Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

Įdomu pasidarė - ar sulaukiate giminių palaikymo, t.y. aktyvios pagalbos? Aš kažkaip su užsidegimu visus stengiuosi įtraukti, bet gaunasi dvejopai: vyresnės kartos žmonėms tai įdomu, nes jaučiasi nepamiršti, nes teko visus senai lankytus pakalbinti; tuo tarpu jaunesniems kažkaip žiūriu įdomu, bet labai didelės pagalbos nesulaukiu verysad.gif Bet aš juk pati prie jaunesnių (nors man jau 30+) smile.gif

Ir dar - kaip jūs sugebat ką nors suprasti bažnytinėse knygose? radau virtualiame archyve reikiamos parapijos krikšto metrikus, bet doh.gif , nors ir suprantu rusiškai, tačiau įskaityti teisingai kas ten parašytą - schmoll.gif Viena šaką man buvo sudaręs geneologoas, tai jis atspausdino ir vertimus, tai kai žinau kas parašyta - tai ir skaitai kitaip, bet jei taip perversti kokio šimtmečio kygas - ne mano jėgoms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skibru: 03 vasario 2010 - 13:45
QUOTE(skibru @ 2010 02 03, 14:39)
Įdomu pasidarė - ar sulaukiate giminių palaikymo, t.y. aktyvios pagalbos?  Aš kažkaip su užsidegimu visus stengiuosi įtraukti, bet gaunasi dvejopai: vyresnės kartos žmonėms tai įdomu, nes jaučiasi nepamiršti, nes teko visus senai lankytus pakalbinti; tuo tarpu jaunesniems kažkaip žiūriu įdomu, bet labai didelės pagalbos nesulaukiu  verysad.gif Bet aš juk pati prie jaunesnių (nors man jau 30+) smile.gif

Ir dar - kaip jūs sugebat ką nors suprasti bažnytinėse knygose? radau virtualiame archyve reikiamos parapijos krikšto metrikus, bet  doh.gif , nors ir suprantu rusiškai, tačiau įskaityti teisingai kas ten parašytą  -  schmoll.gif Viena šaką man buvo sudaręs geneologoas, tai jis atspausdino ir vertimus, tai kai žinau kas parašyta - tai ir skaitai kitaip, bet jei taip perversti kokio šimtmečio kygas - ne mano jėgoms

na kad idomu visiems - tai taip, o del pagalbos, kartu pildymo prisijungus - nelabai, nors kurie pakviesti ir taip jau uzpildziau daug ka pati zinojau ir ka is ju susizinojau.. nors kartais ir dziaugiuosi kad niekas nepildo - kad nepriveltu klaidu..
uztenka kad foto sukelia vien saves - kokia 5 doh.gif aisku visai idomu butu jei tos nuotraukos butu is skirtingu laikotarpiu, taciau sukelia vos ne paskutinio menesio, kur sypsniai kitokie... o kai tuo tarpu ir nuotraukom yra limitas tai biski erzina.. na pakolkas kol dar vietos yra - tebunie, bet jau veliau arba prasysiu kad istrintu, arba pati istrinsiu..

o del metriku - kadangi man rusu nei bum bum cool.gif tai prasau tecio pagalbos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2010 02 03, 13:39)
Įdomu pasidarė - ar sulaukiate giminių palaikymo, t.y. aktyvios pagalbos? 

Šiaip tai pastebėjau taip, kad jeigu kalbini po vieną, tai nelabai jie nori plepėti, nors vistiek išsiplepa, bet jeigu būna dviese, tai tada diskusijos prasideda ir kablys nugaroj jiems prisiminti visokius dalykus biggrin.gif
Atsakyti
Ar tai kažkiek suvienijo giminę? Pas mus tėvo pusės giminė mažai bendrauja, ir aš gavausi tarsi jungiamoji grandis - iš vienos pusės smagu, iš kitos pusės - tai jau beveik kaip įsipareigojimas smile.gif Ypač kai žinai visų gimimo dienas, sukaktis ir pan. Ypač visiems senosios kartos atstovams smagioji dalis (man irgi) - senų foto peržiūra; tik gaila, kad labai dažnai nėra pažymėta datos ant jų, ir ne visada pamena kur tai yra sad.gif Dabar pati visur rašau ant savų foto, kurios spausdintos, kas kur kada
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2010 02 03, 15:39)
Įdomu pasidarė - ar sulaukiate giminių palaikymo, t.y. aktyvios pagalbos?

Aktyvios pagalbos tai nelabai. Dar kartais net su įtarimu klausia: "o kur dėsi, kam reikia?" O jei dar pasakau, kad internete bus!!! doh.gif Geriau būčiau nesakiusi lotuliukas.gif
Nors mano darbas nenuėjo veltui. Rudenį tėčio giminės sužinojo, kad tremtinių vaikams yra priedai prie pensijų. Taigi, teisme reikėjo įrodyti, kad senelis buvo ištremtas, kad buvo šaulys ir t.t. Visą informaciją aš jau buvau surinkusi. Va tada giminės labai džiaugėsi lotuliukas.gif
Tėčio sesuo jau vyresnio amžiaus, ji labai daug padėjo surenkant jų giminę. O jaunesni ir bendrauti nelabai nori. Esu parašiusi begalę laiškų, nusiuntusi jiems jau sudarytus giminės medžius prašydama papildyti, bet nė vieno atsakymo nesulaukiau.
Gal ir jiems turi ateiti laikas wink.gif
Papildyta:
QUOTE(skibru @ 2010 02 03, 15:39)
Ir dar - kaip jūs sugebat ką nors suprasti bažnytinėse knygose?

Nenusimink! Iš pradžių taip atrodo, kad beviltiška ir neperskaitysi. Po to akys įpranta ir imi pamažu suprasti kas prie ko. Ypač jeigu turi kelis vertimus, jau yra pradžia, gali žiūrėti kas kaip rašoma.
Svarbiausia nenuleisti rankų.
Aš iš pradžių žiūrėjau ne į tai kas parašyta, o ieškojau pažįstamų pavardžių. Kai akys priprato, ir tekstas pamažu ėmė aiškėti.
Svarbiausia yra mokėti kalbą wink.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės,
kokios jūs šaunuolės. Aš vis ruošiuosi, ruošiuosi ir niekaip neprisiruošiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Milra @ 2010 03 11, 12:50)
Sveikos mergaitės,
kokios jūs šaunuolės. Aš vis ruošiuosi, ruošiuosi ir niekaip neprisiruošiu  ax.gif

Gal čia pasiskaitysi ir prisiruoši? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2010 03 11, 12:28)
Gal čia pasiskaitysi ir prisiruoši? wink.gif

Čia pasiskaičiau, bet dabar reikia prisiruošti savo šaknų ieškoti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milra @ 2010 03 11, 14:25)
Čia pasiskaičiau, bet dabar reikia prisiruošti savo šaknų ieškoti  bigsmile.gif

uztenka pradeti - ir uzsikabliuoji biggrin.gif

as tai kazkaip apmiriau siame reikale... vis ilendu i epaveldas.lt, bet kad man reikalingu parapiju dar neikele, tai sedziu vietoj...
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2010 03 11, 16:18)
uztenka pradeti - ir uzsikabliuoji  biggrin.gif

as tai kazkaip apmiriau siame reikale... vis ilendu i epaveldas.lt, bet kad man reikalingu parapiju dar neikele, tai sedziu vietoj...

o aš ten pažiūrėjau ir nieko nesupratau wub.gif verysad.gif wub.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif milra, va kazkada rasiau, gal ir tau pagal tai eis labiau suprasti

QUOTE(boruzzze @ 2010 01 12, 19:06)
o tu bandei prisijungti www.epaveldas.lt apacioje apie projekta yra parasyta, "romos kataliku....." atsidariusiame metriku knygu santraukoje, gal aptiksi is tau zinomos parapijos (gal but jau yra internete patalpinta metriku knyga), tada  eini i ju paieska antrasteje kilmininko linksniu irasai reikiama kaima, ir pasirinkusi varnele ant archyvu -galbut ismes tau reikiamos arba bent jau zinomos parapijos metriku knyga.
tokiu budu as suzinojau (zinojusi mazdaug metus) kad mano proteviai turejo daug daugiau seseru bei broliu, nei zinojau.
gal ir tau pavyks uz ko uzsikabinti  ax.gif
sekmes  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2010 03 11, 17:13)
mirksiukas.gif milra, va kazkada rasiau, gal ir tau pagal tai eis labiau suprasti

Žiūrėjau, bet nieko tinkamo.
Man reikėtų Gojaus kaimo (prie Varėnos), bet nėra verysad.gif verysad.gif verysad.gif

O kaip galėčiau tokį daiktą panagrinėti? Kur jį rasti?
16. F. 1541. Merkinės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų Romos katalikų bažnyčia (Ecclesia Romana Catholica Assumptionis Beatae Mariae Virginis Mereczensis)
1604−1908 m., 47 bylos (10133 vaizdai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milra: 11 kovo 2010 - 17:24