rusiskai krikstijant vaikus, taciau niekaip nesuskaitau nei kudikio vardo, nei kur jis gime, nei liudininku vardu... Prie to popieriuku dienu dienas leidziu, issididinau visaip, bandziau kontrastus sviesos keist...be sansu....
Dar vienas klausimelis- jei mano prosenele mire kazkur 1957 m., zodziu tarybiniais laikais, tai kur galetu buti mirties liudijimas, apart baznytinio???
Na apie ja labai mazai zinau, tik mazdaug kur mire, ir metus. O noriu issiaiskinti kur gime ir kada, kur tuokesi ir t.t.
QUOTE(b3b @ 2010 04 14, 16:55)
1. Aš tuos popierius atidedu kuriam laikui. Po savaitės akys kažkaip savaime priima informaciją ir viską perskaito
Jeigu ir taip nepavyksta, tada ieškau žmogaus, kuriam rusų kalba yra gimtoji ir jo perdaug neinformuodama ir nenuteikinėdama (kad sunku perskaityti, nieko nesimato ir pan.) paprašau perskaityti kas ten parašyta. Dažnai pavyksta
2. Daugiausia metrikų yra bažnyčių knygose. Tarybinių laikų galima ieškoti jūsų miesto metrikacijos biuro archyve. Arba jei ten neras, greičiausiai siųs į Vilniau metrikaciją ten ieškoti.
Bet... jei prosenelė mirė tarybinių metų pradžioje (57), gimusi ji bus juk daug anksčiau (net iki 1900 metų). Turėtum bent apytiksliai žinoti kelių metų sulaukusi ji mirė ir tada jau tų metrikų ieškoti jos parapijos bažnytinių knygų archyve.
QUOTE(Jolantuke @ 2010 04 14, 16:04)
1. Aš tuos popierius atidedu kuriam laikui. Po savaitės akys kažkaip savaime priima informaciją ir viską perskaito
Jeigu ir taip nepavyksta, tada ieškau žmogaus, kuriam rusų kalba yra gimtoji ir jo perdaug neinformuodama ir nenuteikinėdama (kad sunku perskaityti, nieko nesimato ir pan.) paprašau perskaityti kas ten parašyta. Dažnai pavyksta
2. Daugiausia metrikų yra bažnyčių knygose. Tarybinių laikų galima ieškoti jūsų miesto metrikacijos biuro archyve. Arba jei ten neras, greičiausiai siųs į Vilniau metrikaciją ten ieškoti.
Bet... jei prosenelė mirė tarybinių metų pradžioje (57), gimusi ji bus juk daug anksčiau (net iki 1900 metų). Turėtum bent apytiksliai žinoti kelių metų sulaukusi ji mirė ir tada jau tų metrikų ieškoti jos parapijos bažnytinių knygų archyve.
1. Aciu Jolantuke uz atsakyma! Reiks ir man atideti ta popiereli kuriam laikui. Tokia laiminga buvau, kai ji aptikau, jis man kaip aklai vistai grudas. Bet va nirstu, kad neperskaitau. Del rusakalbiu pazistamu irgi gera ideja, tik nelabai pazistu tokiu, kam rusu butu gimtoji k.
2. Mano prosenele mire 1957 Raseiniu raj.,esu buvusi tik tos vietoves kapinaitese, o mirties metrikos reiktu kreiptis i Raseiniu miesto metrikacija turbut. Bet idomu, kaip ten reaguotu i toki prasyma, gal nustebtu labai? Gal mirties liudijime butu parasyta gimimo vieta. Jos nezinau, todel, net ir turedama apytiksle gimimo data, negaliu ieskoti baznytiniu metriku. Nemanau, kad ji visa laika gyveno toje vietoveje, kur yra palaidota, nes ten tik gyvenimo saulelidyje ja karsino viena is dukteru, bet dabar ir visi jos vaikai yra mire....o ir vaikaiciai jau pagyvene, kai kurie jau iseje is gyvuju tarpo...na zodziu, nelabai turiu pas ka pasiklaust...
Oi visai netiketai, Mergaites , radau sia tema. Net karstis ismuse, o kai dar paskaitinejau, kad galima rasti duomenu tai .... nemazai ju turiu... (6-7 kartos)(aisku cia man gali buti nemazai)
Bet va beieskant iskilo klausimas:
pvz
Kraziu... yra nurodyta data (1711−1907 m.), bet ivedus i paieska tai ismete paskutine Kražių RKB santuokos metrikų knyga. - 1881--1895 m.
Ir man truksta tu metu skirtumo duomenu - tarp 1895 ir 1907metu
gal galit kas paaiskinti
Bet va beieskant iskilo klausimas:
pvz
Kraziu... yra nurodyta data (1711−1907 m.), bet ivedus i paieska tai ismete paskutine Kražių RKB santuokos metrikų knyga. - 1881--1895 m.
gal galit kas paaiskinti
QUOTE(alyy @ 2010 04 15, 00:18)
gal galit kas paaiskinti
gal galit kas paaiskinti
Greičiausiai tos knygos dar nesuskaitmenintos
Sveika, prisijungusi
Tikrai jau daug esu surinkus!
QUOTE(alyy @ 2010 04 14, 23:18)
1.Net karstis ismuse, o kai dar paskaitinejau, kad galima rasti duomenu tai .... nemazai ju turiu... (6-7 kartos)(aisku cia man gali buti nemazai)
2.Kraziu... yra nurodyta data (1711−1907 m.), bet ivedus i paieska tai ismete paskutine Kražių RKB santuokos metrikų knyga. - 1881--1895 m.
gal galit kas paaiskinti
2.Kraziu... yra nurodyta data (1711−1907 m.), bet ivedus i paieska tai ismete paskutine Kražių RKB santuokos metrikų knyga. - 1881--1895 m.
gal galit kas paaiskinti
1. Aha, pazistamas jausmas Mane irgi karstis musa, kai ka nors aptinku...
2. Tai gal cia nurodyta visu dokumentu data nuo 1711 iki 1907, bet tarkim santuokos metrikos tik iki 1895, o tarkim mirties metriko yra iki 1907.
Nes ir man besikapstant metrikose buvo tokiu atveju, kai reikejo gimimo metriku, o buvo tik tokiu pat metu mirties....
Gal tiesiog sunykusios tos reikiamos metrikos...
Jei nerandi santuokos, tai bandyk per vaiku gimima ieskot tevu tiksliu vardu...
Gal kas zinot koki lietuviska varda atitinka rusiskas irasas "Franc"- negi Francas? Gal Pranas? Bet jei budavo Pranas, tai rasydavo Pranciskus
Laikotarpis 1870m.
QUOTE(b3b @ 2010 04 15, 14:00)
Gal kas zinot koki lietuviska varda atitinka rusiskas irasas "Franc"- negi Francas? Gal Pranas? Bet jei budavo Pranas, tai rasydavo Pranciskus
Laikotarpis 1870m.
Laikotarpis 1870m.
Franc atitikmuo lietuvių kalboje yra Pranas (Pranciškus).
Mano senelio vardas visur buvo rašomas Franc, o mamos dokumentuose parašyta lietuviškai, kad ji yra Prano duktė.
Kaip rašydavo metrikuose labai priklauso nuo rašančiojo (klebono ar zakristijono) išsilavinimo. Galėjo rašyti Franc, Pranas, Pranciškus, Frank, Fransis ir t.t.
o as nesuprantu kaip ta geneologini medi daryti, jus braizote? ar viska i sasiuvini rasote?
QUOTE(Londen @ 2010 04 16, 19:24)
o as nesuprantu kaip ta geneologini medi daryti, jus braizote? ar viska i sasiuvini rasote?
Šioje temoje labai daug apie tai kalbėjome Verta pavartyti lapus ir pasiskaityti.
Aš apsistojau ties programa www.myheritage.lt