Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

na as kadangi vis dar studente, tai ryt bandysiu i ta archyva nueit smile.gif
tikiuos ka nors rasiu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darrinna: 08 kovo 2007 - 19:05
QUOTE(darrinna @ 2007 03 08, 20:04)
na as kadangi vis dar studente, tai ryt bandysiu i ta archyva  nueit  smile.gif
tikiuos ka nors rasiu  thumbup.gif

Šaunuolė drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(oxygen @ 2007 03 09, 09:58)
Šaunuolė  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

siandien buvau, ilgai laukiau kol atsiras vietu.... verysad.gif
o kai nuejau, viena darebuotoja viska issamiai paaiskino, ir gavos taip, kad as mazai zinau, ir kad dar reikia kiek imanoma daugiau suzinot doh.gif tik va beda nalabai yra kieno paklaust apie baznycia kurioj kristyti doh.gif
Atsakyti
o kokia dar informacija reikalinga einant i archyva, be to, kai zinai proseneliu gimimo, mirties datas ir vietoves? Papasakok ko ten reikia, kad ir man netektu kelis kartus ten eit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uosiux @ 2007 03 12, 14:18)
o kokia dar informacija reikalinga einant i archyva, be to, kai zinai proseneliu gimimo, mirties datas ir vietoves? Papasakok ko ten reikia, kad ir man netektu kelis kartus ten eit  4u.gif

reikia zinoti vardus, pavardes gimimo metus ir kokioj baznycioj krikstytas. Na pvz as apie baznycias nieko nezinau, net tiksliai gyvenamosios vietos nzn, bet ir neturiu ko paklaust, tai ieskosiu visoj apskrity blink.gif
zodziu kuo daugiau zinai, tuo lengviau ka nors rast 4u.gif
Atsakyti
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
As labai noreciau pasidaryti savo gimines medi tik net neisivaizduoju kaip tai daryti gal galit man padeti blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Sveikos savų šaknų ieškotojos. Įsijungti reikia ir man (tik laiko reikia nusipirkti).
KompiuterBild patarėjo 2006 Nr. 2 yra programa Agelong tree. Beje lietuviška. Tik dar neišbandžiau. čia parsisiuntimas nemokamai
Atsakyti
QUOTE(kipse @ 2007 03 18, 23:48)
Sveikos savų šaknų ieškotojos. Įsijungti reikia ir man (tik laiko reikia nusipirkti).
KompiuterBild patarėjo 2006 Nr. 2 yra programa Agelong tree. Beje lietuviška. Tik dar neišbandžiau. čia parsisiuntimas nemokamai

nemokamai duoda tik 40 zmoniu ivesti, o daugiau reikia pirkti programa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasake @ 2007 03 18, 13:13)
As labai noreciau pasidaryti savo gimines medi tik net neisivaizduoju kaip tai daryti gal galit man padeti blush2.gif  ax.gif

jei turi galimybių, susirask V. Kučinsko "Genetiką" - mes kai darėm per paskaitas tuos medžius, tai vien tik ja ir rėmėmės. Aiškiai parašyta nuo ko pradėti, kokie ženklai naudojami. Na o vėliau tai tik į archyvą pėdint 4u.gif
Atsakyti
sveiki, noriu paklausti, kur reikia kreiptis, kad sužinoti ar esame bajorai ar ne? blush2.gif na pliotkų lygyje tai žinom, bet kaip tai išsiaiškinti g.gif
juk būtų faina vaikui palikti bajorų giminę tvirtinančius dokumentus...tik iš kur juios gauti....
ačiū
Atsakyti
QUOTE(brytva @ 2007 03 23, 13:26)
sveiki, noriu paklausti, kur reikia kreiptis, kad sužinoti ar esame bajorai ar ne?  blush2.gif na pliotkų lygyje tai žinom, bet kaip tai išsiaiškinti g.gif
juk būtų faina vaikui palikti bajorų giminę tvirtinančius dokumentus...tik iš kur juios gauti....
ačiū

Galite kreiptis į Lietuvos valstybės istorijos archyvą, esantį Vilniuje, Gerosios Vilties gatvėje. Ten, bent anksčiau, archyvo darbuotojai pagal užsakymus sudarinėdavo genealogines lenteles, išduodavo oficialius bajorystės patvirtinimo dokumentus su herbu ir pan. Paieškos pradžiai turėtumėte žinoti senelių kiek įmanoma tikslesnę gimimo vietą, kad būtų galima nustatyti kokioje parapijoje gimė, nes įrodymų bus ieškoma parapijų metrikų knygose. Kiek tas malonumas kainuoja ir užtrunka, deja, nežinau.
Galite bandyti ieškoti privačių genealoginių tyrimų firmelių, bent anksčiau tokių būdavo, vienoje iš jų kažkada (istorijos studijų metais) dirbau ir aš. Arba galite apsišarvuoti kantrybe, apsiginkluoti didinamuoju stiklu, jeigu mokate lenkų ir rusų kalbas, patys "apsigyventi" minėtam archyve.
Beje, jeigu Jūsų proseneliai yra kilę iš Suvalkijos, t. y. Užnemunės, ką nors surasti labai mažai galimybių. Archyvai arba sudegę karų metu, arba išvežti į Lenkiją (buvo laikas kai ši teritorija priklausė Lenkijai). Arba maža tikimybė, kad "užspausti" vietinėje bažnytėlėje. Valstybės archyve medžiagos iš ten labai nedaug. Nebent Jums labai pasisektų ir turėtų būtent tos parapijos knygas.
Atsakyti