Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(zinulė @ 2009 05 09, 20:06)
Svekutės. Gal galit kuri pasakyt, kaip schemoje žymimos santuokos, žnau, kad skirtingai, jei nebuvo vaikų ir buvo. Ir koke kiti sutartiniai ženklai. Ačiū. 4u.gif

Kiek išbandžiau programų, tai nesvarbu ar buvo vaikų, ar ne - žymi dviem žiedais arba oo raidėmis. Tik jei šeima išsiskyrusi, tai sutuoktinius jungianti linija yra punktyrinė, o ne vientisa.
Atsakyti
na tokiuose medžuose tai aišku, bet braižant schemas darbe, pvz kokam diplominiam, yra kažkoke sutartna ženklai. Man vaikui konkursui reikia, o nekur nerandu aprašymo. Pvz rombu žymima, jei neaišku, kokios lyties vaikas ir pan.
Atsakyti
O kaip Myheritage programoje surykiuoti vaikus pagal amžių g.gif
Atsakyti
Dabar vartau 1780 m. mirčių knygą lotynų kalba. Bet išsamios informacijos tai pagailėta. Pateikta tik mirusio vardas pavardė ir kur palaidotas. Radau ieškomą pavardę, verčiuosi į lt ir gaunu tik tiek, kad mitė Mykolas Janušas vaikas, palaidotas Šakynos kapinėse doh.gif

O tai kodėl nenurodo tėvų, vaiko amžiaus g.gif Čia visur taip, ar aš kažko neįžiūriu blink.gif

O gal ten šalia rašo motinos mergautinę pavardę "infant de villa" ir kita pavardė (ne vaiko) g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milka@: 13 gegužės 2009 - 18:23
QUOTE(milka@ @ 2009 05 13, 20:11)
Dabar vartau 1780 m. mirčių knygą lotynų kalba. Bet išsamios informacijos tai pagailėta. Pateikta tik mirusio vardas pavardė ir kur palaidotas. Radau ieškomą pavardę, verčiuosi į lt ir gaunu tik tiek, kad mitė Mykolas Janušas vaikas, palaidotas Šakynos kapinėse  doh.gif

O tai kodėl nenurodo tėvų, vaiko amžiaus  g.gif Čia visur taip, ar aš kažko neįžiūriu  blink.gif

O gal ten šalia rašo motinos mergautinę pavardę "infant de villa" ir kita pavardė (ne vaiko)  g.gif

Lotynų kalba dažniausiai būna tokio tipo mirties metrikai:
"Anno XXXX Die XX ________ mortua (-us) Nomine _________ Filia (us) ___________
de Villa __________ Parochiae _________ habens Annor: Etatis suae X Cujus Corpus Sepultum est in Polyandro Ejusdem Villae".
Aš išsiverčiau daugmaž taip:
"Metais XXX Mėn. ..... mirė Vardu ________ duktė (sūnus) __________ vietovėje (kaime, mieste) ________ Parapijoje ________ buvo pagyvenęs:" [toliau dar neišverčiau].
Radau, kad "polyandro" yra "kapinės", tai pabaigoje turi būti kapinių pavadinimas.
Taigi, pirmiausia rašoma data, tada vardas, tada tėvo vardas (ar motinos), buvusi gyvenama vieta, parapija, kuriai priklausė, o pabaigoje - kapinių pavadinimas. Šiuo atveju greičiausiai bus "vietinėse kapinėse".
Jei fiksuojamas kūdikio ar vaiko mirties faktas, rašoma "habens Infan".
Radau metrikų žodyną: www.genealogija.lt
Vis dėlto reikia atsižvelgti koks tai buvo laikas, raštingų buvo nedaug ir bažnytinėse metrikose nematė reikalo visos giminės surašyti. Tad kartais būna iš viso parašyta, kad "palaidotas Jonas iš Jonaičių kaimo" ir viskas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 14 gegužės 2009 - 20:53
Jolantuke, ačiū 4u.gif
Vakar ilgiau pasėdėjau prie lotynų, tai maždaug išsiaiškinau. Naudojausi tuo pačiu žodynu, dar radau vertimą iš lotynų į rusų kalbą
http://translito.com.....s dictionary/
Pradžia knygos neišsami buvo. Po kelių metų padėtis pasitaisė tongue.gif Ir visai smagiai skaitėsi. Tik ilgiau užtrunka atrasti ieškomą pavardę, nes neišskirta kaip vėlesniais metais, reikia skaityti kiekvieną įrašą doh.gif Bet man patiko biggrin.gif
Rytoj pereisiu prie linksmesnių metrikų knygų - gimimo biggrin.gif

Atsakyti
Tikslesnis lotyniškų mirties metrikų vertimas:
"Metais XXX diena XX mire ,,, vardu ,,, sunus (dukte) ,,, is kaimo ,,, Parapijos ,,, turintis metu X kunas palaidotas to kaimo kapinaitese".
Atsakyti
O gal yra kokia programa, kuria galima būtų pasinaudoti sudarant giminės medį?
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2009 05 28, 22:42)
O gal yra kokia programa, kuria galima būtų pasinaudoti sudarant giminės medį?

tokių daug yra, paskaitykit temą tikrai rasit ne vieną 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 05 29, 07:45)
tokių daug yra, paskaitykit temą tikrai rasit ne vieną  4u.gif

Sakau, gal kas pasakys, kuri geriausia... blush2.gif
Beje, birželio mėn. Geri patarimai žurnale yra rašoma apie tai, kaip sudaryti genealoginį medį bei nuo ko pradėti...
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2009 05 29, 09:45)
Sakau, gal kas pasakys, kuri geriausia...  blush2.gif
Beje, birželio mėn. Geri patarimai žurnale yra rašoma apie tai, kaip sudaryti genealoginį medį bei nuo ko pradėti...

kad zinok tokios kaip geriausios tai nėra, vinea turi vieną funkciją, kita kažką kito, naudojuosi dviems kol kas, Geno pro, tokia paprasta, ir MyHeritage Family Tree Builder 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos geneologės

Skaitinėjau šią nuostabią temelę ir norėjau pridėti vieną pastebėjimą.Lyg nemačiau kad kas būtų paminėjęs. Ar atkreipiate dėmesį į dabartinio kelendoriaus nesutapimą su ankščiau galiojusiu rusišku?Rusiškuoju Lietuvos laikotarpiu buvo tarpais vartojamas ir rusiškas kalendorius. Dabar nepamenu tiksliai kaip tie kalendoriai vadinasi. Bet metams begant yra susidariusi paklaida. dabar jau yra keliolika dienų skirtumas. Ši dalyką atradau kai sudarinėjau savo medį. Pastebėjau, kad aš ir mano prosenelė gimėme ta pačia diena (pagal datą) lygiai 100 metų skirtumu. Bet kadangi ji mirė labai jauna aš išsigandau dėsningumo. Bet kadangi tuo met galiojo rusiškasis kalendorius, kuris yra keleta dienų pasislinkęs į priekį, iš tikro mes neesame gimusios tą pačią dieną.
Atsakyti