QUOTE(muminukas @ 2010 01 14, 12:25)
Jolantuke, o tu ir visokius popierius švietiesi? toli "nusikasusi"? aš kol kas tik iki prosenelių, iš mb pusės - tik jo senelių pavardės pažymėtos.
Kai šią vasarą numiro mano kompas su visa informacija - ėmiau VISKĄ spausdintis į popierių (gerai, kad myheritage įvedė funkciją, kurios pagalba iš internete esančio medžio galima info parsisiųsti į kompą, kitaip man būtų visai pravalas). Kai kuriuos dokumentus, kurių vietoje nėra galimybės nusikopijuoti, o atiduoti net ir kuriam laikui giminaičiai nesiryžta - vietoje persifotografuoju kaip įmanoma kokybiškiau, o vėliau namie atsispausdinu į popierių.
Dokumentų kopijas verta turėti, nes kai kurios smulkmenos, kurios dabar atrodo visai nesvarbios - vėliau labai praverčia.
Džiaugiuosi, kad lankydamasi Istorijos archyve persifotografavau ir savo kaimo bendrapavardžių metrikus. Nes penktoje katroje gilyn suradau bendrą mūsų proprosenelį. Pasirodo, kad visi buvome giminės ir to nė nežinojome!
Esu nusikasusi dabar tiksliai nepamenu iki 7 ar 8 kartos. Bet tai jau darbo ir ilgų valandų muziejuje pasekmė. O dabar sustojau, nes jau neberandu tolesnių santuokų įrašų. Gal tiesiog kitoje parapijoje susituokė, o po visos Lietuvos knygas knistis neturiu laiko
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2010 01 14, 13:18)
o žymite buvusius sutuoktinius, su kuriais asmuo išsiskyrė, nesusilaukęs vaikų?
Išsiskyrusių sutuoktinių, su kuriais vaikų nebuvo aš nežymiu - juk su jais nebeliko jokių giminystės ryšių.