QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 21, 14:23)
ar verta pirkti programą kokią nors, mačiau per ebay galima visai nebrangiai nusipirkti
Mano galva, tikrai neverta pirkti. Juk yra n+k nemokamų programų, kuriomis galima kurti genealoginį medį (peržiūrėk šios temos ankstesnius pokalbius, daug apie tai diskutavome).
Papildyta:
QUOTE(Merkyte @ 2009 04 21, 14:29)
O be to, man tai nei viena programa netenkino mano pageidavimų, tai to, tai ano nedaro
Tai jau tikrai! Dar nė vienos tobulos neaptikau, kad visus mano poreikius patenkintų Šiuo metu naudojuosi net trimis programomis
Papildyta:
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 21, 14:45)
Kuičiausi po dokumentus ir radau kad senelių santuokų liudijime vardai ne toki, Visur Stasė ir Stasys, o ten Stanislova ir Stanislovas tai kaip man jaustis dabar?
Tai tau labai pasisekė, kad tik tiek netikslumų aptikai
Man visa pernai metų vasara nuėjo vien tik proprosenelės mergautinės pavardės paieškoms, nes santuokos metrike pavardė buvo įrašyta klaidingai Tai teko susirasti jos brolių ir seserų metrikus, jos gimimo metrikus, visų jos vaikų metrikus ir tada padariau išvadą, kad pavardė parašyta ne ta. Juokingiausia, kad net nepanaši! Ji buvo Stankevič, o įrašyta Rodovič
O dar tame pačiame metrike senelio pavardė parašyta ne Žukovski, o Žuk
Tad ir tu pati turi apsispręsti kaip rašysi savo giminių vardus bei pavardes, pagal daugumos dokumentų duomenis, ar pagal metrikus.
Mano senelis vardu Pranciškus (lietuviškai, ir mamos pase taip įrašyta), o jo metrikuose parašyta Franc, o visi giminės jį vadino Francišek. Pati turėjau apsispręsti, kurį vardą man visur rašyti