Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(jurakvepuok @ 2010 01 13, 18:09)
Klausimelis  ax.gif  kiek saugi yra informacija, kuria sudedi i myheritage.lt?

Myheritage gali pati nurodyti kiek tavo medžio kas gali matyti.
Prisijungi, eini į savo medį -> Nustatymai -> Privatumas -> Svečiai
Ir čia pasirenki kokia tavo svetainė bus: 1. Vieša svetainė, atvira visiems svečiams 2. Privati svetainė, atvira tik nariams 3. Mišri svetainė, atvira svečiams, tačiau kai kurios sritys yra pasiekiamos tik nariams.
Aš esu pasirinkusi trečią, kur svečiai mato tik mirusių giminaičių informaciją. Prie visų gyvųjų parašyta "Privatu".
Jeigu ir tiek niekam nenori rodyti - gali pasirinkti 2 punktą. Tuomet bet kas norėdamas peržvelgti tavo medį pamatys užrašą "Svetainė privati".
Nepamiršk lapo apačioje nuspausti "Įrašyti".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 13 sausio 2010 - 17:00
QUOTE(Jolantuke @ 2010 01 13, 11:17)
Tik man kilo klausimas dėl antrų santuokų ir vaikais iš pirmųjų.

g.gif Aš tokių neįrašius, kažkaip net nekilo tokia mintis... O vat įvaikintų vaikų šakas rašau .... Nežinau ar teisingai čia darau.... g.gif

Atsakyti
QUOTE(gude @ 2010 01 13, 22:25)
g.gif  Aš tokių neįrašius, kažkaip net nekilo tokia mintis... O vat įvaikintų vaikų šakas rašau .... Nežinau ar teisingai čia darau....  g.gif

Taip - įvaikinti jau yra giminės dalis.
Pradedantiems giminės tyrimą taip pat pradžioje nurodyta surinkti ir įvaikinimo dokumentus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 13 sausio 2010 - 22:00
QUOTE(gude @ 2010 01 13, 20:25)
g.gif  Aš tokių neįrašius, kažkaip net nekilo tokia mintis... O vat įvaikintų vaikų šakas rašau .... Nežinau ar teisingai čia darau....  g.gif

aš įrašau, jeigu jie turi kraujo ryšį su mano gimine (ta prasme, jei brolis ar sesuo, kuris man jau giminė yra). bet nežymiu tokio asmens giminių, tik jį patį.
Atsakyti
drinks_cheers.gif Kiek gerų patarimų thumbup.gif

Dar vieną galiu pasakyti nuo savęs - iš savo praktikos patyriau smile.gif
Klausinėjant vieną žmogų, ypač senesnį, galima prisirašyti daugybę netikslių faktų verysad.gif Visada stengiuosi klausinėti kai yra bent keli pašnekovai /arba važiuodama pas žmogų pasiimu dar ką į kompaniją/. Kartais žmogus pasakoja pasakoja, o kitas sako ''ne ne taip buvo..." pasakoja savo varijantą, pradeda ginčytis ir dažniausiai baigiasi "Ai tikrai doh.gif , juk ten tas buvo ten..." ir pan.
Jau ne kartą teisybę išsiaiškinau tik ginčyjantis smile.gif ....

Atsakyti
man tai dar kada reiks po kapines su bloknotu ir mama su teta pasivaikščioti, kad bent metus tikslius užsirašyčiau. ir iki mb kapų reiks važiuoti datų žiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 01 14, 10:34)
aš įrašau, jeigu jie turi kraujo ryšį su mano gimine (ta prasme, jei brolis ar sesuo, kuris man jau giminė yra). bet nežymiu tokio asmens giminių, tik jį patį.

Aha, čia irgi varijantas apmastymui g.gif Pas mane tokio atvejo dar nėra. Kažkaip visi susiėję į šeimą iš kitų šeimų su vaikais, savo bendrų vaikų neturi...

Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2010 01 14, 10:46)
man tai dar kada reiks po kapines su bloknotu ir mama su teta pasivaikščioti, kad bent metus tikslius užsirašyčiau. ir iki mb kapų reiks važiuoti datų žiūrėti.

Aš kaip tik šią vasarą su tėčiu ir teta aplankiau vienas kapines ir susirašiau smile.gif /Tiksliau lankiausi kokis 5 kartus, nes per vieną kartą neskubant prisimenant nieko neišėjo suspėt.../
Galiu patarti, kad dar pasiimk fotoaparatą ir nusifotografuok antkapius. Tyrinėjant foto galima dar kažką atkasti - ar tai kokį užrašą kamputyje /pvz. "Liūdi Petras ir Antanas"/ į kurį neatkreipei dėmesio ar dar ką. Galima susidomėti kas tas Petras ir Antanas...

Ir dar nusifotografau antkapius su giminės pavardėm, nors ir nežinau kas ten per žmonės ilsisi. Gal kada sužinosiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gude: 14 sausio 2010 - 09:56
QUOTE(muminukas @ 2010 01 14, 11:46)

Labai vertinga išvyka! Tiktai pastabėlė - aklai nepasitikėk datomis ant antkapių. Juk akmenoriui niekas neatneša metrikų. Ateina užsakyti antkapio, tas klausia kokias datas kalti. Tada visi doh.gif - pamiršome popierius. Na ir pasako "iš akies" kartais net kokia 10 metų skirtumu (ypač kai gamina naujus antkapius seniems kapams). Labai dažnai gimimo datos yra neteisingos, nes kada žmogus mirė dar prisimena, o kada gimė schmoll.gif ...
Šiaip aklai negalima pasitikėti netgi metrikų knygomis. Juk duomenis užrašydavo kunigas iš kažkurios giminaičio liudijimo, o ne iš dokumentų. Tad irgi dažnai būdavo "sakau ką prisimenu".
VISADA verta palyginti kelių šaltinių informaciją.
Papildyta:
QUOTE(gude @ 2010 01 14, 11:41)
Klausinėjant vieną žmogų, ypač senesnį, galima prisirašyti daugybę netikslių faktų  verysad.gif

Šventa teisybė! Netgi jeigu nėra galimybės tą žmogų nusivežti, tai aš visada remiuosi tik kelių žmonių pasakojimais. Jeigu tie pasakojimai nesutampa, tada jau ir daugiau giminių apie tą patį klausinėju. Lyginu su informacija metrikuose (archyve) ir t.t. Oi, kiek daug painiavos būna doh.gif
Bet per laiką patampi "sekliu morka" ir gan greitai pavyksta atsekti kas prie ko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(gude @ 2010 01 14, 11:53)
Galiu patarti, kad dar pasiimk fotoaparatą ir nusifotografuok antkapius.  Tyrinėjant foto galima dar kažką atkasti - ar tai kokį užrašą kamputyje /pvz. "Liūdi Petras ir Antanas"/ į kurį neatkreipei dėmesio ar dar ką. Galima susidomėti kas tas Petras ir Antanas...
Ir dar nusifotografau antkapius su giminės pavardėm, nors ir nežinau kas ten per žmonės ilsisi. Gal kada sužinosiu  ax.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Verta po ranka turėti tų "nežinomų" pavardes. Niekada nežinai kur ir ką sužinosi ir teks info palyginti.
Aš jau viską kas tik įmanoma fotografuoju.
Buvo vienas toks įvykis: nuvažiavau pasiklausinėti vienos močiutės. Daug ji man visko tą dieną pripasakojo. Dar pasiskolinau kelis dokumentus nusikopijuoti ir pažadėjau kitą savaitę grąžinti. Pagalvojau, kad gaila jog nepasiėmiau fotoaparato, labai jau graži ir nepaprastai išmintingo šviesaus veido moteriškė. Po savaitės atvažiuoju su fotoaparatu, o kaimynai man sako "užvakar palaidojome"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 14 sausio 2010 - 10:17
Jolantuke, o tu ir visokius popierius švietiesi? toli "nusikasusi"? aš kol kas tik iki prosenelių, iš mb pusės - tik jo senelių pavardės pažymėtos.
Atsakyti
Muminukas, tu tikra šaunuolė, kad tokia jauna ir jau domiesi proseneliais thumbup.gif

O čia mano ''medis'' ....auga nuo spintos viršaus ir iki pusei kambario biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gude: 14 sausio 2010 - 11:07
gude, ne tokia ir jauna mirksiukas.gif
kad kažkaip į šonus nėra plati giminė, labiau gilyn į praeitį, tikriausiai kaip ir daugumos šiuolaikinių. ir jau senųjų giminaičių nedaug likę, reikia nebetempti gumos doh.gif močiutė yra, bet ji pagrandukė, tai nepatikima liudininkė...

gude, o čia kompiuteriu išspausdinusi? kaip toks ilgas išėjo? unsure.gif man tai į plotį labiau eina g.gif
Papildyta:
o žymite buvusius sutuoktinius, su kuriais asmuo išsiskyrė, nesusilaukęs vaikų?
Atsakyti
QUOTE(gude @ 2010 01 14, 11:07)
Muminukas, tu tikra šaunuolė, kad tokia jauna ir jau domiesi proseneliais  thumbup.gif

O čia mano ''medis'' ....auga nuo spintos viršaus ir iki pusei kambario  biggrin.gif

user posted image

o kokiu čia principu surašytas medis? Kur čia pradžia kur galas?
Atsakyti