Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(boruzzze @ 2009 11 04, 16:16)
beje, tavo darbas  bigsmile.gif  thumbup.gif  ohohoooo tikrai vertas pagirimo  thumbup.gif  tu cia savo idomumui saknu ieskojai? darbelio atrodo - ohoho  thumbup.gif

Ačiū už pagyrimus blush2.gif
Šaknų ieškojau grynai savo įdomumui smile.gif Labai smalsu buvo atsikasti kas aš ir iš kur. Nors taip ir neatkasiau iki mano norimo gylio sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 11 04, 15:28)
Ačiū už pagyrimus  blush2.gif
Šaknų ieškojau grynai savo įdomumui smile.gif Labai smalsu buvo atsikasti kas aš ir iš kur. Nors taip ir neatkasiau iki mano norimo gylio sad.gif

is sono ziurint atkasei gana daug thumbup.gif o daugiau susizinojai is artimuju, ar is rasytiniu saltiniu?
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2009 11 04, 16:33)
o daugiau susizinojai is artimuju, ar is rasytiniu saltiniu?

Labai daug atsikasiau istorijos archyve.
Nors man pasisekė, kad ėmiau domėtis prieš kelerius metus ir rašiau laiškus senelio broliui į Lenkiją. Jis man atsakė į daugybę klausimų. Deja, šį pavasarį jis mirė ir mano darbas sustojo...
Atsakyti
Norėčiau įsiterpti į Jūsų diskusiją blush2.gif Bandau sudaryti giminės medį, bet plačiai neužsimojau - noriu surašyti tik artimiausius - 2 kartas. Iškilo toks klausimas: ar reikia traukti į medį, jei tik kartu gyvena (oficialiai nesusituokę)? O kaip tada būtų, jei jie kartu augina bendrą vaiką? Gal yra kokios nors taisyklės? Prašau, patarkite... ax.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astute_k @ 2009 11 05, 16:26)
Norėčiau įsiterpti į Jūsų diskusiją  blush2.gif Bandau sudaryti giminės medį, bet plačiai neužsimojau - noriu surašyti tik artimiausius - 2 kartas. Iškilo toks klausimas: ar reikia traukti į medį, jei tik kartu gyvena (oficialiai nesusituokę)? O kaip tada būtų, jei jie kartu augina bendrą vaiką? Gal yra kokios nors taisyklės? Prašau, patarkite...  ax.gif
4u.gif

Manau, kad reiktu, nes vaikas juk vis tiek susieja giminystes rysiais du nesusituokusius zmones.

Dabar as noriu paklausti jusu- studijuoju gyventoju sarasus 1845 m Siluvos parapijoje. Ka jusu manymu reiskia zodis "kutnica" prie pavardes? Nu cia raso "choziain", paskui jo zmona, paskui vaikai, o paskui tas "kutnica".Kas cia galetu buti, gal samdine? g.gif
Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2009 11 10, 21:33)
Ka jusu manymu reiskia zodis "kutnica" prie pavardes?

Šiuo (genealoginiu) atveju "kutnik" - žmogus be žemės , gyvenantis ir dirbantis kam nors. Gal būti kampininkas, samdinys...
Papildyta:
QUOTE(astute_k @ 2009 11 05, 17:26)
Iškilo toks klausimas: ar reikia traukti į medį, jei tik kartu gyvena (oficialiai nesusituokę)? O kaip tada būtų, jei jie kartu augina bendrą vaiką? Gal yra kokios nors taisyklės? Prašau, patarkite...

Taip, į medį reikia įtraukti, nes yra vaikas. Vaikas jau turi giminės kraujo, tad ir to vaiko tėvas turi būti įtrauktas. Daugumoje giminės medžių programų nurodant giminystės ryšį tarp vyro ir moters galima pasirinkti ne tik "santuoka", bet ir "partnerystė".
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 11 10, 21:40)
Šiuo (genealoginiu) atveju "kutnik" - žmogus be žemės , gyvenantis ir dirbantis kam nors. Gal būti kampininkas, samdinys...
Papildyta:

Aciu Jolantuke, jau aiskiau pasidare. Nuo tu senuju rastu skaitymo jau akys baigia "isvarvet", bet labai idomu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2009 11 02, 21:17)
sveikos,

jus seniau domites ir suprantat, tad tikiuosi galesit man paasikinti...

suvedineju savo gimines duomenis su myheritage. pradzioje vedziau savo kompe, o nuvaziavus pas tevu - vedziau parsiuntusi programa su ju kompu. visus duomenis tuo paciu publikavausi internete. grizusi namo, noriu dar papildyti duomenimis, taciau manajam kompe likusi senoji, dar nepapildyta informacija. ar imanoma kazkaip is inteneto (myheritage) parsisiuti jau papildyta medi? mat kad savajam kompe suvesciau duomenis iki naujausios informacijos, reikia dar ir tos, kuria vedziau pas tevu kompe... nejau viska galima nuo - iki dirbti tik su vienu kompu?  g.gif

Parašiau laišką myheritage administratoriams, kad labai trūksta gedcom formato eksportavimo iš interneto funkcijos t.y., kad kartais labai reikia internete esantį medį perkelti į kompiuterį. Šiandien gavau atsakymą!!! Ta funkcija jau yra ir ją rasti labai paprasta:
prisijungi internete prie savo medžio ir spaudi Giminės medis -> Tvarkyti medžius -> eksportuoti GEDCOM thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 11 17, 17:55)
Parašiau laišką myheritage administratoriams, kad labai trūksta gedcom formato eksportavimo iš interneto funkcijos t.y., kad kartais labai reikia internete esantį medį perkelti į kompiuterį. Šiandien gavau atsakymą!!! Ta funkcija jau yra ir ją rasti labai paprasta:
prisijungi internete prie savo medžio ir spaudi Giminės medis -> Tvarkyti medžius -> eksportuoti GEDCOM  thumbup.gif

4u.gif jo, sita kazkaip ir as buvau atsiradus.. tik irgi rodos nepavyko - kai prisijungiu savo vardu - tai tecio kurta medi neina parsisiusti.... kai prisijungiu jo vardu -pavyko.. beje, cia kalbu apie ta varianta, kai kiti zmones negali pildyti medzio.. tai dab turiu kelis medziu variantus su seimom biggrin.gif vienus - kur gali pildyti ir artimieji (tik tokiu dar padoriai neprisileidziu biggrin.gif ) o kita - tai tik vienas asmuo tegali - administratorius - tai sakau jei klaidingai ka ir papildys - turesiu viena tikresni rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2009 11 18, 14:49)
4u.gif  jo, sita kazkaip ir as buvau atsiradus.. tik irgi rodos nepavyko - kai prisijungiu savo vardu - tai tecio kurta medi neina parsisiusti.... kai prisijungiu jo vardu -pavyko.. beje, cia kalbu apie ta varianta, kai kiti zmones negali pildyti medzio..  tai dab turiu kelis medziu variantus su seimom  biggrin.gif  vienus - kur gali pildyti ir artimieji (tik tokiu dar padoriai neprisileidziu  biggrin.gif ) o kita - tai tik vienas asmuo tegali - administratorius - tai sakau jei klaidingai ka ir papildys - turesiu viena tikresni  rolleyes.gif

Ten medžio nustatymuose gali pati keisti kas gali pildyti, o kas ne. Aš esu nustačius, kad tik administratorius gali keisti, nes kai prikeičia, tai doh.gif
Jau geriau lai man parašo kas yra keistina ir bus ramu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 11 18, 14:38)
Ten medžio nustatymuose gali pati keisti kas gali pildyti, o kas ne. Aš esu nustačius, kad tik administratorius gali keisti, nes kai prikeičia, tai  doh.gif
Jau geriau lai man parašo kas yra keistina ir bus ramu  blush2.gif

jo, tikrai taip - geriau ir ramiau kai pats kontroliuoji...
Atsakyti
4u.gif Sveikutės,
Seniai paskaitinėju temą. Parsisiunčiau GenoPro programą, tačiau dar neišsiaiškinau kaip viskas ten daroma. Pirmiausiai pasirašiau ant dviejų metrų juodraščio. Padėjo giminaičiai. Tačiau dar teks vykti į tris šeimas ir rinktis datas, pavardes iš dieduko pusės. Jau esu susirašiusi 90 žmonių. Nors šaknys pasiekė, tik prosenelius.
Atsakyti