Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(muminukas @ 2010 01 14, 12:25)
Jolantuke, o tu ir visokius popierius švietiesi? toli "nusikasusi"? aš kol kas tik iki prosenelių, iš mb pusės - tik jo senelių pavardės pažymėtos.

Kai šią vasarą numiro mano kompas su visa informacija - ėmiau VISKĄ spausdintis į popierių (gerai, kad myheritage įvedė funkciją, kurios pagalba iš internete esančio medžio galima info parsisiųsti į kompą, kitaip man būtų visai pravalas). Kai kuriuos dokumentus, kurių vietoje nėra galimybės nusikopijuoti, o atiduoti net ir kuriam laikui giminaičiai nesiryžta - vietoje persifotografuoju kaip įmanoma kokybiškiau, o vėliau namie atsispausdinu į popierių.
Dokumentų kopijas verta turėti, nes kai kurios smulkmenos, kurios dabar atrodo visai nesvarbios - vėliau labai praverčia.
Džiaugiuosi, kad lankydamasi Istorijos archyve persifotografavau ir savo kaimo bendrapavardžių metrikus. Nes penktoje katroje gilyn suradau bendrą mūsų proprosenelį. Pasirodo, kad visi buvome giminės ir to nė nežinojome!
Esu nusikasusi dabar tiksliai nepamenu iki 7 ar 8 kartos. Bet tai jau darbo ir ilgų valandų muziejuje pasekmė. O dabar sustojau, nes jau neberandu tolesnių santuokų įrašų. Gal tiesiog kitoje parapijoje susituokė, o po visos Lietuvos knygas knistis neturiu laiko sad.gif
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2010 01 14, 13:18)
o žymite buvusius sutuoktinius, su kuriais asmuo išsiskyrė, nesusilaukęs vaikų?

Išsiskyrusių sutuoktinių, su kuriais vaikų nebuvo aš nežymiu - juk su jais nebeliko jokių giminystės ryšių.
Atsakyti
aciuks.gif

o lengvai pavyksta sutarti su kunigu, kad leistų metrikų knygas pavartyti? o įmanoma iš jų atsekti, kas buvo mano močiutės močiutės tėvai, broliai, seserys? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 01 14, 12:18)
gude, ne tokia ir jauna  mirksiukas.gif
gude, o čia kompiuteriu išspausdinusi? kaip toks ilgas išėjo? unsure.gif man tai į plotį labiau eina  g.gif

Pasižiūrėjau, kad gimtadienis užrašyta 1995 sausio 1 d. tai ir pagalvojau kokia mergaitė šaunuolė.....
Čia 15 lapų suklijavau. Atspausdinau iš kompo su spausdintuvu.

QUOTE(Tirli pirli @ 2010 01 14, 12:19)
o kokiu čia principu surašytas medis? Kur čia pradžia kur galas?

Medis pas mane auga iš kairės į dešinę blush2.gif Raudoni rutuliukai proseneliai iš dieduko ir močiutės pusių. Raudonos linijos veda į vidurį - tai seneliai susijungė į iš dviejų šeimų į žalią ratuką. Mėlyni ovalai - močiutės ir senelio brolių ir seserų palikuonys. Žalias ovalas - tai jau mano dėdžių ir tetų palikuonys.
Va kaip primityviai parodžiau savo medį.... blush2.gif Medžiu nepavadinčiau, nes į medį niekaip neišeina panašų padaryti - tankus krūmynas gaunasi....

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gude: 14 sausio 2010 - 13:45
QUOTE(muminukas @ 2010 01 14, 15:20)
o lengvai pavyksta sutarti su kunigu, kad leistų metrikų knygas pavartyti? o įmanoma iš jų atsekti, kas buvo mano močiutės močiutės tėvai, broliai, seserys?  unsure.gif

Daugiausia metrikus studijavau Lietuvos istorijos archyve, nes bažnyčios jų turi tik nuo 1935 metų, o kitos dar vėlesnius. Visi senesni yra perduoti į archyvą.
Nors Vilniaus Kalvarijų bažnyčioje gana draugiškai man leido pasižiūrėti senus metrikus, o mamos sesers krikšto pažymą net tvarkingai surašė ir atsiuntė paštu. Tai daugiausia nuo klebono geranoriškumo priklauso.
Atsekimo sistemą kiekvienas sau susikuria pats.
Aš ėmiau seniausią man žinomą asmenį, kurio žinau tikslią gimimo datą ir krikštijimo parapiją. Prie krikšto įrašo visada būna įrašyti tėvų vardai pavardės, mamos mergautinė pavardė. Tada tikiuosi, kad jie tuokėsi toje pačioje parapijoje, atmetu nuo gimimo maždaug metus (jei žinau, kad tai pirmas vaikas šeimoje) ir ieškau tų pavardžių santuokų knygoje. Neradus - imu metais senesnę knygą, na ir taip iki N knygų vis gilyn. Radusi jų santuoką, įraše randu surašytus jaunųjų tėvų vardus ir pavardes + mergautines (t.y. mano pasiimto žmogaus senelius) bei jaunųjų amžių (taip sužinau kuriais metais gimė mano pasiimto žmogaus sutuoktinis). Na ir t.t. - ieškau jau senelių gimimo įrašų... Tai praktiškai yra adatos ieškojimas šieno kupetoje.
Gerai jeigu visi tuokėsi ir krikštijosi toje pačioje parapijoje. Tada dar lengviau. Taip atkasiau mamos giminę.
O va tėčio giminė gyveno kone ant 4 parapijų ribos ir dar mėgo kilotis gyventi iš vietos į vietą... Tad jų atsekti jau sunkiai eina sad.gif
P.S. santuoka dažniausiai būdavo jaunosios parapijoje, o jei ta jaunoji atiteka neaišku iš kur doh.gif
Papildyta:
QUOTE(gude @ 2010 01 14, 15:38)
Čia 15 lapų suklijavau. Atspausdinau iš kompo su spausdintuvu.

Uf.... Daaaaug.... Reiks ir man prisiruošti atsispausdinti į popierių. Tikiu, kad irgi gera paklodė gausis.
O kokią programą naudojai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 14 sausio 2010 - 16:12
Nelabai gaudausi kažkokiose programose 4u.gif .... Turiu paprasčiausią Microsoft Office World ax.gif tai ten ir atsispausdinau. Linijas iš rankos susibraukiau ....
Atsakyti
QUOTE(gude @ 2010 01 15, 10:54)
Nelabai gaudausi kažkokiose programose  4u.gif  .... Turiu paprasčiausią Microsoft Office World  ax.gif  tai ten ir atsispausdinau. Linijas iš rankos susibraukiau ....

blink.gif apstulbinai mane! Ale gi kantrybės turi!
Šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos geneologes, turiu beda, darausi bendra abieju tevu seimu medi viename su myheritage ir pasiekiau tik prosenelius, mamos pusei net dieduko seses, broliai nepabaigti pildyti o man beliko 48 vietos iki 250, gal kas zino kitu sveitainiu, kur tilptu gigantai medziai? arba tiesiog daryt du atskirus medzius: tetes ir mamos.
Atsakyti
QUOTE(jurakvepuok @ 2010 01 21, 13:59)
gal kas zino kitu sveitainiu, kur tilptu gigantai medziai? arba tiesiog daryt du atskirus medzius: tetes ir mamos.

lotuliukas.gif gigantai medžiai!!! Smagiai čia pavadinai!
Aš daryčiau du: mamos ir tėčio atskirai.
O jei labai nori kartu, kad būtų, bandyk www.geni.com Tiksliai nežinau, bet ten irgi yra kažkoks paketas, už kurį reikia mokėti. Man "geni" nepatiko vien dėl to, kad lietuviškos raidės dažnai rodomos krengeliais. Nervina. Ir lietuvių kalbos nepalaiko, viskas angliškai.

O Myheritage atgailėjau pinigėlius ir susimokėjau už Premium paketą. Apart to, kad gavau daugiau vietos - kol kas jokios naudos. Net ta išgirtoji giminių paieška internete ir tai šnipštas. Nieko man nerado. Pagal lietuviškas raides iš viso neieško. Tad teko visas pavardes perrašyti šveplai - lotyniškomis raidėmis. Tada atrado visiškai nepanašių pavardžių: nei vardas, nei pavardė, nei lytis nesutampa, o rodo kaip rastą atitikimą (Pav.: ieškojau Onos Klietkutės, o man išmetė Sandra Pauline Jacobs g.gif ). Ai, vien žo, susinervinau, kad be reikalo tiek pinigų sukišau... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 21 sausio 2010 - 12:43
QUOTE(Jolantuke @ 2010 01 21, 12:42)
lotuliukas.gif  gigantai medžiai!!! Smagiai čia pavadinai!
Aš daryčiau du: mamos ir tėčio atskirai.
O jei labai nori kartu, kad būtų, bandyk www.geni.com Tiksliai nežinau, bet ten irgi yra kažkoks paketas, už kurį reikia mokėti. Man "geni" nepatiko vien dėl to, kad lietuviškos raidės dažnai rodomos krengeliais. Nervina. Ir lietuvių kalbos nepalaiko, viskas angliškai.

O Myheritage atgailėjau pinigėlius ir susimokėjau už Premium paketą. Apart to, kad gavau daugiau vietos - kol kas jokios naudos. Net ta išgirtoji giminių paieška internete ir tai šnipštas. Nieko man nerado. Pagal lietuviškas raides iš viso neieško. Tad teko visas pavardes perrašyti šveplai - lotyniškomis raidėmis. Tada atrado visiškai nepanašių pavardžių: nei vardas, nei pavardė, nei lytis nesutampa, o rodo kaip rastą atitikimą (Pav.: ieškojau Onos Klietkutės, o man išmetė Sandra Pauline Jacobs  g.gif ). Ai, vien žo, susinervinau, kad be reikalo tiek pinigų sukišau...  doh.gif

nu joo, gaila pinigėlių, tai gal bent medį normaliai atsispausdinti galima g.gif
Atsakyti
Tiesa, pamiršau parašyti, kad jeigu giminės medžius kuriate ne viena, o keliomis programomis ir publikuojate internete, tai mokama myheritage paieška jums atras būtent tuos jūsų pačių medžius ir džiugiai skelbs, kad atrado laaaaaabai daug jūsų giminaičių atitikmenų.
Prieš gerą mėnesį ištryniau savo medį iš geni.com, o myheritage vis vien randa ir man kiša ten buvusius giminaičius. Kai noriu juos patikrinti - išmeta užrašą "oi, tokio jau nebėra..." (nors pinigus už pažiūrėjimą reikalauja susimokėti)... Kažkaip labai nuvylė.
Ir dar vienas prastas dalykas, kad atitikimų paiešką gali atlikti TIK vieną kartą. Paskui nuolat meta užtašą "jau atlikta". O jeigu aš po kelių mėnesių noriu vėl patikrinti gal kas įvedė ką naujo? Nepragalvoti dalykai, kurie labai nervina, ypač kai už juos sumokėti nemaži pinigai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2010 01 21, 12:55)
Tiesa, pamiršau parašyti, kad jeigu giminės medžius kuriate ne viena, o keliomis programomis ir publikuojate internete, tai mokama myheritage paieška jums atras būtent tuos jūsų pačių medžius ir džiugiai skelbs, kad atrado laaaaaabai daug jūsų giminaičių atitikmenų.
Prieš gerą mėnesį ištryniau savo medį iš geni.com, o myheritage vis vien randa ir man kiša ten buvusius giminaičius. Kai noriu juos patikrinti - išmeta užrašą "oi, tokio jau nebėra..." (nors pinigus už pažiūrėjimą reikalauja susimokėti)... Kažkaip labai nuvylė.
Ir dar vienas prastas dalykas, kad atitikimų paiešką gali atlikti TIK vieną kartą. Paskui nuolat meta užtašą "jau atlikta". O jeigu aš po kelių mėnesių noriu vėl patikrinti gal kas įvedė ką naujo? Nepragalvoti dalykai, kurie labai nervina, ypač kai už juos sumokėti nemaži pinigai...  g.gif

nu bet rimtai, gaila pinigėlių, viena jau išbandei mes nedarysim tos klaidos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2010 01 21, 14:54)
tai gal bent medį normaliai atsispausdinti galima  g.gif

Ką tik išbandžiau medžio spausdinimo variantus. Nieko naujo - tas pats kaip ir nemokamoje versijoje.
Atsakyti