Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(Tirli pirli @ 2009 06 18, 17:54)
Ar atkreipiate dėmesį į dabartinio kelendoriaus nesutapimą su ankščiau galiojusiu rusišku?Rusiškuoju Lietuvos laikotarpiu buvo tarpais vartojamas ir rusiškas kalendorius.  Dabar nepamenu tiksliai kaip tie kalendoriai vadinasi. Bet metams begant yra susidariusi paklaida. dabar jau yra keliolika dienų skirtumas.

Neatkreipiau dėmesio į šį dalyką. Kažkaip man tai nebuvo aktualu. Kai žvelgi į praeitį keletą šimtų metų, svarbūs tampa metai, o ne dienos...
Nors gal kam kartais ir tikslios datos prireiks, tad ačiū už pastebėjimą.
Šiek tiek paaiškinsiu kodėl tos datos taip skiriasi:
Julijaus kalendorius – laiko matavimo sistema, pagal kurią metus sudaro 365 dienos, o kas ketverius metus yra keliamieji metai, kuriuos sudaro 366 dienos. Sistemą sukūrė Julijus Cezaris, ji buvo įvesta 46 metais pr. m. e. Tačiau ši sistema turi trūkumą, kadangi, norint pagal šią sistemą apskaičiuoti laiką teisingai, metai turėtų iš tikrųjų turėti 365,25 dienos. Tačiau išties metai turi maždaug 365,2422-365,2424 dienos, tad pagal Julijaus kalendorių kas 128 metus susidaro viena diena per daug ir kalendorius atsilieka nuo realių metų laikų. Dėl šio netikslumo popiežius Grigalius patvirtino kalendoriaus reformą ir nuo 1582 m. vasario 24 d. įvedė patikslintą Grigaliaus kalendorių. To prireikė, kadangi skirtingose vietose Velykų data buvo skaičiuojama skirtingai: vienur pagal tikrą saulėgrįžos datą, o kitur pagal tą, kuri ji turėtų būti, tačiau nėra dėl kalendoriaus netikslumų. Grigaliaus kalendoriaus steigimo metu kalendorius jau buvo atsilikęs per 10 dienų, todėl jos buvo panaikintos „laikrodį“ pasukant per 10 dienų į priekį. Julijaus kalendorių katalikiškos šalys panaikino pirmiausia, vėliau ir protestantiškos, o stačiatikiškos – kai kurios tik XX amžiuje. Stačiatikių bažnyčios Julijaus kalendorių naudoja ir dabar, todėl stačiatikių ir katalikų Velykų data kai kada skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 03 06, 12:39)
Aha, apie geni.com jau kalbėjome. Labai gaila, kad ši programa nepalaiko gedcom formato ir medį reikia pradėti nuo nulio sad.gif

ar tikrai geni.com nepalaiko gedcom? Man atrodo, kad palaiko. Pasitikslink
Atsakyti
QUOTE(EwuteZ @ 2009 06 29, 19:11)
ar tikrai geni.com nepalaiko gedcom? Man atrodo, kad palaiko. Pasitikslink

Radau gedcom tik "export", t.y. geni sukurtą medį gali eksportuoti kažkur, bet "import" funkcijos neradau blush2.gif
Atsakyti
Na ka, prisirasau ir as. smile.gif
Savo gimine is visu pusiu kiek galejau surasiau is mamos prisiminimu. Toliau jau reiktu eiti i archyvus. Bet deja neturiu tam galimybes. Gal reikes pakalbinti kitus giminaicius, vis kas nors naujo islys.
Dabar bandau rasti vyro gimine. Visai netiketai atradau didele pasimetusia atsaka Punske. Labai fainai dabar bendraujam.
Gal kas turite patirties ieskant duomenu Argentinoje? Mano prosenelis isvyko i Argentina, Lietuvoje palikes zmona ir vaikus. Kelis metus rase laiskus, siunte pinigus, o paskui staiga dingo. Ir kaip man ji dabar atrasti net neturiu zalio supratimo.
O kaip su Ukraina? Senelio dvi tetos isvyko i Ukraina ir pasak mamos, golodomoro metu 1932 (berods) metais mire is bado. Idomu galima kazka konkreciau atrasti?
Su amerika, manau, problemu dideliu nebus. Tik beda, kad pavarde labai populiari - Kazlauskas. doh.gif
Beje, epaveldas.lt pateiktos Smilgiu knygos, bet neparasyta kuriu Smilgiu. Kiek zinau ju ne vienas Lietuvoje. g.gif
Atsakyti
QUOTE(EwuteZ @ 2009 06 30, 01:38)
Na ka, prisirasau ir as. smile.gif
Savo gimine is visu pusiu kiek galejau surasiau is mamos prisiminimu. Toliau jau reiktu eiti i archyvus. Bet deja neturiu tam galimybes. Gal reikes pakalbinti kitus giminaicius, vis kas nors naujo islys.
Dabar bandau rasti vyro gimine. Visai netiketai atradau didele pasimetusia atsaka Punske. Labai fainai dabar bendraujam.
Gal kas turite patirties ieskant duomenu Argentinoje? Mano prosenelis isvyko i Argentina, Lietuvoje palikes zmona ir vaikus. Kelis metus rase laiskus, siunte pinigus, o paskui staiga dingo. Ir kaip man ji dabar atrasti net neturiu zalio supratimo.
O kaip su Ukraina? Senelio dvi tetos isvyko i Ukraina ir pasak mamos, golodomoro metu 1932 (berods) metais mire is bado. Idomu galima kazka konkreciau atrasti?
Su amerika, manau, problemu dideliu nebus. Tik beda, kad pavarde labai populiari - Kazlauskas.  doh.gif
Beje, epaveldas.lt pateiktos Smilgiu knygos, bet neparasyta kuriu Smilgiu. Kiek zinau ju ne vienas Lietuvoje.  g.gif

Šaunuolė! Smagu, kad tiek daug surinkai.
Amerikoje dingusius giminaičius lengva rasti per Ancestry.com, kažkiek dienų ji yra nemokama, po to - reikia mokėti sad.gif Bet randa labai daug.
Dėl Ukrainos tai sudėtingiau, jeigu tenai neturi pažįstamų... Galima bandyti rašyti laiškus - užklausimus į archyvus, bet reikia turėti tikslius duomenis: gimimo datas, tėvų vardus, pavardes, ieškomo žmogaus vardą pavardę, vietovę į kur išvyko... Be to už kiekvieną pažymą reikia mokėti pinigus, o kadangi tai jau tarptautiniai reikalai, bankai plėšia minimum 80 lt. už pervedimą...
Man močiutės krikšto metrikas iš Baltarusijos kainavo 150 lt.... Kažin ar verta prasidėti jei tai ne artimi giminaičiai.
O kuriame Ukrainos mieste ieškai, gal žinai? Čerkasuose gyvena mano dėdė, gal jis pagelbėtų?
Atsakyti
Sveikos
Sėdžiu visą vasarą kaime. Įnikau nagrinėti vietinių kapinių antkapius. Pažįstami žmonės parodo kur giminės sulaidoti. Daug gimimo - mirimo datų prisirašiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(EwuteZ @ 2009 06 30, 00:38)

Beje, epaveldas.lt pateiktos Smilgiu knygos, bet neparasyta kuriu Smilgiu. Kiek zinau ju ne vienas Lietuvoje.  g.gif

man irgi buvo aktualu, tai issiaiskinau kad Panevezio Smilgiu
Atsakyti
QUOTE(milka@ @ 2009 05 13, 15:20)
O kaip Myheritage programoje surykiuoti vaikus pagal amžių  g.gif

ten automatiskai surikiuoja juos pagal gimimo datas, va jei nezinai, tada bent apytiskliai reiktu parasyt, arba man atrodo pirmas irasytas ir bus pirmoj vietoj, cia jei visiskai datu nezinai, bet aisku kas vyriausias ir pan
Papildyta:
QUOTE(b3b @ 2009 08 07, 09:39)
man irgi buvo aktualu, tai issiaiskinau kad Panevezio Smilgiu

kaip tas epaveldas veikia gal galit pasakyt, buvau isijungus, bet nebuvau tikra ka ten galima rast unsure.gif
Papildyta:
benarsydama internete radau genealogu draugijos puslapi, kuris tikrai turi daug geros informacijos, nezinau gal visi jau seniai matet ji, bet as kazkaip anksciau jo nebuvau aptikusi g.gif tai jei tokiu kaip as ax.gif dar yra tai imetu nuoroda:
http://www.genealogija.org/
Atsakyti
Gal kas nors galite padeti aktyvuoti Agelong tree 3.1.1. ? :)Niekur nerandu kodo... schmoll.gif
Atsakyti
Toms ir tiems,kas iesko giminiu Argentinoje,mano turimi kontaktai:

Siunciu,ka turiu:

Argentinoje -

Jurgis Brazaitis
Mendoza 2280 (1870)
Avellaneda Bs.As.
Argentina
jurgis@fullzero.com.ar

Argentinos lietuvių bendruomenė - ALOST
Mendoza 2280
Avellaneda
Provincia de Buenos Aires
Argentina
El. paštas: alost@fullzero.com.ar

Lietuvių kultūros ir savišalpos draugija "NEMUNAS"
Montevideo 1569
1923 – Berisso
Argentina
Tel. +54 221 ... ; www.nemunas.com.ar
El. paštas: presidencia@nemunas.com.ar

Lietuvių katalikų kultūros ir savišalpos draugija "MINDAUGAS"
Calle 9 Nr. 4260
1923 – Berisso
Argentina
Tel. +54 221 464 2665
El. paštas: socmindaugas@hotmail.com

Lietuvių centras
Tabaré 6950
1439 – Ciudad Autónoma de Buenos Aires
Argentina
Tel. +5411 4605 0496
El. paštas: centrolituano@hotmail.com

Lietuvių muziejus "OLGBRUN"
Los Ñires 1138 – Villa Ayelen
Esquel
Provincia de Chubut
ArgentinaTel./Fax. +54 2945 450 536
http://www.patagonia...com/olgbrun.htm
El. paštas: olgbrun13@infovia.com.ar

Argentinos lietuvių jaunimo sąjunga
Calle 7 (Genova) No.3593 e/159 y 160
Berisso (1923)
El. paštas: aljsajunga@yahoo.com.ar

Radijo valandėlė "Lietuvos aidai"
Calle 7 (Genova) No.3593 e/159 y 160
Berisso (1923)
www.ecosdelituania.com.ar
el. paštas: jkalvelis@yahoo.com.ar

Šv.Kazimiero parapija
Av. Nuestra Sra. del Rosario 1552
2000 – Rosario
Provincia de Santa Fe
Argentina
Tel. +54 341 461 6820

Aušros vartų parapija
Mendoza 2280
Avellaneda
Argentina
Tel. +54 11 4...

Dar turiu ir Brazilijos lietuviu organizaciju kontaktus:

Jurgis Prokopas
Rua Inacio Nr. 671
Sao Paulo CEP 03142-001
BRAZIL
prokopas_blbendruomene@hotmail.com

Šv. Juozapo lietuvių katalikų bendruomenė
El. paštas: audris@uol.com.br

Brazilijos lietuvių sąjunga
El. paštas: musulietuva@gmail.com

Brazilijos lietuvių jaunimo sąjunga
El. paštas: julytejulyte@yahoo.com.br

SEKMES VISIEMS IESKANTIEMS!!!
Atsakyti
Sveikos, uzsigeidziau ir as prisijungti. Suzinojau kad senelio brolis is senelio puses yra sudares medi. tai dar liko is mociutes puses, is tecio puses, paskui ir vyro gimine apieskot, faina smile.gif))))))))
Atsakyti
O aš šią vasarą vienas kapines analizavau....tiek gimimo-mirimo datų prisirašiau doh.gif , paminklus nusifotografavau.
Turiu klausimą - kaip suprasti tokius užrašus? Gal kas susidūrėt?

user posted image

Gimęs 1824 metais. Miręs 7 kovo 1921 metais ir sesuo .... gimus 1818 metais. Mirus 29 gruodžio 1919 ?

user posted image

Gimęs 1854 metais. Miręs 19 liepos 1920 metais ST ? ...... ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gude: 07 rugsėjo 2009 - 09:15