http://www.rusalbom....oto-atelie.html
Gal kas ką nors ras tinkamo .... Bandžiau ''kabintis'' už senoviškų foto kitoj pusėj esančios informacijos ir radau šitą puslapiuką...
Dar turiu klausimuką - ką reiškia toks ryšys związek morganatyczny ?
Beje, dėl tokių pačių pavardžių. Užtikau internete savo giminės pavardę ir herbą prie jos Aišku tai 0.1 procentas, kad mano giminė , bet vistiek kaip įdomu Ir tuo labiau, kad tas herbas suteiktas XI a tai dar padidina šansus ir kas svarbiausia, duoda tokį SPYRĮ dar toliau ir giliau knistis
QUOTE(gude @ 2010 01 11, 14:47)
Dar turiu klausimuką - ką reiškia toks ryšys związek morganatyczny ?
Reiškia "Nelygi santuoka", t.y. kai aukšto luomo žmogus tuokiasi su prasčioku.
Kaip dar ieskot giminaiciu be istorinio archyvo ir gyvuju pasakojimu? Archyvo paslaugomis neiseina naudotis, nes is darbo savo reikmem neissiprasysi. Zinomus zmones gali internete rast, o va paprastus zmogelius ir tuo labiau pro pro senelius sudetingiau
QUOTE(Jolantuke @ 2010 01 11, 13:53)
Reiškia "Nelygi santuoka", t.y. kai aukšto luomo žmogus tuokiasi su prasčioku.
Jolantuke, ačiū labai
QUOTE(jurakvepuok @ 2010 01 11, 14:28)
Kaip dar ieskot giminaiciu be istorinio archyvo ir gyvuju pasakojimu? Archyvo paslaugomis neiseina naudotis, nes is darbo savo reikmem neissiprasysi. Zinomus zmones gali internete rast, o va paprastus zmogelius ir tuo labiau pro pro senelius sudetingiau
o tu bandei prisijungti www.epaveldas.lt apacioje apie projekta yra parasyta, "romos kataliku....." atsidariusiame metriku knygu santraukoje, gal aptiksi is tau zinomos parapijos (gal but jau yra internete patalpinta metriku knyga), tada eini i ju paieska antrasteje kilmininko linksniu irasai reikiama kaima, ir pasirinkusi varnele ant archyvu -galbut ismes tau reikiamos arba bent jau zinomos parapijos metriku knyga.
tokiu budu as suzinojau (zinojusi mazdaug metus) kad mano proteviai turejo daug daugiau seseru bei broliu, nei zinojau.
gal ir tau pavyks uz ko uzsikabinti
sekmes
QUOTE(boruzzze @ 2010 01 12, 19:06)
o tu bandei prisijungti www.epaveldas.lt apacioje apie projekta yra parasyta, "romos kataliku....." atsidariusiame metriku knygu santraukoje, gal aptiksi is tau zinomos parapijos (gal but jau yra internete patalpinta metriku knyga), tada eini i ju paieska antrasteje kilmininko linksniu irasai reikiama kaima, ir pasirinkusi varnele ant archyvu -galbut ismes tau reikiamos arba bent jau zinomos parapijos metriku knyga.
tokiu budu as suzinojau (zinojusi mazdaug metus) kad mano proteviai turejo daug daugiau seseru bei broliu, nei zinojau.
sekmes
sekmes
Aciu jau ziurejau toje svetaineje, bet nera man reikiamos parapijos. Bet del rasto dabar as jus suprantu, ka reiskia tas "dailyrastis", o nemokant lenku kalbos isvis sunku susigaudyti apie ka ten kalbama bet nieko nuo kitos savaites pradedu mokintis lenku kalba, tai jau kaip nors
O kaip labai Jus "pleciates" i sonus tyrinedamos gimine, suprantu, kad svarbu, kuo giliau (kuo senesnius) atrasti, o kaip pvz. su proseneliu, proproseneliu ir t.t. broliu, seseru seimom, jus irgi jas itraukiat? jie taip pat gimines, bet jau tokie tolimi, seneliu broliu, seseru seimos dar kaip ir gimines, o jau proseneliu broliu, seseru seimos, jau labai nutole
Man tai bet kokia giminė - netgi ir labai tolima - vistiek giminė. Jeigu tik sužinau - rašausi
QUOTE(gude @ 2010 01 13, 11:04)
Man tai bet kokia giminė - netgi ir labai tolima - vistiek giminė. Jeigu tik sužinau - rašausi
Aš taip pat - jei tik įmanoma ką sužinoti, būtinai užrašau.
Tik man kilo klausimas dėl antrų santuokų ir vaikais iš pirmųjų. Jei į mano giminę ateina žmogus su savo vaikais iš pirmos santuokos? Vaikai neturi mūsų giminės kraujo ir pavardžių, bet aš juos pažįstu, bendrauju, laikau giminės dalimi... Kaip tada?
QUOTE(Jolantuke @ 2010 01 13, 10:17)
Aš taip pat - jei tik įmanoma ką sužinoti, būtinai užrašau.
Tik man kilo klausimas dėl antrų santuokų ir vaikais iš pirmųjų. Jei į mano giminę ateina žmogus su savo vaikais iš pirmos santuokos? Vaikai neturi mūsų giminės kraujo ir pavardžių, bet aš juos pažįstu, bendrauju, laikau giminės dalimi... Kaip tada?
aš irgi vienos mergaitės ir jos šeimos neįrašius....o kažkaip nepatogu, norisi, sakyti, jog tai giminė, nors kraujo ryšio jokio ir nėra.
atsiprašau, jei kartosiuosi (neperskaičiau visos temos, tik permečiau akimis), ar naudojate kas nors geni.com? aš nuo vakar į ją suvedinėju, kol kas labai patika. vien jau todėl, kad siųstis nieko nereikia.
Papildyta:
taip, įtraukiu, su kai kuriais ir tebebendraujame.
Papildyta:
QUOTE(jurakvepuok @ 2010 01 13, 08:41)
O kaip labai Jus "pleciates" i sonus tyrinedamos gimine, suprantu, kad svarbu, kuo giliau (kuo senesnius) atrasti, o kaip pvz. su proseneliu, proproseneliu ir t.t. broliu, seseru seimom, jus irgi jas itraukiat? jie taip pat gimines, bet jau tokie tolimi, seneliu broliu, seseru seimos dar kaip ir gimines, o jau proseneliu broliu, seseru seimos, jau labai nutole
taip, įtraukiu, su kai kuriais ir tebebendraujame.
QUOTE(muminukas @ 2010 01 13, 15:36)
Jau kalbėjome apie ją. Mane nervina, kad ten sudėtinga su lietuvybe. Kartais pavardės nušoka ir pasidaro ieroglifai... Kažkurią dieną susinervinau ir po vieną asmenį iš ten ištryniau visą savo medį.
Naudojuosi myheritage.lt
Kol kas nesiskundžiu.
Bet tai tik asmeninis požiūris. Labai daug žmonių naudoja geni.com ir džiaugiasi
Klausimelis kiek saugi yra informacija, kuria sudedi i myheritage.lt? ar gali, pasalinis zmogus internete surasti mano medi ir visa informacija pamatyti? Jei taip, tai ar yra kitu svetainiu, kurios uztikrina informacijos slaptuma, nes kaip ir dedama pakankamai konfidenciali informacija i tuos medzius