Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 21, 14:23)
ar verta pirkti programą kokią nors, mačiau per ebay galima visai nebrangiai nusipirkti

Mano galva, tikrai neverta pirkti. Juk yra n+k nemokamų programų, kuriomis galima kurti genealoginį medį (peržiūrėk šios temos ankstesnius pokalbius, daug apie tai diskutavome).
Papildyta:
QUOTE(Merkyte @ 2009 04 21, 14:29)
O be to, man tai nei viena programa netenkino mano pageidavimų, tai to, tai ano nedaro smile.gif

Tai jau tikrai! Dar nė vienos tobulos neaptikau, kad visus mano poreikius patenkintų lotuliukas.gif Šiuo metu naudojuosi net trimis programomis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 21, 14:45)
Kuičiausi po dokumentus ir radau kad senelių santuokų liudijime vardai ne toki, Visur Stasė ir Stasys, o ten Stanislova ir Stanislovas  blink.gif  tai kaip man jaustis dabar?  rolleyes.gif

Tai tau labai pasisekė, kad tik tiek netikslumų aptikai lotuliukas.gif
Man visa pernai metų vasara nuėjo vien tik proprosenelės mergautinės pavardės paieškoms, nes santuokos metrike pavardė buvo įrašyta klaidingai g.gif Tai teko susirasti jos brolių ir seserų metrikus, jos gimimo metrikus, visų jos vaikų metrikus ir tada padariau išvadą, kad pavardė parašyta ne ta. Juokingiausia, kad net nepanaši! Ji buvo Stankevič, o įrašyta Rodovič doh.gif
O dar tame pačiame metrike senelio pavardė parašyta ne Žukovski, o Žuk blink.gif
Tad ir tu pati turi apsispręsti kaip rašysi savo giminių vardus bei pavardes, pagal daugumos dokumentų duomenis, ar pagal metrikus.
Mano senelis vardu Pranciškus (lietuviškai, ir mamos pase taip įrašyta), o jo metrikuose parašyta Franc, o visi giminės jį vadino Francišek. Pati turėjau apsispręsti, kurį vardą man visur rašyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 21 balandžio 2009 - 13:10
QUOTE(Jolantuke @ 2009 04 21, 14:08)
pavardė parašyta ne ta. Juokingiausia, kad net nepanaši! Ji buvo Stankevič, o įrašyta Rodovič   doh.gif O dar tame pačiame metrike senelio pavardė parašyta ne Žukovski, o Žuk

Ryskiai kunigelis buvo "pavarges" lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Pas mus krikstateviai,kol nuvaziavo iki baznycios,"nupurte" dali vardo-vietoj Marytes uzrase Mare-mama visa gyvenima savo vardo gedijosi,ilgesniu variantu prisistatydavo.
Dar del vardu-musu giminej daug ka vadino trumpiniu-ne Izabele,o Zabalka(jauciat,kaip skiriasi skambejimas),ne Silvestras,o Salva,ne Alfonsas,o Alfa.Arba viena visi vadino Kriaucynu-galvojau,kad pavarde tokia.Pasirodo,ne-tevas buvo kriaucius,tai vaikai-kriaucyniukai,o uzauge "tapo" Kriaucynais...tik mirus zmogui suzinojau tikraja pavarde...As musu medyje irasau visus vardus.Arba viena senelio broli vadino Stalinu,niekaip kitaip-pasirodo,jaunas buvo panasus i Stalina...ko tok neprigalvoja zmones...

Merkyte,niekaip negaliu pasijungti tas baznyciu metriku knygas.Sakykim,irasau "
Jiezno Šv. Arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo Romos katalikų bažnyčios gimimo metrikai",palieku "archyvai" ir vis vien nepajungia,liepia tikslinti .Gal galit pasakyti,kur klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daugvaikuciu: 21 balandžio 2009 - 13:51
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 04 21, 15:43)
Niekaip negaliu pasijungti tas baznyciu metriku knygas.Sakykim,irasau "
Jiezno Šv. Arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo Romos katalikų bažnyčios gimimo metrikai",palieku "archyvai" ir vis vien nepajungia,liepia tikslinti .Gal galit pasakyti,kur klystu?

Nereikia rašyti viso pavadinimo. Ieško tik miesto. Pabandyk pavadinime įvesti tik "Jiezno" ir viskas. Turėtų rasti.
Pabandžiau, man veikia: Jiezno metrikai www.epaveldas.lt
Papildyta:
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 04 21, 15:43)
Dar del vardu-musu giminej daug ka vadino trumpiniu-ne Izabele,o Zabalka(jauciat,kaip skiriasi skambejimas),ne Silvestras,o Salva,ne Alfonsas,o Alfa.Arba viena visi vadino Kriaucynu-galvojau,kad pavarde tokia.Pasirodo,ne-tevas buvo kriaucius,tai vaikai-kriaucyniukai,o uzauge "tapo" Kriaucynais...tik mirus zmogui suzinojau tikraja pavarde...

Žinai, labai įdomi mintis surašyti giminės narių ne tik oficialius, bet ir sutrumpintus vardus bei pravardes. Vėliau anūkams bus labai įdomu susipažinti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 21 balandžio 2009 - 15:42

Mano senelis vardu Pranciškus (lietuviškai, ir mamos pase taip įrašyta), o jo metrikuose parašyta Franc, o visi giminės jį vadino Francišek. Pati turėjau apsispręsti, kurį vardą man visur rašyti 4u.gif
[/quote]

Franc lietuviškai būtų Pranas, o Francišek lietuviškai Pranciškus smile.gif
Atsakyti
Mano mamos vardą taip pat krikšto tėvai iškraipė doh.gif Turėjo būti Lionė, o gimimo liudijime įrašė Liolė blink.gif Na, tėvams ji Lionelė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 04 21, 16:41)
Nereikia rašyti viso pavadinimo. Ieško tik miesto. Pabandyk pavadinime įvesti tik "Jiezno" ir viskas.

Labai dekui,pasijungiau.Bet kaip sunku iskaityti...
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 04 21, 15:41)
Žinai, labai įdomi mintis surašyti giminės narių ne tik oficialius, bet ir sutrumpintus vardus bei pravardes. Vėliau anūkams bus labai įdomu susipažinti  thumbup.gif

smile.gif Ir aš kabutėse parašau kaip žmonės vadino. Diedukas buvo mano irgi ''kriaučius'' - siuvėjas. Taip pat buvo Kukorius, jo vaikas Kukorius.... paaiškėjo kad kažkas iš protėvių tarnavo armijoje ir buvo virėju /Lenkiškai ''kuchasz''/ , o kai grįžo tai kaime niekas kitaip ir nevadino..... biggrin.gif
Labai patinka tokius perliukus ''atkasti''..
Atsakyti
QUOTE(gude @ 2009 04 21, 20:59)
smile.gif  Ir aš kabutėse parašau kaip žmonės vadino. Diedukas buvo mano irgi ''kriaučius'' - siuvėjas.  Taip pat buvo  Kukorius, jo vaikas Kukorius.... paaiškėjo kad kažkas iš protėvių tarnavo armijoje ir buvo virėju /Lenkiškai ''kuchasz''/ , o kai grįžo tai kaime niekas kitaip ir nevadino.....  biggrin.gif 
Labai patinka tokius perliukus ''atkasti''..

Mano manymu, tokius visokius "perliukus", iš kurių jau gimsta ir visokios istorijos, būtų įdomiausia surašytų į giminės istorijos knygą.
Aš jau tokią esu padariusi.
Atsakyti
QUOTE(Merkyte @ 2009 04 21, 23:05)
Mano manymu, tokius visokius "perliukus", iš kurių jau gimsta ir visokios istorijos, būtų įdomiausia surašytų į giminės istorijos knygą.
Aš jau tokią esu padariusi.

O ka ten rasote?
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 04 22, 09:38)
O ka ten rasote?

Pagrindas eina trumpos žmonių biografijos - kada, kur gimė, kokią mokyklą baigė, profesiją, kada susituokė, kiek vaikų turi. Paskui įdomesnės gyvenimo istorijos, gal k įdomaus gyvenime padarę. Kieno krikštatėviai pvz, kieno iš giminių. Taip pat sudėtos visų šeimos narių nuotraukos. Va tokie visokie dalykai. Kad kuo daugiau visokiausiųn istorijų būtų.
Vienas giminaitis nuskanavo knyga, tai čia įdedu nuorodą. Žiūrėti nelabai patogu, bet vis neprisiruošiu normaliai aš jos įkelti. Žinoma, ji dar nėra visiškai išsemta, šiais metais padarysime patobulintą variantą, nes dabar čia dar ir klaidų aš milijoną korektūros matau, kurios man akis bado, pernai metais per skubėjimą nesugebėjau visko nuodugniai peržiūrėt smile.gif Plius dar papildysime naujai išgirstomis istorijomis ir pan.

http://cid-56df9236d...3;607?ct=photos
Atsakyti
Labai gera idėja Merkyte thumbup.gif su knyga

aš tai informacija aktualiausia vedu į medi, kol nedidelis... bet jie ( kadangi vedu ir savo ir vyro) vis platėja wub.gif Pasinaudosime tavo idėja 4u.gif

Tai kokiose programose vedate giminų šaknis, mergaites?

Man kadangi labai svarbu atspausdinti, tai veduosi KOLKAS i ekseli g.gif bet kaip nepatogu, kai tu giminaiciu atsirado nemazai... Bet patogu atspausdinti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo insk: 27 balandžio 2009 - 10:07

Tai kokiose programose vedate giminų šaknis, mergaites?
Man kadangi labai svarbu atspausdinti, tai veduosi KOLKAS i ekseli g.gif bet kaip nepatogu, kai tu giminaiciu atsirado nemazai... Bet patogu atspausdinti bigsmile.gif
[/quote]

Mes medį braižome Corel, nes tik jame neribojamas formatas ir galima braižyti kaip tik tau patinka. Į skrituliukus ir kvadratukus rašoma vardą, mergautinę ir po vyro pavardę (moterims), tikslią gimimo datą ir gimimo vietą.
Atsakyti